Показати повну версію : Банка 1.4х0,5х0,55 чи потрібна стяжка?
Богдан New!!!
28.10.2006, 10:52
В мене баночка1.4х0,5х0,55(висота) товщина шкла 10мм, є два ребра жорсткості майже по всій довжині з проміжками по краях по 2 см шириною 5 см на 2 см нижче верху банки. Після того як я залив повністю воду, якщо на банку дивитись не прямо, а під кутом зверху чи збоку, то складається враження що задній фон викривлений по краям, тобто це означає що шкло вигнуте чи просто обтичний обман. Думаю може для надійності злити половину води і вклеїти стяжку 10см(6мм) посередині, чи неварто хвилюватись?
aquatica
28.10.2006, 13:16
Возьмите правило (длинную линейку) и прислоните к аквариуму. Сразу поймете, есть деформация стекла или Вам это только кажется.
Все гениальное просто!:009: :009: :009:
Mykhaylo
28.10.2006, 20:37
Если нет линейки, можно взять нитку и еще кого-то - натягивается вдоль стенки и смотрится аналогично. Хотя линейкой конечно нагляднее.
Богдан New!!!
30.10.2006, 09:31
Сьогодні попробую так зробити, а якщо всетаки є деформація, що робити, наскільки це небезпечно?
Aqua_md@mail.ru
30.10.2006, 09:49
если вы мне доверяете,а я делаю аквариумы на заказ уже 6 лет,то установите стяжку!
Богдан New!!!
30.10.2006, 10:16
Для того щоб вклеїти стяжку обовязково зливати повністю воду, чи можна частину чи хочаб половину і скільки вона має сохнути?
Для того щоб вклеїти стяжку обовязково зливати повністю воду, чи можна частину чи хочаб половину і скільки вона має сохнути?
Зливати ліпше по максимуму тому, що знімається напруженість скла, яку потім помагає витримати стяжка. Якщо воду злити до половини то скло всеодно буде мати мікровигин (на око ви цього не побачите) і напруження а стяжка не буде виконувати свої функції в повному обсязі.
Я б залишив води 5-10 см. так щоб не пошкодились рослини.
Богдан New!!!
30.10.2006, 12:23
Стяжка повинна клеїтись тільки на ребра чи бажаний її контакт безпосередньо з переднім та заднім шклом?
Стяжка повинна клеїтись тільки на ребра чи бажаний її контакт безпосередньо з переднім та заднім шклом?
Думаю це швидше питання естетики. Хоча зайвий запас міцності нікому не помішає.
Serpentarius
30.10.2006, 19:44
Только на ребра! И зазор между торцом стяжки и стеклами должен быть не менее 5-7 мм. При заливке водой банка деформируется за счет некоторой пластичности силиконовых швов, давление на верхнюю часть лобового и заднего стекла возрастает и стекло аккуратно лопается прямо вдоль ребра жесткости - был у нас такой печальный опыт.
Не знаю, не знаю - но у друга стоит аквас размерами 125/40/60 залит на 55 см. высоты водой, и никаких стяжек и ребр нету! я сам в шоке но стоит уже 4 неделю... без проблем! Так что решайте сами, хотя я бы для страхоаки делал бы и ребра и стяжку, это смотря где живете и кого заливать собираетесь - это шутка!
Богдан New!!!
31.10.2006, 09:30
Провірив вчора лінійкою на здутість, дійсно є зазор десь по 2мм. Сьогодні-завтра спускаю воду майже під дно і вклею стяжку 10 см шириною.
Може більше стяжок доцільно вклеїти, може ще потрібно вжити якихось заходів?
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010