Показати повну версію : Травнік,100л,Help
Доброго дня всім,маю аквариум 100 л,70*35*40 (д*ш*в).
Світло 0,61 В/Л.ЛБ(Т5),8годин.
Фільтр Aquael MultiKani 800 внешній,650 л/ч.
Грунт річковий пісок фракція 4-5мм.Слой 3,5см.
Температура 24-26.
Населення:
2.Апистограмма Рамирези
5.скалярій
2.тернеції
2.гурамі
1.Анцитрус
Знаю перенаселення 2платидорів,3скалярій,1анцитрус
заберу звідти на днях.
Удо купляв у Александр. В.В. на форумі самоміс,макро і мікро.
Со2 немае,но все е,чекаю доки прийде переходнік із редуктора на ел.маг кл.тоді можна збирать.
Підміна кожний тиждень 20% из крана.
Вчора придбав тест на pH+KH Aquayer.
Аквариум Ph-8,Kh-16.
З під крана Ph-7,25,Kh-18.
Рослини ростуть але повільно і погано низ чорніе у амбулії,на анубісу борода трішки е,у криптокорини крутяться листки,на ех ніжном коричневий наліт пальцями стираеться,на валиснериї теж борода чи що воно волосинки чорні,на склі подкуди е зелені цятки.
Що порадите робить щоб вийти на баланс?
Прошу віднестись з розумінням і допомогти.:)
Александр Сапелкин
17.02.2013, 17:20
1. пока нет со2 добавлять сайдекс 10 мл на 100 л - поможет оживить траву.
2. самомесы в большинстве случаев зло. трилон сыпят бездумно. ничего не хочу утверждать конкретно о том человеке у которого вы покупали, но я на вашем месте купил бы заводской вариант Ермолаевского микро и макро. пока трава растет плохо - микро вообще не добавлять - только хуже будет.
3. подмену сделать 40%. и так каждую неделю 35-40%
1. пока нет со2 добавлять сайдекс 10 мл на 100 л - поможет оживить траву.
2. самомесы в большинстве случаев зло. трилон сыпят бездумно. ничего не хочу утверждать конкретно о том человеке у которого вы покупали, но я на вашем месте купил бы заводской вариант Ермолаевского микро и макро. пока трава растет плохо - микро вообще не добавлять - только хуже будет.
3. подмену сделать 40%. и так каждую неделю 35-40%
а що на рахунок со2 може почати подавать щоб рослини бистіш росли і заглушили водорості?
Александр Сапелкин
17.02.2013, 18:56
подавайте конечно, если есть возможность.
не балуйтесь с микро главное - пока травы не много и она не особо растет будет только вред.
вы кстати без фото - потому непонятно сколько вообще травы у вас. соответственно нужны ли вам удобрения в принципе.
фото виложу завтра,якшо вийде.
Як і обіцяв фото,не можу зрозуміть що з мохом був чистенький з теплички за тиждень став такий!
Tiratore.d
17.02.2013, 23:41
Александр, пока трава не растет может таки не увлекатся с макро? А микро потихоньку вносить? Тем более без имения тестов нитрат/фосфат можно получить сюрприз, если конечно его сейчас еще нет.
Александр, пока трава не растет может таки не увлекатся с макро? А микро потихоньку вносить? Тем более без имения тестов нитрат/фосфат можно получить сюрприз, если конечно его сейчас еще нет.
Трава росте але дуже помаленьку і чорніе.
тести на нітрат фосфат придбаю десь через 2 тижні зараз не в Киеві.
Александр Сапелкин
17.02.2013, 23:55
NIK91,
NIK91, при таком количестве травы не то что микро но и макро не нужно вносить!!!
