Показати повну версію : Море в моєму домі
Vanzhula
05.07.2013, 18:09
Всім Морякам доброї години!!!
Запуск :29. 06. 2013.
Душа прагне чогось яскравого та неповторного в житті, от і я "дозрів" до морського акваріума.
Акваріум фірми "Aquael" - "Reef Max" 105 л. (вбудований контролер температури + кулери в кришці, світло 3 шт. Т-5 лампи по 24 W).
Помпа циркуляційна фірми "Aquael" - "Aquael Reef Circulator 2600"на 2600 л/год.
Обігрівач "Aquael" цільно-литий з пластмаси.
Пінник саморобний.
Vanzhula
05.07.2013, 18:20
Вода підготовлена за допомогою системи зворотнього осмосу Харківського виробництва. Без застосування іонообмінних смол.
Вода централізованого водопостачання в районі вул. Малікова (аміаку 0,2 , нітрити 0 , нітрати 0,1 , фосфати 0 , kh = 6 , ph = 7,2 , ТДС = 204,0 ).
Після осмосу ТДС становить 6,0. азоту, Нітратів, нітритів, фосфатів не було виявлено, kh = 0,1 ph = 6,1 ,.
Сіль, циркулятор, ареометр та грунт купував в інтернет - магазині "Арована".
Сіль фірми "Тetra" - "Marine Sea Salt".
Грунт "Flamingo" 10 кг білі, окатані корали діаметром 1 - 1,5 мм.
Був замочений в осмоляті (10 л на 10 кг грунту) на 1 добу після чого протестований. Виявлено 0,2 мг/л Нітратів, 0 Фосфатів та показник kh = 4,0.
Vanzhula
05.07.2013, 18:30
26.06.13 провів засолювання води.
При чому було використано солі 1,023 кг на приблизно 60 л осмоляту.
Vanzhula
05.07.2013, 18:40
28.06.13
Напарник з ПО привіз з Тарханкуту пакетик камінців дістатих з моря, які були опущені в акваріум солоність якого на той час становила 1,022.
Також були виявлені живі рачки гамаруса які переселилися в акву за компанію.
Температура стабілізувалася на + 25 градусах.
ROMANO LVIV
05.07.2013, 18:46
світло 3 шт. Т-5 лампи по 24 W
Малувато буде...Хоча б 4шт...
Після осмосу ТДС становить 6,0.
Нікуди не годиться...А чому без смол?Вам потрібні ті майбутні проблеми?
Vanzhula
05.07.2013, 19:03
29.06.13
Довгожданний день!!!
Шановний Житомирянин - nickanya, купив у Spam4eg в Києві для мене 6,7 кг живого каміння, яке привіз мені під будинок і передав з рук в руки разом з пляшкою води із свого акваріума яку я залив зранку в свою акву, з розрахунку - менш стресувати привезене каміння.
Маю нагоду ще раз подякувати nickanya за підтримку у становлені ще одного "морячка" в Житомирі !!!
Як щось цікаве виросте, з часом, обов'язково поділюся !!!code44
Каміння дуже сподобалося.
Висока художня цінність - каміння має наскрізні тунелі, "покручене" в різні боки, відрізняються за структурою та формою між собою.
І щодня радують новими "пасажирами". Одних офірур пару десятків + молюски та жовтого кольору губки (дорослі та на стадії зародків).
Краб, правда, втік при пакуванні )))
Загалом, камінням від Spam4eg завезеного з Індонезії дуже задоволений !!!
Каміння було занурене в акву, попередньо виставлена композиція (яка потім затягнулася корекцією до 3 год. ночі .... :) )
Після чого було залито по вінця акваріум просоленою водою поза акваріумов в окремо.
Vanzhula
05.07.2013, 19:07
30.06.13
Провів дослідження води :
t = 24,9
ph = 8,2
kh = 7,0
Аміак = 0,2
Нітрити = 0
Нітрати = 0
Фосфати = 0,1
Vanzhula
05.07.2013, 19:19
05.07.13
Зробив остаточну перестановку композиції. Видалив , окрім декількох камінців, каміння зТарханкуту.
"Синя" лампа вмикається з 9 год. по 24 год.
"Білі" лампи працюють з 10 год. по 23 год.
Хіміко - фізичні показники акваріумної води :
t = 25,1
ph = 8,4
kh = 8,0
Густина = 1,0235
Аміак = 0,2
Нітрити = 0
Нітрати = 0,2
Фосфати = 0,1
Нарешті :) розпочався ріст одноклітинних водоростей. Особливо чітко це видно на білому грунті.
За цей період скімер вмикав на добу двіччі, але рідина яка збиралася в пінозбірнику була незначного сірого кольору, тому на данному етапі його вимкнув.
Vanzhula
05.07.2013, 19:29
Заводська кришка не розрахована на ще одну, тому буду ростити під тим що є.... Думаю все буде гаразд!!!
Наприкінці літа обов'язково доставлю смоли.
nickanya
05.07.2013, 21:11
nickanya, купив у Spam4eg в Києві для мене 6,7 кг живого каміння каміння було без вух (на фото в 6 повідомленні):)
Дуже сподобалась копозиція в кінцевому варіанті.
Удачі в морських глибинах.
