Показати повну версію : Які рослини підходять.
Маю акваріум на 189 л в якому живуть два Таракатуми та Гіпостомус Хонда. Які рослини можна посадити у акваріум щоб вони там прижились? У попередніх хазяїв з рослинами не вийшло, всі гинули за місяць.
Vasnecov
04.09.2007, 14:46
Якщо в вас такі лампи, як у профілі, то пластикові.
Потрібно добавити ламп у кришку.
Маю акваріум на 189 л .
а еще литр долить не пробовали:)
Лампи я добавлю згодом, просто зараз не знаю як вибрати для цих рибок правильну інтенсивність освітлення. Якщо можете то допоможіть з розрахунком чи вибором освітлення. А на рахунок рослин, то які рослини з цими рибами можуть нормально прижитись, звісно при нормальному освітлені?
Лампи я добавлю згодом, просто зараз не знаю як вибрати для цих рибок правильну інтенсивність освітлення. Якщо можете то допоможіть з розрахунком чи вибором освітлення. А на рахунок рослин, то які рослини з цими рибами можуть нормально прижитись, звісно при нормальному освітлені?
http://akvarium-book.narod.ru/floragrunt.html читай, пока не прочтешь, вопросы не задавай, а то не успеваем отвечать.
Жарт прикольний, коли дарували акваріум (читай: коли хотіли його здихатись), сказали що його об'єм 189 л. Сам не перевіряв і не рахував, тому і пишу 189 л.
Так читаю, а паралельно запитую на рахунок того які рослини приживуться з моїми звірами, бо таракатуми підірвані, весь час літають по акваріуму і пробують вистрибнути, а Гіпостомус Хонда такий здоровий що все повиломує.
Михаил Погребиский
04.09.2007, 16:12
Так читаю, а паралельно запитую на рахунок того які рослини приживуться з моїми звірами, бо таракатуми підірвані, весь час літають по акваріуму і пробують вистрибнути, а Гіпостомус Хонда такий здоровий що все повиломує.
Враховуючи поведінку товїх риб, можна:великі кущі в горщиках (єхінодоруси, великі криптокорини), рослини, що плавають в товщі води і не потребують обовязкового закріплення в грунті (наяс, єлодея, єгерія, роголистник і т.п.), плаваючі на поверхні рослини - пістія, лімнобіум, водокрас, сальвінія, німфоідес, гідроклейс, эйхорнія "водяний гіацинт" (Eichornia crassipes).
http://www.fotobank.ru/img/S020-4493.jpg?size=l :)
Добавлю, можно к коряге и камням (если такие имеются) прикрепить (примотать леской) анубиасы и папоротники
А по хорошему, если собрались добавить свет и растениями заняться, лучше таракатумов в другой аквариум поместить, сразу 90% проблем исчезнет ;))
А де знайти ці рослини у Києві. Якщо знаєте то підкажіть адреси магазинів.
А що з таракатумами не те, вони ж на плавучих листах розмножуються, повинні їх поважати.
Михаил Погребиский
04.09.2007, 17:01
А де знайти ці рослини у Києві. Якщо знаєте то підкажіть адреси магазинів.
У мене на базарі!code64
А що з таракатумами не те, вони ж на плавучих листах розмножуються, повинні їх поважати.
Не зрозумів шось...
Michaelo
04.09.2007, 17:03
Якщо в вас такі лампи, як у профілі, то пластикові.
Потрібно добавити ламп у кришку.
Ну это уже занадто.
львиная доля неприхотливых растений будет нормально себя чувствовать в таких условиях.
Не светом единым...!
:)
Таракатумы имеют привычку рыть грунт, при этом приносят двойной вред для растений - вырывают растения с корнем и поднимают муть, подготавливая тем самым благоприятную почву для водорослей
У мене на базарі!
А як саме знайти, і коли можна підходити?
Михаил Погребиский
04.09.2007, 23:41
У мене на базарі!
А як саме знайти, і коли можна підходити?
По вихідним на базарі - в кінці ринку між рядами перша точка (виноски з рослинами) під біло-голубим тентом.
Мої телефони:
8(066)388-6530
8(066)324-0981
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010