Показати повну версію : Потрібна допомога
В мене зараз стоїть 40-ка літровий акваріум який мій тато зробив ше коли мене не було, тепер я хочу купити акваріум під параметри моєї шафи в моїй кімнаті я приблизно вирахував шо повині бути такі параметри: Довжина 62см, ширина 35 см, висота 60 см. Так от питання. Чи будуть ці параметри нормальними для існування акваріума чи все ж таки треба чуть нижчий аквас???
П.С. Бажано відповідати скоро бо в мене завтра не буде нету:005:
Флорастим
16.06.2007, 01:03
Ніяких параметрів, які б вивели цей акваріум за межі поняття нормального ви не навели. Едине що пораджу - сядьте удвох на те місце, куди маєте намір ставити акваріум. Якщо витримає - можна і акваріум заливати.
OlgaTheK
16.06.2007, 01:03
Налив-то все равно будет меньше 60см :) Нормальное существование возможно везде при разумном подходе.
При наличии хорошего света (если будет трава) 60 см высоты - не проблема.Главное что бы Вы смогли достать до грунта рукой, иначе придётся учиться обращаться с щипцами-манипулятором.
Ніяких параметрів, які б вивели цей акваріум за межі поняття нормального ви не навели. Едине що пораджу - сядьте удвох на те місце, куди маєте намір ставити акваріум. Якщо витримає - можна і акваріум заливати.
Треба ще спочатку його купити.....
встречный вопрос: по высоте банка будет в притык входить в шкаф, просто нужно учесть удобство ухода за банкой (чистка стёкол, прополка)!
А по поводу высоты я слышал, что 60 см столб воды - для силикона это нормально, но больше не желательно! У меня столб 50см при 180л - в принципе нормально, а у Вас выходит 60 см столб при 130л по идее тоже всё должно быть гуд.
встречный вопрос: по высоте банка будет в притык входить в шкаф, просто нужно учесть удобство ухода за банкой (чистка стёкол, прополка)!
А по поводу высоты я слышал, что 60 см столб воды - для силикона это нормально, но больше не желательно! У меня столб 50см при 180л - в принципе нормально, а у Вас выходит 60 см столб при 130л по идее тоже всё должно быть гуд.
По висоті всьо норм.Лишається приблизно 15 см.
Ded_MorOZ
16.06.2007, 01:23
Ще одне зауваження: чи вистачить довжини руки для зручного обслуговування цього акваріуму? Дотягнутись до найвіддаленішого кутка (стінки) акваріуму і вільно проводити в ньому будь-які маніпуляції має бути зручно. Тобто, якщо аква буде обслуговуватись власноруч, її глибина має бути зазвичай меншою. Відстань від піхви до кінчиків пальців здебільшого 65см., і щоб дотягнутись до віддаленої стінки висота акви має бути трохи менша...
Власне рішення за вами, але на мою думку 50см. заввишки є оптимальний варіант з огляду на зручність обслуговування.
У меня тоже 60 см. высота. Не очень удобно... Думаю следующая банка у меня будет 50-55 см. Если у Вас аквас будет предметом интерьера, лучше ,конечно, делать повыше.
Охват Марьян
25.08.2007, 20:30
Висоту бажано 50 см. так як 60 х 62 досить велика шиба на 6 мм. скло(я би не підписався такий клеїти) при 60 см. треба буде більше світла для живих рослин,під акваріум має бути ідеально рівна поверхня, це не 30 л і шафа добре закріпленна
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010