КПК

Показати повну версію : Море Петя77. 500л.

Петя77
20.08.2012, 22:45
Дозвольте і мені приеднатись до Вас зі своім невеличким морем.
Морською акваріумістикою займаюсь 2роки. Першим був Ресун 92л. пізніше переіхав в 300л. два запуска були вдалі,але хотілось щось більше,і тепер буде на старті 500л.
Тему про 300л.можна подивитись тут:http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7170
На старті:
Аква 120*60*70 висоти 504л.
Самп три секціі,води 150л.
Пінник Логінова
Основний напрямок мягкі корали,пару невибагливих твердих,риби мінімум,дві крилатки,і можливо ще щось одне більшеньке кольорове......
Після демонтажа акви 300л. самп залишився в робочому стані.
Наднях чикаю на нову акву,і буде продовження мого плавання.

Петя77
29.08.2012, 22:14
Мій новий акваріум зайняв свое місце
Перше враження: великий,дуже великий.
Тепер помаленьку почну,як то говориться запускатись. Першим ділом замінив усі фільтри,включаючи мембрану,та смоли у системі зворотнього осмосу.
Запускатись буду на солі Тетра,грунт "живий" Каріб Сіа,світло 6 по 54Вати (Пацифік ще не приіхав)
Живу воду,та грунт для старту маю у свому сампі.
Після зміни комплектуючих зворотньго осмосу, вода на виході 0-1 TDS.
Завтра буду монтувати систему зливу,так щоб можна було змінювати злив у відсіки сампа.Самп у мене трьох секційний, 1 відсік-водорослевий 70л. (якраз у ньому зараз живе моя частина моря) 2 відсік- піник, 3 відсік зворотня помпа. "Мудрю" зі зливом для того щоб можна було оминати 1 відсік.На даному етапі злив буде відбуватись у 2 відсік,а перший буде ізольований від основноі системи.Роблю це для того що поки нема куди перевести рибу та корали,але і в подальшому при такій системі зливу 1 відсік можна буде використовувати у якості наприклад карантиника для новоприбулих мешканців.Тобто 1 відсік при потребі зможе існувати як самостійне 70літрове море.
Чикаю поки набиреться вода і в засол....
Ще пару фото моіх хижих красунь,крилаток.

Петя77
13.09.2012, 17:13
10.09.12р. можна важати датою мого нового плавання!
Засолився!
Засолювався на солі Red sea coral pro salt. Грунт два пакети "живого" Каріб Сіа,і два пакети сухоі кораловоі крашки.На мою площу дна якраз вийшло то що треба,не багато не мало.
Оріентовно маю приблизно 60кг. СРК,і 5-7кг. ЖК.(назбираю грошей замовлю ще ЖК).Сьгодні планую вибудувати якусь рифову конструкцію.
Болота залив зі свого сампа,у відношені десь 450 до 100л.болота,сьогодні планую ще долити болота з іншоі акви (обіцяли дати).
Вчора накінець закінчив монтувати злив та аварійний злив.Особливою проблемою стало знайти так звану прохідну муфту,то різьби за мало,то діаматер за малий..... зробив висновок що з подібною пласмасою у Львові проблема.
До завтра підсохнуть моі переливи та зливи,і буду обеднувати систему з сампом.Так як писав вище,злив зроблений так що можна відедневати перший відсік,тому поки злив буде відбуватись до піника.
За пару днів попробую пересадити крилаток у акву,звичайно якщо тести позволять,як не крути підросли,і у 70л. і ще купа другоі живності ім тісно.
Ось теке на разі мое море!

Петя77
24.09.2012, 20:05
Сьгодні акваріуму чотирнацять днів.Камінь розтавлений,риба та корали переселені....
Море починае жити своім життям.Переселення риби та коралів проводив поступово,на протязі двох діб,потрохи підмінював воду тому всі себе почувають чудово.
Найбільше страждають крилатки,в 500л. не так то просто зловити шустрого меченосця.....
По трошки годував акваріум цукром,риб годую мінімально.
Ні при одному мому запуску моря,починаючи з перших днів у мене не було на початку такоі прозороі води.Навіть не скажу з чим це повязано,але мае місце такий факт.

s2k.true
24.09.2012, 20:23
Как по мне, так весь вид портят отовсюду торчащие помпы. Да и еще стремно торчащие ... на присосках.

Петя77
24.09.2012, 20:29
Как по мне, так весь вид портят отовсюду торчащие помпы. Да и еще стремно торчащие ... на присосках.

По помпам розтановка не остання,зараз якраз проводяться експерименти по пошуку та настрою відповідноі течіі.Коли вималюеться потрібна течія помпи будуть максимально схованими.
Також невпевнений в кількості помп,думаю що потрібно буде іх кількість зменшувати.

s2k.true
24.09.2012, 20:36
Задекорируете помпы по вкусу, это не проблема. Но чтобы проблемы не возникло, смените присоски на магнит.

Петя77
16.10.2012, 08:20
Приіхав новий світильник,Pacific Sun Metis Hyperion R2.Від сьогодні мое море починае жити під Ледовським освітленням.
Про сам світильник,зроблений добротно,на вигляд приемний (ховати не треба:)) по програмному забезпеченню та по можливостям настройок перевершив усі сподівання.Якщо чесно то докінця ще толком не розібрався з тим чудом техніки.Поки буде працювати на програмі "адаптаціі",тобто буде імітувати освітлення ЛЛ,а через 15 днів вийде на свій штатний режим роботи.Як на мене дуже толкова опція,запобігае "випалюванню" коралів при різкій зміні освітлення.
Фотозвіт викладу вечором.

