Показати повну версію : Акваріумна стінка.
Привіт
Як то кажуть, збулась мрія хорошого чіловєка, подубувала будинок.
Тепер в мене ше одна варятська задумка і без вашої допомоги не обійтись.
Хочу між Вітальнею і куньою зробити великий акваріум (довжиною понад 2 метри). Такі питання:
1. Під такий акваріум фундамент заливати не треба? Зараз в тому місці бетонна стяжка.
2. Яка максимальна висота може бути і як взагалі чистити високий акваріуми (просто залізти і "пропилососити" не получиться, а ниряти не хочеться ;-))
3. Може відгукнеться якийсь виробник зі Львова, який би зробив для мене таке чудо дизайну і техніки.
П.1. Розрахунок на навантаження потрібно проводити після того як ви визничитися із розмірами акваріума. Від розмірів акваріума визначається його вага акви=вага скла+ вага води+вага піставки. Якщо авква буде стояти на перекритті із з\б. панелей то слід врахувати 0.5 м2 панелі витримує навантаження 0.5Т.
П.2. Який авкваріум ви хочете ? З травою ,то вище 60 см. не рекомендують . Якщо рибний то висота може бути різна. На форумі є фото акваріума який обслуговує Serpentarius (я знайти не можу , можливо хтось інший дасть посилання) , так у ньому спокійно людина плавати можне, все залежить від навиків і досвіду в обслуговуванні.
Павло, а ви часом виробницьвом не займаєтесь? З Тернополя до Львова не так вже й далеко ;-)
Акваріум планується на 1 поверсі, знизу трамбований грунт, пісок, бетон. Утеплювача ше не давалию тому і питаю чи не треба зараз зробити фундамент-підставку. Акваріум хотілося б максимально великий з рибками і хоча б мінімальними водорослями. Які риби ше не визначилась. Точно не золоті, бо таку махіну замучусь чистити. Мабуть гупі, неони. Але то окрема історія...
Если толщина бетонной стяжки около 10 см и она нормального качества (армирована, цемент строители не украли) то выдержет до 5 т. на м2. Проверено.
Арианна, Павло Вам правильно сказал - надо вначале определиться с размерами и местоположением акваса в доме. Вы очень расплывчато описываете "Акваріум хотілося б максимально великий". А чтоб определиться с размерами нужно просто замерять то место, которое Вы хотите занять аквасом. Допустим Вам захочется 200 * 70 * 70 (д.ш.в. в см) - это будет 980 литров.
И на этом этапе возникает следующая проблема - найти человека, который грамотно всё это воплотит в жизнь. Ведь перспектива получить почти тонну воды в гостинной на полу Вас вряд ли обрадует. По поводу света в высоком аквасе - если захотите густые и пышные заросли - придётся делать МГ свет, обычные ЛЛ не пробьют воду.
Могу Вам посоветовать зайти на сайт акватики: aquatica.com.ua Я думаю они легко смогут реализовать Ваш замысел с большим и красивым аквасом. Но эти ребята сидят в Харькове.
Арианна, Павло Вам правильно сказал - надо вначале определиться с размерами и местоположением акваса в доме.
Місце давно вибране. Але не знаю як грамотно його зробити. Мені фантазія взагалі малює акваріум 2.5-3 метри довжиною 0.4-0.5 шириною і 2 метри висотою. Але не думаю що це реально.
Тому і пробую вияснити як його робити, яка максимальна висота може бути і як підготуватись до такого дива. Та й питання на що його ставити і як таку баночку чистити.
Да, забыл написать - высота акваса не только вопрос его освещения, но и удобства обслуживания. Представьте себе сифонку грунта в аквасе высотой к примеру 80 см, прибавим к этому высоту подставки и получится не совсем удобно, придётся стремяночку ставить. Хотя при определённой доле сноровки можно и не такое исполнить :) Но главное чтобы Вам было удобно обслуживать аквас.
Ну та.....
Я собі запамятала, як мала була приходили до знайомої в гості. В неї особняк був. По свій стіні в коридорі був величезний і височезний акваріум. Світло в коридорі тільки від нього було. Виглядав просто супер. Але як його чистили тоді не задумувалась. Мені років 4 було. От пробую вияснити чи роблять в україна акваріуми під 2 метри і як в такому разі їх чистять.