Vanzhula
05.07.2013, 21:26
Композиція - це моя робота.
Тут не могло бути по іншому.
А, то домашні "вуха", вони принюхувалися до нової живності :)
Дякую за підтримку!!!
Просто чудова вийшла аква! Вітаю із засолкою, та, як кажуть, сім футів під кілем! code69
Наприкінці літа обов'язково доставлю смоли.
Не добавляйте себе проблем. Поставьте смолу.
Для lps и мягкоты данного света с головой!
Vanzhula
08.07.2013, 18:39
Для lps и мягкоты данного света с головой!
Я якраз і планував зробити акваріум з великими актиніями + дві креветки + два амфітріони.
Дуже подобається Каталафиллия элегантная (Catalaphyllia jardinei), Бриареум (Briareum) та Синулярия ( Sinularia ) як стабілізується аква буду готовий розглянути пропозиції !!!
Чомусь наявні "пасажирні" актинії трохи пригнічені. Хімія води , ніби як, в межах норми - по тестах, кислотності та густині води. Думаю - голодують....
Задумав їх погодувати.
Засолив сьогодні чайу ложку яєць артемії. Завтра ввечері вимию тих що вилупляться і запущу в акву.
Vanzhula
08.07.2013, 23:19
Діатомові водорості перестали рости.
Почали рости зелені :)
На камінні з Тарханкута "заколосилися" колонії довгих, зелених водоростей.
Я так розумію, що аква дозріває досить швидкою. Це свідчить про високу якість ЖК ? :002:
Переворухав верхній шар грунту і пісок знову радує білим забарвленням !!!
Завтра виміряю показники води перед запуском новонародженої артемії.
nickanya
08.07.2013, 23:32
Я б забрав би отой черепок з Тарханкуту.
Vanzhula
09.07.2013, 18:57
Я б забрав би отой черепок з Тарханкуту.
На черепку водорості наросли. Планую криветок запустити - буде їм їжа.
Пошукаю ще в пакеті черепки, знайду - поділюся.
Йду відціжувати і запускати артемію з інкубатора яєць.
nickanya
09.07.2013, 19:13
Пошукаю ще в пакеті черепки, знайду - поділюся., я мав на увазі-видалити з акви:)
Я зовсім відмовився від камінців з Тарханкуту, може колись буду запускати рибну банку, то привезу з Тарханкуту.
Vanzhula
09.07.2013, 20:32
На цьому камені і найбільше водорості ростуть, тому , мабуть таки, варто видалити його.
Артемія лише почала вилуплюватися, тому запущу її завтра в акву.
Актинії повеселішали. Бурі водорості зникли. Щось повилуплювалося з поліпів на одному з ЖК каменів....
Vanzhula
10.07.2013, 21:03
09. 07. 2013
Показники води :
Температура = + 25
Густина = 1, 0235
Аміак = 0,2
Нітрити = 0,05
Нітрати = 0
Фосфати = 0,03
kh = 9,0
ph = 8,5
За підказкою nickanya видалив два камені з Тарханкута які поросли колоніями зелених водоростей. Залишив лише 6 маленьких камінців на яких відсутні ознаки прояву росту зел. водор.
Почали вилуплюватися яйця морської артемії (4 з гіркою стол. ложки кухонної солі на 3 л кранової води + 1 ч. ложка морожених яєць артемії).
Виявив дивних червів схожих на паразитів.
Vanzhula
10.07.2013, 21:20
Сьогодні вимкнув аерацію в банці і поставив лампу на пів години для освітлення одного боку ємкості.
Через пів години тонким шлангом зібрав відсмоктавши "хмарку" артемій, процідив її в сачку та розчинив в акваріумній воді погодував актиній всіх індивідуально. Після годівлі у них набрякли та побіліли ротові отвори, дкмаю вони наїлися.
Залишки рачків залишилися плавати по акваріумі.
Думаю тепер, нарешті, з'являться нітрати.
Черв'
як випав з каменя і сьогодні ще одного такого ж бачив під каменем. Дуже схожі вони на паразитів.
Підскажіть, будь-ласка, їх видаляти з акви, чи нехай повзають ???
Вчорашній черв розділений сьогодні на дві половини і не рухається.
Vanzhula
10.07.2013, 21:32
Ось відео цього підозрілого черв'яка,
який анатомічно явно відноситься до круглих червів. Головний кінець товстіший, 1/4 від загал. довж тіла. Червоного, рівномірного забарвлення. Тіло не прозоре. Поверхня тіла гладенька, війки відсутні. На головному кінці тіла гачків та присосок не виявлено.
Рух повільний, схожий до руху паразита який втратив зв'язок з тілом хазяїна.
http://www.youtube.com/watch?v=-uDQXkfZVp0&feature=youtu.be
А це відео рачків артемії після народження :)
http://www.youtube.com/watch?v=fTxhhps3OU4
Polya_Ruslan
10.07.2013, 21:48
Vanzhula, какой фирмы тесты Вы используете ?
Polya_Ruslan
10.07.2013, 21:51
Почали вилуплюватися яйця морської артемії (4 з гіркою стол. ложки кухонної солі на 3 л кранової води + 1 ч. ложка морожених яєць артемії).
Виявив дивних червів схожих на паразитів.
