КПК

Показати повну версію : Lamprologus caudopunctatus (Лампрологус Каудопунктатус) у кого есть?

TANYUSHA
23.03.2012, 06:08
Lamprologus caudopunctatus -очень мне нравится эта рыбка, как только завела захотела побольше узнать из практики о её содержании и действительно ли она на сегодняшний день стала редким видом,- у многих спрашивала, но так и не нашла. У кого есть- отзовитесь! code21

aides
23.03.2012, 07:23
Зверніться до navy. Є гарні підростки. Та й проконсультуватися зможете.

navy
23.03.2012, 08:39
TANYUSHA,доброго дня!
Пані в мене є данна риба,а саме ось така морфа http://cichlidenareal.ru/wiki/index.php?vid=3052. Периодично нереститься .Що конкретно ви хотіли узнати.:)

Hendrix
23.03.2012, 12:38
Lamprologus caudopunctatus -очень мне нравится эта рыбка, как только завела захотела побольше узнать из практики о её содержании и действительно ли она на сегодняшний день стала редким видом,- у многих спрашивала, но так и не нашла. У кого есть- отзовитесь! code21

Редкой бы я ее не назвал. У меня нерестится взрослая пара, есть у Dionis и как видите у наших Львовских коллег. Как только пара отходит, проблем с разведением нет. Рыба действительно очень интересная и в содержании и в поведении. Рекомендую использовать в качестве субстрата для них именно мелкий песок, т.к. они очень интересно зарывают им раковину моллюска. Насыпают со всех сторон песок таким образом, что раковина остается как бы на возвышенности и вход в нее тоже наполовину становится засыпанным. Так же из особенностей поведения могу отметить своеобразный способ защиты своего нерестового участка. Они дают отпор многим рыбам, в том числе и видам намного крупнее, при чем делают это очень "деликатно", если можно так сказать, без разорванных плавников. Мелкие виды отгоняют прямо и без колебаний, а крупных пугают резкими круговыми движениями, причем делают это синхронно оба производителя.
Каудопунктатусы так же интересны тем, что очень часто "посещают" и средние слои аквариума и абсолютно не привязаны к камням (пещерам), только к раковине моллюска. Чувствительны к качеству воды. И еще у них ОЧЕНЬ мелкая икра (наверное самая мелкая из всех представителей Танганьики) и соответственно малек. Если будут еще какие-либо вопросы, обращайтесь, с удовольствием поможем ! Удачи вам в содержании и разведении этого замечательного Лампролога !

navy
23.03.2012, 20:59
Пане Hendrix, Дуже докладно описав їх поведінку.
В мене дві пари мешкалив 110 л .з ними були Юліки регані .та от коли вонипочались паруватись й їти на нерест то місця було замало всім мешканцям. Перед тим вони займали середні й верхні шари води.
Їх не можно віднести до так званих "спражніх мушлевців" тому,що тільки на нерест пара вибирає собі мушлю й там нереститься. Доречі перший раз я зрозумів,що є ікра так тоді коли робив приборку в акві,дійсно батьки дуже наполегливо кидались й кусали мою руку .яка наближалась до місця із мушлею де вони відклали ікру. за певний час я зауважив молодь.яка трималась цієї мушлі котру я почав годувати нематодою й заморозкою циклопа.За тиждень я їх перевів в окрему акву де й в подальшому вигодовував.
Як до рекомендацій для їх утримання то радив би брати не меньше десяти,але не із мушлевцями типу оцелятусів,мілі,бревісів тощо,тому що вони програють їм в змаганнях з мушлями. Вони дійсно вибирають місце нересту від обставин на які тільки вони вважають можливими. От поки все,що я хотів додати.code44