вам удобрения не нужны в принципе. какое со2 - зачем? посадите нормальный пучек простой травы
NIK91, это не травник. я бы вам показал более новые фото, но уже поздно. на фото ниже травник средней засаженности
фото (http://www.aquaforum.ua/album.php?albumid=3518&pictureid=45198)
Александр Сапелкин
17.02.2013, 23:59
Tiratore.d, мабуть радянськи кныжкы читалы з аквариумистики))))))))
в первую очередь вносится макро! микро только при очень высокой потребности и в осмосе. и только так!!! не имхо
NIK91,
NIK91, при таком количестве травы не то что микро но и макро не нужно вносить!!!
вам удобрения не нужны в принципе. какое со2 - зачем? посадите нормальный пучек простой травы
NIK91, это не травник. я бы вам показал более новые фото, но уже поздно. на фото ниже травник средней засаженности
фото (http://www.aquaforum.ua/album.php?albumid=3518&pictureid=45198)
Не хотів писати це але напишу був у мене травник ось фото десь місяців 7 назад,поїхав я на навчання і все пішло шкереберть було так.
хочеться все повернути до такого рівня як було але як?ось і звертаюсь до колег.
Значить макро мікро відставляю,підміна як завжди 40% неділю,сайдекс можливо завтра придбаю.
со2 завтра зберу якщо прийде перехідник,нащот рослин буду купляти.
Александр Сапелкин
18.02.2013, 00:08
NIK91, вам в помощь гетерантеры веток 20, логарасифон мадагаскарский столько же, гигрофила разнородная, веток 5 амбулии королевской, ричии для начала не помешало сантиметров 20 квадртных, и так далее. телефон в подписи - звоните посоветую по вашему вкусу
+ подмены как я говорил
+ когда посадите траву можно начать давать со2
+ потрошку макро
+ когда наладится пол дозы от рекомендуемой по микро
и будет вам шшшастя
мене турбуе Kh-16 дуже великий що з ним робити?
Александр Сапелкин
18.02.2013, 00:19
приобретать или пользоваться если уже есть обратносмотической установкой.
мешать осмос с водопроводом 1 к 1.
если нет, то и с худшими параметрами люди растят траву. не в этом дело.
важно понимать приоритеты - чт оважно для травы, а что не особо
еще один секрет. при подмене - нужно добавлять калий, если пользуетесь водопроводом. это даже не секрет. но об этом новички узнают очень не скоро. льют микро, а вот этот очччень важный момент пропускают.
Александр Сапелкин
18.02.2013, 00:22
NIK91, посмотрите состав травы)))))) сколько там того микро? а сколько углерода, азота, фосфора калия? соответственно и приоритеты. если рыб мало, то давать со2, потом макро и калий (калий из-за избытка натрия в водопроводе) и т.д.
приобретать или пользоваться если уже есть обратносмотической установкой.
мешать осмос с водопроводом 1 к 1.
если нет, то и с худшими параметрами люди растят траву. не в этом дело.
важно понимать приоритеты - чт оважно для травы, а что не особо
еще один секрет. при подмене - нужно добавлять калий, если пользуетесь водопроводом. это даже не секрет. но об этом новички узнают очень не скоро. льют микро, а вот этот очччень важный момент пропускают.
установки немае,на рахунок осмоса треба задуматись,
думаю калій можна придбати тут?
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=119131
NIK91, посмотрите состав травы)))))) сколько там того микро? а сколько углерода, азота, фосфора калия? соответственно и приоритеты. если рыб мало, то давать со2, потом макро и калий (калий из-за избытка натрия в водопроводе) и т.д.
незрозумів,посмотрите состав травы)))))) сколько там того микро? а сколько углерода, азота, фосфора калия?
де його подивитись?
Александр Сапелкин
18.02.2013, 00:36
в любом садовом магазине продается сульфат калия. 100 грамм на литр. нагреть и хорошо мешать. плохо растворяется. при ваших подменах (40 литров на 100 литрв) вносите 10 миллилитров. все.