От щось такого плану хочу
http://aquatica.com.ua/content/Image/pg_inter/big/img_63.jpg
Арианна, (очень красивое имя кстати :) ) реализовать сейчас можно и "акваріум 2.5-3 метри довжиною 0.4-0.5 шириною і 2 метри висотою". Как говорится за ваши деньги любые капризы. Но такие габариты затянут на очень нехилую сумму - стекло как минимум 12-ка нужна, плюс нестандартная форма..... А вот обслуживание банки 2 метра высотой - это будет нелегко.
а Нєхіла то скільки? Хоча б порядок цін знати.
М-да, красиво. Когда построю дом тоже себе что-то подобное сделаю :)
М-да, красиво. Когда построю дом тоже себе что-то подобное сделаю :)
:010: В мене з того все і почалось ;-). В результаті тепер будиночок і от про акваріум думаю. Тепер лишилось визначити хто може зробити, який і яку апаратуру треба щоб його чистити.
а Нєхіла то скільки? Хоча б порядок цін знати.
Не скажу, потому что сам не знаю точно. Позвоните на Акватику, там Вам и подскажут порядок цен. Заодно и тут потом напишите, чтоб знать.
Не скажу, потому что сам не знаю точно. Позвоните на Акватику, там Вам и подскажут порядок цен. Заодно и тут потом напишите, чтоб знать.
Не хочеться даремно їм голову морочити, все одно акваріум в них замовляти не буду, бо ніхто так далеко його везти не буде.... От надіюсь тут когось зустріти. Може є якісь Львівські виробники. То шо я тут бачила все не то.
:010: Тепер лишилось визначити хто може зробити, який і яку апаратуру треба щоб його чистити.
Вначале определишься с точными размерами акваса и соответственно с его литражом, рыбным населением, а там и нужную аппаратуру посоветуем.
Флорастим
17.08.2007, 15:20
А такий не хочете?
http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=14011
Висота 140 см
Не хочеться даремно їм голову морочити, все одно акваріум в них замовляти не буду, бо ніхто так далеко його везти не буде.... От надіюсь тут когось зустріти. Може є якісь Львівські виробники. То шо я тут бачила все не то.
Арианна, аквасы таких размеров не возят, их клеют на месте. Я не знаю кто-бы взялся делать такую банку не только во Львове, это ведь даже не 450 л из 10-ки клеить. Понимаешь, дело в том, что производство правильного акваса это технология. Всякие там полировки стекла и снятие зон напряжения и т.д. и т.п. и если их не соблюсти к примеру на 30-ти литровиче, может и прокатит, но тонник - это не шутки, не дай бог где-то шо-то не так - поплывёшь....... А Акватика это фирма давно занимающаяся производством аквасов, сама небось на сайте видела их проекты, там ещё с волнообразным стеклом аквас есть code69. Хотя если найдёшь кого-то кто возьмётся реализовать твою задумку - только удачи желаю.
А такий не хочете?
http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=14011
Висота 140 см
code15. ВАВ. Супер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Хто це робив? І як за ним доглядають?
Хотя если найдёшь кого-то кто возьмётся реализовать твою задумку - только удачи желаю.
Постараюсь, я настирна ;-). Якщо вам попадеться хтось хто вміє і хоче таке зробити - натравіть на мене.
Судя по ссылке, Флорастим там приложился...
Я не будівельник .
Але і зацьханки у вас!
Наскільки я зрозумів досвід у акваріумістиці у вас не великий. Не все так просто як здається на перший погляд - склеїв , залив воду, посадив рослини і все. Подивіться скільки постів кожен день на форумі типу ПАМАГИТЕ. Акваріумістика це клопітна і затратна справа.
Припустимо ви стали власником цієї цяці. Потритили купу грошей на сам акваріум , систему фільтрації , освітлення , ....
Навряд вам захочеться самій займатися обслуговуванням такого акваріума. На форумі є люди які професійно займаються обслуговуванням подібних акв у них спитайте скільки це коштує.
Флорастим
17.08.2007, 17:26
Судя по ссылке, Флорастим там приложился...
Ну да, мы делали code10.