Петя77
23.10.2012, 17:41
Неділю часу я "мучаю" світильник Пацифік Сан.
Комплект світильника:Сам світильник,два блока живлення,установочний компакт диск.Керування світильником відбуваеться за допомогою компютера через блютуз.
Можливості світильника дуже широкі,так як у ньому використано 8 окремих каналів,тобто 8 різних по спектру світлодіодів.Змішуючи різні спектри,зменьшуючи чи збільшуючи потужність світлодіодів можна виставити будь який спектр освітлення,що робить його дуже гострим інструментом в руках акваріуміста.
По самій програмі,проста в роботі,все грамотно і зручно,единим мінусом програми являеться відсутність русифіцированоі версіі.
В програмі е розділ PAR саме в якому можна прописувати спектри та потужності,які будуть змінюватись відносно виставленого часу.
На даний момент використовую уже прошиту в програму версію освітлення BALI.Найбільше подобаеться періуд дня ціеі прошивки,дуже насичений.Схід та захід як на мене за надто червоні,але це лише моя субективна думка.Збираюсь трохи побавитись з даною прошивкою і змінити настройки сходу та заходу більш синіми тонами,та UV.
На даному етапі світильник світить на 50% потужності,поступово буду піднімати потужність до 70%.На 100% відсотках потужності працювати світильник у мене навряд чи буде,так як у мене переважае мягкий риф,а для твердого на мою думку і 90% з головою,так як світить він дуже потужно.
Тампература світильника неперевищуе 35 гр. Вода в акві випаровуеться значно меньше.За неділю часу під Т5 лампами доливав в акву 15л.води,за останю неділю під ледами долив 9л.
На даному етапі у мене вибагливих коралів нема,а решта почуваеться під ледами набагато краще ніж було під Т5 лампами.
Більше інформаціі по світильнику кому цікаво то можна подивитись тут:
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=120566
Я звичайно не фотограф,і фото не взмозі передати усі кольори,але всеж таки спробував передати те що відбуваеться в акві на протязі дня.

sonokam
24.10.2012, 10:53
Збираюсь трохи побавитись з даною прошивкою і змінити настройки сходу та заходу більш синіми тонами,та UV.
bali запускається програмно,під час тих 10хв,що ти чекаєш прописується її прошивка(разом з Par),тому змінити щось в настройках окрім місяця в тебе не вийде,побавитись можна вийшовши з bali і прописати свій пар,але я б на твоєму місці залишив її-вона ідеальна для твоєї мякоти

Петя77
29.10.2012, 23:36
Другу неділю моі корали проживають під Лед світильником,враження тільки позитивні!
Дякуючи програмі адаптаціі, після зміни джерела освітлення, ніяких негативних пригод з моіми коралами не сталось,навіть навпаки.......
Гриби різні,під Т5 були майже завжди в напів відкритому стані,тепер у розмірах збільшились,навіть думаю фрагувати.
Каталафілія,під ледами показала усю свою красу.(збільшившись у розмірах на 30% від звичайного)
І така сама історія по усім решта коралам.
Одним словом констатую факт кращого самопочуття коралів під "правильним" лед освітленням.
Для прикладу два фото з ціеі теми, Т5, та під Лед,різницю можите оцінити самі.

salys
30.10.2012, 20:05
красиво получается

пожалуйста посчитай количество диодов по цветам очень интересно
хочу сравнить со своим самодельным набором

удачи

Петя77
30.10.2012, 22:20
красиво получается

пожалуйста посчитай количество диодов по цветам очень интересно
хочу сравнить со своим самодельным набором

удачи

По кількості на даний момент сказати не можу,треба рахувати,при чому включаючи кожен канал окремо.Але виробник пише що:
8-channel control of color and intensity, 14-channel capable
• Cree XM-L Cool White LEDs
• Cree XM-L Neutral White LEDs
• Cree XT-E Royal Blue 3.3W each
• Cree XP-E Blue 3.3W each
• Cree XP-E Green 3.3W each
• Cree XP-E Red 3.3W each
• Cree XP-E Orange 3.3W each
• UV-A 400nm 3W each
• UV-A 420nm 3W each
У мому світильнику дві панелі світлодіодів кожна по 150Ват(діодів).
Якщо дуже принципово саме по кількості діодів на окремий канал,то обіцяю порахувати.
З повагою!

Skiff
31.10.2012, 00:08
Петя77, тоже было бы интресно узнать количество

salys
31.10.2012, 02:37
Петя77,
состав ледов ( указан в описании) прочитал давно -
тут все понятно
интересует именно количество - каких сколько
даже без разбивки по каналам
а если еще и схему расположения(может фото через светофильтр чтобы можно было различить цвета)
думаю не мне одному будет интересно
удачи

Петя77
31.10.2012, 08:34
Задачу зрозумів!
Фото по каналам сьогодні вечором.
P.S.Самому цікаво!code44

Петя77
31.10.2012, 21:13
Викладую обіцяні фото.Нелегка то була справа,але дещо вийшло.Відтінки кольорів,особливо синіх важко розрізнити,тому викладую фото програми з спектрами.Фото ідуть по порядку як у програмі від білого до червоного.
P.S.Фото 31 та 32 одне і те саме фото просто з різними настройками фотоапарата,випадково загрузив.....

salys
01.11.2012, 17:25
Петя77
спасибо за подробные фото очень пригодится
раз уж затеял попробую расшифровать для желающих
предполагаю на каждый канал :
• Cree XM-L Cool White LEDs 3 шт
• Cree XM-L Neutral White LEDs 3
• Cree XT-E Royal Blue 3.3W each 5
• Cree XP-E Blue 3.3W each 2
• Cree XP-E Green 3.3W each 4
• Cree XP-E Red 3.3W each 1
• Cree XP-E Orange 3.3W each 1
• UV-A 400nm 3W each 6
• UV-A 420nm 3W each 6
всего 140 вт : белого- 60 вт, уф -36 вт роял+ син -21, зел -12, ред -2,
то есть соотношение 1 белый (10 ватка) - 3 Royal Blue+UV(3 вата) - 0.5 зеленый(3вата)
или на каждый 1 вт белого -1 вт синего -0.2 зеленого
и на весь светильник 1-2 диода красного

если неправ прошу поправить
не думал что столько много надо зеленого и UV
надо будет подкорректировать свой набор - поменять белое на уф и зелень
можно прикинуть по цене, теплоотводу и варианты димирования, но это совсем другая тема

Петя77
01.11.2012, 22:14
Петя77
спасибо за подробные фото очень пригодится
раз уж затеял попробую расшифровать для желающих
предполагаю на каждый канал :
• Cree XM-L Cool White LEDs 3 шт
• Cree XM-L Neutral White LEDs 3
• Cree XT-E Royal Blue 3.3W each 5
• Cree XP-E Blue 3.3W each 2
• Cree XP-E Green 3.3W each 4
• Cree XP-E Red 3.3W each 1
• Cree XP-E Orange 3.3W each 1
• UV-A 400nm 3W each 6
• UV-A 420nm 3W each 6
всего 140 вт : белого- 60 вт, уф -36 вт роял+ син -21, зел -12, ред -2,
то есть соотношение 1 белый (10 ватка) - 3 Royal Blue+UV(3 вата) - 0.5 зеленый(3вата)
или на каждый 1 вт белого -1 вт синего -0.2 зеленого

если неправ прошу поправить
не думал что столько много надо зеленого и UV
надо будет подкорректировать свой набор - поменять белое на уф и зелень
можно прикинуть по цене, теплоотводу и варианты димирования, но это совсем другая тема
Я не прикидував по діодам,але так воно і е.
Хочу сказати друге,цей світильник розроблявся не один рік,і було достатньо варіантів перед ним.Тому важаю що варто ім вірити що саме так воно і мае бути.Підбір спектрів діодів оріентований на то щоб зменшити провали у необхідній частині спектру,який необхідний для нормального розвитку коралів.
З достовірних джерел (яким я вірю) знаю що з вісьми використаних діодів у цьому світильнику,чотири у вільному доступі,а решта чотири виготовляються тільки під замовленя Пацифік Сан.Тому у вільному доступі іх не знайти.
Наразі маем 8 каналів на управління,а було би 16 каналів!Але на даний момент відсутність 16ти канального світильника повязано з відсутністю світлодіодів відповідного ( необхідного ) спектру.Звичайно це питання часу,але на даний момент......