Где вы брали яйца морской артемии?
Vanzhula
10.07.2013, 21:56
Vanzhula, какой фирмы тесты Вы используете ?
Птера, з нової поставки + ТДС-метр + ПШ -метр (обоє китай).
Протестував на осмолятах, крановій воді районів Житомира, джерельних водах, аквах, в т. ч. проблемних з максимальними показниками - тести дійсно працюють.
Враховуючи їх капельну роботу, похибку визначав візуально.
Маю досвід роботи в науково-дослідній лабораторії, враховуючи вищевказане мене влаштовує їх ціна та якість.
Добавлено через 6 минут
Где вы брали яйца морской артемии?
У друга - колеги - конкурента :) в Житомирі.
Ціна 100 грн. за 1 кг. Є ще 3 кг морожених яєць.
Можна знайти дешевше, але потрібно бути впевненим у "виході" рачків.
Високим виходом характеризуються сухі яйця фірми "Сера", але ж ціна у них - Ух!!! - Кусається :)
Старичёк-Моховичёк
11.07.2013, 09:28
Polya_Ruslan, , а что значит "морской артемии"?
Артемия - вся солоноводная, и может жить в достаточно широком диапазоне солености... В том числе и 35 промилле
Разница может быть во времени выклева и проценте выхода.
Я периодически успешно инкубирую артемию и развожу культуру солоноводной коловратки прям на воде, оставшейся после подмен в банке.
Високим виходом характеризуються сухі яйця фірми "Сера"
Честно говоря, пробовал выводить артемию а-ля Сера... Выход - ничтожный! При чем три пакета с разными датами изготовления code32. Так что думайте. Мое дело предупредить))) А может мне просто не повезло...
Vanzhula
11.07.2013, 22:11
Polya_Ruslan, , а что значит "морской артемии"?
Артемия - вся солоноводная, и может жить в достаточно широком диапазоне солености... В том числе и 35 промилле
Разница может быть во времени выклева и проценте выхода.
Я купую ще білу морожену артемію - вона ніби як прісноводна - Артемія стрептоцифалус
Має високий вміст білків і прискорює ріст прісноводного молодняку.
А морська артемія, ніби як, червоного кольору.
Різницю добре видно в заморожених кілограмових брикетах.
Яйця артемії "Сейра" купує товариш і дуже задоволений їх якістю, я сам не користувався.
П.С. Зранку прокинувся і здивувався - де мої актинії!!!??? навіть наяма зникла.... А вони майже всі зробили рокировку і попереміщалися на нові місця!!!:) Думаю годівля пішла на користь.Щупальця видловжені у всіх і товстенькі, активні. Це радує. Думаю скоро щось підселяти.
Vanzhula
13.07.2013, 00:04
Взагалі моя мрія - це каракатиця в моєму акваріумі...
Можливо хтось тримав таке щастя в своєму акваріумі, прошу поради !!!
І яка їх приблизна ціна???
Чи можливе замовлення поставки каракатиці???
Враховуючи об'єм свого акваріума, планую карликовий вид цих істот.
Ось посилання на відео про цих неймовірних істот в природі http://www.youtube.com/watch?v=In7n590GjxU
Особисто я захоплююся ними ще з фільмів Жака Іфа Кусто.
***шерхан***
13.07.2013, 02:23
Взагалі моя мрія - це каракатиця в моєму акваріумі...
Можливо хтось тримав таке щастя в своєму акваріумі, прошу поради !!!
І яка їх приблизна ціна???
Чи можливе замовлення поставки каракатиці???
Враховуючи об'єм свого акваріума, планую карликовий вид цих істот.
Ось посилання на відео про цих неймовірних істот в природі http://www.youtube.com/watch?v=In7n590GjxU
Особисто я захоплююся ними ще з фільмів Жака Іфа Кусто.
Я думаю что мечтать не вредно,но есть одно но! Ваши 100 литров не для каракатиц.
Цитирую с статьи: http://www.fishome.ru/product_12974.html
Условия содержания и уход
Среда обитания: Каракатица в природе много плавает и ей требуется много места - не стоит загромождать аквариум.
Размер аквариума: Для молодых каракатиц достаточно небольшого аквариума 122x38x46 см, но когда она станет взрослой особью, потребуется аквариум 183х46x61 см
рН - 8.1-8.3
Температура - От 21 до 24° С. ЭТО ОЧЕНЬ ВАЖНО code44
Аммиак - 0
Нитриты - 0
Нитраты - Менее 10 ррт (лучше 0)
Плотность 1.021-1.024
Растворенный кислород 6-8 ррт
Редокс-потснциал 350-450 rnv
Фильтрация Биологическая фильтрация должна быть эффективной, чтобы справиться с большим количеством отходов пеноотделение и стандартная фильтрация через активированный уголь.
Смена воды 15-25% каждые две недели, используя высококачественную фильтрованную воду.
Циркуляция волы Умеренный поток
Освещение Приглушенный свет предпочтителен, но каракатица привыкнет и к среднему или яркому освещению
КОРМЛЕНИЕ: Каракатицы с удовольствием питаются речными креветками, замороженными креветками, мидиями, кальмарами рыбой и другой мясной, морской
Vanzhula
13.07.2013, 11:13
Дуже жякую за інформацію, ***шерхан***!!!