Флорастим
17.08.2007, 17:33
code15. ВАВ. Супер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Хто це робив? І як за ним доглядають?
Доглядають як за звичайним акваріумом. Тільки необхідно мати трохи досвіду та відповідний інструмент. А от обслуговувати 160-170 см, кажуть, набагато важче.
Я знаю у Львові одного виробника, що дійсно грамотно виготовляє банки із силікатного скла та займається їх офорленням і обслуговуванням.
Це Толік (стаж, років 25+). телефон допишу, якщо знайду.
Зараз він працює при якійсь студії внутр. дизайну на куті в.Франка і в. Грушевського.
Рекомендую принаймні проконсультувтаися з ним.
У нього великий досвід роботи з клієнтами, можливо щось підкаже.
Крім цього є якась фірма, що виготовляє великі банки з акрилу.
ЇХ координати може повідомити Вам RVV.
богдан
Я не будівельник .
Але і зацьханки у вас!
Наскільки я зрозумів досвід у акваріумістиці у вас не великий. Не все так просто як здається на перший погляд - склеїв , залив воду, посадив рослини і все. Подивіться скільки постів кожен день на форумі типу ПАМАГИТЕ. Акваріумістика це клопітна і затратна справа.
Припустимо ви стали власником цієї цяці. Потритили купу грошей на сам акваріум , систему фільтрації , освітлення , ....
Навряд вам захочеться самій займатися обслуговуванням такого акваріума. На форумі є люди які професійно займаються обслуговуванням подібних акв у них спитайте скільки це коштує.
Якраз не вгадали. Акваріуми в мене з дитинства були. Завжди були гупі. На форум підписалась тільки коли були золоті рибки. З ними і справді клопоту побільше було (рослини жерли, гадили, хворіли). Але потім налагодилось все і такі карасики хороші виросли ......
Акваріум хочу доглядати сама. Хочу шоб радував око. Готова викласти за нього 3-4 тисячі уо. Зараз хочу максимально зібрати інфу шо і як зробити, щоб потім клопотів забагато не було.
Да, забыл написать - высота акваса не только вопрос его освещения, но и удобства обслуживания. Представьте себе сифонку грунта в аквасе высотой к примеру 80 см, прибавим к этому высоту подставки и получится не совсем удобно, придётся стремяночку ставить. Хотя при определённой доле сноровки можно и не такое исполнить :) Но главное чтобы Вам было удобно обслуживать аквас.
если человек может заказать аквас высотой 2 метра, поверь что он найдет человека, который будет его обслуживать:)
хм... оч большое давление 2 м... не шутка... оптимально наши рыбы привычно живут на глубине 40-60 см...
как осветить подобный аквас на 1т ?? это в среднем ламп на 1 квт света надо??
и то пробить такую глубину?? воообщем я не думаю что создать свою микросреду в током басейне будет легко...
сразу оговорюсь что к такоому аквасу надо либо насос... либо вход и выход воды...что бы раз в 2 недели поменять треть воды т.е. около 300л надо просто спустить и набрать около 30мин времени :(
Охват Марьян
19.08.2007, 17:15
Привыт Аріана я теж зі Львова ,інформація про Толік з кута Грушевського застара ,Єдині якісні акваріуми у Львові понад 25р.виготовляють на вул. Тунельна 22 .
Можуть виготовити буть який акваріум якщо це технічно можливо
Якщо потрібна консультація akvarium@lviv.farlep.net
если человек может заказать аквас высотой 2 метра, поверь что он найдет человека, который будет его обслуживать:)
Не-а, Ариана хочет ухаживать за аквой сама. Поэтому ей придётся немного наловчиться :)
Щиро бажаю успіхів у вашому починанні.
Ще раз повторюю, я сама обслуговувати хочу. Мені то подобається. Варіант взяти шось супер важке в обслуговуванні і викликати мужика з аквалангом кожен раз коли треба його чистити - мені не підходить.
akvarium@lviv.farlep.net
Це ваше мило?
Ще раз повторюю, я сама обслуговувати хочу. Мені то подобається. Варіант взяти шось супер важке в обслуговуванні і викликати мужика з аквалангом кожен раз коли треба його чистити - мені не підходить.
Два метра глубины и сама? ну тогда я извиняюсь!!!!