Петя77
01.11.2012, 22:36
на каждый 1 вт белого -1 вт синего -0.2 зеленого

Звертаю Вашу увагу що на 1Ват білого 1Ват "різного" синього,і 2 різних по спектру червоних,ну і звичайно 0.2 зеленого.

P.S. Весь фокус якраз у різному спектрі діодів.

salys
02.11.2012, 06:47
Петя77
именно потому что многих диодов не достать в свободной продаже
пришлось обобщить спектры
если сделать даже по сокращенному варианту получится неплохо (подтверждают работы наших "самодельщиков")
пасифик выпускал раньше светильники с более скромным набором диодов по спектрам - никто особо не жаловался (ситуация как с мобилками за прогрессом не угнаться) , в сфере светодиодов это только начало пути

Петя77
04.11.2012, 21:21
Обновлю троха тему! Хоча особливо похвалитись нема чим,нових коралів не купував,глобальних змін в акві невідбувалось.Хоча ті корали що е,почуваються добре,посвому також успіх.code44
З перших постів ціееі теми забув зазначити що ніяка хімія у акві не використовуеться взагалі.Тести не робив але судячи зі стану коралів,ім подобаеться.
Пару фото:

golova
05.11.2012, 13:00
Красного света много или эти фото сделаны рассвет\закат?

Петя77
07.11.2012, 21:41
Світильник дійсно коштуе 1500$,і своі гроші він відпрацьовуе на відмінно!
Розмову ведемо про акви 500 і більше літрів,акви меньших розмірів до уваги не берем.(там зовсім інакша витратна база)
Почнемо з підрахунку витрат на лампи до звичайних світильників ЛЛ,та МГ.
Кожен знае скільки коштують порядні ЛЛ та МГ лампи,які як не крути міняти необхідно як мінімум один раз на рік.Для моіх 500л.світильник ЛЛ 8 на 54Ват. в середньому лампи купував по 200гр. 8 на 200 1600гр.на рік.
Якщо вірити виробникам діодів CREE які використані у Пацифік Сан термін служби іх дорівнюе 10 років. Тому 1600гр. на 10р. маемо 16000гр.Така сама історія з МГ лампами.При чому ми навіть не берем до уваги вартість самого світильника ЛЛ чи МГ лампами,з порядних починаються з 500$. Проста арифметика,звичайно відразу платимо більше ,але не переплачуемо потім.
Про червоні "кольори" у акві:
Як писав вище на даний момент використовую стандартну для даного світильника програму Балі.Цю версію освітлення писали люди які довгий час проводили заміри по природньому освітленю коралового рифу на Балі,тобто не дома за компютером а саме на кораловому рифі.Виходячи зі своіх вимірювань,вони створили цю максимально приближену до реальності картину світлового дня рифу.По суті це просто одна з можливостей світильника,якщо не подобаеться можна прописати будь яку кількість варіантів освітлення і це незаймае багато часу,до 20хв.Але це вже буде саме те що більше сподобаеться Вашому оку.Якщо вірити виробникам світильника,та тим людям які сиділи на Балі,то якраз схід та захід відбуваеться у червоних тонах (Ультрафіолет,оранжевий,червоний).
Сам у своіх попередніх аквах робив схід та захід у синіх тонах,але виходить що це в природі не так.Фото які викладені у цій темі зроблені під вечір,якраз у періуд заходу. Та і зробити толкове фото щоб передати потрібний спект у акві я невмію,ну не фотограф я.....:) Таке траба бачити в живу.
Про варіанти освітлення:
Світильник мае 8 каналів,і світловий день максимально може бути розбитий по часу на 40 частин.Тобто після написання програми світловий спектр та потужність на протязі дня буде змінюватись 40 раз,включаючи схід та захід.Додаю фото з програми,для написання будь якого варіанту освітлення.
Як писав вище,за дві неділі користування світильником корали змінились кардинально,і тільки в кращу сторону,саме під варіантом освітлення БАЛІ. (порівняльні фото у темі присутні)
Як що би я використовував варіант освітлення який краще лягае у мое око,тоб то у синіх тонах,можливо такого результату по самопочуттю коралів і не було би.На даному етапі змінювати освітлення Балі не планую,коралам подобаеться значить і мені також. (хоча друзі скинули три варіанта освітлення,але поки ні,довіряю виробнику)
Можливості у світильника дуже великі,результати використання вражають,тому так та заплачена ціна за нього себе оправдовуе.
P.S. Я нівякому разі не являюсь рекламістом Паціфіка Сан,тому все що написано це тільки з власного,не довгого досвіду у користувані даного продукту.

Петя77
08.11.2012, 15:03
Покупка світильника була дійсно обдумана,і рішення було прийняте лише після того як подібний світильник пропрацював у акві більше року,у ТМ" Апогон аквариум".Це Львівська фірма яка займаеться виготовленням та обслуговуванням акваріумів морських та прісноводних.Якраз Апогон являеться офіційним представником Пацифік Сана в Украіні,тому я отримав докладну консультацію по вибору,плюс на моіх очах іхня аква з таким освітленням більше півтора року.
Гарантія на даний продукт звичайна 1 рік. Як гарантійне так післягарантійне обслуговування світильників не викликае ніяких сумнівів. (так як купував в офіційних представників).
Температура світильника відображаеться у програмі,максимум який бачив на свому світильнику 39 гр. Було це в день при мак. навантаженю.
Відображаеться,я так думаю тампература світлових панелей,так як сам корпус світильника на дотик набагато холодніший.
P.S.Зновуж таки це не реклама,просто старався пояснити що за таку не малу суму купував світильник не за забором старого ринку,а у відповідальних офіційних представників,тому сплю спокійно :)code44

salys
08.11.2012, 21:31
раз уж опять пошел разговор опять о свете
без вариантов своих денег светильник стоит особенно если они есть
свет невозможно описать, сфотографировать даже обработав фотошопом;
особенно игра света, даже просто положив булыжник и подсветив - получишь превосходное зрелище
просьба если возможно опиши или сфоткай график работы каждого канала в стандартной программе пасифика с привязкой ко времени (хочу сравнить со своей самоделкой) можно в личку
в посте 25 на фото только 3 канала
удачи