Таки їй потрібен окремий просторий акваріум з посиленою фільтрацією. Я так розумію, що і без коралів, враховуючи розміри та місце для маневрів та напівтінь.
Цитата з Вашого посилання :
"Молодняк растет очень быстро. Они могут достичь 7.5 см в длину за 6 недель. Через 10 месяцев особи могут быть уже 22,5 см! " + слабке освітлення...
Значить мої 100 л для розгону, а далі стимул для другого великого моря з красунею каракатицею.
Як завжди - мрії (та дружина) це шлях до розвитку :)
Vanzhula
14.07.2013, 09:55
Вчора почистив механічний фільтер та скімер.
Механічний - дуже забруднений.
А от рідина в піннику не дуже темного кольору, скоріше світло-сіро-коричневого.
Підмінив 3 л води які пішли на промивання фільтра та на прокапування 5 видів нових "пасажирів".
Завдяки нашому щедрому форумчанину Gus ( були підселені в акву 4 види коралів та одна водорость.
Всі почувають себе в межах норми, окрім ксенії...
Вчора при переселенні жмакала своїми щупальцями, а зранку не активна, зменшилося в розмірах тіло. Але зміа кольору відсутня.
При чому у всіх чотирьох особинах які посаджені на різних висотних рівнях і під різним освітленням.
На відміну від ксенії флюорисцентний корал все розпускається і розпускається, що радує серце і гріє душу.
в скільки грошей став старт моря (аквас,сіль і т.д.)?
Polya_Ruslan
14.07.2013, 14:18
Вчора почистив механічний фільтер та скімер.
Механічний - дуже забруднений.
А от рідина в піннику не дуже темного кольору, скоріше світло-сіро-коричневого.
Підмінив 3 л води які пішли на промивання фільтра та на прокапування 5 видів нових "пасажирів".
Завдяки нашому щедрому форумчанину Gus ( були підселені в акву 4 види коралів та одна водорость.
Всі почувають себе в межах норми, окрім ксенії...
Вчора при переселенні жмакала своїми щупальцями, а зранку не активна, зменшилося в розмірах тіло. Але зміа кольору відсутня.
При чому у всіх чотирьох особинах які посаджені на різних висотних рівнях і під різним освітленням.
На відміну від ксенії флюорисцентний корал все розпускається і розпускається, що радує серце і гріє душу.
У меня ксения тоже так себя вела на другой день, и скаждым днем все хуже и хуже, в итоге нет больше ксении code21. Причины гибели не знаю.
Vanzhula
14.07.2013, 23:08
Сьогодні підсадив свіжої ксенії, з десяток, ще декількох видів до рожевої (синя та біла).
Дуже подобається їх пульсація.
Буду підганяти умови, по можливості.
Добавлено через 3 минуты
в скільки грошей став старт моря (аквас,сіль і т.д.)?
6 225, 25 грн. на сьогоднішній день (враховано всі затрати, включно з транспортуванням і т.д. + 5 запасних Т-5 ламп + скребок магнітний + тумба + тести + контролери + сіль + осмос-установка + циркулятор + грунт + ЖК + корали + доставки від від постачальників). + допомога добрих людей які здешевили все це на декілька тисяч !!!
Порівняно не дорого, враховуючи базовий заводський акваріум.
Polya_Ruslan
15.07.2013, 09:09
Vanzhula, а где Ксению брали?
Старичёк-Моховичёк
15.07.2013, 12:53
По поводу каракатиц - условия приведены для содержания Sepia officinalis "каракатицы обыкновенной", но есть например Sepia atlantica, размер взрослой особи которой редко превышает 5 см, и уже в 300-500 л, я думаю можно попробовать содержать пару-тройку красавиц. НО - практически все каракатицы жители холодных вод, а с нашим жарким летом, и своеобразной системой отопления зимой - это может стать проблемой... + совместимость с остальными гидробионтами. Это раз. "Где взять?" (варианты с контрабандой не рассматриваем) и "сколько стоит?" - это два.
Вобщем - я бы этот вопрос, по содержанию каракатицы в видовом аквариуме более подробно изучил по буржуйским форумам, прежде чем предпринимать какие-либо действия.
Vanzhula, а где Ксению брали?
У меня. Если вам надо, заходите, немного нащипаем.
Сьогодні підсадив свіжої ксенії, з десяток, ще декількох видів до рожевої (синя та біла).
Я так розумію що синя та біла ксенія стала в результаті стресу. Я давав два види - біла(рожевого кольору) та 1кущик рожевої(темніша, до коричневого)-мабуть, це вона в вас посиніла.
Vanzhula
17.07.2013, 19:41
Мабуть посиніла.
В понеділок викинув 3 ксенії, одна "розплавилася", вчора ще три куща і залишилося у мене 3 куща та та що посиніла - стан їх пригнічений, пульсація відсутня.
Я знайшов в одній з тем повідомлення від ***Шерхана*** де він вказував на "синдром свіжого акваріуму" де подібна загибель м'якого коралу відбувалася в запущеній до місяця акві, при чому іші корали жили.