состав трав????? )))))))))))
На долю углерода, кислорода, водорода и азота приходится 95 % сухой массы растений (углерод — 45 %, кислород — 42, водород — 6,5, азот — 1,5%). Эти четыре элемента названы органогенными. http://www.okade.ru/agrohimiya/387-himicheskiy-sostav-rasteniy.html
есть более подробные сведения
Скільки лить сайдекса сьогодні придбав?яка дозіровка
AIIPEJIb
18.02.2013, 21:27
NIK91, дозировка зависит от преследуемой цели. Если цель, не избавления от водорослей, а для профилактики т.е. заменить СО2, то 5мл на 100л
AIIPEJIb
18.02.2013, 21:33
Если цель - избавится от водорослей то вот не плохая информация. Мне когда-то давно очень помогло.
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=32001
Если цель - избавится от водорослей то вот не плохая информация. Мне когда-то давно очень помогло.
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=32001
Ціль позбутися од водоростів.
AIIPEJIb
18.02.2013, 21:44
NIK91, тогда правильная ссылка у вас есть, не забывайте о аэрации воздухом воды.
сьогодні залив 18 мл.аерацію добавив.
Макро і мікро лить?
Extranjero
18.02.2013, 22:12
При подменах воды сифонте грунт (хорошим сифоном! не китайским с пластмассовой грушей так точно :) ). И ворошите грунт пинцетом или тонкой полочкой. Корни чернеют из-за плохой циркуляции воды в грунте и плюс растения не успевают перерабатывать все отходы жизнедеятельности рыб. Вот и сероводород может вырабатываться (если ворошить грунт, пузырьки появляются) и служит кормом для водорослей. Ну и на подлесок, растения могут плохо расти, или плохо выглядеть из-за повреждения корневой системы, в данном случае чернеющие корни.
При подменах воды сифонте грунт (хорошим сифоном! не китайским с пластмассовой грушей так точно :) ). И ворошите грунт пинцетом или тонкой полочкой. Корни чернеют из-за плохой циркуляции воды в грунте и плюс растения не успевают перерабатывать все отходы жизнедеятельности рыб. Вот и сероводород может вырабатываться (если ворошить грунт, пузырьки появляются) и служит кормом для водорослей. Ну и на подлесок, растения могут плохо расти, или плохо выглядеть из-за повреждения корневой системы, в данном случае чернеющие корни.
Грунт сифоню,у рослин коріння гарне перевіряв бо недавно пересажував і трохи місцями поміняв а то надоїло,та і пообрізав трохи заражені листки.На рахунок бульбашок незнаю завтра попробую.
Для викоритання сайдексу у Вас трави мало. ІМХО.
Для такої кількості максимум до 5 мл. щоденно , поки не побачите результату. Це доза не для того щоб водорослі вбити а для того щоб рослинам дати поштовх рости відповідно водорослі відступлять. Це займе деякий час.
Сьгодні заміряв Ph-8,Kh-16. так само.
Потрібно трави досадити і СО подавати . РН має бути 6,5 - 7 . Приведете в норму воду буде щастя.
Вам потрібно йти до :
GH - 7-8
NO3 - 5-10
PO4 - 0.3- 1
PH - 6.5 -7
Потрібно трави досадити і СО подавати . РН має бути 6,5 - 7 . Приведете в норму воду буде щастя.
Вам потрібно йти до :
GH - 7-8
NO3 - 5-10
PO4 - 0.3- 1
PH - 6.5 -7
cо2 вже даю через гілку рябіни,рослин буду додавать по ходу,бо в нашому місті немае де придбать.
вода з крана ph 7.25 хароша а от kh18.
Tiratore.d
19.02.2013, 19:55
Мдя, я i не читав в радянських книжках про мiкро та макро добрива. Я взагалi не бачив радянських книжок в яких згадувались мiкро-макро та СО2.
У себе в першу чергу вносив мiкро, а через мiсяць i макро. Результат=красивий травничок з червоними та зеленими рослинами без вдоростiв i майже без проблем.
Скільки пузирків у секунду для моеї засадженості поставить?
Якщо грубо , то кожний тиждень добавляти 10 бульок.