Уважаюcode69
Два метра глубины и сама? ну тогда я извиняюсь!!!!
Уважаюcode69
Присоединяюсь :)
Охват Марьян
20.08.2007, 13:40
Так
Арианна, аквариумы с гуппи или даже с золотухами - это одно. А вот одна-две тонны воды на всю стену - это совсем другое. Вы представляете, сколько времени нужно будет потратить только на прополку или чистку стекол? А если учесть, что Вы собираетесь обзавестись мінімальними водорослями (видимо, Вы имели ввиду растения), то, думаю, и практики в обслуживании травников у Вас не очень много (это не скептицизм или издевательство! Это мои размышления вслух и желание помочь).
На Вашем месте я бы все-таки привыкла к мысли о том, что аквариум должен хотя бы раз в месяц обслуживать профессионал. А в остальное время Вы сможете плавать в нем, сколько захотите:)
Ну а вот аквариум, о котором говорилось выше:
http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=11549
Сами видите, что высокая банка - это очень хлопотно.
Замечу: его обслуживанием занимается профессионал, и я, честно говоря, слабо себе представляю этот процесс...:)
Арианна, аквариумы с гуппи или даже с золотухами - это одно. А вот одна-две тонны воды на всю стену - это совсем другое. На Вашем месте я бы все-таки привыкла к мысли о том, что аквариум должен хотя бы раз в месяц обслуживать профессионал. А в остальное время Вы сможете плавать в нем, сколько захотите:)
Че!!!!???? какая тонна -две??? при таких раскладах тонн пять!!!
Охват Марьян
20.08.2007, 14:40
Тона две ето не много главное не лезть в висоту 70-80 см,если оборудование поставить путьовое то роботи не много совсем
Тона две ето не много главное не лезть в висоту 70-80 см,если оборудование поставить путьовое то роботи не много совсем
не, ну я либо не то читаю, либо не туда пишу code47, речь идет о двух, (внимание, следи за губами-ДВА!) метра...
не, ну я либо не то читаю, либо не туда пишу code47, речь идет о двух, (внимание, следи за губами-ДВА!) метра...
Взагалі то довжина понад два. Питання було в оптимальній глибині. Вияснили - оптимально - 80 см. Менше ніж я собі думала, але також не погано. Навіть вже з лінійкою біля стінки побігала ;-).
Мене цікавить чи існує практика коли в акваріумі отвори на вхід і вихід води. Тобто коли треба поміняти воду, просто з одної сторони вивести в каналізацію, з другої запустити воду (так шоб не лазити зверху).
Місце давно вибране. Але не знаю як грамотно його зробити. Мені фантазія взагалі малює акваріум 2.5-3 метри довжиною 0.4-0.5 шириною і 2 метри висотою. .
ну тогда я извиняюсь
Охват Марьян
20.08.2007, 15:38
Час від часу потрібно сифонити дно можна воду носити відрами ,а можна купити довгий шланг, а просто зливати і доливати нема змісту тим більше ,що у Львові вода поганої якості
Охват Марьян
20.08.2007, 15:41
Взагалі то довжина понад два. Питання було в оптимальній глибині. Вияснили - оптимально - 80 см. Менше ніж я собі думала, але також не погано. Навіть вже з лінійкою біля стінки побігала ;-).
Мене цікавить чи існує практика коли в акваріумі отвори на вхід і вихід води. Тобто коли треба поміняти воду, просто з одної сторони вивести в каналізацію, з другої запустити воду (так шоб не лазити зверху).
80 см. висота+9см світильник(стандартні ,які роблять у Львові)+5см.постформінг= 94см.
Час від часу потрібно сифонити дно можна воду носити відрами ,а можна купити довгий шланг, а просто зливати і доливати нема змісту тим більше ,що у Львові вода поганої якості
Це за містом, буде скважина. Тобто вода буде без хлорки, фільтрована. Поки ще немає підлоги а тільки бетонна стяжка, думаю можна вивід в каналізацію зробити а на акваріумі просто кран. Тільки от не знаю, чи то знову не моя буйна хфантазія такий варіант намалювала і чи роблять взагалі таке.
Арианна, оптимальная высота для травника - не больше 60 см.
