КПК

Показати повну версію : можна LED в якості головного світла?

Євгеній
29.01.2013, 23:49
Суть питання, завтра їду за світлом і хотілося б визначитись остаточно з наступними питаннями:
1 чи правда що від звичайних ламп зеленіє акваріум?
2 чи можна світлодіоди використовувати в якості головного освітлення?
якщо є відповідь на конкретно ці питання в якійсь темі, буду радий перечитати, але за умови що там конкретні відповіді, а не загальні положення.
дякую=)

illacrimo
04.02.2013, 20:01
Не знаю які маються на увазі під звичайними... Якщо куплені не в зоо магазині, не спеціальні, то можуть. Немає ніякої залежності їх і водоростей. У мене аква 30 л освічується уже більше пів року звичайною лямпою денного світла (що називається), настольна, яку часто використовують для тих цілей... І скажу-мало того немає водоростей і не було ніколи, більше того рослини дуже швидко ростуть (при чому любі, навіть дуже слабкі, що приношу з зоомагазинів і від друзів у мене кидаються в прискорений ріст). Освітлення припадає більше чим 1 ват на літр, можливо в цьому і фішка.

Opsis
04.02.2013, 20:11
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=116530 тут.

Владимир Константиненко
05.02.2013, 11:01
Есть специальные светодиодные светильники под аквариумы. Но их не везде продают. А если у Вас НЕ травник, то можно и светодиодные не специальные, если же растения будут, то лучше люминесцентные трубки...

Євгеній
12.02.2013, 20:06
дякую всім за відповіді, буду пробувати, результат розповім згодом))