1 тиждень - 10
2 тиждень - 20
...................
і так виходите на свій рівень. Як побачите , що риба зранку на поверхні , значить це Ваша межа. Дропчекер не купляйте. Викинути гроші. Хоча можна поставити не на рівень СО а на рівень РН.
Якщо грубо , то кожний тиждень добавляти 10 бульок.
1 тиждень - 10
2 тиждень - 20
...................
і так виходите на свій рівень. Як побачите , що риба зранку на поверхні , значить це Ваша межа. Дропчекер не купляйте. Викинути гроші. Хоча можна поставити не на рівень СО а на рівень РН.
я зрозумів що треба буде добавляти я маю виду зараз скільки пузирків у секунду поставить,на даний час стоїть 1пуз\1сек.
рунт сифоню,у рослин коріння гарне перевіряв бо недавно пересажував
З вашими 10 рибами на 100л,думаю сифонити не треба.
Мдя, я i не читав в радянських книжках про мiкро та макро добрива. Я взагалi не бачив радянських книжок в яких згадувались мiкро-макро та СО2.
У себе в першу чергу вносив мiкро, а через мiсяць i макро. Результат=красивий травничок з червоними та зеленими рослинами без вдоростiв i майже без проблем.
В СРСР і рослин таких не тримали.Ну і порівняйте параметри своєі води і ТС.З такими параметрами як у Вас може і можна так стверджувати.
я зрозумів що треба буде добавляти я маю виду зараз скільки пузирків у секунду поставить,на даний час стоїть 1пуз\1сек.
Подивитесь пару днів.Якщо Пш буде понижатись,то нормально.Якщо ні,то я б добавив.При ПШ-8 рослини себе почувають не дуже,а борода нормально.А при пониження Пш до 6.5 борода вже буде почувати себе гірше,а рослини навпаки краще.
Думаю не від кількості бульбашок залежить,а від розчиненості газу,тобто від правильої подачі.Не знаю як Ви організували подачу,можливо і правильно,але якщо ні,то постарайтесь зробити так,щоб бульбашки з рябіни не піднімались зразу на поверхню,а розносились по акві,наприклад придавлювались струменем фільтра.
10 бульок в хвилину
MVI, будемо вважати подача газу правильна.
З вашими 10 рибами на 100л,думаю сифонити не треба.
В СРСР і рослин таких не тримали.Ну і порівняйте параметри своєі води і ТС.З такими параметрами як у Вас може і можна так стверджувати.
Подивитесь пару днів.Якщо Пш буде понижатись,то нормально.Якщо ні,то я б добавив.При ПШ-8 рослини себе почувають не дуже,а борода нормально.А при пониження Пш до 6.5 борода вже буде почувати себе гірше,а рослини навпаки краще.
Думаю не від кількості бульбашок залежить,а від розчиненості газу,тобто від правильої подачі.Не знаю як Ви організували подачу,можливо і правильно,але якщо ні,то постарайтесь зробити так,щоб бульбашки з рябіни не піднімались зразу на поверхню,а розносились по акві,наприклад придавлювались струменем фільтра.
Зроблю фото щоб мали уяву яке со2 я організував.рябіна знаходиться зразу під виходом фільтра вони розносять по всій акві.
балон пока стоіть так на деякий час доки зроблю якусь коробку,і прийде обратний клапан і лічильник пузирків,покищо взяв лічильника з капельниці.Завтра поміряю пш.
Всім доброго ранку сьогодні замітив вода трохи посивіла мабуть від Со2!
Всім доброго ранку сьогодні замітив вода трохи посивіла мабуть від Со2!
Посивіла від бактерій,а не від ЦО2.
MVI, Що за бактерії?
Лю сайдекс як і говорилось сьогодні підмінив 40% залив сайдекс 18 мл,2 платидори пішли на той світ один учора другий сьогодні,со2 подавав цілу ніч зробив зранку тест рh не впав непойму чого як був 8 так і е.
