КПК

Показати повну версію : моя друга баночка:)

JUMpER
10.07.2007, 20:46
Так вже сталось шо мій перший акваріум на 110л тріснув ше 5 років назад. Причиною тому була маленька зазубрина на ребрі задньої стінки, яка від ледь замітної переросла в трагедію.:005:
Прийшовши додому обнаружив шо мої рибки досить успішно плавають і поза акваріумом.
Довго не рішався завести новий але все ж таки зважився. І от шоб катастрофа не повторилась хочу все зробити як слід.
Розказую шо вже готово:
1. акваріум заказав на 230л ( довжина 110см ширина 35см висота 60см ) це все зі скла товщиною 10мм. Брав з запасом на всяк випадок. Зверху є одна поперечка. Привезли, ніби все ОК, стоїть поки на землі на одіялі.
2. Тумбу робив сам. Точніше з допомогою батька. А ше точніше він майже сам її зробив (мою любов до акваріумів він поділяє). На мебельній фабриці порізали плиту по наших розмірах і ми її скручували самі, вийшло ніби нічого.
Спереду і ззаду йдуть по дві плити ДСП товщиною 16мм, зверху також дві товщиною 16 мм., посередині вертикальна перегородка, від якої посередині йде полка. На яку за задумам мають ставитись різні прибамбаси. А зверху ще має йти «столєшня» водостійка, така як йде в кухонні гарнінури.
Поки в мене такі питання:
1. чи дуже потрібна та столєшня, бо поки в мому містя я найшов де продають тіляки довжиною 3м, а мені треба 1,15м і розрізати не хочуть. А довжиною 3м коштує біля 300грн.
2. що краще ставити під акваріум поліпропілен чи пінопласт і якої товщини? Багато шукав на форумі так толком і не найшов.
Критикуйтеcode100Здорова критика це завжди класноcode50
Наперед дякую за підказки :010:

Надальше буду розповідати як все проходитьcode69
Зараз тумба виглядає так:

manulo
12.07.2007, 09:43
В тумбочке, у той стенки, ктороая стоит к стене, там тож ДСП? а то так то хлипковато на вид ))

Столешница нафик не нужна, можно просто две плиты ДСП друг на друга положить. Только что то придумать, что бы между ними вода не попадала. ДСП хоть и водостойкий, но всё равно покоробит его от воды.

Под банки ложил всё, начиная от картопа (бее, фигня), и до пенопласта. ИМХО, пенопласт рулит ))

Бобик
12.07.2007, 10:38
Там на фото видно, что сзади тоже плита ДСП.

JUMpER
12.07.2007, 11:18
В тумбочке, у той стенки, ктороая стоит к стене, там тож ДСП? а то так то хлипковато на вид ))

Ага там тоже ДСП.

Столешница нафик не нужна, можно просто две плиты ДСП друг на друга положить. Только что то придумать, что бы между ними вода не попадала. ДСП хоть и водостойкий, но всё равно покоробит его от воды.

Под банки ложил всё, начиная от картопа (бее, фигня), и до пенопласта. ИМХО, пенопласт рулит ))
Значить біжу в магазин за пінопластом.
Товщина 2см хватить?

JUMpER
15.07.2007, 22:16
купив товщиною 2 см.
але вот в чому загвоздка:
там є різної щільності 15, 25, 35(одиниць виміру не знаю).
я взяв 25 надіюсь підійде.
тепер буду займатись грунтом.