Петя77
08.11.2012, 21:59
раз уж опять пошел разговор опять о свете
без вариантов своих денег светильник стоит особенно если они есть
свет невозможно описать, сфотографировать даже обработав фотошопом;
особенно игра света, даже просто положив булыжник и подсветив - получишь превосходное зрелище
просьба если возможно опиши или сфоткай график работы каждого канала в стандартной программе пасифика с привязкой ко времени (хочу сравнить со своей самоделкой) можно в личку
в посте 25 на фото только 3 канала
удачи
Без проблем!
Готовий поділитись будь якою інформаціею що стосуеться даноі теми.
Програма Балі розписана на 38 пунктів.

Igorsula
09.11.2012, 14:36
salys,судя по фото там всего 5 уф диодов 400/420 нм на один бокс, фирмы Эдисон они по другому выглядят в отличии от кри. остальные рояли 465нм и 450 нм по 6 шт.

Skiff
15.11.2012, 19:54
я раньше тоже присмотривал пасифики,но отдал предпочтение на свой обьем другому производителю :)

Петя77
03.12.2012, 21:35
Обновлю троха тему!
Сподіваюсь що так буде завжди ,аква без змін в гіршу сторону! Камінь заростае кароліною,корали ростуть,а крилатки як на дріждях ростуть.
Перестало інтинсивно заростати скло акви,якщо раніше скло чистив раз в три дні,то тепер раз в неділю а то і рідше.Замітив що скло меньше почало заростати після зміни світла,з ЛЛ на Лед.Так як водопіготовка така як була,змін в акву невносив ніяких,хіба ще один варіант "дозріла" аква! Хоча в минулих 300л. скло чистив регулярно і часто до останіх іі днів.
Всетаки хочу відмітити Лед освітлення з найкращоі сторони!Маю пару коралів які в мене з самого початку, майже два роки,як я тільки почав займатись морем,хочу сказати що ці корали ніколи у мене не виглядали так файно як зараз.Лед світильник "рулить"!
Воду підмінюю з розрахунку 10% в дві неділі,побільшае жителів підміни збільшу.
Приіздили до мене гості з Польщі,один з них мае 800л. травник,по морю він далекий,але мова була про саму акву.Ходив він кругами біля моеі акви,"цьмокав",ніяк неміг натішитись якістю роботи,навіть заставив мене верхню окантовку зняти,щоб шви подивитись!В кінці кінців сказав: У на так нероблять,та аква яку я зараз бачу то 600 Мерседес серед акв!
Звичайно дуже приемно було таке чути,а ще приемніше за то що це наша Украінська,тим більше Львівська фірма робить такі акви! ТМ"АПОГОН"браво,ще раз дякую! (Втерли носа Полякам)
Звичайно пару фото для історіі.

Петя77
26.12.2012, 19:56
Перед Новим Роком по мому морю пройшло цунамі,та проніся ураган 8 категоріі, під кодовою назвою "Петя77".
Захотілось змінити дизайн акви,так як перший варіант я рахував не дуже вдалим,було мало "посадочних" місць,але до другого варіанту також маю пару питань! Але це вже після свят.
Після мого шторму вода була настільки мутна що ледь бачив камінь,але на здивування до вечора вода була прозора як сльоза!!!
Камінь сверлився перфаратором,та один до одного зеднувався за допомогою пластикових труб 16 діаметра.
Нових жителів не появилось,старожили почуваються добре.
Як завжди пару фото! Фото після шторму,не всі корали встигли прийти в себе....

Петя77
27.01.2013, 12:12
Вирішив я попробувати перейти на СПС та ЛПС риф.
Мякоть з акви продана,і іі місце зайняли фраги СПСів.
Давно хотів в риф рибу,якусь більшеньку кольорову...code44 Тепер маю красавца Насо Літератуса.
Проблем з аквою нема,параметри всі в нормі,корали ростуть! Що неможе не радувати!
Пару фото.

Петя77
04.02.2013, 20:45
Петр а крылатки на апогонов не палюють?

Крилатки ведуть охоту на все що рухаеться...code44
Але спроб зловити щось,чи когось більшого за свою пасть небуло. Основне щоб риба яка живе разом з крилатками була більша ніж може собі позволити зісти крилатка.
Запускав в акву зебру,розміром з 5см. скажу чесно троха переживав.... крилатки підплили до зебри за три секунди,як то говориться обнюхали і більше зебра іх нецікавила. (завелика для них)
П.С. Апогон в мене кабаньчик! Всі хто не приходить в гості дивуються його розмірам....

Александр1982
04.02.2013, 21:13
Классні фото, може не потемі. Ви би не могли розповісти які саме ЛЕД у Вас стоять, самі робили, чи готовий світильник купили ? У мене теж 500 літрів, думаю переходити чи ні, зараз в мене стоять 6 шт. Т5 по 54 Вт. Дякую.

Yarick
04.02.2013, 21:18
Из личного опыта - крылатки способны съесть объект, равный по размеру своему телу (без головы и плавников).

Петя77
04.02.2013, 22:11
Классні фото, може не потемі. Ви би не могли розповісти які саме ЛЕД у Вас стоять, самі робили, чи готовий світильник купили ? У мене теж 500 літрів, думаю переходити чи ні, зараз в мене стоять 6 шт. Т5 по 54 Вт. Дякую.

Pacific Sun Metis Hyperion
850мм (дві світлодіодні панелі)
Живлення кожної панелі 140 ват.
8-channel control of color and intensity, 14-channel capable
• Cree XM-L Cool White LEDs
• Cree XM-L Neutral White LEDs
• Cree XT-E Royal Blue 3.3W each
• Cree XP-E Blue 3.3W each
• Cree XP-E Green 3.3W each
• Cree XP-E Red 3.3W each
• Cree XP-E Orange 3.3W each
• UV-A 400nm 3W each
• UV-A 420nm 3W each
• Moonlight channel
• Wireless communication with the lamp - BlueTooth
• Ethernet port
• Full control of the light spectrum
• Software / firmware written in C

Typical "blue" light - it improve CRI also.
Силка:http://apogon.com.ua/forum/showthread.php?t=6903
Світильник заводський.
Про сам світильник писалось багато вище в моій темі,з фото діодів,і програми.