"Вход и выход воды" - это стандартная система т.н. протоки. Одна трубка в аквариум, другая - в канализацию. Здесь тоже много подводных камней (например, Вы не всегда сможете уследить за качеством водички - рыба может получить, например, неожиданную дозу ржавчины). Почитайте об этом на форуме - инфы достаточно.
А вообще вопрос очень обширный. Прозвоните конторы, которые Вам уже посоветовали. Не изобретайте велосипед, да еще таких объемов!
ну тогда я извиняюсь
ну це хфантазія. Але от чи варто не знала.
Арианна, оптимальная высота для травника - не больше 60 см.
"Вход и выход воды" - это стандартная система т.н. протоки. Одна трубка в аквариум, другая - в канализацию. Здесь тоже много подводных камней (например, Вы не всегда сможете уследить за качеством водички - рыба может получить, например, неожиданную дозу ржавчины). Почитайте об этом на форуме - инфы достаточно.
А вообще вопрос очень обширный. Прозвоните конторы, которые Вам уже посоветовали. Не изобретайте велосипед, да еще таких объемов!
Дякую дуже. Мабуть і мені і рибам буде краще якщо буде щось менших розмірів. Нарахунок проточних акваріумів пошукаю інформацію.
Охват Марьян
20.08.2007, 15:47
http://www.reefclub.kiev.ua/forum/index.php?showtopic=120можна і такі дирки зробити
Це за містом, буде скважина. Тобто вода буде без хлорки, фільтрована. Поки ще немає підлоги а тільки бетонна стяжка, думаю можна вивід в каналізацію зробити а на акваріумі просто кран. Тільки от не знаю, чи то знову не моя буйна хфантазія такий варіант намалювала і чи роблять взагалі таке.
Стоп, вода в скажине может быть очень жесткая, т.е. сначала тест воды, могут быть проблемы с растениями и аквасом вообще.
Охват Марьян
20.08.2007, 15:56
Та,яка протока ми ж не на риброзводні.
В Рудно тоже скважина +фільтра нитрати 60,В Брюховичах 30-60,і це ПОГАНО!!!
В Рудно тоже скважина +фільтра нитрати 60,В Брюховичах 30-60,і це ПОГАНО!!!
:confused: А таку воду пити взагалі можна?
В принципі можна на горищі бак поставити щоб вода відстоювалась.......
Хоча також не вихід...... Мабуть таки відрами з ванни.....
Відрами з ванни .... заодно спортом займетися і фігурку у формі буде і біцепси і тріцепси ...
Две тонны ведрами??!!! Люди, вы мазохисты?!!
В конце концов, если такая уж поганая вода будет - поставите фильтр на весь дом и будете спокойно спать. И эта тема, кстати, тут неоднократно обсуждалась;)
А что, протока может быть только на рыборазводне?:) В квартире/доме ставить низзя?:) Все зависит от фантазии хозяина. Очень удобная штука, даже на 200 литров.
Две тонны ведрами??!!! Люди, вы мазохисты?!!
.
Света, как у нас в такси говорят- пятьсот километров не крюк для бешеной собаки:)
Если судить по фото, то Вы хотите аквариум высотой сантиметров 60.
Ну та.....
Я собі запамятала, як мала була приходили до знайомої в гості. В неї особняк був. По свій стіні в коридорі був величезний і височезний акваріум. Світло в коридорі тільки від нього було. Виглядав просто супер. Але як його чистили тоді не задумувалась. Мені років 4 було. От пробую вияснити чи роблять в україна акваріуми під 2 метри і як в такому разі їх чистять. Может, просто в 4 года он Вам таким высоким показался?
Может, просто в 4 года он Вам таким высоким показался?
Теж варіант ;-). Але все ж таки хотілося б побільше.
Хоча якщо рослинки рости не будуть і риб (хотіла б гупі красивих, але то вже інша тема) там ковбасити буде, то зупинимось на 60-80.
Света, как у нас в такси говорят- пятьсот километров не крюк для бешеной собаки:)
Ха-ха-ха!!!
А от я смогу. Я большая птица, сильная ;-) (цитата з улюбленого анекдоту ;-))
Гуппи в таком объеме посто-напросто потеряются и никогда не найдутся!:)
Для такого объема нужна рыба покрупнее, очень красиво будет смотреться что-то стайное.
