КПК

Показати повну версію : Травник 190л

Yaruk
15.02.2012, 23:10
Відбувся запуск мого нового акваріума
Акваріум клеїв сам 95*45*45.
Грунт - біогумус, вермикуліт, торф, базальт 2-4мм
CO2 - апарат Кіппа, розпилення через головку фільтра.
Жителі і рослини в профілі, ще планую стайку неонів і можливо якогось сомика, але не знаю якого, щоб не великий і не перевертав все з ніг на голову...
Кришка саморобна :
Osram Lumilux T5 HO 39 W/865 *2шт
Osram Lumilux T5 HO 39W/840 *2шт
поставив два кулери
Над водою проводжу експеримент, відстояна з крана має KH-16 GH-21, перед підмінами у воду додаю щавельну кислоту. Получаю такі результати KH-6 GH-10, на разі в акваріумі KH-8 GH-13. Жителі живі і здорові.
Ну травником це ще назвати важко, але надіюсь з часом все розростеться, і стане подібним на травник.
На разі ще бавлюсь з дизайном у акві, при кожних підмінах щось міняю, а тільки поміняю ще хочеться щось змінити ...
Чекаю на критику, поради ...

glottis
16.02.2012, 13:27
У вас красивый камень справа. Но он слишком спрятан в углу. Подумайте над тем, чтобы сдвинуть его ближе центру (на 1/3 от длины аквариума) ближе к той точке где у вас сейчас пучок растений (дидиплис кажется). И еще бы несколько таких камней...

zendom
16.02.2012, 13:34
А вот от этой красоты слева (Крипта вроде) я бы избавился, со временем может забить все (особенно корнями). Кринумы в этом плане мне больше по душе.
А "сомики" лучше всего брать отоциклов, прекрасные водорослееды, правда невелики но зато трудолюбивы. Также осень красивы Панамские стуриасомы особенно когда подрастут.

stanker
21.02.2012, 11:08
Да, слева криптокорина, но какая? У автора в профиле балансе (Cryptocoryne crispatula var. balansae), но похожа на апоногетонолистную. Последняя точно растет со страшной силой, во всяком случае, мне приходиться все время ее ограничивать в площади разрастания.

Yaruk
26.02.2012, 15:34
ось нове фото акви, деякі рослини досадив, деякі підросли чи розрослись.
Десь через тиждень напевно буду робити якусь мінімальну прополку, стрижку ...
Крипторину з заднього плану напевно заберу, за порадами, та і самому щось не дуже подобається
Чекаю на поради, критику ...

Yaruk
05.03.2012, 10:52
відбулась стрижка, тепер боюсь щоб не відбулась вспишка водоростів

mir_
05.03.2012, 12:23
Yaruk при стрижке делайте подмену 50% и водорослевой вспышки быть не должно! можно даже не сокращать количество подаваемых УДО.

Yaruk
05.03.2012, 13:24
Напишу декілька слів про мій експеримент з водою, як вже писав що перед підмінами води додаю щавельну кислоту.
Пройшов місяць як роблю підміни водою обробленою щавельною кислотою.
Вода з крана тече КН-16, в акві КН-7. Населення акви живе і здорове (пара гурамі жемчужний, барбус чорний, креветки чері)
Висновок такий, що щавельна кислота непогана альтернатива осмосу, якщо потрібно знизити КН.