Показати повну версію : Стіна з СРК в наноморі
Олег Демчук
21.07.2013, 16:10
Вітаю шановне товариство моряків! Нарешті дозрів до хоч і маленького, але моря. Планую переробити стандартний 60л аквас від "природи" на 45 літрове море із бічним трьохвідсіковим сампом на 15л. З населення планується лише м"якота та парочка клоунів на актинії.
Запускатись планую на СРК в дісплеї та на битому ЖК в сампі. Вибір на СРК впав по причинам відсутності в них усіляких нелегалів, а також у зв"язку із задумкою зробити не банальну гірку з каміння по центру акви, а своєрідний суцільний схил, який би щільно (на силіконі навіть у разі чого) прилягав до задньої та бічної стінок дисплею (як показано на малюнку). Вид намальованої гірки дуже умовний - планую таки викласти своєрідні тераси для закріплення м"якотілих коралів. Мої питання полягають у тому, чи є практичною така конструкція (буду дуже вдячний за посилання чи хоча б назву такого рифу) для об"єму в 45л. Чи потрібно буде обов"язково герметизувати силіконом тощо шви між схилом та склом акви для запобігання протоку води між гіркою та склом?
Класична гірка не влаштовує тим, що значна площа її поверхні буде прихованою від погляду, а на моєму схилі вся живність буде "на виду".
http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=11716&pictureid=150256&thumb=1 ('http://www.aquaforum.ua/picture.php?albumid=11716&pictureid=150256')
nickanya
21.07.2013, 17:31
ИМХО,
Горка должна быть разборная, за ней лучше расположить маленькую помпу течения.
Силиконом не склеит СРК.
Олег Демчук
21.07.2013, 19:48
nickanya, як і навіщо пхати за гірку помпу течії - не знаю (у цьому випадку за нею має бути щось на кшталт печери цілої..). СРК планується не силіконом склеювати між собою, а цементом, силіконом хочу заповнити щілину між гіркою та склом (тут сподіваюсь, все буде триматися). І що дасть той факт, що гірка буде розбірною?
ROMANO LVIV
21.07.2013, 19:54
як і навіщо пхати за гірку помпу течії - не знаю
Щоб за гіркою не утворювались застійних зон...
силіконом хочу заповнити щілину між гіркою та склом
Для чого?
Цікаво як воно у Вас піде...
Олег Демчук
21.07.2013, 20:09
Для чого? так для того, щоб не було застійних зон між стінкою та склом! )))
nickanya
21.07.2013, 21:38
все буде триматися, не буде триматися каміння!
І що дасть той факт, що гірка буде розбірною?, можливість перестановки, а воно (бажання) буде:)
так для того, щоб не було застійних зон між стінкою та склом! , будуть!:)
Не пхайте помпу за камни...
Достаточно правильно организованного течения .
Детрит будет в сампе оседать .
Декорации хорошо клеить KORALLEN-ZUCHT клей-цемент.
Сам недавно клеил скалы. Мне понравился данный клей.
Цена адекватная.
Олег Демчук
21.07.2013, 22:32
Декорации хорошо клеить KORALLEN-ZUCHT клей-цемент. а де брали дане чудо, якщо не секрет? а то я планував білим цементом поскріплювати СРК і сформувати бажану стінку (не в самій акві, а в фанерній опалубці, а потім вже вимочену стінку на силіконі чи чомусь подібному приклеїти до скла акви).
Відносно помпи поза стінкою - це просто вийде не моя задумка, а банальне стандартне розташування каміння а-ля гірка по центру аквасу, від чого я і хочу відійти.
Я совсем не понимаю зачем силиконить горку между самой горкой и стеклом ? :)
Данный клей хорош тем, что им можно клеить в воде.
купить его можно в айрифе.
Подобный клей есть еще у фана марин. Отзывы о нем хорошие.
nickanya
21.07.2013, 22:48
Олег Демчук, Вибираєте один камінець, підхящого розміру, вирізаєте прямий кут з трьох боків і тулите до стінок, і нічого не потрібно з'єднувати та силіконити, а залишок каміння використаєте як підкладку для розмноження зоантусів та інше.
Добавлю-
Адгезии силикона и горки не будет. То есть силикон не будет держать срк. Будет, но не долго.
Данный клей будет держать срк, но не будет адгезии со стеклом.
Такого плана горки скрепляют даже монтажной пеной, но имхо это плохой способ.
nickanya,
Так будет проще.
+1
Дейви Джонс
22.07.2013, 10:40
Імхо,якщо ваша гірка буде щільно прілягать до стінок акви, а в срк будуть хоч якісь отвори,вона буде забита детритом .І якщо організувати течію,щоб все це видувало, корали будуть в шоці.code44
Але щоб ви не робили,прислухайтесь І до людей і до свого серця
.Якось та буде. Море в усіх своє
І ще при такому разтошуванні сліву в самп та ВашоЇ гірки,не знаю ,чому ніхто не побачив,чи не буде вода дуже в самп хлюпати? Хвилі на мілині зазвичай більше.
Олег Демчук
22.07.2013, 12:46
І ще при такому разтошуванні сліву в самп та ВашоЇ гірки,не знаю ,чому ніхто не побачив,чи не буде вода дуже в самп хлюпати? Хвилі на мілині зазвичай більше. дякую за зауваження! ))) гірку таки доведеться розвернути до іншої бічної стінки, ну або не робити занадто високою..
Олег Демчук
22.07.2013, 13:06
до речі, а як можна зробити скло між дисплеєм та сампом непрозорим? Чимось фарбувати, чи замовляти саму перегородку із вже кольорового скла?
