Увійти

Показати повну версію : куплю самку красного лялиуса

igorlab
23.06.2013, 19:51
Всем привет, самец красного лялиуса строит гнездо, а смаки нет... может есть у кого-то лишняя мадам, с удовольствием купил бы. так же надо самка лялиуса "кобальт" :)

о99-9четыре99-585, Игорь
Заранее спасибо, всем удачи! :)

igorlab
25.06.2013, 20:20
ап :)

Роксолана
26.06.2013, 10:43
igorlab, На пташці кобальтові ще є, а червоного краще нерестити зі звичайною самкою, тоді успішність хоч якогось відсотку виживання мальків є...

igorlab
26.06.2013, 11:40
Роксолана, дуже дякую, я не знав, що вони можуть поміж різновидами схрещуватися, звичайна "ляліусиха" в мене є, але він не звертає на неї увагу... вже трете гніздо будує бідолага...
позаминулого тижня був, то навіть кобабальтових самок не бачив, люди кажуть, що це експортна риба і китайці не присилають нам самок ні кобальт, ні червоних...

Роксолана
26.06.2013, 12:17
igorlab, Щодо ляліусів і китайців, то історія ще більш цікавіша ніж Ви думаєте!
Річ у тім, що я сама маю дорослого самця, якого придбала не за багато не за мало 50 грн. Дані чудові, колір, форма, розміри...
Коли діло пішло до нересту, я знала, що вони просто різні морфи одного виду. Самець збудував гніздо, витрусив мою самку. Все було стандартно, проте за добу ніхто не вилупився, однак грибку не було. На наступний ранок, тобто буквально за ніч, вся ікра була інфікована.
Моє розчарування було дуже велике.
В безнадійних пошуках розгадки я натрапила на цікаву статтю, де і знайшла зачіпки проблеми:
http://aquaria2.ru/node/11533

igorlab
26.06.2013, 12:59
можливо треба було перенести в інкубатор з метиленкою...
доречі, як ваш мадагаскарець?) бо всі мої не прижилися....