TANYUSHA
23.03.2012, 23:14
Дякую за дуже гарно представлену інформацію що до цих рибок. В мене наразі є 1, так вийшло, що віддали пару, але не зрозуміло чи були вони різнополі. 1 рибка не прижилась, а ось інша себе прекрасно почуває, заняла територію під пеньком, хоча я ракушки виноградного равлика поклала, але вона не дуже їх уподобала. територію свою відстоює мужньо й твердо, але дійсно без кровопролить :) . її сусідами являються апістограми блю неон, які теж вирізняються своєю воєвничістю та підлітки анциструса L-181 L-183. Хоча анциструси не зможуть уживатися пізніше з каудопунктатусами- маленькому лампрологусу не під силу нахальні соми, це напевне єдина риба, яку не може здолати лампрологус, але коли годую сомів, то маленький до останнього відстоює ту величезну таблетку :)))))), нікого не підпускає й сам не їсть. Пісочок маю мілкий, але хочу ще мілкіший, фракциєю до 1мм. який порадите, а також який колір буде найкращий, білий, чи якись інший? Та як мій лампрологус сприйме нову компанію таких , як він? я так розумію треба брати молодняк?

navy
24.03.2012, 09:31
Ось декілька світлин з життя моїх лампрологів. Сприймають вони своїх спокійно,тим паче він у вас один.

Hendrix
24.03.2012, 15:37
Дякую за дуже гарно представлену інформацію що до цих рибок. В мене наразі є 1, так вийшло, що віддали пару, але не зрозуміло чи були вони різнополі.

А у Вас самец остался или самка ? Если самка, то у меня имеется в наличие лишний взрослый самец. Отличить их не сложно, по краю хвостового плавника у самцов идет кричневая окантовка (у некоторых на половину плавника, у некоторых до конца). У самок этот признак отсутсвует.

TANYUSHA
24.03.2012, 17:42
А у Вас самец остался или самка ? Если самка, то у меня имеется в наличие лишний взрослый самец. Отличить их не сложно, по краю хвостового плавника у самцов идет кричневая окантовка (у некоторых на половину плавника, у некоторых до конца). У самок этот признак отсутсвует.

Значит у меня самка - окантовки нету :012::012: значит судьба им быть вместе! Сделаем счастливыми ещё одних маленьких существ!:012:

Hendrix
24.03.2012, 19:36
Значит у меня самка - окантовки нету :012::012: значит судьба им быть вместе! Сделаем счастливыми ещё одних маленьких существ!:012:

Договорились ! В ближайшии выходные отправлю вам его !

TANYUSHA
24.03.2012, 22:53
Договорились ! В ближайшии выходные отправлю вам его !

Я переживаю чтобы доехал, сколько по времени в дороге он будет? и параметры воды мне будут нужны, если есть возможность выяснить, так как всё-таки взрослый, и надо будет условия максимально приблизить к Вашим.

Hendrix
25.03.2012, 11:18
Я переживаю чтобы доехал, сколько по времени в дороге он будет? и параметры воды мне будут нужны, если есть возможность выяснить, так как всё-таки взрослый, и надо будет условия максимально приблизить к Вашим.
dGH около 20 градусов, pH 8. Время в дороге от Донецка до Киева, не так уж и далеко. Поезд едет примерно часов 12.

TANYUSHA
25.03.2012, 21:59
ну всё, тогда жду следующих выходных :)

TANYUSHA
31.03.2012, 05:13
Так, уже выходные наступили,- давайте выходить на связь :) .

TANYUSHA
14.04.2012, 00:57
navy, Спасибо, рыбки замечательные, и уже практически все пришли в чувства, начали кушать резвиться и играть с анциструсами и ампуляриями. Планирую их в большой аквариум переселить и ещё добавить Танганьики,- очень понравились! :)

TANYUSHA
14.04.2012, 01:02
Hendrix, Большое спасибо за активного мальчика! :) Уже подружился со стаей и с удовольствием кушает с рук и совсем меня не боится, даже не думала, что такая маленькая рыбка может быть совсем бесстрашной!

navy
14.04.2012, 09:21
TANYUSHA,Я дуже радий,що все після таких пригод закінчилось добре:) До речі їх ровісники вже нерестились і в мене є молодь.Так ,що зробіть їм умови й спостерігайте ,як вони пильнують молодь.