При неблагоприємному прогнозі щодо ксенії (надії мало на її виживання) прекрасно себе почувають 5 трубчатих коральчиків на одному камені, червона, вища водорость, а грибоподібний корал взагалі радує :010: - він, розумашка, щодня прибавляє по 1 мм в діаметрі.
Ще один - у формі бузкового кольору пластинки ні туди, ні сюди. Як поклав - так і лежить. Ніяких змін. При цьому його колір насичено-яскравий, без видимих зовнішніх змін.
На яскраво-освітлених місцях ЖК (на менш освітлених та в затінених місцях відсутні, ознак масового та безконтрольного заростання відсутні ) наявні пучки зелених нитчастих водоростей. Пробував відчищати механічно, але з'являються знову. Планую купити пасажирів-вегетаріанців для полегшення роботи : пару креветок та равликів. Яких саме, ще не визначився.
За данними тем данного форуму, більше лежить душа до Стромбуса та до пари йому Трохуса.
Із задоволенням та вдячністю code33 розгляну рекомендації досвідчених моряків, враховуючи що акваріуму ще тиждень до місячного віку від запуску. Риби не цікавлять. В подальшому планую посадити дві крупні хижі актинії та пару амфіпріонів.
Vanzhula
19.07.2013, 22:00
19.07.13
Вчора провів чищення акваріуму.
Промив механічний фільтер, вичистив скло, зробив першу підміну води - 10 л. Відчистив основні "кущі" нитчастих водоростей, які росли на найбілш освітлених ділянках ЖК (вийшло швидко й легко за допомогою зубної щітки). Тести води не проводив, провів сьогодні :
Показники води, ПІСЛЯ ВЧОРАШНЬОЇ підміни води 10% :
Температура = + 25
Густина = 1, 0235
Аміак = 0,15
Нітрити = 0
Нітрати = 0
Фосфати = 0
kh = 6,0
ph = 8,4
Можливо загибель ксенії спричинило наявність у воді аміаку. code47
Мабуть, варто ще два тижні зачекати з заселенням нових пасажирів.
Значно знизилася карбонатна жорсткість води, хоча майже нічого не підселяв. В піноприймачі сьогодні назбиралося дуже багато бруду, в основному дрібні шматки відчищенних наростань з поверхонь скла та ЖК.
nickanya
19.07.2013, 22:05
занизька карбонатка!!!!
Polya_Ruslan
19.07.2013, 22:12
занизька карбонатка!!!!
А как ее вообще подымают?
nickanya
19.07.2013, 23:27
подмены и соль без соли, у меня!
Vanzhula
20.07.2013, 00:46
подмены и соль без соли, у меня!
Завтра займуся підняттям карбонатної жорсткості.
Спробую приготувати розчин харчової соди.
До вечора спробую підняти до значення 9,0 контролюючи зміну ph/
Детальніше - Иванов А., Савчук С. 2005 г. "Рифовый аквариум". страница 33.
Vanzhula
20.07.2013, 22:20
20.07.13
Сьогодні зранку приготував 500 мл 1 % розчину харчової соди.
Вніс зранку 250 мл розчину в акваріум, а наступні 250 мл вніс після обіду.
Ввечері провів тестування води.
Показники води, ПІСЛЯ внесення 1 % розчину харчової соди (500 мл на 100 л акв.) становили :
Густина = 1, 024
Аміак = 0,25
kh = 7,0
ph = 8,5
Карбонатну жорсткість вивів на нижній допустимий рівень не знизивши ph.
А от аміак виріс, мабуть догнивають шматки ксенії які відсипалися при видаленні її з акви анатомічним пінцетом.
Загалом, всі менканці почувають себе комфортно.
А ксенії всеодно шкода...
Даю свіже фото домашнього моря :
Polya_Ruslan
21.07.2013, 10:37
Vanzhula, можно поподробнее как готовили раствор?
Vanzhula
21.07.2013, 11:49
Vanzhula, можно поподробнее как готовили раствор?
5 г соди на 500 мл осмоляту. Розмішав. Дав відстоятися 20 хв.. Залишається невелика кількість осаду. Відлив верхню частину в чисту банку. Залишки розчину з осадом вилив.
Плюс - мінус пару мілілітрів осмоляту на 5 г соди не критично.
Отримаємо 1 % розчин харчової соди соди ( 1 г порошку на кожні 100 мл розчинника).
Vanzhula
23.07.2013, 21:53
23.07.13
Показники води :
Густина = 1, 0240
Аміак = 0,20
Нітрити = 0,07
Нітрати = 0
Фосфати = 0
kh = 6,0
ph = 8,5
Знизився аміак, але з'явилися нітрити.
Думаю ще налагоджується робота азотного циклу.
Вичистив пінозбірник - бруду купа.
Запитання: чи міг я перегодувати м'який корал?
Позавчора дав шматочок фаршу з морепродуктів та спіруліни для дискусів, він апетитно "проковтнув" шматок. Зранку він порадував мене своїми пишними розмірами.
Вчора ввечері нестримався і дав трохи більший шматок, щей відбивався від двох офіур, які намагалися витягнути шматок фаршу з коралу який повільно затягував їжу. Наступного ранку корал частково не розкрився (лише місцями). Але по центру є випуклість по формі шматка корму. На механічні подразники добре реагує. Стан коралу стабільний.
