Показати повну версію : НЕРЕСТ Cyprichromis leptosoma 'jumbo yellow head'
http://www.youtube.com/watch?v=EAIL9OlBfY0НЕРЕСТ Cyprichromis leptosoma 'jumbo yellow head'
барабака
04.10.2012, 12:53
соседушки проворные, но папаня шустрый! ждем выклева!! подписалась
Молодец, Юра, красиво снял.
Trophik S.
04.10.2012, 15:57
Отличное видео!code69
nazar197619
05.10.2012, 09:27
Пора открывать дизайнерскую студию , стиль оформления эксклюзив !!!!!!
У стиля должно быть имя ?????
Видео бомба
venom_ck
06.10.2012, 15:01
Рыбка просто супер! И я таких хочу...
Рыбка просто супер! И я таких хочу...
С разведением этой морфы все не так просто:)
Antaress
21.10.2012, 23:11
Доброї пори доби всім любителям цихлід оз. Танганьїка.
Хотів би проконсультуватись у вас щодо того, як правильно "трясти" ікру з риби. Маю трохи власного позитивного досвіду по цьому питанню - двічі "витрушував" личинку параципріхроміса. Все було ОК.
Ще раз "трусив" самку циприхроміса, але зробив це дуже рано - в роті була ікра, яка потім успішно зіпсулась...
Днів 13-15-ть назад замітив, що одна з самок ципрохроміса почала носити ікру. Сьогодня зловивши її, витряс з морди три личинки. Після цього відпустив рибку в відсадник, щоб прийшла до тями. За декілька хвилин звернув увагу, що вона весь час плаває боком, вигнута пів-дугою і з відкритою мордою. Ще за якийсь час надумався посвітити в морду ліхтариком. В районі жабер побачив ще одну личинку, яка скоріш за все застрягла. Після тривалих маніпуляцій (занурював і витягав голову самки в воду і легеньких дотиків до горлового мішка), все-таки вдалось витрусити і цю личинку. Але... В підсумку самка на той момент була вже мертвою, а в мене "аж" чотири поки що живих (тьху-тьху-тьху) личинки...
Хотів би проконсультуватись на майбутнє - як правильно "трусити" самок і коли це робити (в даному випадку в личинки все ще великий жовтковий мішок, а пройшло приблизно два тижня з моменту нересту)
Наперед вдячний за відповіді...
Самку в одну руку, шприц без иглы на 20 кубиков в другую (носик срежте под острым углом, чтобы было удобно открывать им рот) и напором воды вымывать икру из рта. Немного тренировки и все получится. Если Вам нехватило одного шприца то покуда будете набирать его снова, опустите рыбу в воду (рыба неплотно в руке а рука опускается в большой сачок который лежит на поверхности аквариума, так и рыба не убежит если выскользнит, и икре есть куда падать)
Если у Вас есть инкубатор то зачастую все равно когда забирать малька/икру/личинку, если же хотите забирать сформировавшегося малька то на третью неделю.
Antaress
22.10.2012, 20:11
Zhenay, я відкривав рот зубочисткою і утримуючи щелепи, поступальними рухами "в воду - з води" занурював голову самки.
Інкубатора на даний момент немає, але сподіваюсь скоро його зроблять під замовлення.
А чи є у Вас якась версія через що загинула риба? Однозначно одне - рибу сильно не стискав, коли утримував...
Версий может быть несколько и все они очивидны (задавили, задохнулась, шок). Будьте предельно аккуратны - циприхромис рыба нежная.
Витрушувати циприхроміса треба дуже обережно,чучуть прижмеш або довго потримаєш на повітрі і (капець) Скоріш це і вийшло.
Насправді це нескладно навчитись,я ніодної не втратив.
Роблю так;
Чекаю поки проявиться личинка,це видно коли спостерігати за самкою на просвіт жаберного мішка(мішок розтягується) Ікру не чіпав а для чого. Приготував мисочку з акваріумною водою, зловив самку під 45градусів головою вниз(саме основне)щоб голова була у воді лівою рукою тримаєш а правою(в мене була пласмасова лопаточка подібна на викрутку)рукою окуратно піддіваєш нижню щелепу привідкриваєш її а правою верх вниз але так щоб голова не виходила з води,личинка сама Вилітає. Треба робити дуже ОБЕРЕЖНО і по можливості скоро жоб не травмувати рибку. УДАЧІ все вийде....
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010