TANYUSHA
15.04.2012, 01:31
:) Вже почуваються чудово,- повністю окупували акваріум і носять пісок з-під коряги. Найбільше дістається ампуляріям, весь час намагаються втекти від пильного ока будівельників, а ті те й роблять, що знаходять їх і закопують в пісок:patstalom:

navy
15.04.2012, 10:13
TANYUSHA, А у вас є там ,якісь пусті мушлі? Чи тільки живі ампулярії.А те що будівництвом займаються то добре вони постійно змінюють рельєф.:)В тому куту де моя пара нереститься закопуються всі мушлі крім одної де молодь.Але завтра може буде викопана інша мушля а перша буде закопана.Що на це впливає не знаю але спостерігати дуже цікаво.

navy
03.05.2012, 20:01
Сьогодні батьки вивели молодь на перше харчування й прогулянку.:) Старших риб(від попереднього нересту) троха поганяли й залишили в спокою.Тепер пильнують обидві групи мальків. Світлини не дуже вийшли ,так що вибачайте за якість.

barvinok62
03.05.2012, 21:23
navy, Поздравляю! Их так много!!!Скажи а они в случае опасности или просто в течение дня в ракушку свою прячутся или всё время на виду под присмотром родителей?

navy
03.05.2012, 21:30
barvinok62,Дякую,друже. Протягом денного часу намагаються,щось схопити поїсти на цій ділянці,яку батьки визначили. А от на ніч всі йдуть в мушлю.А також при небезпеці спочатку просто сідають на пісок.Потім батьки поступово загоняють в мушлю. Але намагаюсь їх не лякати тому просто плавають. З ними там 6шт халінохромів(десь по 5-6см) але ще не парованих тому мушлевці їх швидко на місце ставлять.Дуже ретельні батьки.

navy
17.05.2012, 20:39
Ось за два тиждня молодь підросла (7мм).Основна частина була виловлена й поїхала на вигодовування до мого колегі й друга .В нього своя господарка й був вільний акваріум.А це вирішив залишити в себе(хоча здивувався,що вони є в акві,бо намагався всіх виловити) напевно така вже доля в них із батьками бути.:) Годую заморозкою циклопа,троха сухарів,нематода й гриндаль.

navy
14.07.2012, 19:44
Пройшло майже три місяці від того нересту.На світлинах видно молодь різного віку т.я. батьки ще два рази після того відкладалм ікру і тому вся ця зграйка складається з трьох генерацій малька.:) Тільки найстарших ( 4 шт) виганяють із зграї на терени Халінохромів,у яких теж два покоління своїх мальків.code44 Аква поділена рибами по діагоналі,харчюються заморозкою,гриндалем та сухарями. За якість фото вибачайте.:)

navy
06.10.2012, 16:42
Що хочу в додаток до вище сказаного сказати й поділитись більше ніж чотирьох річним досвідом:
-хоч й рахують їх мушлевцями але вони більше наскельників поведінкою нагадують;
-мушлі їм потрібні тільки на час нересту,хоча їх активно оберегають;
-при чому мушль має те бути не одна на пару а мін 3-5;
- вони також мають мати "свій куточок" то б то визначене місце ,відгороджене камінням,рослинами(перше перевагає) де вони почувають себе безпечно;
-паруються із зграйки(при втраті партнера) не дуже сприймають підселенців хоча можливий варіант,маю досвід;
-відрізнити стать по зовнішним ознакам не можливо(крім примусового розглядання низу живота);
-дуже дбайливі батьки,терплять на своїх теренах три генерації молоді,решта категорично виганяється;
- молодь дуже маленька(напевно найменьша із Танги);
- молодь краще почувається із батьками в акві ніж при "штучному " вигодовуванні"
-окрас залежить від настрою,іноді бувають як камуфльовані"бійці" а так переважно свого кольору.