Ха-ха-ха!!!
В том анекдоте ворона всего один раз слетала в теплые края - и то быстро поумнела. А Вы себя на дооооолгое время привызываете к аквасу. Разница есть;)
Гуппи в таком объеме посто-напросто потеряются и никогда не найдутся!:)
Для такого объема нужна рыба покрупнее, очень красиво будет смотреться что-то стайное.
В том анекдоте ворона всего один раз слетала в теплые края - и то быстро поумнела. А Вы себя на дооооолгое время привызываете к аквасу. Разница есть;)
Але ж змогла ;-). Я знаю на шо підписуюсь, тому і хочу всі за і проти зважити, знати що треба передбачити.
Коли я ше скажу що і ставок хочу....
Коли я ше скажу що і ставок хочу....
...то Вас снова пошлют к порфессионалам:)
Да нормальные желания! Важно просто совместить желаемое и реальность. Остальное - дело техники. Но тут уж Вам никто не поможет:) Смотрите, чтобы в будущем Вы не оказались перед разваливающимися системами, с которыми не будете знать, что делать. Если велосипед уже изобретен - почему бы не воспользоваться чертежами?:)
Удачи!
нет это в том когда воробей на плечах у орла и кричит За дорогой смотри!
Охват Марьян
20.08.2007, 18:54
Ви спочатку вирішіть який акваріум хочете ,а 80 см під металогалогеновими лампами рослини рости будуть.
А потім буде ,і СО-2, і риба ,і фільтра
Ха-ха-ха!!!
А замість протоки купите собі тести для води і коли вони покажуть Вам поганий результат тоді і будете воду міняти
А замість протоки купите собі тести для води і коли вони покажуть Вам поганий результат тоді і будете воду міняти
Марьян, когда тесты покажут, что с водой проблемы, боюсь, менять ее уже будет поздно. Поэтому лучше позаботиться об этом заранее и поставить нормальный фильтр на входе в дом - и рыбам радость, и хозяева дома будут всегда пользоваться очищенной водой.
. Поэтому лучше позаботиться об этом заранее и поставить нормальный фильтр на входе в дом -.
Фільтри точно будуть.
Охват Марьян
20.08.2007, 19:38
Марьян, когда тесты покажут, что с водой проблемы, боюсь, менять ее уже будет поздно. Поэтому лучше позаботиться об этом заранее и поставить нормальный фильтр на входе в дом - и рыбам радость, и хозяева дома будут всегда пользоваться очищенной водой.
Я не мав на увазі критичний результат.code20code52
Просто якщо є гроші то можна все контролювати тестеми(головне не перестаратись):):):)
Охват Марьян
20.08.2007, 19:39
Фільтри точно будуть.
Поставте фільтр зворотнього осмосу в будинку точно не прогадаєтеcode50
зворотнього осмосу
шо то за птиця? Мабуть осепятка ;-)
Охват Марьян
20.08.2007, 19:50
Не літає точно.
А фільтр очищає буть яку воду до 95-99% від всіх шкідливих речовин.
Ставить фірма Зікко(1200гр.) Цептер (7000гр)
шо то за птиця? Мабуть осепятка ;-)
А если все-таки попробовать воспользоваться поиском по форуму?;) Думаю, найдете мноооого интересного и полезного.
Например, такое (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=15685&highlight=%EE%F1%EC%EE%F1). Или такое (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=9351&highlight=%EE%F1%EC%EE%F1). И не ленитесь обращать внимание на ссылки внутри тем.
Тема про осмос и железо перенесена сюда (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=16039).
manulo, я надеюсь, это поможет решить Вашу проблему.
Arianna а как Вам такое решение? :)
http://gallery.our-aquarium.ru/albums/userpics/10032/IMG_0641_2.jpg
Охват Марьян
22.08.2007, 14:01
Думаю після 1 прибирання такої "пташки" у Аріани відпаде бажання чистити самому.
Якщо Ваш акваріум то по скільки літрів у кожному і яка довжина
Якщо Ваш акваріум то по скільки літрів у кожному і яка довжина
К большому сожалению не моя! :(
просто вот наткнулся - и решмл предложить, как вариант оформления для Арианны!
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010