КПК

Показати повну версію : Проблема з ротором MAXI jet 750

SpaceV
05.10.2011, 15:06
У мене шумить помпа (вона нова) точніше стучить я думаю що це на роторі крильчатка (це я її по своєму так назвав щоб зрозуміліше було) вона стукає по корпусу помпи я на малуюнку зробив свого роду креслення і там видно зазор маленький.
Не міг би мені хтось пояснити прицип дії самого ротора, я розумію запитання смішне і навіть тупе конструкція проста. мене самого цікавить магніт який на скільки я розумію вплавней в пластик і сама крильчатка оскільки вони (я не знаю як в інших помпах) рухаються відносно оде одного, і там є пластикові виступи які і з"єднуються між магнітом і крильчаткою і тому вона крутиться. я подумав а що як їх якось зафіксувати що тоді, я ще покищо не знаю чим тай незнаю чи працюватиме.

fail99
05.10.2011, 15:58
Можно выявить шум: по зазорам между ротором и неподвижными деталями фильтра. А так же по свободному ходу ротора по оси (вверх-вниз).

SpaceV
05.10.2011, 19:04
Наприклад знаю я де замалий зазор там навіть щось схоже на місце потертості, Але якщо магніт ротора наскільки я розумію фіксується в магнітному полі і цим забезпечується його фіксація по осі вверх вниз то залишається іще одна деталь крильчатка вона також ходить по осі відносно магніта. Коротше кажучи як збільшити зазор я не знаю! code27

fail99
05.10.2011, 22:02
Вам нужно не увеличить зазор, а недопускать трения- подлаживайте керамические колечки под ротор(на ось). Если колечек не найдете- попробуйте трубочку от чего нибудь( паста от ручки и т.п.).

SpaceV
06.10.2011, 11:05
А як зняти фіксатори на осях? Я тянув тянув.....так і поламати можна! :confused:

fail99
06.10.2011, 12:55
Теоретически фиксаторы должны были сниматься свободно. :(

SpaceV
06.10.2011, 15:13
Народ підкажіть у кого є така помпа, ті пластмасові штуки (фіксатори) з різіною взагалі знімаються? бо так ламати не хочиться а купити новий не знаю де та й сумніваюся що інший чимось відрізнятиметься. Можливо вони заклеєні чи заплавлені?

SergeyM
09.10.2011, 01:32
Фиксаторы с резинкой можно снять аккуратно с помощью тонкогубцев методом рычага. Но только не понимаю зачем Вам их снимать? Если Вы помпу покупали у нас и срок гарантии еще не истек, приносите посмотрим отчего шум и если это заводской брак поменяем ротор или полностью помпу. Обычно помпы Maxi Jet безупречно работают годами даже в морской воде.