Ось такі мої невелички спостереження й досвід їх утримання,риба вартує уваги й догляду за ними.Хто,що додаст буду вдячний прочитати й обговорити.

geka1122
06.10.2012, 16:59
Интересно как они накапывают песок, что рапан получается как на вулкане. На ночь мальки заходят в рапан, а днем плавают возле вулкана из песка. Родители охраняют смело и решительно, даже когда чистишь аквариум кусают за руки.:)

navy
06.10.2012, 19:33
Так дійсно ,я про їх" будівельні властивості", а особливо перед нерестом. В мене вони засипають ті мушлі(але не всі) які на їх думку їм заважають.Нерест відбувається в певній мушлі яку вибирає самиця.Хоча вон й не знаходиться там постійно але за її поведінкою можно визначити ,що там є ікра... Самець до речі ніколи не допускається в мушлю ,але він відноситься до того із" розумінням" й охороняє навколо. Але коли вже є молодь то вони по черзі відволікаються від них.

Анатолій Каліщук
06.10.2012, 19:54
Три роки майже тому придбав каудопунктатусів в Польщі. Це перша риба з мушлевців що вмене віднерестилась. Я зробив помилку помістивши шість здавалобся невеликих рибок в 40літрів. Малька було зїдено. Рибок переселив в більший акваріум що був при самій підлозі. Взимку при відключенні електрики я їх втратив. Через рік знову придбав каудопунктатусів і все знову невдало. Все повторилося в березні. Цього літа будучи у Львові отримав в подарунок від Андрія мальків каудопунктатусів. В новій господарці виділив їм 200л. В напарники підселив транскриптусів. Всі малята добре ростуть. Дякую Андрію і його колезі Юрку.

navy
06.10.2012, 20:02
Забув повідомити,вони(пара) в мене мешкають в 110л й поділяють акву із парою халінохромів біфренатусів(до речі за ,що дуже вдячний Анатолію).Обидві пари успішно виводять молодь.Аква поділена по діагоналі,це самі риби так поділили я тільки побудував їм символічний із невеликих камінців "кордон".Дуже цікаво спорстерігати ,як вони його охороняють.Ще живе з ними пара анців(яка також периодично нереститься) але Танга не звертає ніякої уваги на них,крім випадків коли анци вже дуже нагло запливають на їх мушлі.

ciprochron
06.10.2012, 20:08
Шановний navy дуже б хотілося відео ваших рибок(поведінка,розборки,нерест,догляд за малими і тд.),як є можливість.Дякую.

navy
06.10.2012, 20:14
ciprochron, Відео... ви ж самі розумієте не завжди маєш під руками апарат...Поки,що будемо дивитись на світлини ,які є в темі.:)

Hendrix
06.10.2012, 20:53
-хоч й рахують їх мушлевцями але вони більше наскельників поведінкою нагадують;

-відрізнити стать по зовнішним ознакам не можливо(крім примусового розглядання низу живота);

Андрiй, з твого дозволу хотiв би зробити декiлька зауважень :
По-перше мушлевцями нi хто їх не рахує, а по-друге - є дуже чітка ознака визначення статі у субадультном віці Каудопунктатусiв. Це коричневий кант у верхнiй частинi хвостового плавника самця.У самицi ця ознака вiдсутня.

navy
06.10.2012, 21:02
Hendrix, Так друже повністтю згідний із тими зауваженнями.:)
Але це ,я маю на увазі про коричневу смужку,не кожен може одразу розпізнати.:)До речі я й до цього часу плутаюсь із молоддю коли просять відібрати пару,тим паче вона в них проявляється в акві коли їх не турбують.

Анатолій Каліщук
03.03.2013, 18:10
navy, Андрій ще раз дякую за каудопунктатусів! Твої дітки стали дорослими. Нарешті з каудопунктатусами все гаразд. Вчора попливли малята, приблизно штук з тридцять на перший раз. Залишив з батьками. Ті їх оберігають від лелеупі і неспарованих транскриптусів. З відсаженою парою юліків теж все добре. Є вже перших 5малят. Визначилась і друга пара каудопунктатусів, теж крутяться біля мушлі в іншому куті акви. Як думаєш будуть розбірки, чи житимуть спільною колонією?

navy
03.03.2013, 18:20
Все залежить від того,як далеко одна пара мешкає від іншої. Колонією жити не будуть,терени свої вони пильно охороняють.Я теж на разі маю нову молодь батьки їх теж пильнують.

