КПК

Показати повну версію : Я новачок і це мій 50 л акваріум треба допомога по дизайну

mrwerty
27.10.2011, 21:33
Я новачок тому прошу мене не судити дуже жорстоко .
Мені дуже потрібна допомога експертів або просто розуміючих людей по дизайну акваріума
Є 50 л. акваріум з обладнанням:
компресор атман а3500 з розпилювачем на всю довжину акваріума
фільтр внутрішній віа аква 360 л/г
обігрівач 50в
градусник
і саморобна кришка з енергозберігаючеою лампою денного світла 15вт добавив ще дві лампи по 20 вт
і саморобна подача СО2 (брага) (дропчекер маю на вихідних зробити і тест до нього докупити і докуплю тести для визначеня якості води)
Рибки : 8 неоні і гуппі (десь біля 25-30) і добавилось 2 пари ляліусів
Якщо я щось поки зробив не правильно і є час переробити підскажіть. Якщо є пропозиції по дизайну акваріума буду дуже вдячний

fail99
27.10.2011, 22:04
Для начала нарастите растений. Тут ещё нечего дизайнить.

mrwerty
27.10.2011, 22:13
для цього і створювалась тема щоб отримати допомогу а саме щоб взнати які рослини треба ще докупити щоб можна булоб якось красиво оформити акваріум
також цікавить думка по освітленю чи достатньо енергозберігаючої лампочки на 75 вт на цей акваріум ???
і які удобряючі рідини треба додавати щоб краще росли рослини (є саморобна подача СО2 - брага)

fail99
28.10.2011, 00:23
mrwerty, а вы темы для новичков какие-нибудь читали на форуме? Уже всё писано-переписано миллион раз.
Растения нужно высаживать в соответствии с размерами: длинностебельку уберите на задний план и сажайте группами, а не по одному. Эхинодорусы (или что там у вас такое)- убрать с переднего на средний план.
Жидких удобрений пока не нужно - т.к. растений мало- еженедельных подмен пока предостаточно. А вот если грунт не заилён, то корневая подкормка будет очень к стати!
Компрессор тоже не нужен- т.к рыб не много.
Света 75 Вт или всё таки 15Вт? (т.к. сберегалок на 75Вт не встречал). Если 15, то можно добавлять вплоть до 1-го Вт на каждый литр аквариума- то есть 3 лампы по 15 Вт.
Читайте разделы форума - там масса всего написана.

mrwerty
28.10.2011, 10:58
Дякую вам за пораду на рахунок ламп
Глянув на лампу мені в магазині впарили енергозберігаючу лампу на 15 вт 2400 денного світла а сказали що вона світить як 75 вт :(
Я так розумію що треба ще докупити дві лампи 15- 20 вт одну 6400 а другу 4200
але є питання я читав що 3 енергозберігаючі лампи по 15 вт в сумі не дадуть 45 вт а буде лише 15 вт але освітлення буде по всьому акваріумі тому виникло питання чи варто докупляти енергозберігаючі бо вони не видадуть достатньої кількості вт і чи буде достатьно такого розмаїття спектру для нормального росту рослин і окруса риб чи поки є можливість переробити то поставити якійсь інші лампи

mrwerty
28.10.2011, 11:06
Також дякую за пораду про рослини а саме про те що їх треба групувати поробую пересадити свої рослини згрупувавши їх (є поради як їх краще розтавити те що я маю)????
На скільки я розумію мені треба ще докупити рослини на середній і на передній план оскільки після згрупування того що в мене є получиться тільки задній план в рослини а середній і передній план пустий що є не красиво і погано оскільки не будуть виводитись органіка
Підскажіть які не прихотливі і швидкорозростаючі рослини можна посадити я думав ще докупити на середній (німфея, анубіас) і передній план (Ситняг,Хеміантус) на задній (Лімнофіла) в мій акваріум

mrwerty
28.10.2011, 11:20
також планую зібрати флейту до свого фільтра можна його заховати на задньому плані в гущі рослин бо не дуже красиво дивитись на фільтр який стоїть на передньому плані . Ваша думка куда його можна заховати так щоб його не було дуже видно і він нормально функціонував
Якщо можна то скиньте ссилки на оформлення акваріума приблизно 50л. бо покищо я бачив як оформленні більші акваріуми від 100 л.

fail99
28.10.2011, 12:29
Глянув на лампу мені в магазині впарили енергозберігаючу лампу на 15 вт 2400 денного світла а сказали що вона світить як 75 вт
Всё правильно сказали, только сейчас подсчёт мощности для аквариума происходит именно по люминесцентным лампам, так что на обычные лампы вообще не смотрите!

чи буде достатьно такого розмаїття спектру для нормального росту рослин і окруса риб чи поки є можливість переробити то поставити якійсь інші лампи Если есть возможность (и не жалко денег)- можно сразу купить дорогое оборудование, такое как Т5 лампы или МГ лампы. Для выделения окраски рыб и растений используются специальные лампы для аквариумов. Их ставят по-желанию, так что это совсем не обязательно.
Можно вообще не добавлять света, но тогда растения нужно подбирать теневыносливые (такие как Анубиасы, несложные мхи и т.д.). А если хотите выращивать Ситняг и тому подобное, то свет - залог успеха.
не дуже красиво дивитись на фільтр який стоїть на передньому плані . Ваша думка куда його можна заховати так щоб його не було дуже видно і він нормально функціонував можно замаскировать его разными способами, но так чтобы он нормально выполнял свои функции: фильтрация и циркуляция воды. в "Голландском стиле" (http://aquariymist.4admins.ru/viewtopic.php?f=11&t=132) оформления фильтра не видно, но масса растений в данном случае должна быть большой. Флейта не желательна, т.к. она сокращает мощность фильтра(разве что он у вас очень мощный).
Фото аквариумов:
акваскейпинг (http://www.google.com.ua/search?q=%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B 5%D0%B9%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B3&hl=ru&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=2XKqTtqqL4PMhAfup9DiDw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBEQ_AUoAQ&biw=1280&bih=685&sei=%2023KqTtGPJ-TE4gTY5aztDg)
ПС: читайте темы для новичков - там всё есть! code19

mrwerty
29.10.2011, 23:44
Знаю що питання не по темі але не охота створювати нову тему так як не дуже хочеться знов все копіювати і засмічувати форум
Підскажіть будь ласка скільки і які енергозберігаючі лампоски пожна поставити у мій акваріум (48*38*27)????
Якщо можливо то із цоколем E27 із зазначенням ватності, світової температури, світового потоку і виробника.
Також якщо можете підскажіть які удобряючі рідини добавляти для хорошого росту рослин?
Бо без нормального світла і мінеральних добавок в мене не буде рослин і про дизайн можна буде тільки мріяти :(
В акваріумі гуппі неони а рослини можна глянути на фото
Буду дуже вдячний за допомогу

mrwerty
05.11.2011, 21:50
адмін удаляй тему вона вже не потрібна

mrwerty
16.11.2011, 23:13
Аквариум після 3 тижднів перебування на форумі якісь фоток не дуже
[url='http://www.aquaforum.ua/attachment.php?attachmentid=187636'][img]http://www.aquaforum.ua/attachment.php?
Рослинами допоміг serg_ki@ukr.net

Shendu
18.12.2011, 23:30
А далі?

BЛАДИМИP
26.12.2011, 20:47
адмін удаляй тему вона вже не потрібна
Та нехай собі буде, воно ж нікому не заважає....