хто що порадить?
Зробив пыдмыну Пш-7,5.Кш-18.По таблицы 18мг\л со2 норма дропчекер синый.
хто що порадить?
Готуватись до похорону риби яка лишилась
Готуватись до похорону риби яка лишилась
я запитую нормально мені не до сміху?
А хто сміється ? Ви спитали поради . Вам порадили . Ви зробили по своєму.
В пусту банку налили 18 мл яду. Що ви чекали ?
А хто сміється ? Ви спитали поради . Вам порадили . Ви зробили по своєму.
В пусту банку налили 18 мл яду. Що ви чекали ?
Все праввильно.А ще не відомо якої якості і концентрації.Я тут недавно теж цікавився сайдексом,виявляється навіть досвідчені в цьому плані люди в його якості сумніваються.Він повинен бути справжнім Джонсон і Джонсон і не протермінованим.Ви прочитайте в темі про сайдекс,там описано.
MVI,
Зробив пыдмыну Пш-7,5.Кш-18.По таблицы 18мг\л со2 норма дропчекер синый.
Таблицям не довіряйте.Особисто мене так вчили.Слідкуйте за Пш і Кш.
Вам потрібно знизити Кш,Пш,причому суттєво.Кш хоча б менше 10 (а з часом мабуть і до 5),Пш менше 7.
В мене вода в свердловині ще гірша чим у Вас.Так поки не купив систему осмосу,воду для підмін возив по 100-200л жотижня,купляв.І воду підмінюйте поки що частіше,чим зможете понизити також Кш і Пш і навіть сивоту води.Вона між іншим могла помутніти із-за поганої фільтрації і залишків корму.
Ну що таке аква 100л?Це Вам щоденно потрібно приносити до дому літрів по 10 осмосу.Назбирали літрів 40,ремінералізували і підмінили.Інакше ніяк,красота потребує жертв!А ще краще купити собі систему осмосу і паралельно насолоджуватись смачною кавою і чаєм.
Ну так що перестати лить як позбавиться від бороди і чому не упав пш?
Завтра будуть тести нітрати і фосфати і жш.
Воду підмінили,добре!Підмініть ще по можливості процентів 30,гірше не буде.А сайдекс давайте,тільки так як Вам радили 5мл і тільки коли світло включаєте.добре що будуть тести на нітрати і фосфати,легше буде Вам.
NIK91, Вам потрібно довести воду до таких параметрів
PH- 6,5 - 7
GH - 6- 8
NO3 - 5
PO4 - 0,3 - 0,5
На сьогоднішній день для Вас тільки ці параметри.
Дропчекер зарядіть реактивом на рівень РН. Якщо буде передоз по СО , вам риба про це скаже. В мене по таблиці рівень СО по якій Ви міряєте 100 мг/л
Воду підмінили,добре!Підмініть ще по можливості процентів 30,гірше не буде.А сайдекс давайте,тільки так як Вам радили 5мл і тільки коли світло включаєте.добре що будуть тести на нітрати і фосфати,легше буде Вам.
Воду підміню буду лить 5 мл.
NIK91, Вам потрібно довести воду до таких параметрів
PH- 6,5 - 7
GH - 6- 8
NO3 - 5
PO4 - 0,3 - 0,5
На сьогоднішній день для Вас тільки ці параметри.
Дропчекер зарядіть реактивом на рівень РН. Якщо буде передоз по СО , вам риба про це скаже. В мене по таблиці рівень СО по якій Ви міряєте 100 мг/л
Ну я думаю передоза не повинно буть 10 бульок у хвилину.
Я думаю з таким кш як у Вас і 100 бульок передозом не буде.
чому не падае пш?
:) Можливо,зроблю вечером фосфати нітрати.
Та не рахуйте Ви ті бульки.Слідкуйте за рівнем Пш.ну але і 100 бульок теж зразу не потрібно.Вам потрібно подавати так,щоб плавно,за тиждень понизити пш до 7.Ну і якщо будете воду підмінювати осмосом,то пш теж буде понижатись і кш зменшите.
