Показати повну версію : Шипение камней для грунта
ВасилийМетролог
27.10.2011, 18:22
Добрий вечір! Колеги з роботи хочуть заводити акваріум, дістали десь грунт, він при взаємодії з уксусос шипить, я їм говорю що такий не можна використовувати, але пояснити чому саме не можу, так як сам особо не знаю причини!
Підкажіть, чому не можна використовувати такий грунт в акваріумі; що там за газ виділяється при взаїмодії уксуса з камнями?
Дякую!!!
Starcomputer
27.10.2011, 18:24
що там за газ виділяється при взаїмодії уксуса з камнямиУглекислый газ.
Такие камни будут сильно подщелачивать воду (повышать кН). Для цихлидника - нормально, для аквариума с травой - плохо.
ВасилийМетролог
27.10.2011, 18:28
Углекислый газ.
...для аквариума с травой - плохо.
запутався, тоді ж чому добавляють Со2 в акваріуми-травникі??? для бистрішого росту рослин як я розумію чи в чому я тут неправий?
запутався, тоді ж чому добавляють Со2 в акваріуми-травникі??? для бистрішого росту рослин як я розумію чи в чому я тут неправий?
З неправильного "шиплячого" грунту СО2 виділяється в уксусі, а в акваріумі він збільшує KH, що недобре для рослин. Як правило КН треба знижувати.
Xимик_UA
27.10.2011, 18:59
ВасилийМетролог, "шиплячий грунт" здатний розчинятися при низьких рН. Як правило, цьому підвищується і GH, і КН. Причому СО2, який Ви дули начебто тільки для рослин, теж при цьому використовується - чим сильніше подача СО2 (нижчий рН), тим сильніше розчиняється цей мармур.
Щодо цихлідників (як правило маються на увазі малаві і танганьїка) - туда СО2 не дують, а рН ближче до 8.
ВасилийМетролог
27.10.2011, 19:05
Всім дякую! Вважаю тему можна закривати!!!
ВасилийМетролог
28.10.2011, 23:03
в акваріумі він збільшує KH
Так для цього добавляють перекипячену воду і все нормалізується?
Starcomputer
28.10.2011, 23:12
Так для цього добавляють перекипячену воду і все нормалізується?
Временно и ненадолго.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010