КПК

Показати повну версію : акуратні ємності для подачі удо

Georgiy
11.03.2013, 12:11
Доброго дня,

можливо буде корисною наступна інформація.

Придбав автоматичний дозатор подачі добрив і шукав для себе рішення в якій ємності тримати добрива.
Моє попереднє рішення, а саме: дві скляні банки по 0,5 л, із яких я вручну шприцем набирав добрива мене не влаштовувало через великий об'єм і побоювання перелити в разі збою в роботі таймера (тьфу-тьфу-тьфу) отримати передоз добрив в акві. Крім того вони не мали естетичного вигляду.

Отож, я шукав акуратні ємності невеликого розміру, до 100 мл, з мірною шкалою, і які герметично закриваються. Грішним ділом вже приглядався до пляшечок для годування немовлят code31 :), але мені здалось таке рішення дорогувато.
Як відомо хто шукає той знаходить.
В аптеці придбав ось такі ємності на 75 мл, які відповідали моїм потребам, називаються, пардон :016: "ємність для забору сечі" code44

314849

Ціна в аптеці - 2 грн/шт.

Далі "дідовським методом" за допомогою нагрітого шурупа зробив в кришці отвір під шланг trixie, цей шуруп підійшов ідеально, шланг заходить із невеликим зусиллям, що дає надію на герметичність :)

314850

Мірні поділки відповідають дійсності, ціна поділки 5 мл, перевірив шприцем, все точно :), єдине що поділки прозорі, і для зручності обвів маркером для компакт дисків.

314851

Як мене, таке рішення може підійти для тих, у кого невелика денна потреба у внесенні добрив, при потребі у 5мл заправки вистарчить на два тижні. також легко контрольно перевірити розхід добрив, записавши дату заправки і звіривши залишок.

Хочу ще підшукати акуратне кріплення для цих ємностей, на разі в голову приходить варіант із підставками для зберігання спецій в кухні, буду в епіцентрі подивлюсь...приміряю...

З повагою,
Георгій

Georgiy
12.03.2013, 15:03
Дякуючи пораді товариша Василя зробив невелике вдосконалення, а саме:

на кришку змонтував односторонній клапан для забору повітря, щоби не виникало вакуума при роботі дозатора, і в той же час не випаровувалась вода і не потрапляв пил через отвір:

315263

отвір зробив розпеченим шурупом, але меншого діаметра, клапан вставив відразу поки края отвору були ще гарячі і еластичні, сидить як припаяний :)

Georgiy
15.03.2013, 12:44
Знайшов в Епіцентрі ось таке кріплення, по розмірам підходить, свобідно вмістились 4 ємності, кріпиться двома шурупами до стінки.
Продається у відділі меблевої фурнітури.
Корзина Микрус 300 мм
Ціна 24 грн.

316265

324498

Andrey_dp
20.10.2013, 13:48
Супер! Спасибо за идею!