Показати повну версію : Порадьте по населенню
Літраж 130л. чистими, розмір 90*40*45. Рибо-травник.
Зараз проживають такі риби.
Гуппі мальок - 20шт. (Залишу 5-8шт. самців як підростуть решту вітдаю)
Меченосці червоні(мальок 1,5-2см) – 2шт. (вітдаю)
Барбус вогняний - 1шт. (вітдаю)
Сомик крапчастий - 1шт.
Анциструс - 1шт.
Гурамі золотий - 1шт.
Гурамі мармуровий - 1шт.
Порадьте по населенню кого можна додати до компанії яка залишається, так щоб у всіх слоях води була риба і не було пустоти між дном де соми і верхнім слоєм води де гурамі і гуппі.
З своїх припущень планую додати 2шт. анциструса, 3шт. сома крапчатих (Перебору по сомах не буде ?), Гурамі золоту 1шт. Гурамі мармуровий 1шт. для пари, ще думав над Пецилією неоновою штук так 4. Кого ще ?? чи досить буде і тих ?
:confused: ніхто нічого не порадить ???
Jararaka
10.03.2012, 00:54
Анциструсов больше одного (если не М+Ж) на такой объём не надо - могут быть драки. Надеюсь, что коряги есть ?
Коридорасы стайные - так что не меньше шести-семи штук, по укрытиям не подскажу,.
И зачем пара из гурами разных видов ?
Roman04
зачем такой суповой набор??? и рыбам не в удовольствие будет и вам глаз особо не порадует. запустите 2-3 вида рыбок и будет все ок.
в помощь таблица:
Тупа таблиця. Вже не раз тут критикувалася
Roman04
зачем такой суповой набор??? и рыбам не в удовольствие будет и вам глаз особо не порадует. запустите 2-3 вида рыбок и будет все ок.
в помощь таблица:
Так який суповой набор ??? З мого допису видно що планую.... Гурамі буде 2 пари одна Золота інша Мармурова тобно 4 риби. + 1 анцик і питаю про ще 2шт. (відповідаю на допис вище Коряги немає в акві).
Тобто населення вимальовується поки що таке
1. Гурамі Золоті пара
2. Гурамі Мармурові пара,
3. Анциструс 1дорослий + 2 малих як підростуть лишу пару
4. Гуппі 8шт. самці
5. Крапчаті сомики 5шт. стайка
Кого забрати кого додати і кількості :confused::confused:
табл.не идеальна согласен, однако для общего ориентира сойдет:)
ROman04, прошу извинить меня - не заметил надписи "будут отданы". по поводу "может кого-нибудь добавить" я бы не добавлял. а гуппи как рыбы с короткой продолжительностью жизни я бы убрал(тем более что без самок им будет вовсе не весело;)).
Так аква на 130л з 4шт. гурамі + соми. Буде виглядати думаю ну дуже пустою... А чому нікого не добавляти неможу зрозуміти вашу позицію Vassabi ???
А барбусы огненные не нравятся? Докупить еще штук 7-8 до стайки. Кориков тоже добрать штук 5. Гупиков лучше убрать.
я имел ввиду либо дать гуппям "женщин", либо их убрать вовсе с заменой, как заметил Radames - барбусы в стае очень удачный вариантcode44.
Та барбус зараз один гасає буду на днях віддавати бо пристає до гурамі, його і так візуально аж забагато в акві.:).Хочеться спокійної риби наразі а не :013: Так що барбуси відпадають точно.
Я от тут знову подумав і от що вийшло.
1. Гурамі Золоті пара
2. Гурамі Мармурові пара
3. Гурамі ворчащий пара
4. Анциструс 1шт.
5. Крапчатий сомик 1шт.
6. САЕ 2шт. ---- Питання 2шт на 130л. буде нормально чи мало ?
7. Молінезія балон біла пара
8. Меченосці залишити тобто ще пара
гурами-только за!
анцик-за!
крапчатый сомик как вам ранее заметили-стайные рыбки-довести их до числа 5-6 особей!