і так результати такі
Ро4-0,25
No3-30мл\л
Gh-25
Що робити?
Купляйте монорозчинами нітрати і фосфати,чим зможете підтримувати потріні концентрації в акві.От зробите Ви підміну води,нітрати зменшаться,але фосфати зійдуть на нуль.А так Ви зможете монорозчином фосфату підняти до 05.Повинно бути співвідношення 1:10.Якщо фосфат 0.5,то нітрат 5,якщо фосфат 1,то нітрат 10.
І підмінюйте воду осмосом.Ви пойміть,що з жорстістю в 25 і карбонаткою 14 ну мабуть нереально важко щось ростити.А знизити Жш і Кш тільки осмосом можна або дистилятом.Ну є ще всяка хімія щоб понизити Жш,Пш,Кш,але це не діло,краще вже купити осмос і робити так як більшість.
Купляйте монорозчинами нітрати і фосфати,чим зможете підтримувати потріні концентрації в акві.От зробите Ви підміну води,нітрати зменшаться,але фосфати зійдуть на нуль.А так Ви зможете монорозчином фосфату підняти до 05.Повинно бути співвідношення 1:10.Якщо фосфат 0.5,то нітрат 5,якщо фосфат 1,то нітрат 10.
І підмінюйте воду осмосом.Ви пойміть,що з жорстістю в 25 і карбонаткою 14 ну мабуть нереально важко щось ростити.А знизити Жш і Кш тільки осмосом можна або дистилятом.Ну є ще всяка хімія щоб понизити Жш,Пш,Кш,але це не діло,краще вже купити осмос і робити так як більшість.
Покищо грошей на осмос немае,може пошукати іншу воду?
може пошукати іншу воду?
Як варіан спробуйте.А скільки у Вас коштує літр осмосу?В нас наприклад 50 коп літр.
Якщо Вам потрібно підмінити 30% (30л),то це буде 15 грн(при 50коп).Поки не купите собі систему зв.осм. можна купувати.Ну навіть якщо мішати хоча б 50 на 50 з Вашою,то потрібно максимум 20л осмосу купити.Це аж не так дорого.а шукати і возити воду з інших місць,може бу ще дорожче,чим купити осмолят на місці.
сьогодні приїхав,всі живі со2 круглосуточно 1булька \2секунди,ех крапчатий піднявся листки стали більші ті що нові,криптокорина новий листок великий,борода е лю сейдекс 5мл як і говорилось для профілактики.
Осмосу в нас немае де купить.
Вода з крану GH-25,NO3-0,PO4-0,1.
і так на сьогодні маем таку картину
вода:
ph-7.0
kh-13
gh-14
No3-10
Po4-1
Рослин добавив ось фото,борода відступила,але коричневий наліт на рослинах деяких е,стираю руками,на стіклі е точки зелені світло зменшив до 8 годин,добавив лампу тепер 0,7Вт/Л,со2 24/7,ехи ростуть добре,сагитарію скоро буду викидать росте як дурна але лиски у неї кінчики стають коричневими але руками стираеться,амбулія низ чорніе,хемиантус мікроментоидес боліе низ чорний.
хто що порадить з зеленими точками і коричневим нальотом?
фото сьогоднішне,параметри води не робив
добавив ехинодорусів,мохів.
фото неякісне з телефону.
Здравствуй,уважаемый.Может мой совет поможет-делаю я следуещее:беру растения-какие есть или друзья дадут на эксперемент-маленькие горшочки-засыпаю торфом,сверху камушки,чтобы от компрессора не выбивало-и на вырост.у меня сечас в посевном дебри.для посадки в синьку и цифран.но опыт был- погибли рыбсы,хотя не знаю от этого или нет.но растения прут как весной сорняк.возможно обеззараживание должно быть другое,это на совет к профи.
а що за торф де берете його?
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010