Показати повну версію : багато різних видів у одному акваріумі
Светулька
18.12.2006, 15:06
Приветики дорогой форумчанин!!! Очень нужна твоя помощь вот в чем:
у меня аква на 380 литров, живут в ней подростки 3 мееки, 3 цихлазомы биоцелатум, 4 акары, 3 таракатума, 1 еллоу, 3 попугайчика, 3 сомика (не помню название), 7 суматранских барбусяк и кууууча ампулярий и взлослых, и подростоков, и крахатуличек (и есть еще 2 грозди) …. На мое желание купить еще акар Марони мне сказали, что и так аквариум перенаселен и что это «адская смесь», «хорош компотец... скоро начнут убивать друг друга...» Дорогие гуру аквариумистки подскажите, неужели все так грустно и мои рыбки в самом деле не смогут ужиться code60
Jararaka
18.12.2006, 15:33
Разумеется. Еллоу там вообще лишний... Биоцелатумы во время нереста - просто убийцы. Акары, в общем-то, тоже не подарок. Суматранцы и попугайчики вскоре станут активными участниками пищевой цепочки... ампулярии, в общем-то, тоже ;)
Наверное, стоит оставить только тех рыб, которые тебе нравятся больше всего. Ну, и что касается сомиков - то лучшие соседи для крупных цихлид - кольчужные сомы (те же анцитрусы, птеригоплихты, торакатумы). Всё остальное, что не имеет брони, шипов и т.п. - будет убито и съедено.
Рыбки и в самом деле не смогут ужиться, в данном случае эволюция превалирует над воспитанием :)
Светулька
18.12.2006, 16:13
Разумеется. Еллоу там вообще лишний... Биоцелатумы во время нереста - просто убийцы. Акары, в общем-то, тоже не подарок. Суматранцы и попугайчики вскоре станут активными участниками пищевой цепочки... ампулярии, в общем-то, тоже ;)
Наверное, стоит оставить только тех рыб, которые тебе нравятся больше всего.
Знаю, что Елоу лишний, скорее всего придутся либо делать еще один аквариум, либо кому-то дарить/продавать + к ним попугайчики.
Биоцелатумов у нас до выходных еще не было …….. но мужа кто-то на птичке уговорил, сказав, что такая замечательная не очень агрессивная рыбка ……..
Вобщем сидю теперь и переживаю за рыбочек своих, но одновременно ни с кем не хочется расставаться, они уже родные и любимые …… меня все знают, так чудненько собираются в стайку вечером, когда прихожу домой с работы и ждут когда ж кормить начну ……. Быть или не быть …….. будем решать с мужем, что ж делать нашими питомцами
Еще раз спасибки
Jararaka
18.12.2006, 16:25
Просто хочу услышать ответ от более компетентного аквариумиста (имеющего опыт разведения именно таких цихлид как у меня)
Я не вполне "компетентный аквариумист" - к сожалению, вновь занялся аквариумами всего лишь год назад после 20-летнего перерыва (правда, и тогда предпочитал цихлид), но всё, о чём ты спрашиваешь, это, можно сказать, "прописные истины" и всю необходимую информацию ты могла бы получить, просто почитав на соответствующих сайтах или в книгах "всю правду" о рыбах.
у кторого есть и мееки и акары, сделаю соответствующие выводы
У меня сейчас остались только акары - именно по приведенным выше причинам.
.... и вообще .... если Вам так надоели мои одни и те же вопросы не читайте мои темы и не пишите мне ответы code17
Одни и те же вопросы в разных темах - это называется "флуд" и за это наказывают на ЛЮБЫХ форумах, вплоть до бана. Так что советую подумать "над своим поведением"... и побольше почитать о рыбах :), а информации о каждом названном тобой виде здесь хватает. Просто не поленись воспользоваться поиском... а заодно и правила форума почитать стоит.
Чебурген
18.12.2006, 16:27
Вобщем сидю теперь и переживаю за рыбочек своих, но одновременно ни с кем не хочется расставаться, они уже родные и любимые …… меня все знают, так чудненько собираются в стайку вечером, когда прихожу домой с работы и ждут когда ж кормить начну ……. Быть или не быть …….. будем решать с мужем, что ж делать нашими питомцами
Ну тогда оставьте всё, как есть и наблюдайте за рыбами. Со временем к вам придёт Собственный Опыт, который часто бывает печальным, но лучше любых советов....
