Показати повну версію : можна на єпра 2*36 Вт подключить лапми 30 вт
Чи можна підключити на ЭПРА Feron EB51 2х36Вт http://aquasvet.com.ua/ballasty/feron/epra-feron-eb51-2h36vt.html дві лампи осрам т8 30 вт ??
які лампи т5 можна підключити на це ЭПРА ????
які можуть бути наслідки?????
А то я не дуже дружу з електрикою
Вы ж сами написали:
ЭПРА Feron EB51 2х36Вт
36 Вт это потолочная мощность (тоесть больше нельзя), в противном случае лампа либо не засветится, либо будет светить недостаточно ярко.
які лампи т5 можна підключити на це ЭПРА ????
На сколько я читал в Инете, то на Т8 можно подключать лампы Т5 (уменя была аналогичная ситуация) На китайских ЭПРАх вообще не пишут тип ламп.....
По-мощности описал выше
Starcomputer
30.03.2013, 06:17
Чи можна підключити на ЭПРА Feron EB51 2х36Вт дві лампи осрам т8 30 вт ??
Які лампи т5 можна підключити на це ЭПРА ????
Які можуть бути наслідки?????
1. Подключить можно что угодно куда угодно.
2. См. п.1
3.
а) - не заработают
б) - заработают, но не долго.
Если ЭПРА расчитана на лампы Т8 36 ватт, то к ней нужно подключать лампы Т8 36 ватт. Любые другие варианты приводят к работе ламп в нерасчетном режиме и как следствие лампы быстро выходят из строя или теряют свои параметры.
та люблять наші проффесіонали поумнічати і попридиратись до слів
я знаю що на епра можна підкличити все що завгодно навіть пилосос але чи він запрачює це інше питання
і навіщо відповідати на питання "запрацює або не запрацює"
якщо можна давайте більш конкретні відповіді
на такій лампі не запрацює , на тій буде працювати але менше
Starcomputer
30.03.2013, 14:29
mrwerty, а Вы мне пришлите десяток таких ЭПРА и пару десятков разных ламп и я Вам полностью дам отчет, с какими работает и сколько, а с какими нет :)
Я лично НИКОГДА эпра в нерасчетном режиме не использую - чревато, вплоть до загорания ЭПРА.
Владимир Игоревич
30.03.2013, 14:30
Яке питання -- така і відповідь!!!
mrwerty, якщо вважаєте себе проФФесійніше за професіоналів, якого тоді ставити непроФФесійні питання???
Starcomputer відповів досить професійно. Підписуюсь під цим як професіонал.
Якщо Ви непроФФесіонал (виходячі з Вашого питання) -- для Вас безліч готових світильників, а будете експериментувати з нестандартними підключеннями -- складіть спочатку заповіт.
У меня на двух аквариумах два варианта:
1) ЭПРА ELT 2х39 от него работают две лампы Т8 по 30 Ватт, два месяца.
2) ЭПРА Ферон 2х30 от него работают две лампы Т5 по 24 Ватта, при чем уже более года.
mrwerty, а Вы мне пришлите десяток таких ЭПРА и пару десятков разных ламп и я Вам полностью дам отчет, с какими работает и сколько, а с какими нет :)
Я лично НИКОГДА эпра в нерасчетном режиме не использую - чревато, вплоть до загорания ЭПРА.
були б мене десяток епра і десяток різних ламп сам поексперементував і зробив би висновок але їх нема
а тому і питаю може був на форумі якись експерементатор кому руки чесались може він і підскаже
Яке питання -- така і відповідь!!!
mrwerty, якщо вважаєте себе проФФесійніше за професіоналів, якого тоді ставити непроФФесійні питання???
Starcomputer відповів досить професійно. Підписуюсь під цим як професіонал.
Якщо Ви непроФФесіонал (виходячі з Вашого питання) -- для Вас безліч готових світильників, а будете експериментувати з нестандартними підключеннями -- складіть спочатку заповіт.
писав що на форумі багато проффесіоналів які люблять по умнічати це якраз про вас
якщо вам не подобається питання не треба відповідати вас ніхто не заставляв
ви професіонал в тому як відповів Starcomputer :)
якщо ви професіонал в електриці і можете щось конкретно відповісти на питання теми по давайте відповідь а не трольте
який нафіг заповіт якщо на епра 2*36 вт підключити 2 лампи 30 вт ???? максимум лампи перегорять на мою думку
проффесіонал з вас херовий
можете тільки підписувати як професійно відповів Starcomputer
Starcomputer
30.03.2013, 16:39
mrwerty, обычный допустимый разброс - 10%.
При этом надо учитывать, что у Т5 другой ток и другое напряжение свечения.
Лампы может и не сгорят, но свой спектр выдавать не будут.
Если Вам гараж или подъезд освещать это роли не играет, если аквариум, то там спектр очень важен.
Какой смысл покупать лампы нужного спектра, а потом включать их так, чтобы они этот спектр не выдавали ?
mrwerty, обычный допустимый разброс - 10%.
При этом надо учитывать, что у Т5 другой ток и другое напряжение свечения.
Лампы может и не сгорят, но свой спектр выдавать не будут.
Если Вам гараж или подъезд освещать это роли не играет, если аквариум, то там спектр очень важен.
Какой смысл покупать лампы нужного спектра, а потом включать их так, чтобы они этот спектр не выдавали ?
якщо "обычный допустимый разброс - 10%." тоді
епра 36 вт + -10%= 32,4 - 39,6 вт
лампа 30 вт + -10%= 27- 33 вт
тобто якщо підключити до епра 2*36вт дві ламп 2*30 то нічого страшного не станеться оскільки "обычный допустимый разброс - 10%." і мені не треба писати заповіт
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010