КПК

Показати повну версію : Халепа!!!??? Спочатку скалярки, а зараз гурамі....

shasha
18.06.2007, 10:43
Підкажіть що робити... Вже замучився купляти скалярки (брав в різних продавців): приживаються, починають рости.... і через тижні 2 якась чапуха.... - перестають їсти, рухаються мляво, забиваються в куточок і за 2-3 дні - code27 (самі розумієте).
Коли хворіють у них роз"єднуються промені плавників. code50
Зараз таке саме з гурамі, вчора одна, сьогодні зранку признаки хвороби в другої. Всі інші рибки (тьху-тьху) - ростуть як книжка пише.
Пробував таблетки JBL не помогло, але і не нашкодило...
Можливо Sera Baktopur допоможе.... ???

lusenok
18.06.2007, 11:23
Прежде чем лечить нужно знать от чего.
Поэтому вопрос - кроме разделения плавников есть ещё внешние изменения?
Ну и конечно же вам стоит посмотреть тут (http://www.fishy.ru/cgi-bin/pub/diag)что за напасть вас постигла, хотя бы попытаться провести первичную диагностику самому. Ну а помто задавайте уточняющие вопросы, поможем, вылечим ваших бедолаг сообща :)

Masjaska
18.06.2007, 13:59
У меня рыба переставала есть когда болела кишечными паразитами и становилась дико пугливая:(

Fancy
18.06.2007, 18:06
Обратите внимание на корм.Чем вы их кормите?

shasha
19.06.2007, 09:31
Обратите внимание на корм.Чем вы их кормите?

Кормлю різними хлоп"ями Tetra, морожений мотиль, печінкові гранули, парена капуста/салат, вольфія... чергую щодня.

До речі, вчора прийшов з роботи і.... - друга гурамка "спить" на дні. Крім роз"єднаних кінців плавників (місцями ніби відломані зовсім) ніяких інших симптомів нема.:confused:

lusenok
19.06.2007, 09:38
ВЫ диагностику провели по ссылке? Что у вас получилось?
В принципе это может быть и от перекорма, (если совсем ничего не подходит из диагностики). Сколько раз в день и в каком количестве вы даёте корм?

shasha
19.06.2007, 10:08
ВЫ диагностику провели по ссылке? Что у вас получилось?
В принципе это может быть и от перекорма, (если совсем ничего не подходит из диагностики). Сколько раз в день и в каком количестве вы даёте корм?

По діагностиці виходить плавникова гниль....

Від перекорма не повинно бути, кормлю по чу-чуть зранку і ввечері.

Вик@
19.06.2007, 11:07
По діагностиці виходить плавникова гниль....

мне тоже так подумалось, что это она.

Masjaska
19.06.2007, 17:30
а по признакам еще может быть костиоз....очень похожи...я сама сначало не тем личила....

shasha
19.06.2007, 17:42
а по признакам еще может быть костиоз....очень похожи...я сама сначало не тем личила....

Не костіоз точно, симптоми не ті...., риба не чесалась, плавники не злипаються, залишаються в формі до "кінця"...

Masjaska
19.06.2007, 17:59
У меня плавники не слипались до последнего момента....и чесались совсем чуть чуть и не все....а умирали повально

shasha
19.06.2007, 18:06
У меня плавники не слипались до последнего момента....и чесались совсем чуть чуть и не все....а умирали повально

:)У Вас понятно що не злипалисьcode30, ...... а у моїх рибок і в останній момент залишаються "нормальними"... , не чесались зовсім - точно...