Polya_Ruslan
05.08.2013, 19:39
Vanzhula, что то от вас ничего не слышно!
Vanzhula
05.08.2013, 22:23
Vanzhula, что то от вас ничего не слышно!
Пінник забитий, долив води і провів механічну чистку. Живність жива, губка і корали ростуть, але дуже повільно. Зелена нитчатка не зникла. Зчистив великі кущі.
Немає часу протестувати акву - весь в походах....
Щойно з Київського водосховища приїхав.
Взяв свого першого сома, побив власний рекорд!!! code58
П.С. - Правил любительського рибальства не порушив.
Живність не можу докупити, кошти йдуть на оновлення спорядження для активного відпочинку. Здоров'я на першому місці, а корали зачекають поки сезон.
Vanzhula
18.08.2013, 16:54
Станом на 17/08/13 показники води в акви в межах норми.
Після того як випалив оцтовою кислотою 4 мл молоді "кущі" аєптазій до обіду ph з 8,4 опустилася до 8,1.
Провів ретельне механічне очищення скла, грунту, мочалок механічного фільтра та скімера. При цьому підмінив 1/5 частину води (20 л).
Посадив 2 нові кущі рожевої ксенії на вечір. При цьому один з кущів доїхав вже не пульсуючим і в стані заціплення, на нього надій було мало, його сильно пошкодили при відколупуванні секційним ножем від каменя.
Прокапав, "посадив".
Сьогодні хворого куща, стан якого значно погіршився, видалив з акваріума. А інший кущ пульсує просто чудово, колір його блискучий і яскравий, насичено-рожевий, навіть яскравіший ніж у хазяїна!!!:002:
Точно буде жити і радувати хазяїна, за що окрема подяка Gusu!!!
На живих каменях залишилася значна частина змертвілих нитчастих водоростей, потрібні водорослеїди для зачистки, на цьому тижні придпаю нових пасажирів для мого акваріума.
Зранку сьогодні ph становив 8,1 і я долив розчин 40 г кальцію гідроксиду настояного в 1 л осмоляту. Було внесено 500 мл розчину. В обід показник ph зрыс до 8,5.
Vanzhula
19.08.2013, 21:48
Cьогодні помітив круглу рану на основі ксенії (розрив тканин зовнішніх оболонок). Правда, ознак запалення не виявив. Ксенія пульсує, колір природній, насичений, яскравий. Але всеоно хвилююся...code32
Polya_Ruslan
19.08.2013, 22:24
А я немогу понять почему у меня ксюха гибнет, 2 недели и загибвется потом просто растворяется, что может быть причиной?
Vanzhula
19.08.2013, 22:49
Не скажу, першого разу з кожним днем за 4 дні зачахла.
А цього разу живе, пульсує і реагує на подразники навіть з раною в "нозі".
Той у кого я брав ксюшку сказав, що вона в дуже чистій воді без нітратів і в воді з високим вмістом нітратів жити не буде.
Минулого разу у мене було нітратів 0 коли всі ксенії за пару днів загинули і водорості швидко наростали на всьому підряд, а зараз коливається цей показник від 1 до 2. Масове наростання водоростей припинилося вже давно, ростуть, але не прогресивно. Навіть пісок майже не заростає.
Загалом, за останній місяць стан акви значно покращився і покищо вдається втримати баланс.
Polya_Ruslan
20.08.2013, 10:24
Vanzhula, какими тестами пользуетсь для проверки нитратов?
Vanzhula
20.08.2013, 20:04
Vanzhula, какими тестами пользуетсь для проверки нитратов?
Птеро.
Vanzhula
21.08.2013, 23:05
21.08.13
Сьогодні здивувався побаченому. Оглянув акваріум, ніи як клінічно здоровий, рана на основі тіла ксенії затягується сама по собі, пульсує, інші корали розкриті, а от один корал більшою частиною закритий, пр и чому менша частина розкрита собі... Здивувався, приглядаюся. І о диво !!! У мене з одного корала родактіса тепер є два !!! Один трішки більший (спіймав собі якогось рачка, мабуть) закритий і осторонь з інтервалом в 2 мм ще один дочірній коральчик розкритий.:)
Це добрий знак, тестую воду і їду завтра за новою живністю.code44
Показники води :
Густина = 1, 0240
Аміак = 0,0
Нітрити = 0,0
Нітрати = 0
Фосфати = 0
kh = 6,0
ph = 8,6
Cьогодні провів ртельне механічне чищення системи фільтрації та живого каміння.
Зробив підміну 1/5 частини води.
Підготував акваріум до нових мешканців, завтра їду в столицю за новими "пасажирами", які є вже давно очікуваними.
Vanzhula
23.08.2013, 20:42
Вчора 22.08.13 оббігав 3 постачальника морської живності в Києві і закупився в компанії "АйРиф" - вони однозначно, поза конкуренцією по асортименту товару, якості утримання живого та роботі з клієнтом.
Були куплені і успішно доставлені, прокапані та запущені в акваріум наступні пасажири :
1) Escenius bicolor - 1 голова (160 грн. зазачена була ціна на форумі, а продали за 200 грн. ????????? , все інше як і було в прайсі).
2) Amphiprion ocellaris (аквакультура) - 2 гол.
