КПК

Показати повну версію : Створення клубу любителів лабіринтових

Роксолана
06.11.2013, 20:54
Доброго всім здоров'ячка!
Не знаю, чи вірно я пишу тут, проте більше не спадали на думку ніякі інші розділи.
Хочу запропонувати і запитати дозволу щодо створення клубу любителів саме лабіринтовх риб, оскільки досить багато форумчан утримує півників, різних видів гурамі, коліз та інших риб з лабіринтовим органом.
Розумію, що є окремий розділ про лабіринтових риб, втім хочеться об'єднати рибоводів і систематизувати всю інформацію, що на даний момент є. Адже ж є клуби кіллі і цихлід.
Жителі Азії, Океанії і Африки також заслуговюють на шанувальників!
Прошу дати відповідь, чи реальне створення клубу і сподіваюсь на підтримку з боку форумчан!

Sl@vik
06.11.2013, 21:00
було б цікаво обговорювати різнонго робу проблеми чи просто ділитись враженнями, емоціями, знаннями!!!
тільки за!!!

Kondor
06.11.2013, 21:01
Я за!!!!!
Я вступаю :)

Tadeus
06.11.2013, 21:09
Хорошая идея, поддерживаю code44

gor.ec
06.11.2013, 21:20
Я за.......

chelovek_73
06.11.2013, 21:32
Народ всіма кінцівками ЗА! Я вже в клубі. Питати нікого не треба, просто взяти і створити. Можна уточнити про сьворення клубу наприклад у тих же любителів Танги (03.11.13 тільки закінчився їхній з'їзд в Хмельницькому). Я там маю декілька знайомих і можу запитати як це правильно зробити. Може який статут треба, голову клубу ну і таке інше.

chelovek_73
06.11.2013, 21:34
Якщо вже на то пішло то вже треба якийсь логотип або емблему клубу вже створювати. Проекти кидати в цю тему і вибирати потім з того що будемо мати.

Роксолана
06.11.2013, 21:34
chelovek_73, Сподіваємось, пан адміністратор почує нас і створть розділ, а там вже і членів наберемо і емблему створимо і статут. Головне, щоб був дозвіл і порле для фантазій.=)

chelovek_73
06.11.2013, 21:36
Я думав побачить в любому випадку, а над цим треба вже працювати потроху. Щоб потім не затягувати час.

bossa
06.11.2013, 21:49
Я двумя руками за. Считаю администрация форума не будет против.
0975007717

Tadeus
06.11.2013, 21:59
По-моему, для начала надо бы представить общественности четыре вещи:

1. Лидера
Есть подозрения, что можно взять для этой миссии создательницу темы

2. Название
Мне приходит в голову только "лабиринт". Возможно, найдутся люди с более адекватной фантазией или будем как Apple

3. Логотип
Лялиус с надписью, как вариант. См. пункт выше, 2-е предложение

4. Устав
Тут вроде всё ясно

Роксолана
06.11.2013, 22:12
Статут беру на себе. Спробую попрацювати над цим.

Kondor
06.11.2013, 22:23
1/2/3/ - согласен.
4 - непонятно, это будет всеукраинская общественная организация?
Если да - тогда нужен. Плюс регистрация в Минюсте. Муторно.....
Если в рамках форума - достаточно отдельного свода правил.

А по поводу лялиуса - согласен. Очень красивая и добрая рыбка :)
Да и название - "Лабиринт" тоже в тему :)

Tadeus
06.11.2013, 22:27

Ну, собственно свод правил и имелся ввиду. Тем более что

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2
Уста́в — свод правил, регулирующих организацию и порядок деятельности в какой-либо определённой сфере отношений

:)

bossa
06.11.2013, 22:50
1/2/3/ - согласен.
Если да - тогда нужен. Плюс регистрация в Минюсте. Муторно.....

А по поводу лялиуса - согласен. Очень красивая и добрая рыбка :)
Да и название - "Лабиринт" тоже в тему :)

В Клуб должен иметь возможность вступить, обратится за помощью, получить помощь, любой любитель или профессионал, занимающийся аквариумистикой, не взирая на подданство, главное что бы член Клуба не пропагандировал и т,д и т,п а вмешивать наше государство: зачем?

Kondor
06.11.2013, 22:53
Дык я не против, просто давайте с самого начала называть вещи своими именами :)
Без дополнений, расшифровок....

Добавлено через 2 минуты
2 Tadeus
Если и наводите цитаты из википедии, наводите их полностью.
Не нужно выдергивать отдельные предложения.
-------------------------------------------------
Уста́в — свод правил, регулирующих организацию и порядок деятельности в какой-либо определённой сфере отношений или какого-либо государственного органа, предприятия, учреждения. Общие уставы утверждаются, как правило, высшими органами государственной власти, уставы отдельных организаций — их учредителями либо соответствующими министерствами и ведомствами. Уставы имеют общественные организации (добровольные спортивные общества, творческие союзы и др.). Уставы имеются у большинства международных организаций
----------------------------------------------------------------
Устав, он и есть Устав.
А правила, свод правил - это уже другое.....

Добавлено через 4 минуты
.... а вмешивать наше государство: зачем?
+ мульен.
Чем меньше государство хочет мне "покращень", чем меньше заботится обо мне - тем легче мне живется :)

Роксолана
06.11.2013, 23:00
Ось мій зразок правил клубу:

Мета і завдання клубу. Членство
Клуб “Назва” створений з метою створення інформаційної бази, обміном досвіду утримання та розведення, а також задля популяризації та розповсюдження лабіринтових риб серед акваріумістів України.
В клубі буде зосереджено обговорення на питаннях утримання, нересту, оформлення акваріумів для лабіринтових риб, а також обговорення питань лікування риб.

