Увійти

Показати повну версію : Лернеоз

nature
13.04.2007, 21:43
В принципе, и лернею и аргулюса можна назвать карпоедами, так как это паразиты, которые питаются тканью и кровью карпов.

Главное - авторитетно.
И давно Вы пришли в БОЛЬШУЮ НАУКУ?

В таком случае Вас также можно назвать карпоедом, так как Вы тоже изредка питаетесь карпами.

… инсектицид Димилин, который подавляет развитие жесткой кожи…

У представителей ракообразных НЕТ КОЖИ - у них хитиновые покровы.

… и в процессе созревания рачки просто умирают.

От созревания чего… они умирают?

Прошу Вас, не засветитесь со своими революционными открытиями на какой нибудь кафедре зоологии - не ровен час - попадете под горячую руку - могут убить из рогатки.

Они сейчас злые очень
- зарплата маленькая, а тарифы большие.

Бобик
13.04.2007, 22:20
nature
Это вы пол-года ответ обдумывали и формулировали?

Lubes
13.04.2007, 23:35
Добрий день, пане Миколо! :)

До великої науки, на жаль, не приходив ніколи - якось не було часу та натхення! :) Може трохи пізніше нею займемося...

На рахунок карпоїдів, то я ж не паразит... Я чітко написав: "паразити, котрі харчуються кров.ю та шкірою коропових".

Жорстка шкіра - це той же самий хітиновий покров. Я гадаю, що всі решта зрозуміли про що їдеться мова.

Рачки вмирають, тому що не розвивається хітиновий покрив, котрий для ракоподібних слугує водночас захистом, а також своєрідним скелетом. В процесі розвитку рачків, котрі проходять стадії від личинки до дорослого рачка, вплив диміліну на хітиновий покрив просто напросто позбавляє рачків шансів на існування.

Навряд чи на сучасних кафедрах зоології зараз є спеціалісти по ракоподібним, котрі би могли розбиратися в них на описаному Вами рівні. :)

Шануймося!