Показати повну версію : поможіть цихліді!!!
Сьогодні вперше мої цихліди відклали ікру:) но немаючи навиків витрушування ікри я так надавив самку що у неї з анального отвору вилізло частина нутрощів небагато десь 5мм! хто може підказати що робити? чи воно само затягнеться всередину? риба почуває себе нормально і не проявляє ніяких признаків дискомфорту!
Андрончик
12.06.2012, 22:16
Вообще то икру вытряхивают,а не выдавливают.Самка наверное умрёт.
Ipek, а кто это такой дюже умный Вам такие ужасы понасоветовал, чтоб икру выдавливать у самок??? я в шоке. по поводу того, что вылезло: если оно такое остренькое беленькое, то успокойтесь, это яйцеклад. он сам вылазит когда надо, а потом залазит обратно :)
:) ви не так зрозуміли:) ікру я не видавлював,а витрушував з рота,але просто засильно стиснув рибу в руці! сьогодні вже трошки залізло,але ще трохи видно. риба нормально плаває і їсть! надіюсь все буде добре:) боюсь лише щоб це не повпливало на її подальші репродуктивні здібності! був би знав краще б просто її відсадив! але...
Андрончик
13.06.2012, 09:38
Тогда всё нормально.
то є надії на те що риба буде жити і давати потомство? і взагалі як зачасто одна самка може нереститись і скільки часу розвивається ікра?
Еще на одного СПЕЦИАЛИСТА в рядах любителей прибыло, бедные рыбки, лучше-бы они в детстве сдохли.
Ipek, я рыдаю с Вас, зачем Вы икру вытряхивали? Вы думаете, если Вы ее отдельно поместите, то из нее что-то вылупится?!!! неа, можете сразу сливать ее. а вот вылупились бы мальки под присмотром родителей, потом бы отсифонили их в отсадник и, может быть, был бы толк. Рыбка Ваша, если ведет себя нормально и ест хорошо - жить будет... но не долго, если Вы не прекратите насильно вытряхивать из нее икру.
які всі мудрі! себе згадайте нивічками! ікра в інкубаторі 100% вилупиться!
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010