Петя77
04.02.2013, 23:44
Из личного опыта - крылатки способны съесть объект, равный по размеру своему телу (без головы и плавников).

Крилатки е різні. В мене самий мелкий представник того роду до 20см.
Одного разу коли настав час годувати крилаток,(раз в місяць балую живою рибою,меченосцями) в магазині мелких меченосців не було,і прийшлось купити більших +- 5см.тоже думав що зідять...
Бідні крилатки три раза ловили тих меченосців,і три раза випльовували.....
Була потім ціла епопея тих меченосців з аква виловити:patstalom:
Так що якщо навіть в пасть влізе,то необовязково шо зість.

Петя77
17.02.2013, 10:45
Було в мене натхнення пофотографувати акваріум.Все йде своім руслом,корали ростуть,риба нагодована!
Неприемністю стала смерть новоприбулого хелмана.Давно мені подобаеться та риба,але якось ненаважувався іі купувати.Була поставка з Польщі і "дідько" мене попутав іі купити. Звиду риба приіхала здорова,рухлива,але до корму (будь якого,навіть пару айптазій ій спеціально залишив) інтересу небуло взагалі.Риби вистарчило на чотири дні.На четвертий день почала підозріло плавати боком,і я зрозумів то кінець....
Знаю що з ціеі поставки помер ще один хелман,обідно звичайно,але це живий товар,тому притензій нідокого немаю,хоча риба купувалась як розкормлена.....
Однозначно хелмана більше купувати небуду,хіба з перевіреноі акви!
Решта жителів почуваеться добре,що дуже радуе.
В наступному звіті викладу фото по росту коралів,так як темпи вражаючі,кому цікаво зараз можна порівняти фото по темі.
Пару фото для історіі.

Garritech
17.02.2013, 10:47
Неприемністю стала смерть новоприбулого хелмана.Анологично

***шерхан***
17.02.2013, 11:17
Garritech, Петя77, Сочуствую мужики у меня тоже были две потери по началу ,с Хелманами такое случается рыбка в начале сложная (крипта не разу небыло у них но гибли без видемых причин ,видно подтравленны были),но не растраивайтесь берите и работайте с ней ,она этого стит.
Петя77 Аква класс так держать ,но мне кажется красноватого надо уменьшить это по моему глазу.

Петя77
17.02.2013, 11:51
***шерхан*** дякую! Хелман риба прикольная!!! Обовязково буду пробувати ще раз....Але краще брати вже реально перетриманого,розкормленого!
Багато червоного в живу в акві нема..... То я троха фотошопом побавився.... Невмію я то гарно робити :patstalom:

E.K.
17.02.2013, 21:00
Однозначно хелмана більше купувати небуду,хіба з перевіреноі акви! Может поможет. Чисто из своего опыта,никому не навязываю своего мнения. Хелмана надо брать не большого с гривенную монету, и желательно сразу после поставки, что бы у продавца рыба находилась как можно меньше.Раскармливать обязательно в "компании".

Skiff
18.02.2013, 02:23
E.K., подтверждаю, маленького и в отсадник с мелкой тюлькой

Петя77
02.03.2013, 21:04
Сьогодні добавляв камінь в акву,невелика перестановка,і звернув увагу на вигляд акви зверху.....Помпи течіі були виключені,на поверхні повна гладь....
Незнаю чому але зовсім інакші кольори ніж з вигляду збоку! пропоную фото для огляду,фото без фотошопу,але в живу ще кольоровіше.
Одним словом ніколи не дивився (покрайній мірі не звертав уваги) на акву зверху,був здивований.
На рахунок камня:
Камінь був колись СРК але форма камня в вигляді чаші мені дуже сподобалась. Той камінь був напевно в трьох аквах поки попав до мене,ціла історія була з тим камнем....
Тепер розтановка камення,і загальна композиція мені накінець то подобаеться! Параметри води в нормі,корали ростуть.
Фото до та після установки камня.

Garritech
02.03.2013, 21:28
Хорошо так, вижу монти на верху, чем вызвано? Они вроде бы не очень требовательны к свету.

Петя77
02.03.2013, 21:38
Хорошо так, вижу монти на верху, чем вызвано? Они вроде бы не очень требовательны к свету.

Вся розтановка коралів визвана тільки розташуванням камня. Спеціально підбирав камінь з плоским верхом,щоб зробити щось на подобі полки.
Таким варіантом вийде що всі СПС зверху,а майбутні ЛПС будуть внизу.
Монтипори звичайно не вибагливі до світла,але під "прямим" освітленням від ледів ростуть як на дрождях. Переставляти поки потреби небачу,не горять,а ростуть ну дужеееее дооообре!code44

Ipek
02.03.2013, 22:58
Петя77, а де ви у Львові брали СРК і ЖК? І по чому? можна в ЛС. Буду дуже вдячний. і скільки кілограм ви використали у 500літровому акваріумі?

Петя77
02.03.2013, 23:36
Петя77, а де ви у Львові брали СРК і ЖК? І по чому? можна в ЛС. Буду дуже вдячний. і скільки кілограм ви використали у 500літровому акваріумі?

В цій акві використано можна сказати збірна Украіни.code44
ЖК Марченков,СРК Логинова,Назар (Львів) і решту ще з різних джерел....
При виборі камення впершу чергу були два фактори якість та форма.
Камінь не купувався в один раз,перед тою аквою в мене було ще два моря,і камінь поступово добирався відповідно до обему 90л. 300л. 500л.
Повноціного ЖК в акві 15кг. СРК біля 50кг,але в дану акву добавлялось біля 20кг СРК решта то було ЖК та перетриманий СРК з попередніх запусків.
Точно сказати неможу,але в загальному приблизно 60-70кг камня.

Петя77
12.03.2013, 21:50
Аква як і до того часу без змін в гіршу сторону! Корали ростуть,риба нагодована.
Сьгодні приіхали мені тести від Salifert KH.Ca.Mg. Замовляв ще тести на нітрати і фосфати але в наявності небуло,тому кілька днів треба почикати.

Потихенько збираю до комплекту КР. Сам Калціевий реактор вже куплений,залишаеться система подачі СО2,та контролер ПШ.Думаю наднях також ці дві позиціі зявляться і мое море почне жити з КР.
КР працюе на помпі Maxi-Jet 1000 L/h
Провів тестування води:
Соленість 1.26
Температура 26
ПШ 8.0
Ca 460
Mg 1400
Kh 6.1
Тести на нітрати фосфати будуть за пару днів.
Корали почуваються добре тому наразі Kh "спеціально штучно" піднімати небуду,дочикаюсь пару днів до встановлення реактора.
Тести проводив два рази,зранку та вечором,результати одинакові.
Пару фото.

