КПК

Показати повну версію : Датчик перелива води при підміні

Georgiy
04.04.2013, 20:13
Преамбула
Для підміни води використовую воду прямо з крана через шланг безпосередньо в акваріум.
Оскільки вода тече з крана, стикнувся із такою проблемою, що аби уникнути переливу води через край потрібно бути біля акваріума і контролюват рівень наповнення. Все було ОК, поки сидячи в кріслі за пів метра до акваріума не зачитався так, що відволікся тільки на звук капаючої на підлогу води. Це змусило шукати рішення...

І рішення знайшлось у вигляді енурезного будильника:

323282

Принцип дії простий: датчик вологи розміщується на висоті бажаного рівня наповнення води, коли вода доходить до цього рівня спрацьовує сигнал, в мому апараті є на вибір звуковий, вібро або світловий. Як правило вибираю звуковий, але якщо діти сплять, можна і вібро, теж досить потужно звучить.

особисто я цим рішенням задоволений, можна відволіктись на інші справи під час підміни води :), тому вирішив поділитись.

Не буду вказувати якісь ресурси, щоби не звинуватили у рекламі, просто ділюсь ідеєю, достатньо забити в пошук "енурезний будильник" і інтернет дасть до вибору до кольору. Я свій девайс прикупив за 250 грн, думаю можна знайти і дешевше, особливо якщо з Китаю почекати :)