Показати повну версію : Перший нерест півників
Відсадив пару півників на нерест , нерест перший , акваріум для нересту 15 л . температура 25-26 градусів , кинув річії і щитолисника , за ніч самець збудував гніздо рано посадив донього самочку , самочка почала підпливати до нього півник її обіймав але ікри не було , десь підвечір побачив як півники почали відкладати ікру . Ікра падала зразу на дно самець ловив дві-три ікринки а решта падала на дно , потім самочка почала збирати ікру з дна і відносити в гніздо , після нересту самочка вже не підпливала до півника і япобачив що вона збирає ікру з дна але вжене носить в гніздо а зїдє її , тоді я забрав самочку . Самець плавав збирав ікру з дна , рано на другий день я побачив що ікри немає ні на дні ні в гнізді . Що робити в такому випвдку щоб врятувати ікру ? Через скільки днів самочка знову набере ікру і її можна буду садити на нерест ? Підкажіть може я щось не правильно роблю ?
Нужно смотреть по самочке, а чтоб быстрее набрала икру, через недельку сделать так чтоб она видела самца и хорошо, разнообразно кормить.
А икра могла и пустой быть, неоплодотворенной, вот и съели. Правда после такого пира им может и понравится.
Самеця і самочку після нересту пересадив в общий акваріум
Бывает, что после нереста у самки еще остается икра, самец не всегда полностью выжимает. Но чаще самец раньше становится готов к новому нересту, чем самка. Лучше иметь несколько самок.
Петушки не всегда чувствуют себя комфортно в общем аквариуме, так что смотрите по ситуации.
Чи можна самця так як самку забирати від ікри після нересту , щоб він не зїв ікру ? Чи виживе ікра сама без самця ?
через два дня після нересту побачив два малька півників живі
через два дня після нересту побачив два малька півників живі
Вітаю! Тепер щоразу буде більше :)
Вітаю! Тепер щоразу буде більше :)
Дякую , буду надіятись що все получиться .
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010