SAE- также стайные рыбы, но у меня плавают в акве парой:) и довольно резво себя чуствуют.
молли и меченосцы-я бы оставил либо тех либо других, но увеличил их кол-во!
и по поводу "разносортных" гурами - также лучше остановитесь на какой-нибудь одной разновидности но увеличьте в кол-ве просто.
и помните что рыбы растут постоянно в принципе так что не увлекайтесь на самом начале "выиграть битву количеством"code44ведь 130л это не такой уж и большой объем.
Jararaka
13.03.2012, 16:38
гурами ... увеличьте в кол-ве простоДрак между самцами точно не будет ?
Драк между самцами точно не будет ?
Наскільки я розумію бої між самцями можливі лише в період нересту. Думаю при густо засадженому акваріумі буде де сховатись.
Jararaka
13.03.2012, 17:12
Я уже сто лет гурами не держал, но пара самцов петушков найдут друг друга и в 200-литровом аквариуме.
у меня несколько лет назад плавали мраморные гурами в кол-ве 6шт. было тихо-мирно:)
Тоді спочатку попробую дві пари(золота і ворчаща) + самка Мраморна якщо буде все тихо то і їй пару візьму.
пробуйте-экспериментируйте - лишки всегда можно отдать в др.руки:)
Майже остаточний варіант.:)
1.Гурамі Золоті пара
2.Гурамі Мармурові пара
3.Анциструс 1шт. можливо 2шт.
4. Крапчатий сомик 5-6шт.
5. САЕ 2шт.
6. Молінезія ще не оприділився в кількості і виді думаю 6-8шт.
берите молли 8шт. они в компании более уверенно себя ведут, да и смотреться будут лучше, особенно если одного оттенка(черные, снежинка).
СЕРГЕЙ_1972
16.03.2012, 11:37
Майже остаточний варіант.:)
1.Гурамі Золоті пара
2.Гурамі Мармурові пара
3.Анциструс 1шт. можливо 2шт.
4. Крапчатий сомик 5-6шт.
5. САЕ 2шт.
6. Молінезія ще не оприділився в кількості і виді думаю 6-8шт.
сюда еще можно кучу рыбы посадить
можно, однако у человека то планируется травник как ни как...а лишняя заселенность рыбой этому вряд ли будет на пользу идти.
сюда еще можно кучу рыбы посадить
Я звичайно не проти купи риби. Впринципі аква Рибо-травник. Рослини в допомогу фільтру і бактеріям для стабільного балансу. Але поспішати не буду і так за рахунок тих гуппі яких уже віддав (Хоча одну самку так і не впіймав, плаває і ще три мальки побачив яких також виловити не реально наразі) перегодував мабуть рибу + фактор нового акваріуму і тепер маю нитку. Борюсь зараз з нею але це вже інша історія. Одже
Гуппі що зміг зловити віддав
Барбуса віддав.
Зараз в акві плаває
1.Гурамі Золота 1шт.
2.Гурамі Мармурова 1шт.
3.Анциструс 1шт.
4. Крапчатий сомик 1шт.
5. Меченосці червоні 2шт.
В карантиннику уже плаває 1 Анциструс Супер Ред ще малий 2см. Завтра приїде 2 САЕ і 3 Крапчатих сомика + Куплю до пари золотого і мармурового гурамі. Це все буде жити в карантиннику 1-2 тижні. Ну і буду приглядатись до молінезій і можливо меченосців....
СЕРГЕЙ_1972
19.03.2012, 07:59
можно, однако у человека то планируется травник как ни как...а лишняя заселенность рыбой этому вряд ли будет на пользу идти.
у меня помоему тоже травник. а тут уже два варианта если подавать СО2 и УДО тогда травник может быть и без рыбы а если не подавать удобрения то без достаточного количества рыбы там ничего расти не будет.
