Показати повну версію : привіт потрібна допомога
Тарас 2011
31.07.2012, 16:55
появилась в акваріумі вот така штука як на фото , полазив по нету вроді в мене чорна борода , але точно незнаю в акваріомістиці я новачок , підкажіть чи це вона і якими засобами її вивисти? ,
аква 175л ,світло 10 годин аквагло і лайфгло.фільтр фан3 , рослини переважно криптокорина ,
Тарас 2011
31.07.2012, 16:57
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=7094&pictureid=111439[/IMG][/IMG]
Тарас 2011
31.07.2012, 16:58
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=7094&pictureid=111439[/IMG]
Прочитайте Тут
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=12168
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=279
Тарас 2011
31.07.2012, 17:15
то це чорна борода? , в магазині сказали шо є якась бутилка заливаєш в акваріум , і воно її виводить але половина рослин пропаде ...
richmond
31.07.2012, 21:41
то це чорна борода? , в магазині сказали шо є якась бутилка заливаєш в акваріум , і воно її виводить але половина рослин пропаде ...
Ну значит не надо Вам эту бутылку покупать :)
Тарас 2011
01.08.2012, 11:59
ну а як тоді позбутися чорної бороди ? вона сама по собі не проїде
Та бутилка,чи пляшка що вам казали, мабудь зветься сайдекс.Спробуйте але воно дійсно може бути шкідливою для рослин.Це легкий шлях.Але борода повернеться якщо ви нічого не змінете.Кращє яйщо багато риб зменшіть їх чисельність,посадіть якнайбільше швидкоростучих рослин.Зараз спробуйте вимкнуть світло на3дні аерація цілодобово,риб не годувати.Детальніше "Метод затемнения"
Я забув про бороду коли захопився рослинами і почав подавати їм вуглекислий газ
Тарас 2011
01.08.2012, 18:27
Зараз спробуйте вимкнуть світло на3дні аерація цілодобово,риб не годувати
і що це повинно допомогти ? а якшо світло включу чорна борода не почне апять появлятися
барабака
01.08.2012, 19:16
а зачем свет на три дня гасить? чтобы погасить всех оставшихся? данная проблема была у меня в аквариуме с астронотусами, я укоротила и раздробила световой день (в декрете сижу такая возможность есть) по мере сил ваших в ручную очищайте декорации, фильтр и пр. при прочих возможностях замените лампы на менее мощные, но с подходящим спектром для растений. использование форумчанами сайдекса я не понимаю вообще, так на ряду с положительным эффектом гибнут растения, и даже рыба, не говоря о криле...и в конце концов хоть скептики и профи меня сейчас закидают камнями пару тройку молли, герийнохейлусов прикупить советую. анцики мои дрянь эту не скребли, а вот САЕ не берите просто угробите рыбу. начни с простого и доступного. удачи!
це повинно допомогти ? а якшо світло включу чорна борода не почне апять появлятися
Допоможе, а далі Вам вже відповіли:
Але борода повернеться якщо ви нічого не змінете
Треба боротися не з бородою (хоч і можна Сайдексом), а усунути причини її виникнення. Почитайте, на форумі про це багато .
барабака
01.08.2012, 19:22
и я прошла по ссылкам и в очередной раз убеждаюсь, что можно найти способ с наименьшим вредом для аквы
Тарас 2011
01.08.2012, 23:56
я шось не поняв , то забагато світла може призвести до чорної бороди , в мене стоять 2 лампи по 30 ват аква-гло і лайф-гло , може залишити тільки лайф-гло. ?
Тарас 2011, Хорошая бородка завелась.
У вас фильтр Акваэлевский да еще и Фан помоему- вижу по головке-они слабые и быстро забиваются.Промывайте мочалку по необходимости-может быть почаще и не ленитесь с подменами через день проциков по 20
Тарас 2011
02.08.2012, 00:23
в мене така мисль появляється , залишити одну лампу лайф-гло 30 ват , повитягувати всі рослини , накидати камінів , і так залишити , цікаво чи нормально буде все в акваріумі без рослин ?
барабака
02.08.2012, 07:00
ты просто сделаешь какое-то кладбище. выкрути для начала одну лампу, почаще меняй фильтр и найди тему про водку в аквариуме
СЕРГЕЙ_1972
02.08.2012, 07:50
Зараз спробуйте вимкнуть світло на3дні аерація цілодобово,риб не годувати
і що це повинно допомогти ? а якшо світло включу чорна борода не почне апять появлятися
конечно это не поможет.
СЕРГЕЙ_1972
02.08.2012, 08:00
в мене така мисль появляється , залишити одну лампу лайф-гло 30 ват , повитягувати всі рослини , накидати камінів , і так залишити , цікаво чи нормально буде все в акваріумі без рослин ?
у тебя света и так мало для растений, а ты еще хочешь уменьшить. бороду без проблем можно убить сайдексом 20 мл на 100 л. два - три внесения и она будет мертвая. но все равно нужно наладить баланс иначе она появися снова. я один раз вносил в свой аквариум и в отличии от тех кто утверждает что кто то там погибнет я могу сказать что из моих растений и рыб не постраждал ни кто. перечень моих рыб и растений в моей теме
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=100127
про баланс читайте тут на форуме куча информации.
Тарас 2011
02.08.2012, 18:13
куплю сайдекс , але лампу залишу одну 30 ват на 175л лайф -гло , повириваю рослини залишу тільки один вид криптокорини забув як називається , він не вибагливий до світла. але питання таке чи акваріуму і рибкам непошкодить мало світла ?????
(З Вашого профілю:Обслуживание
рас в два тижні . 20 літрів) . Сайдексом догляд за акваріумом не заміниш!Потрібно робити підміни води близько 30% щотижня ,а в даному випадку робив би по 30% через день, два, разів з 5, рослини і світло не чіпати.
Тарас 2011, а свет, по интенсивности/яркости не уменьшайте, лучше уменьшить длительность освещения - часов 6-8.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010