І чи може хтось із досвідом мебельника підказати, яку вагу безпечно витримає така от приблуда (http://maxmebel.com.ua/pi/products_id/4274/cPath/39/language/ua/fmlpage/4)?
Дейви Джонс
22.07.2013, 13:28
до речі, а як можна зробити скло між дисплеєм та сампом непрозорим?так Ви вже зробили акву ,чи ні?Якщо ні,то ставте не прозоре,або тонованне скло.Якщо вже зробили то пливка "арокал" блакитного кольору.або притулити(чи приклеЇти) пластик потрібного кольору
Олег Демчук
22.07.2013, 13:34
аква ще в розробці, наразі от думаю з якого скла замовляти перегородку між дисплеєм та сампом. Замовляти планую в скло-майстерні на куренівському ринку, і не певен що там є у продажу блакитне скло...
пластик потрібного кольору а що то має бути за пластик?
Дейви Джонс
22.07.2013, 13:44
темне тоноване- теж нівроку)),або біле матове))А плівку треба в рекламной фірмі пошукать. пластик треба, щоб не виділяв шкідливих речовин,харчовий тобто.
Старичёк-Моховичёк
22.07.2013, 15:21
Гарна майстерня може зробити біле матове МЕХАНІЧНЕ тонування (на це треба звертати увагу, хімічне може бути дуже шкідливим) або можно будь яке скло заматувати самому, задопомогою дрібного піску.
наразі от думаю з якого скла замовляти перегородку між дисплеєм та сампом
Самый лучший вариант сделать из черного непрозрачного стекла.
Олег Демчук
22.07.2013, 18:24
зі склом зрозуміло, а по тумбі може хтось підказати (пост 15 (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2461786&postcount=15))?? яку вагу реально може витримати дана деталь інтер"єру? Наразі на ній стоїть пресняк 60л (60/30/35), але є бажання поставити для моря трохи більшу баночку, хоча б десь 70-80/40/40, а це вже 112-128 літрів тільки води без устаткування тощо...
акв@фанат
22.07.2013, 18:34
Самый лучший вариант сделать из черного непрозрачного стекла.
нужно смотреть чтоб стекло было вообще непрозрачным (что может быть дефицит)
себе брал стекло с черной тонировкой, в итоге когда зажегся свет в сампе, стало видно внутренности, пришлось заклеивать черной пленкой-самоклейкой со стороны сампа, в итоге зря переплатил за тонированное стекло.
Силикон для вклейки перегородки тоже лучше брать черный, прозрачный пропускает свет, что тоже отвлекает.
п.с. мне черный фон в МА нравится больше чем голубой, но это дело вкуса.
Удачи.
по тумбе.., как бывший мебельщик, хочу сказать, что конструкция тумбы неплохая, есть средние опоры-жесткости, но для аквариумов тумбы изготавливают с задней стенкой из ДСП (не путать с ДВП!) дабы избежать складывания в сторону, как карточный домик. Если вы уже купили эту тумбу, обратитесь к мебельщику в вашем городе, за небольшие деньги её можно модернизировать.
с уважением.
Олег Демчук
22.07.2013, 19:12
акв@фанат, а якщо ця тумба впритул стоїть затиснутою між книжковою шафою та дебелим комп"ютерним столом (тобто, скластися як картковий будиночок тут проблематично..)? витримає вона близько 120 кг ваги без наслідків?
Дейви Джонс
22.07.2013, 20:48
ця тумба впритул стоїть затиснутою між книжковою шафою та дебелим комп"ютерним столом (тобто, скластися як картковий будиночок тут проблематично..)? витримає вона близько 120 кг ваги без наслідків?
тікі як що присвердленна до стіни,ще не зрозуміло як вона поведе себе від вологи.Певно розроблялася під ТВ. вагою не більш 40кг.Доробляти треба певна річ.code44. Є вертікальні(середні) стоєві,але опираются всією вагою тільки на бокові-цього замало,дійсна вага буде становити 150-180кг.code44
Встановити по рівню-най головніше.
себе брал стекло с черной тонировкой, в итоге когда зажегся свет в сампе, стало видно внутренности, У меня шахта сделана из черной 10 (не путать с очень темной бронзой) и заднее стекло заклеено черной пленкой ничего не просвечивается. Стекло должно быть именно черным, а не тонированным.
акв@фанат
23.07.2013, 00:10
Олег Демчук, как говорилось выше, зажать между мебелью не вариант, так-же необходима доработка тумбы, вес в 120-150 кг она выдержит, но если вы хотите установить на неё аквариум, необходимо предотвратить всевозможные деформации.
1. Крышка. По картинке видно что она немного толще остальных деталей, но это может
быть обвязка только лицевой стороны, нужно смотреть снизу, если это 16-18 мм ДСП средняя часть может прогнутся.
2. Средние стойки. Необходимо добавить мебельные ножки, чтоб нагрузка распределилась между боковыми и центральными стойками.
3. Цоколь. Добавить цоколь под дно, в заднюю часть тумбы. (если его там нет) и не забыть про мебельные ножки под средними опорами.
4. Задняя стенка. На мой взгляд, самый простой вариант, это вложить изнутри задние стенки из ДСП, и зафиксировать их по периметру конфирматами (саморезами)
и все это при условии что у вас идеально ровный пол, если нет, думаю целесообразнее заказывать тумбу на регулируемых ножках.
Удачи вам.
Олег Демчук
23.07.2013, 08:27
акв@фанат, дякую за вичерпну відповідь!
Так як з модернізацією тумби є труднощі, і до того ж підлога не супер рівна, доведеться таки зупинитися на вже існуючих 60 л...
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010