Основне виклав тут (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showpost.php?p=122612&postcount=36)
Додам ще, що "біоцелатуми" (вірніше, цихлазоми восьмисмугі) порівняно з бірюзовими акарами не такі вже й агресивні, в усякому разі при сумісному утриманні домінують саме акари :) І що дійсно M.D.Jeorgick (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/member.php?u=467) дав найкомпетентнішу (і найтолерантнішу) відповідь.
Якщо є бажання займатись "американцями", то варто позбутись папужок, єлоу, суматранців і, можливо, сомиків (залежно від того, що це за соми). Для цихлазом по кутках облаштувати укриття, а акари займуть центр акваріуму. Торакатуми (до речі, вони не кольчужні, а панцирні) нормально будуть з ними співіснувати, також можна буде завести кольчужників (краще плекостомусів, анциструси для цієї компанії замалі, а птеригопліхти - завеликі), мішкозябрових сомів. Кларіаси (дорослі) можуть і середньорослих цихлід убити (причому чисто випадково, а не для харчування), а от коридораси - навпаки стати жертвами…
Тобто в даному випадку рецепт такий - намагатись уникати риб, менших за 10 см і більших за 20. Обмежитись 3, максимум 4 парами цихлід (тобто, коли сформуються пари, зайвих позбутись) і 3-4 сомами (торакатумами і плекостомусами). Звичайно, коли риби почнуть розмножуватись, можливі проблеми, але 1.3 м довжини на 3 пари цихлід, та ще й з корчами по кутках банки - нормально, хоча і не абсолютно безпроблемно.
Барбусів можна було б залишити в компанії дрібніших цихлід (чорносмужок, седжиків, мультиспіноз, хромісів), та й то за умови наявності достатнього простору для їх існування (2-3 пари цихлід на такий акваріум), а от папужок та інших слабших цихлід - ні, оскільки вони теж претендуватимуть на територію, що неминуче призведе до їх загибелі.
Папуги тригібридні в даний акваріум, в принципі, вписуються, але оптимально замість якої-небудь пари цихлід, а не на додачу.
В цілому все, якщо будуть ще питання - задавайте.
Светулька
19.12.2006, 15:14
для Сергія
Дуже дякую за Вашу відповідь и за адекватну реакцію на моє питання, а також за додаткову інформацію.
Щодо маленьких смугастих папужок та єллоу – швидше за все, що необхідно буде їх відсилити (трошки пізніше, поки всі жителі акви маленькі, а отже живуть дружно ) – і це вже вирішено. Щодо суматранців – чоловік наполягає їх залишити, до того ж в форумі була думка щодо того, якщо барбуси росли разом з цихлідами, то швидше за все останні їх не будуть чепати (барбусяки дуже спритні, до того ж їх 7, а отже важко сконцентрувати увагу на одному об’єкті).
Щодо укриттів – зробили з чоловіком печерку з ракушняка, з нього ж грот (в іншому кутку акваріуму), по центру – два глиняних горщика (один більший інший менший – їх дуже полюбили біоцелатуми), а також є 2 придбаних глиняних „коряжки”. Коли рибуськи підростуть зробимо їм ще одину (з більшими отворами) печерку (досвід є + нам дуже подобається для них щось майструвати).
Таким чином в нас лишаться лише барбуси, соми, таракатуми, біоцелатум та акара (по одній парі, або ж один хлопчик і дві дівчинки).
І ще питання - а що Ви думаєте з приводу акар Мароні ???
для Сергія
Дуже дякую за Вашу відповідь и за адекватну реакцію на моє питання, а також за додаткову інформацію.
Щодо маленьких смугастих папужок та єллоу – швидше за все, що необхідно буде їх відсилити (трошки пізніше, поки всі жителі акви маленькі, а отже живуть дружно ) – і це вже вирішено. Щодо суматранців – чоловік наполягає їх залишити, до того ж в форумі була думка щодо того, якщо барбуси росли разом з цихлідами, то швидше за все останні їх не будуть чепати (барбусяки дуже спритні, до того ж їх 7, а отже важко сконцентрувати увагу на одному об’єкті).
Щодо укриттів – зробили з чоловіком печерку з ракушняка, з нього ж грот (в іншому кутку акваріуму), по центру – два глиняних горщика (один більший інший менший – їх дуже полюбили біоцелатуми), а також є 2 придбаних глиняних „коряжки”. Коли рибуськи підростуть зробимо їм ще одину (з більшими отворами) печерку (досвід є + нам дуже подобається для них щось майструвати).
Таким чином в нас лишаться лише барбуси, соми, таракатуми, біоцелатум та акара (по одній парі, або ж один хлопчик і дві дівчинки).