Garritech
12.03.2013, 21:58
Ух ты, техника!ЧТО за девайс? Какой баллон будет? Электороклапан планируется, он немного облегчает жизнь, а так в принципе можно и без него. Какой pH метр?

Петя77
12.03.2013, 22:07
Ух ты, техника!ЧТО за девайс? Какой баллон будет? Электороклапан планируется, он немного облегчает жизнь, а так в принципе можно и без него. Какой pH метр?

Балон 4л замовлений,редуктор був запасний на автосервисеcode44,:patstalom: зекономив,електроклапан замовлений.
Важча ситуація з ПШ контролером,поперше вибору мало,а з того що е мало що підходить......
Однозначно ПШ електрод буду замовляти якийсь з кращих,а сам контролер поки проблема.

Garritech
12.03.2013, 22:12
Наполнитель КР какой?

Петя77
12.03.2013, 22:36
Наполнитель КР какой?

Зовсім забув написати!
Наповнювач від KorallenZucht.
П.С. Народ посоветуйте контролер ПШ code21

OlegShov
12.03.2013, 23:38
П.С. Народ посоветуйте контролер ПШ code21
Вот хороший вариант, да и цена отличная для такого набора.
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=140295

Петя77
22.03.2013, 20:59
Від сьогодні мое море "працюе" з кальціевим реактором.
Балон СО2 4л. Редуктор,електро клапан,з дроселем тонкоі настройки поки засада (продавець підводить,але на завтра обіцяв!). Але і без дроселя вдалось наразі виставити правильну подачу газу в реактор,чи буде вона постійна питання звичайно цікаве,але до завтра потерпить точно.
Також завтра через Нову почту мае приіхати ПШ контролер.
Тому завтра маю надію мій кальціевий реактор буде в повному комплекті
На даний момент виставив по стандарту 10 бульок СО2 і 40 капель води на вихід.
Спитаете чому така "срачка"..... можна було до завтра почикати і в комплекті поставити.... Звичайно що можна було чикати ще,але чикаю чикаю,продавці підводать а КН далі падае.... тому вирішив ставити в такому вигляді.
Потихенько буду вирівнювати параметри....

Skiff
22.03.2013, 23:29
Петя77, а можешь всю цепь работы реактора описать?

Noe
23.03.2013, 14:57
На даний момент виставив по стандарту 10 бульок СО2 і 40 капель води на вихід.
... а КН далі падае...

Петя, честь!
А звідки такі рекомендації - 10 бульок СО2 і 40 капель води, я так розумію на хвилину? Просто це якось не дуже правильно. Уяви собі, що КР підключений до 150 літрового акваріума і до 1000 літрового, і дозування іде 40 крапель там і там.
А відносно КН, тобі sonokam дав хорошу пораду, я точно так зробив би.

Петя77
23.03.2013, 19:54
Петя, честь!
А звідки такі рекомендації - 10 бульок СО2 і 40 капель води, я так розумію на хвилину? Просто це якось не дуже правильно. Уяви собі, що КР підключений до 150 літрового акваріума і до 1000 літрового, і дозування іде 40 крапель там і там.
А відносно КН, тобі sonokam дав хорошу пораду, я точно так зробив би.

Привіт Роман!
Так звичайно,10 бульок СО2 і 40 капель води то так би сказати усереднена кількість газу та подачі води.Наразі просто немаю ПШ контролера...
Але по тим кількості бульок та води ПШ на виході реактора 6.5..... отже правильно! Якщо збільшувати протоку води то і прийдеться збільшувати подачу газу,а це все вже експерементальним шляхом,під певну акву....
Але звісно ті параметри подачі газу та води підбираються під кожну акву окремо,відносно іі потреб та споживання "пального".
За остані дві доби параметри води потрохи вирівнюються,дозую в акву соду, кальцій падае,підняв потужність світильника до 95% з метою скорішого споживання кальцію СПСами,КН росте.Коли параметри вирівняються буду підстроювати під акву КР,і тоді почнуться забавки по підбору кількості газу та води.

Петя77
12.04.2013, 19:44
Параметри в акві стабілізувались!
Корали відреагували прогнозовано позитивно! Ростуть,забарвлення стало більш насищеніше,що неможе не радувати.
Запустив КР який вже з дві неділі працюе під керівництвом ПШ контролера,ПШ підтримуюв реакторі на рівні 6,3.
Для більш комфортного доступу до піника та реактора зробив перестановку в сампі.Водорослевик переіхав в відсік пінника,а пінник з реактором зайняв місце водорослевика.
Одним словом все іде по плану!
Пару фото.

CaNeK
18.04.2013, 03:01
Здравствуйте! Петр избавляйтесь от этих хищных планарий, они очень сильно угнетают кораллы!

Петя77
18.04.2013, 08:54
Борюсь!:)
Можу сказати що бородьба підходить до завершального етапу!
При кожній підміні купаю цих пару коралів в люголі,на СПСах слава Богу планаріі нема.

Петя77
04.05.2013, 18:41
Всім привіт!
Так як заведено перед святами наводити порядок в домі ,так само і я вирішив навести порядок в морському домі.....code44
Невелика перестановка "мебелі"
Вітаю усіх з Святами!!!:012:

Петя77
04.05.2013, 19:01
Пару фото коралів.....
Вже більше пів року користуюсь Лед освітленням.Хто би там чого не казав про Лед світло,але ЛЛ лампи ховаються далеко порівняно з ледами! Майбутне однозначно за ледами,а ЛЛ вимруть як динозаври....code44
До чого веду,акви в мене завжди освітлювались ЛЛ і завжди був присутній якийсь геморой.... Хтось з коралів цвіте і пахне а хтось елі дихае.... а зараз при ледах добре всім!Звичайно корали росли,але такого прогресу який відбуваеться зараз ніколи небуло.Водопідготовка без змін,і ніякоі чудо хіміі я невикористовую,і невикористовував.Що таке чистка скла???? я майже забув,так для профілактики раз в неділю прохожусь магнітним шкребкомcode44. При ЛЛ лампах приходилось раз в неділю проходитись лезвіем :013:
Одним словом хочу сказати пробуйте Лед несумнівайтесь і непожаліете!
П.С. Фотограф з мене ще той,але пару фото крупним планом покажу...

