Увійти

Показати повну версію : Амоній в воді

r3T5
12.10.2011, 11:25
Доброго часу доби.
Спостерігаю деякий час не зрозумілу картину:
в воді після прополки, прибирання (коли ворушиться грунт) з'являється амоній 0,25-0,5мг/л.

Після чистки фільтра додаю бактерії в каністру.
Місяць працював УФ, боровся з GDA. Тепер 1-2год. після підміни (після того як попрацював УФ).

Ролини ростуть, коріння не гниє. Риби почувають себе добре.

Не можу ніяк ідентифікувати причину code47

Акваріум травнік 140л брутто, висота вод. стовба 50см (чистими 38-42см). Запуск 22,04,2011р.
Вода рем. осмос з характеристиками:
pH 5.5-6 (дую цілодобово вуглекислоту)
kH 2
gH 2.5-3
NH3/NH4 <0.25 - 0.5мг/л
NO2 0
NO3 1-5 мг/л,
PO4 0.1-0.5 мг/л.
Температура води 25град, після підмін 21град. Підміни 50-70% раз в 3-4 дні.
Грунт:
керамзит 1,5-2,5см;
кокосове волокно + грунт для розсади + вермикуліт + пісок річковий + глина + трішки вугілля та цеоліта, шар 2-2,5см;
базальт 2-4мм, шар 6-9см.
Фільтр зовн. JBL E900.
Трави багато, 90% довгостебелька..
Живність: 12 неонів, 4 мінора, 10 расбор еспеі, 4 анчитруса підлітка, 1 САЕ.

Chaiinik
12.10.2011, 13:11
Вы меряете аммиак-аммоний сразу после "уборки"?
Пробовали поменять тесты?
По рыбам видно?(нет удушья, болезней и т.д.)
Зачем "шевелите" грунт? (у вас же травник)
Как часто моете фильтр?(упоминаний нет, но создалось впечатлание что вы его чуть не каждый месяц полощете).
соб-но, при такой жёсткости и рН нитрифицируюющие бактерии малоактивны, насколько мне известно(К сожалению у меня очередной ступор и не могу вспонить ни названия книги ни автора источника)
З.ы.
Возможно, Вам стоит внимательнее проанализировать циркуляцию воды в аквариуме на предмет застойных зон.

r3T5
12.10.2011, 13:35
Вы меряете аммиак-аммоний сразу после "уборки"?
За години 2-4.

Пробовали поменять тесты?
Тести Птеро, міняти не пробував так як ... мои финансы поют ...

По рыбам видно?(нет удушья, болезней и т.д.)
почувають себе чудово.

Зачем "шевелите" грунт? (у вас же травник)
так приходиться часом траву пересадити/викорчувати.

Как часто моете фильтр?(упоминаний нет, но создалось впечатлание что вы его чуть не каждый месяц полощете).
Власне каністру поставив півтора місяця назад, промивав в акв. воді раз в тиждень, так як УФ-ом поровся з GDA.

Застійних зон ніби не має, циркуляція аля "по Амано" пільки з допомогою JBL-ких трубок.

Десь теж читав що при низькому пиху азотний цикл майже зупиняється, але чи правда.

Може бути причина в закисані грунта?

Chaiinik
12.10.2011, 13:44
почувають себе чудово. тогда, я бы забил:):):)
И оставил бы внешник в покое на какое-то время. Для меня лично, пользование УФ-стерилизатором не повод для частого мытья внешников. Скорее наоборот.:)
Вот если бы использовалась химия, альгициды и пр. - дело другое.
Може бути причина в закисані грунта? Всё может быть. С такими слоями грунта дела не имел, поэтому, как он может себя повести - не знаю. Запаха сероводорода нет? - вот и чудненько, имхо.
Имхо, если гидробионтам хорошо - тесты не нужны.

Chaiinik
12.10.2011, 13:55
поровся з GDA.http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=81084 обратите внимание на совет Гребенюка(ikhtiandr).:)