КПК

Показати повну версію : Чим годувати малавійців?

Тарас
16.10.2003, 14:25
Всім доброго дня!

Вже півроку тримаю малавійців, але дотепер не можу з'ясувати для себе чим їх годувати :). Річ у тому, що, з одного боку, книжки, статті й т.д. рекомендують для більшості з малавійців (тих самих псевдотрофеусів і т.д.) співвідношення рослинної й тваринної їжі як 2:1 чи навіть 4:1. В той самий час популярні заморожені корми для них (Cihlida mix Neon'івська, наприклад, яку юдаковці активно рекомендують) явно складаються головно з креветок, риби й мотиля. Так де ж істина? ;).

P.S. Поки істину не знайдено, мої звірі мають трапези з двох страв - овочевої та м'ясної.

Наперед дякую за поради!

Ярослав
16.10.2003, 14:48
Є в продажу Малаві мікс від того ж Неону. Потрібно глянути склад. А то виходить, що не той корм та не зовсім для тих риб проаналізував. В Неону та не тільки є як мінімум дві -три підбірки для такого типу риб.
Проглянь прайси від Леоніда Панченко. (я не пам*ятаю, чи є там "розкладка" по складовим.

Vutty
16.10.2003, 15:09
Малавийці бувають різні (мбуна та утака), тож і раціон для кожної з цих груп різний.
Виходячи з профілю бачу що у Вас утримуються малави та танга, із малаві у Вас псевдотрофєуси, лабідохроміси, тобто мбуна, яка потребуе рослиної їжі, також є Neolamprologus brihardi (принцеса Бурунді), яка, у свою чергу потребує більшість тваринної їжі, але і травка їм не зашкодить.

Тарас
16.10.2003, 15:20
Ой. прошу вибачення, це я профіль не виправив. Коли принцеси Бурунді масово віднерестилися, я запустив для малавійців окремий акваріум, де вони вже 2 тижні як живуть окремо.

Як я переконався, малаві й танга - дуже різні, як за поведінкою, так і за раціоном. На рослинну їжу мої неолампрологуси дивилися з щирим презирством, і їсти навіть не пробували ;)

Vutty
17.10.2003, 08:22
Просто про "кашу" из рыбы двух разных озёр я тебе не написал потому, что многие держут мешаные банки при чём именуют ВСЕХ африканских цихлид МАЛАВИЙЦАМИ, но моё мнение с твоим полностью совпадает (скажем НЕТ мешаным банкам:-)).

Полностью согласен с необходимостью раздельного содержания МАЛАВИ и ТАНГИ.

З.Ы.
Не хотел навязывать своё личное мнение!!!

Ихтиолог
17.10.2003, 18:00
Существуют две группы малавийцев на которые их условно делят по аборигенным названиям Утака и Мбуна. Первые-жители водных пространств более менее открытых, они крупнее, как правило самки у них серые и неаприглядные с точки зрения среднестатистического аквариумиста.
Вторые-так называемые скальные цихлиды, у них окрашены ярко и самцы и самки, они более территориальны, занимают какуюто зону скальной осыпи, так вот им и необходим растительный компонент в питании, так как в природе значительную часть рациона составляют водорослевые
обрастания скал. А то что вы зачитали очень подходящий корм для первой группы.
2Vutty
Полжизни положил уже, чтобы не видеть в банке где плавают
Танганьикцы, Малави и Викторианцы.......Арован!!!
А вы говорите....:(

Vitco
03.11.2003, 20:51
можно спокойно кормить малавийцев теми кормами что ты пишешь, но при этом 2-3 дня в неделю или в перемешку с этим кормом кормить их растительными сухими кормами, например sers granugreen, главное их жирными кормами не перекормить