Петя77
09.05.2013, 10:22
Компанія Пацифік Сан створили нове програмне забезпечення для 8 канальних Лед ламп.
Сьгодні встановлю та про враження від новоі програми відпишусь.Добавлено симуляцію погодних умов хмарне небо,грози,та інше....
З виду програма стала значно розширена по своім можливостям....
Фото з:http://www.reefcentral.com/forums/sh...2247366&page=5
Пішов на оновлення прошивки!

Петя77
15.05.2013, 20:39
Троха оновлю тему!
Зявилось в мене пару нових фрагів СПСів... .Фото усіх зробити нормально невдалось.... фотограф з мене ще тойcode44,але пару фото покажу.
Дуже давно хотів Tridacna sp,так хотів що аж на очі небачив...А тепер маю дві:012:! Одна вже в акві,а друга приіде завтра з Харкова.
Аква живе своім життям,не торбуеться сама і не заставляе мене торбуватись за неі,що дуууже радуе!
Наразі обслуговування зводиться до того щоб долити води,та помити чашу піника.Параметри стабільні!
Пару фото!

Mith
16.05.2013, 12:41
Очень красивый аквариум! тридакна - красавица. тоже хотел бы приобрести, но мой объем к сожалению не позволяет(

CaNeK
16.05.2013, 19:19
Фото нужно делать без вспышки и при доминации света белых ледов.

Петя77
23.06.2013, 07:44
Оновлю тему....
Все іде своім чередом,аква мене не торбуе тільки радуе! Основна проблема з моім морем це те що треба регулярно доливати води...!!! В серйоз починаю думати про автоматизацію цього процесу. А казав мені колись Назар "Поки не завершив ремонт проклади до акваріума осмосну трубку!!! Згодиться!!!"code44 Непослухав.... :confused:Ну нічого... небуде жінки дома я пару отворів перфоратором в стінах швиденько зроблю...:patstalom:
Зявилось пару нових коралів,втрат слава Нептуну нема,старожили ростуть.Дуже радуюсь що поставив кондиціонер над акваріумом,проблем з перегрівом акви нема,стабільно 25! Минулий рік то була велика проблема,бігав пляшки морозив і мало що воно давало при такому обемі.Того року ні я ні аква не перегріваеться!На даний момент картина така. Фото на швидку руку,так що вибачайте...

Петя77
29.06.2013, 15:41
Невеличке видео мого аквариума.
Відео з телефона,так що несудіть строго....code44 Але відео краще передае уявлення про акву ніж фото.
http://www.youtube.com/watch?v=ivZXFtPxnGk

влад3ак
29.06.2013, 16:21
Наверное фраги некуда деть, но на переднем плане они портят весь вид. а так хорошая сцена,заметно развитие рифа, расстановка камней очень удачная- но чистая белая полянка впереди ,была бы украшением... надеюсь эти постаменты там временно...извините, это мое мнение...

Петя77
29.06.2013, 16:58
Наверное фраги некуда деть, но на переднем плане они портят весь вид. а так хорошая сцена,заметно развитие рифа, расстановка камней очень удачная- но чистая белая полянка впереди ,была бы украшением... надеюсь эти постаменты там временно...извините, это мое мнение...

Белая полянка так и задумивалась изначально....code44
А фраги ето временно.
Спасибо!

kryalx
21.07.2013, 21:44
Доброй ночи.
Скажите какая толщина стекла у вашего аквариума и есть ли жосткость и стяжки.
И как организован перелив, чем наполнен.
Спасибо.

Петя77
22.07.2013, 07:53
Доброй ночи.
Скажите какая толщина стекла у вашего аквариума и есть ли жосткость и стяжки.
И как организован перелив, чем наполнен.
Спасибо.

Стекло 12мм. два ребра жосткости без стяжек.Шахта треугольной форми,слив и аварийний слив без всяких усложнений.Шахта пустая без наполнителей.Разница по уровню води (аква шахта) плюс минус 15см.шума никакого.

kryalx
23.07.2013, 20:48
Спасибо за информацию, а то я сейчас стаю на пороге перед морем и выбираю свою чашу грааля. Выбор скланяю к вашим размерам.
Удачи.

Петя77
25.08.2013, 23:37
Как видно по моей теме по продаже живности в акве намечаются глобальние изменения.Но об етом позже с фото и отчетом code44.
Сейчас основная проблема моей акви ето нитрати.
Уезжал на море на 15 дней,акву оставлял на присмотр старшей дочери.(которая била "качественно" проконсультирована что и как делать,так что говорит что кормила как велел.)code44
По моему отезду нитрати били на уровне 5, все другие параметри давно стабильни и проблем с ними нету и сейчас.
После 15 дней нитрати вишли на уровень "0",и вот уже в течении 12 дней я не могу поднять нитрати с 0.
Всегда нитрати держал на уровне 3-5.
Тести не врут.Делал разними тестами глубокий ноль.:confused:
Пеник роботает уже 12 дней только как аератор,чаша пеника снята.
Риб усилено кормлю три раза в день.
Водоросик прополол на 80% (водорослей оставил минимум)
Что делать посоветуете, ждать или....хотя понимаю что нитрати ето то что не поднятса не может,но почему так долго?
Корали пока чувствуют себя как всегда отлично,но все же нитрат настораживает.....

Александр Логинов
26.08.2013, 11:54
включай водорослевик на 3-4 часа

OlegShov
27.08.2013, 00:31
Как видно по моей теме по продаже живности в акве намечаются глобальние изменения.Но об етом позже с фото и отчетом code44.
Сейчас основная проблема моей акви ето нитрати.
Уезжал на море на 15 дней,акву оставлял на присмотр старшей дочери.(которая била "качественно" проконсультирована что и как делать,так что говорит что кормила как велел.)code44
По моему отезду нитрати били на уровне 5, все другие параметри давно стабильни и проблем с ними нету и сейчас.
После 15 дней нитрати вишли на уровень "0",и вот уже в течении 12 дней я не могу поднять нитрати с 0.
Всегда нитрати держал на уровне 3-5.
Тести не врут.Делал разними тестами глубокий ноль.:confused:
Пеник роботает уже 12 дней только как аератор,чаша пеника снята.
Риб усилено кормлю три раза в день.
Водоросик прополол на 80% (водорослей оставил минимум)
Что делать посоветуете, ждать или....хотя понимаю что нитрати ето то что не поднятса не может,но почему так долго?
Корали пока чувствуют себя как всегда отлично,но все же нитрат настораживает.....
Не могу понять, зачем вам нитраты 3-5, все пытаются избавиться от нитратов, у вас все наоборот...:confused:
Я у себя в аквариуме нитрат меряю один раз в полгода, и то что бы проверить тест, ведь вся картина видна по кораллам, их самочувствию...