І ще питання - а що Ви думаєте з приводу акар Мароні ???
Стосовно барбусів - так, дехто на форумі утримував їх з америкашками, але поки що немає досвіду довготривалого утримання (тобто до досягнення цихлідами максимальних розмірів і початку активного розмноження, там можуть початись проблеми, втім можуть і не початись, це вже як пощастить - в моїй практиці були випадки, коли навіть представники одного виду цихлід мали кардинально протилежні темпераменти :) )
Стосовно укриттів - їх варто одразу розраховувати на максимальний розмір риб. Враховуючи, що акари претендуватимуть на весь вільний простір, я б порадив укриття змістити до бокових стін.
Стосовно акар Мароні - спробувати можна, от тільки чи не затісно буде їм в такій компанії? Барбуси тоді точно відпадають. Шансів на успіх було б більше, якби акваріум був довший, втім спробувати можна.
В принципі, якщо уважно стежити за рибами і вчасно приймати рішення по оптимізації видового складу, летальних випадків бути не повинно… Втім майте на увазі - абсолютно мирно ці кадри не співіснують, завжди ділять між собою зони впливу…
Ще раджу почитати статтю Grange (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/member.php?u=1030) "Агрессивность цихлазом" (http://www.american.cichlids.ru/articles/article.php?&art_id=253&cat=6) - в ній є багато відповідей на Ваші запитання…
Светулька
19.12.2006, 16:10
для Сергія code69
Основні укриття (з ракушняка) так і розміщені – по кутках, глечики по центру – щоб умовно розділити територію. Можливо, наші барбуси бедеть першими, хто довго зможе жити з дорослими акарами ....... поки що не будемо відсиляти і обов’язкову стежитимемо за поведінкою мешканців акваріума.
Щодо укриттів, згодна, що краще робити на великий розмір ...... але оскільки перша печерка була нашою першою спробою в „побудові” укриттів, то вийшла трохи замала ...... зате там зможуть ховатись барбуси (їм вона, навіть, більше до вподоби ніж цихлідам).
І ще раз дуже Вам дякую
Светулька
25.12.2007, 13:33
Итак, результат моей смеси - биоцилатумов пришлось отсадить - очень задиристыми оказались, гоняли всех подряд :011: А вот, бирюзовая акара, как некоторые писали зеленый терор, замечательная рыбка, ворос красавец-мужчина, наделал кучу деток и мирно живет со всеми обитателями банки code60. Вот такой хеппи энд code50
Всех с наступающим Новым годом !!!! :010:
Питання на засипку, а скільки у Вас є в акваріумі схованок, камінців і всякого іншого причендалля. У мене були біоцелатуми і вони були достатньо мирні. може просто попали в свіжу воду і почався нерестовий гон. Дайте кілька глечиків, камінців і все буде нормально. Вони виберуть собі місце і будуть охороняти тільки його і нікого не зачіпати.
Светулька
27.12.2007, 19:09
Два глечика - один великий, один маленький, так щось схоже на стовбур дерева порожній всередині (штучний), а також печера з ракушняку. Біоцелатуми й справді одразу знайшли собі схованку (великий глечик) і оберігали її, ну .... і плюс ще половину акваріуму :011:
Приветики дорогой форумчанин!!! Очень нужна твоя помощь вот в чем:
у меня аква на 380 литров, живут в ней подростки 3 мееки, 3 цихлазомы биоцелатум, 4 акары, 3 таракатума, 1 еллоу, 3 попугайчика, 3 сомика (не помню название), 7 суматранских барбусяк и кууууча ампулярий и взлослых, и подростоков, и крахатуличек (и есть еще 2 грозди) …. На мое желание купить еще акар Марони мне сказали, что и так аквариум перенаселен и что это «адская смесь», «хорош компотец... скоро начнут убивать друг друга...» Дорогие гуру аквариумистки подскажите, неужели все так грустно и мои рыбки в самом деле не смогут ужиться code60
Ув.,Светулька!
По своему опыту знаю:"Хочется - это хуже чем болит!". В Ваш аквариум еще наверное можно кого-то подселить(теоретически)... но готовы ли вы через день менять воду, сифонить грунт, чистить фильтр 1раз\нед или любоваться рыбами в мутной воде?
И по поводу "адской смеси" - представьте что у Вас дома живет слон, крокодил и страус(и это в 1-й комнате). Как Вы себя будете чувствовать(есть,спать,размножаться), когда еще слон приведет бегемотиху(потому что ему "очень хочется")?
:)
С ув.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010