Показати повну версію : дайте пораду щодо освітлення 54літрів
Зараз у мому акваріумі 54л(д50/ш30/в40см) стоїть лампа, яка йшла в комплекті Т5 6W. Чудово розумію, що це мало. В акваріумі чистий об'єм води(без грунту) - 45л. З цього можна розрахувати, що зараз у мене приблизно 0.1Вт/л. Хочу поміняти щоб було 0.5-1Вт/л. Думаю купляти КЛЛ(Компактные люминесцентные лампы), вбачаю 3 варіанти:
1. одна на 18Вт+одна на18Вт=36Вт(0.8Вт/л)
2. одна на 36Вт(0.8Вт/л)
3. одна на 18Вт+одна на 24Вт=42Вт(0.93Вт/л)
Який з цих варіатів буде самим оптимальним?
Мені здається що найкращим буде 1 варіант, але виникає питання: якщо вони будуть близько знаходитися, то чи не нагріватимуть вони одна одну, чи не буде потім лишніх проблем?
Поставьте 2 - 3 цоколя (как вам удобней, это нужно для равномерного освещения, если один патрон - то под ним будет ярко, а по сторонам темно) под КЛЛ, я вам рекомендую Е14 (миньйон, они компактнее) и лампы по 15 - 20 Вт. Греть ничего не будут.
Плани трішки помінялись: вчора купила люмінесцентну лампу Т5 8Вт, в магазині сказали, що вона дає світла в 5 разів більше, ніж поглинає. Коли трошки порилась в інтернеті, то прочитала щось схоже, так ця лампа повинна давати близько 34Вт. Це взагалі правда?
София), Вот без обид, честно, сколько вам лет? Вы верите в сказки и вечный двигатель? Т.е. лампа потребляет 8 Вт, а светит как 34Вт ?
Ось для цього я і створила цю тему, сама ж в електриці взагалі нічого не розумію. Уточню: лампочки енергозберігаючі
Плани трішки помінялись: вчора купила люмінесцентну лампу Т5 8Вт, в магазині сказали, що вона дає світла в 5 разів більше, ніж поглинає. Коли трошки порилась в інтернеті, то прочитала щось схоже, так ця лампа повинна давати близько 34Вт. Це взагалі правда?
Таким продавцам я бы одно место в тиски зажимал. Правильно надо понимать так: Она дает в пять (приблизительно) раз больше света чем лампа накаливания той же мощности.
Ну то що мені зараз робити? На даний момент є дві лампи люмінесцентних на 6Вт і на 8Вт. Значить зараз 0.3Вт/л. Цього досить для невибагливих рослин?
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010