3) Ophiolepsis superba - 1 гол.
4) Tectus fenestratus - 2 гол.
5) Strombus spp. - 1 гол.
6) Euphyllia glabrescens - 1 поліп.
7) Равлик Бонусний, невідомої породи, в неті не знайшов, в "АйРифі" також не знають що воно таке - 1 гол.
На сьогоднішній вечір другого дня всі активні, риби зранку поїли трішки сухого корму, а в обід розмороженої в осмоляті артемії "від пуза". Собачка їла як з голодного краю, бідолага заголоджена була...
На вечір посилився ріст бурих водоростей, поставив ультрафіолетовий стерилізатор 5 Ватт на 1 год. 20 хв. Вихідну та вхідну воду пропустив через фільтруючий матеріал, таким чином назбиравши трохи органічних решток.
Зараз стан акви стабільний, амфіпріони названі Шарками активні, плавають в парі - досліджують хату нишпорячи по всіх закутках, милують око. Собачка перевірила всі потенційні схованки, після годівлі довірливо випливає коли підходжу до акви, в поїданні водоростей помічена не була, очі живі, рухливі. Перший мій ЛПС корал Еуфілія рухлива, активна, колір значно яскравіший та насиченіший ніж в магазині, щупальця то довгі, то короткі, більшу частину часу розвіваються на течії. Равлики періодично пересуваються, малоактивні, їхня акліматизація затягується, правда стромбус їсть - не зупиняється, постійно ві русі, роботяга ще той!!! Офіура у мене інтелігенція, поважно пересувається довго зупиняючись на одному місці, мабуть милується різними обстановками в закутках ЖК.
Загалом вся живність клінічно здорова з природньою поведінкою. Радують око та гріють душу. :):):)
Фото наробив, пересортую і викладу вже завтра.
nickanya
23.08.2013, 23:19
kh = 6,0, маловато...
Vanzhula
23.08.2013, 23:23
, маловато...
Підіймаю розчинов гідроксиду кальція, але помалу бо піднімає рівень пш.
Vanzhula
24.08.2013, 19:17
Обіцяні фото запуску живності :
Vanzhula
24.08.2013, 19:27
24.08.13
Показники води :
Густина = 1, 0230
Аміак = 0
Нітрити = 0
Нітрати = 0
Фосфати = 0
kh = 8,0
ph = 8,9
Риби знову двіччі їли, один раз артемію, а наступний сухий корм. Корали активні. Один равлик сидить в черепашці, стресує (((
Збільшився ріст бурих водоростей, вирішив знову поставити ультрафіолетовий стерилізатор, оскільки тести води показують нормальні параметри тому воду вирішив не підмінювати. Думаю протримати УФ аж до завтра.
Vanzhula
24.08.2013, 19:36
А ось фото невідомого равлика :
Він активізується в темний період, коли вимикаються лампи.
Повзає в верхній частині акваріума. В основному по склу, або на верхніх частинах ЖК. Нога мала по відношенню до черепашки, світло білого сметанкового кольору, з легким салатовим відтінком без пігментних п'ятен. Ротовий апарат у формі видовженої трубки схожої до стромбуса, без гачків, шипів - не схожий на хижака, очі також схожі до стромбуса. За споживанням їжі помічений не був.
Черепашка білого кольору, але з ознаками демінералізації, можливо були шипи, видно лише загальну форму.
Vanzhula
26.08.2013, 11:19
З равликом розібрався на половину.
Зкинув перед виключенням ламп його на грунт. Коли світло вимкнулося він активізувався і поповз нагору до поверхні. Трубка - то не ротовий апарат, а трубка для закачування повітря. Як у ампулярії. Звідси можна зробити висновок про велику черепашку в порівнянні з ногою, там явно є камера для закачування повітря.
От такий у мене бонус - нічний равлик який дихає повітрям.
Добавлено через 5 минут
Вчора замінив 2 білі лампи 10 000 на 2 сині 20 000.
Тепер маю 2 сині та 1 білу лампу. Різко зменшився ріст бурих водоростей.
Вимкнув ультрафіолетовий стерилізатор. Працював 35 год.
Дістав равлика який вже 2 доби не розкривається. Виявив зловонний запах який свідчить про його загибель. Відправив його в країну вічних равликів через унітаз. В зв'язку з цим - Зробив підміну 1 / 10 частини об'єму + механічна очистка фільтра та легке сифонування грунту (собачка добре накладає!!!).
Добавлено через 6 минут
Собачка Escenius bicolor перші 2 дні посилено їла артемію та охоче їла сухі корма.
З третього дня доволі не погано шукає і їсть нижчі водорості (нитчатки у мене немає). Навіть калові маси набули темно-зеленого кольору, стали щільними та волокгистими.
Взагалі собачка біколор активна, часто плаває по акваріумі. Обрала собі одну "нору" в якій відпочиває. Досить цікаво спостерігати як вона в цю вузьку схованку хвостом вперед з ходу запливає.
Vanzhula
31.08.2013, 17:21
В день свого народження, завдяки другу, став щасливим хазяїном Клавулярії та кауластреї та вищої водорості - каулєрпи які живі і гарно себе почувають.
