Показати повну версію : Проконсультуйте по зовнішньому фільтру
Хочу поставити зовнішній фільтр на банку 126л (106 л) .На даний момент стоїть внутрішній Хайдор 3 (800 л/г). Фільтром в принципі задоволений але
потрібно 2 рази в тиждень чистити , що є погано. Вибираю між Атман DF і джебо 82.. ( більш дорогий фільтр немає сенсу ставити на такий об'єм).
Питання в потужності і якості виробу на мій об'єм. Акваріум стоїть в гостьовій , фільтр буде стояти в тумбі тому шум великої ролі не грає . Аквріум густо засаджений , з риб гурамі 5, ляліуси 2, скалярії 2, отто 2, соми -2 ну і криветки.
Если вопрос в цене, то атман.
В ціні, суттєвої між ними різниці немає. А по потужності , мене це більше цікавить ?
В фільтрах якщо буду міняти , то тільки губки (якщо потрібно буде) і для тонкої очистки вату сера. Кераміку і т.д добавляти не планую.
Самый лучший наполнитель это крупнопористый поролон.
У атмана корзины просторные, и соответственно есть где разогнаться.
ИМХО вата - лишние затраты, когда он заселится бактериями, то очистка при вашем населении будет на высоте.
А по потужності Атман DF500 / DF700 - 820 л/г ? Чи потужніший DF 1000 ?
Сопротивление материала.
Берите с запасом, может в перспективе аквариум побольше заведете, что бы потом новый не покупать.
Потужний він звичайно можна , але якщо вода буде пролітати зі свистом через фільтр то це також не дуже добре. Потім буде як в людей, які пишуть , що через три місяці відкрив фільтр а він чистий. Може хтось напише хто використовував такі фільтра.
Чем больше течение тем лучше очистка, так как для бактерий надо уйма кислорода.
Чем больше течение тем лучше очистка, так как для бактерий надо уйма кислорода.
Якщо не вникати в подробиці то Ви праві. Але є межа після якої вже користі не буде. З фільтра буде вимиватись все і корисне і шкідливе. Він має бути потужніший а от на скільки може сказати людина яка користується таким фільтром.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010