Петя77
27.08.2013, 08:37
Не могу понять, зачем вам нитраты 3-5, все пытаются избавиться от нитратов, у вас все наоборот...:confused:
Я у себя в аквариуме нитрат меряю один раз в полгода, и то что бы проверить тест, ведь вся картина видна по кораллам, их самочувствию...

Как не парадоксально без нитратов никуда.Еще в своих 300 литрах стремился к показателю Нитрат "0" и потом искал причини почему у всех так все хорошо цветет и пахнет а у меня ели дишит.....
С самого начала существования етого 500л. аквариума нитрати держал на уровне 3-5 и Как можно заметить по теме с трех сантиметрових фрагов СПС виростил довольно приличние кусти.
Так что на личном опите проверил:
Нитрат "0" - ето ПЛОХО
Нитрат 3-5 - ето ОТЛИЧНО
Нитрат больше 5 ето ПЛОХО
Конечно никого не переубеждаю в етом,но на моей практике виходит именно так.

CaNeK
27.08.2013, 15:05
Как не парадоксально без нитратов никуда.Еще в своих 300 литрах стремился к показателю Нитрат "0" и потом искал причини почему у всех так все хорошо цветет и пахнет а у меня ели дишит.....
С самого начала существования етого 500л. аквариума нитрати держал на уровне 3-5 и Как можно заметить по теме с трех сантиметрових фрагов СПС виростил довольно приличние кусти.
Так что на личном опите проверил:
Нитрат "0" - ето ПЛОХО
Нитрат 3-5 - ето ОТЛИЧНО
Нитрат больше 5 ето ПЛОХО
Конечно никого не переубеждаю в етом,но на моей практике виходит именно так.

В моем аквариуме точно так же. 0 нитрата это плохо.

Starcomputer
27.08.2013, 17:29
Если в аквариуме есть кораллы с симбиотическими водорослями, то минимальный уровень нитратов / фосфатов необходим, иначе чем эти водоросли будут питаться ? :)

Noe
27.08.2013, 18:34
Если в аквариуме есть кораллы с симбиотическими водорослями, то минимальный уровень нитратов / фосфатов необходим, иначе чем эти водоросли будут питаться ? :)

Я думаю, що не нітратами. Зробив дослід, додав нітрат кальцію в свій акваріум так, щоб рівень не був вищий більше 5 мг./л. В результаті виросли водорослі по акваріуму, на коралах це не відбилося. Зато коли інтенсивно почав годувати риб, то коралам це явно стало до вподоби. Тому, думаю що рівень нітрату в межах 0-5мг./л. це як індикатор того, що в воді є достатньо поживних речовин для симбіотичних водорослів.

Петя77
15.09.2013, 22:28
Всім доброго вечора!
Накінець то відбувся в мому морі шторм! Збирався збирався,часу бракувало,роботи багато,але всеж таки вирвав вільний день і трохи "Понептунив".....
Головна мета того шторму це звільнити місце в акві (зробити іі візуально меньш загруженою від каменя) тим самим зробити більше місця для плавання риб. Звичайно розумію що зменьшуючи кількість каменя в акві,зменьшую кількість "посадочних" місць для коралів (жителів),але це я передбачив за здалегіть,тому "зайві" корали продані,а нові ще не придбані..... Але проблема виникла навіть з тими коралами які залишились,місця нехватае.....Тому не усі корали пока розтавлені (приклеені) на своі місця,але то справа часу,і фантазіі. Але як що чесно то фантазіі вистарчае,але клею забракло.....Завтра куплю доклею!
Тепер що до нового дизайну.Надивився я на різних сайтах на морські акви,думав перебирав,придумував,але так звана "колона" з каменя з голови мені не виходила. Тому вирішив,щось подібне повторити.
Вся проблема будь якого дизайну з камення в морській акві впираеться звичайно в сам камінь,в його форму,і його кількість.Хочу наголосити,якщо навіть задумка в голові крутиться дуже реальна і правдоподібна то на реаліі іі втілити в житя бувае не так просто.....тому що мусим виходити з того що маем! (ЖК дуже дороге задоволення,та і СРК не так просто купити в такому обемі щоб можна було перебирати дома,той камінь подобаеться а той ні)
Тому конструкція будувалась з того що мав.
Виставляю на Вашу резолюцію та критику те що в мене вийшло після мого шторму.Світло в акві давно виключилось,вода ще мутна,але загальний план розгледіти можна.
Зараз маю таке море.....

Noe
16.09.2013, 06:47
Петя, купи, нарешті, дитині фотоапарат за грубі гроші! І об"єктивчик тоже! Скільки тебе можна просити! ;)
Дуже цікаво, як на мене, получилося, але давай кращі знимки!

Петя77
16.09.2013, 08:49
Ранішне фото...:)

Garritech
16.09.2013, 08:52
Ну так более воздушно смотрится и площадки есть куда новые кораллы сажать

CaNeK
16.09.2013, 14:54
Было бы лучше горки сместить ближе друг к другу, тогда можно будет и с боков на песке размещать кораллы.

Петя77
22.09.2013, 10:05
Все таки перебудову в акві прийшлось повторити..... Права колона була зависока.
Кінцевий результат.
П.С. Це як ремонт,завершити неможливо....code44

Петя77
14.01.2014, 23:56
Тему можна закривать,даний проект прекращает свое существование.
Спасибо за внимание!
На старте новий проект Аква 2.2м 1м. 0.9м. висоти.
2 тони моря Петя77.

ROMANO LVIV
15.01.2014, 18:00
Петре,щиро бажаю як найшвидше вернутись до своєї стихії!

Тема була цікава!Пізнавальна!

Петя77
17.04.2017, 23:15
Не пройшло пару років...... як я задумав створити новий риф!
Два дні тому закінчив огляд пироднього рифу, так стало сумно! Згадав свій маленький акваріум...... буду братись за створення нового рифа. Обем стартуе від 1500 л.
П.С. Египет Хургада на відео я з ліва.
https://www.youtube.com/watch?v=GBQPkbB4RkU

ROMANO LVIV
18.04.2017, 06:58
Радий це чути)
Вдачі тобі!

***шерхан***
18.04.2017, 12:49
Петя77 У вас видео нет. Вот так есть.
GBQPkbB4RkU

Noe
24.04.2017, 08:58
Петро, вітаю!
1500 літрів?!! Еммм... Це 10 000$ ;) Давай! )