Анатолій Каліщук
03.03.2013, 19:00
Жаль, що загальною колонією жити не будуть, як мультифасціатуси. Відсажу другу пару і ще кількох риб, що вдасться виловити. А відстань між мушлями каудопунктатусів більше 60см.

Konstantin L
04.03.2013, 08:54
Вчора попливли малята, приблизно штук з тридцять на перший раз. Я записываюсь в очередь на малька.

Анатолій Каліщук
04.03.2013, 14:16
Долго ждать, быстрее попросить у
navy, со Львова. У него должны быть.

navy
16.03.2013, 19:33
Батьки з молоддю,випливли з мушлі 1 березня,годую нематодою,заморозкою циклопа й Mikrovit spirulina виробництва Tropical.

Анатолій Каліщук
16.03.2013, 20:41
Всетаки залишив другу пару теж. Аква розділена між сімями і кордони ревно оберігаються обома парами. Мальки першої пари строго рискають по дну на своїй половині. Друга пара постійно крутиться біля рапани. Навіть їм їсти даю з двох сторін.

Анатолій Каліщук
06.04.2013, 01:38
Віднерестилась і друга пара. Знову поплив дрібний мальок. Перша пара знову біля рапани. Старший мальок опинився між двома парами. Батьки ледь відганяють його від рапани. А от друга пара била малька по справжньому. Перша пара розділилась для охорони рапани і свого більшого малька. Друга пара, та, що з дрібним мальком, атакувала разом розділених суперників і перемогла. Самця замкнули в рапані, а самку вигнали на верх в куток. Старший мальок став беззахисний. Після того, як я забрав більшого малька в окрему акву, перша пара знову почала протистояти другій і охороняти рапану.

leto
20.09.2013, 19:18
Они дают отпор многим рыбам, в том числе и видам намного крупнее, при чем делают это очень "деликатно", если можно так сказать, без разорванных плавников....
я бы так не однозначно не говорил. за первые 4 дня прибывания в мой банки разорвали все 2 средние черные скалярии... вообщем не на столько и мирные эти рыбки и в поведении с другими обитателями...

Кусто
20.09.2013, 19:41
вообщем не на столько и мирные эти рыбки и в поведении с другими обитателями...
Наверно имелись ввиду рыбки из того же биотопа. А остальные, да, пасуют.

Вячеслав69
20.09.2013, 19:52
leto, не знаю, что и ответить. Мои шестеро подростков каудопунктатус вполне ужились с орнатусами и принцессой Бурунди (совсем маленький малек, около 1,5- 2см). Дали отпор, причем без фанатизма Юлидохромису орнатусу (они у меня "злые" - страх), но не трогают малька принцесс. Так что почти идиллия. Нормальная, строгая, но справедливая цихлида Танганьики. Не монстр какой-то однозначно.
Правда опыта содержания лампрологов со скаляриями не имел.

Анатолій Каліщук
21.09.2013, 02:06
leto, Попробуйте в Вашій акві утримувати лише цихлід з озера Танганьїка. Не пошкодуєте!

Konstantin L
29.11.2014, 09:19
Фото Özgür Özdemir /www.facebook.com
469304 469305

Игорь Колосан
29.11.2014, 20:30
А вот моя малышня подрастает..............

-=IGOR=-
03.12.2014, 23:03
А вот моя малышня подрастает...

А это их родители

http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=5028&pictureid=190922&thumb=1 ('http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=5028&pictureid=190922')

http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=5028&pictureid=190925&thumb=1 ('http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=5028&pictureid=190925')
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=5028&pictureid=190923&thumb=1 ('http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=5028&pictureid=190923')