Показати повну версію : Допоможіть! Гниє стебло людвігії
Прошу підказати в чому проблема.
Людвігія після посадки приживається і якийсь час росте. Виростає десь на + 10 см, пускає пару бокових паростків, які не ростуть більше а тоді над грунтом посередені стебла починає гнити.
Якщо не відламати, то повністю згниває вся рослина.
Що не так?
Світло 36 Ватт на 120 л. Грунт крупний пісок.
З рослин прекрасно ростуть хеміантус, анубіас, мох і ще якась рослина (схожа на гігрофілу). Нормально себе почувають криптокорини. Ехінодоруси подають всі ознаки браку макроелементів.
Риб мало - 15 шт до 6 см.
Мало
- или света
- или питания
якого саме живлення? світла добавити не можу
для людвиги вроде 26 гр максимальная комфортная температура, у вас в профиле 28-29.
28-29 влітку, а зараз 24-26
Serpentarius
07.12.2011, 19:00
У меня людвигия таким образом реагирует на перекосы в составе воды - избыток органики и высокую жесткость
Serpentarius,
вода у мене таки жорстка... надлишка органіки нема - тести в нормі, а ехінодоруси показують брак макро.
коли починаю підливати макро потрошки - ехінодоруси оживають і починають трошки рости, кои перестаю - починають відпадати листки.
Serpentarius
07.12.2011, 22:12
1. На содержание органики тестов еще не придумали
2. Если при достаточном свете длинностебелька сбрасывает нижние листья - это говорит о недостатке азота
*Для информации почитайте это http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=101990
а чернение верхушки о чем свидетельствует? то все нормально пошло в рост, а людвигия сп. типа ползучей розовая не хочет - чернеют верхушки. и с подменами порядок и с со2, и с другими растениями а вот людвигия... =)
Serpentarius
15.12.2011, 16:58
Не могу с уверенностью сказать, я наблюдала такое явление, когда передозировала микро. Возможно, причина еще в чем-то (например, в хелаторе), но я сделала именно такой вывод.
Не могу с уверенностью сказать, я наблюдала такое явление, когда передозировала микро. Возможно, причина еще в чем-то (например, в хелаторе), но я сделала именно такой вывод.
загадки этой аквариумистики):)
я почти коллега, на химика правда учусьcode58
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010