Але наступного дня після заселення нових водоростей та коралів почала стресувати ксенія, при чому лише вона і різко. Перестала пульсувати і поникла...
Вчора, терміново, почистив акву і зробив 10 л підміну. Заклеїв посічені гвинти ротора, щоб була потужніша тяга і поставив розпилювач липовий. Зменшив солоність до 1,020.
І того - ксенії не допомогло, стан погіршився (не розумію чому так стресанула після посадки нових коралів, до того сам бачив, все було добре як садив при тобі.)Міряв показники, кш 5,5 , пш 7,9 зранку сьогодні, а вчора зранку 8,0 було, а все на нулі окрім нітратів 2 мг/л.
Корали та вищі водорості краще стали себе почувати, нарешті побачив рот в еуфілії - розпушилася на повну, як була в магазині !!!
Скімер таку піну тепер дає, що зробив трохи меншу подачу повітря, тому що через верх піну переливає якщо на повну. Працює чудово і досить потужно. Вже не потрібно вдосконалювати, працює з запасом потужності.
Собачка плаває жирна як кабан!!! Жирує, їжі вдосталь.
Один амфіпріон вже 5 день на лікуванні (ванни з пониженою вдвіччі солоністю + левоміцетин + ністатин + антигельмінтик вермокс). Стан у нього не дуже... Худає спина, мало активний, але корм споживає. Ще є шанс. А у першого був лише один паразит на тілі і все пройшло після другої процедури.
А ось моя робота на конкурсі аквадизайну "Aquafanat battle 2013", з 1-го вересня півфінал
http://www.aquafanat.com.ua/forum/in...pic=44746&st=0
Vanzhula
22.03.2014, 11:46
Пережив маленьку кризу в акві - згорів компютер-контролер в кришці.
Допомогли в "Сузірї" м. Харків, вілремонтували кришку (за 2 тижні - при цьому просто замінили на нову за що велика подяка Олені Дуйковій яка контролювала процес "ремонту"). Вартість заміни кришки стала 1000 грн.
" тижні акваріум жив на т-8 лампах звичайних філіпсових з холодним та теплим світлом 4000 та 8 000 К і нічого, загинула лише ксюшка, інші корали харчувалися мороженою артемією, стресували (окрім льодяників). Трохи заріс нижчими водоростями та нітрати досягли 20 та нітрити 0,1 , але вилікували чисткою та підміною води.
Катасторофічний стрес акваріум пережив.
Порліт нормальний.
На разі шукаю амфіпріонів, але не можу знайти у кого купити, підскажіть , будь-ласка, хто знає де можна пару оцеолярісів придбати
richmond
24.03.2014, 11:32
На разі шукаю амфіпріонів, але не можу знайти у кого купити, підскажіть , будь-ласка, хто знає де можна пару оцеолярісів придбати
В iReef были, у CaNeK с форума были, в практически любой поставке в Барахолке присутствуют, например тут (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=175992).
Vanzhula
28.03.2014, 16:45
Додався живий камінь та нові корали.
Нарешті заселилися в моє море двоє клінічно-здорових клоунів !!!
З ними за компанію одна криветка-лікар.
watch?v=CNbiv5EQlnk&hd=1
watch?v=ng16NRf6lGs&hd=1
Vanzhula
30.03.2014, 10:44
Вчора був в Києві.
Придбав для свого акваріума пару Amphiprion nigripes та Heteractis magnifica в яку як тільки вимкнулося денне світло заселилася пара нових амфіпріонів (доросла пара оцелярісів яким вже 1,5 років і які виросли без актинії біля неї поплавали але не "сіли") сьогодні актинія ще переміщується по акві і шукає собі місце, при цьому клоуни її не покидають, пару Nemateleotris decora (явно пара - самець самку оберігає і всіх відганяє від неї, а вона в норі сидить).
Vanzhula
30.03.2014, 12:03
watch?v=OJkkpuSp1wY&feature=youtu.be&hd=1.
richmond
31.03.2014, 12:50
Підіймаю розчинов гідроксиду кальція, але помалу бо піднімає рівень пш.
У Вас пустая банка, жрать kH некому. Если приходится его поднимать, значит либо тесты кривые, либо соль плохая/слежалась.
Так что Вы не спешите лить всякую химию, а то вылезет боком.
Vanzhula
04.04.2014, 11:39
У Вас пустая банка, жрать kH некому. Если приходится его поднимать, значит либо тесты кривые, либо соль плохая/слежалась.
Так что Вы не спешите лить всякую химию, а то вылезет боком.
Була сіль неякісна, спочатку солився на Тетрі, а потім був на дешевій китайській.
Зараз перевів на Тропік Марін і проблем немає, всі корали розкриті і почувають себе добре!!!
Не економте на солі - це основа морського акваріума!!! Перевірено!
Vanzhula
04.04.2014, 11:43
Актинія у мене якась дивна...
Використовуючи метод Шерхана, я пригодував її з самого початку в потрібному мені місці і зараз продовжую підгодовувати. Але вона залишилася жити на піску і при цьому її "нога" фактично не закріплена - якщо зачіпити то перекидається, або вбік перекочується, але приповзає назад в куток на пісок. Правда пісок 2 мм окатана коралова крошка.
Але така поведінка мене радує, живе там де я її посадив!!!
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010