СЕРГЕЙ_1972
19.03.2012, 08:01
Я звичайно не проти купи риби. Впринципі аква Рибо-травник. Рослини в допомогу фільтру і бактеріям для стабільного балансу. Але поспішати не буду і так за рахунок тих гуппі яких уже віддав (Хоча одну самку так і не впіймав, плаває і ще три мальки побачив яких також виловити не реально наразі) перегодував мабуть рибу + фактор нового акваріуму і тепер маю нитку. Борюсь зараз з нею але це вже інша історія. Одже
Гуппі що зміг зловити віддав
Барбуса віддав.
Зараз в акві плаває
1.Гурамі Золота 1шт.
2.Гурамі Мармурова 1шт.
3.Анциструс 1шт.
4. Крапчатий сомик 1шт.
5. Меченосці червоні 2шт.
В карантиннику уже плаває 1 Анциструс Супер Ред ще малий 2см. Завтра приїде 2 САЕ і 3 Крапчатих сомика + Куплю до пари золотого і мармурового гурамі. Це все буде жити в карантиннику 1-2 тижні. Ну і буду приглядатись до молінезій і можливо меченосців....
решать вам самому что заводить и сколько 1. главное что б они были боле или менее совместимы. и 2. не бывает перенаселения (в разумных пределах) бывает не адекватная тому населению фильтрация и подмены
Так для справки Фільтрація Фильтр внутренний, Aquael Turbo Filter NEW 1500., підміна 40% раз в тиждень, СО2 не планується, удо мікро, якщо побачу що потрібно. А на рахунок кількості риби буду бачити як аква себе буде почувати при тих рибах що написав і запланував а там якщо буде все гуд то і добавити когось можна.:)
СЕРГЕЙ_1972
19.03.2012, 10:04
Так для справки Фільтрація Фильтр внутренний, Aquael Turbo Filter NEW 1500., підміна 40% раз в тиждень, СО2 не планується, удо мікро, якщо побачу що потрібно. А на рахунок кількості риби буду бачити як аква себе буде почувати при тих рибах що написав і запланував а там якщо буде все гуд то і добавити когось можна.:)
мои советы по этому поводу:
1 думаю фильтрации достаточно а потому:
2 можно подменивать и 15% воды раз в неделю (а если и больше то лучше отстаивать) но я не рекомендую подменивать больше 20-25% воды за раз
3. по количеству рыб исходите из такой нормы на 1 см взрослой рыбы 1-1,5 литра воды (тогда УДО лить не надо) может только микро
Воду лию тільки відстояну 2 дні. Ну і доведену до температури 24-25градусів.
СЕРГЕЙ_1972
19.03.2012, 14:02
Воду лию тільки відстояну 2 дні. Ну і доведену до температури 24-25градусів.
все равно лучше больше 20-25% не подменивать за раз
Наразі населення наступне.......
1. Пара Гурамі Мармурових
2. Пара Гурамі Золотих
3. САЕ 2шт.
4. Меченосці 5шт.
5. Молінезія 4шт.
6. Крапчаті сомики 4шт.
7. Анциструси 2шт.
Думаю ще добавити 2 пари молінезій сніжинок варто ? чи уже і так перебор. ??
да в принципе можно, вы хотя бы фото выложите то интересно стало как у вас все это дело выглядит:)
да в принципе можно, вы хотя бы фото выложите то интересно стало как у вас все это дело выглядит:)
Фото тижневої давності. Тому всіх рибасів немає на них (були ще в карантині). Фото риб зроблю уже після Пасхи. Зразу кажу що по рибах получився вінегрет:). Так як в сімї тільки я один люблю акву то за рахунок різнокольорових риб пробую привити любов хоча б до риб усьому сімейству.:)code44. По видах так.
Пара мармурових гурамі
Пара золотих гурамі
Пара молінезій чорних
Пара САЕ
Пара молінезій золотих
5 Меченосців з них 2 звичайних і монстр величезний якась така порода і двоє вуалевих.
4 Крапчатих сомики
1 Анцик звичайний
1 Анцик Супер Ред
Ну і 10 Хелен.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010