1. Мета клубу
1.1 Популяризація лабіринтових риб (Anabantoidei) на теренах України.
1.2 Надання інформації стосовно рідкісних видів Anabantoidei, та їх поширення на території України і можливості придбання.
1.3 Організація колективних замовлень рідкісних видів лабіринтових, а також виставок цих риб.
1.4 Розповсюдження наявних видів серед акваріумістів України. Обмін та продаж риб.
1.5 Надання інформації стосовно створення нових колірних гібридів та їх характеристик.
1.6 Обмін досвідом стосовно утримання, питань нересту та лікування лабіринтових риб.
1.7 Зацікавлення нових людей.

2. Правила членів клубу
2.1 Створювати теми та брати активну участь в обговоренні наявних тем — підтвердження членства в клубі.
2.2 Викладати знайдену інформацію із вказівкою на джерело. Таким чином не спотворюючи дані і надання можливості в повному обсязі ознайомитись з темою.
2.3 Ділитись досвідом з тих чи інших питань та власними спостереженнями.
2.4 Обмінюватись інтелектуальними носіями (в електронному або в паперовому вигляді).
2.5 Членам клубу не забороняється бути одночасно в інших клубах та групах на форумі.

3. Обов'язки членів клубу
3.1 Утримувати та нерестити не менше одного виду з підряду Anabantoidei.
3.2 Надавати інформацію стосовно успішного нересту лабіринтових риб.
3.3 Надавати інформацію стосовно змін в систематиці, ідентифікації нових видів та інших відкриттів, що пов'язанні з підрядом Anabantoidei.
3.4 Встановити підпис про приналежність до клубу “Назва” під своїм аватаром.
3.5 Дотримуватись етики висловлювання по відношенню до учасників обговорення, в тому числі дотримуватись правил граматики.
3.6 Максимально не відходити в обговоренні від початкового питання теми.

Членами клуба мають право стати форумчани, які утримують риб підряду Anabantoidei і працюють над нерестом і селекцією наявних риб або ті, хто планують завести на територію України нові види та зайнятись їх подальшим нерестом.

Tadeus
06.11.2013, 23:05
Дык я не против, просто давайте с самого начала называть вещи своими именами :)
Без дополнений, расшифровок....

Добавлено через 2 минуты
2 Tadeus
Если и наводите цитаты из википедии, наводите их полностью.
Не нужно выдергивать отдельные предложения.
-------------------------------------------------
Уста́в — свод правил, регулирующих организацию и порядок деятельности в какой-либо определённой сфере отношений или какого-либо государственного органа, предприятия, учреждения. Общие уставы утверждаются, как правило, высшими органами государственной власти, уставы отдельных организаций — их учредителями либо соответствующими министерствами и ведомствами. Уставы имеют общественные организации (добровольные спортивные общества, творческие союзы и др.). Уставы имеются у большинства международных организаций
----------------------------------------------------------------
Устав, он и есть Устав.
А правила, свод правил - это уже другое.....

Добавлено через 4 минуты

+ мульен.
Чем меньше государство хочет мне "покращень", чем меньше заботится обо мне - тем легче мне живется :)

Общие уставы утверждаются, как правило, высшими органами государственной власти, уставы отдельных организаций — их учредителями либо соответствующими министерствами и ведомствами

Не вижу противоречия. В любом случае, давайте не придираться к словам, а сосредоточимся на теме code44

razvodchik
06.11.2013, 23:35
я тоже за создание клуба и по возможности буду способствовать его развитию ...

Kondor
07.11.2013, 01:17
2 Tadeus
Да я не придираюсь к словам. Просто привык вещи называть своими именами ;)

2 Роксолана
Членами клуба мають право стати форумчани, які утримують риб підряду Anabantoidei і працюють над нерестом і селекцією наявних риб або ті, хто планують завести на територію України нові види та зайнятись їх подальшим нерестом.
--------------------------------------------------------------------
А если я только содержу лабиринтовых, но не работаю специально над нерестом и селекцией, могу ли я быть членом клуба?
Может "i" заменить на "або"?

chelovek_73
07.11.2013, 08:27
Статут беру на себе. Спробую попрацювати над цим.
Всім величезний привіт колеги!
Я думаю зі мною всі погодяться, що Роксолані не тільки статут на себе взяти треба, а й очолити наш Клуб!code44

razvodchik
07.11.2013, 08:35
chelovek_73, абсолютно с вами согласен ..

chelovek_73
07.11.2013, 08:42
На рахунок логотипу... от як зразок лого клубу танги: http://www.aquaforum.ua/customprofilepics/profilepic27918_2.gif - ну назву я б пропонував (може і скопіюю) але: "клуб Лабіринтових в Україні"... ІМХО.
Нам щось на кшталт такого теж треба зробити тільки зображення відповідно "підряду Anabantoidei". Можна і ляліуса і півника і того ж макропода (тільки ракурс зображення даної риби має бути максимально ефектний). Це суто моя думка. Тобто треба на початку піднапрягти фантазію.

chelovek_73
07.11.2013, 08:48
Роксолана, добавте опитування в цю тему з питанням: "Чи потрібний "клуб Лабіринтових в Україні"?. Думаю так наглядно буде видно по графіку і по кількості голосів.

chelovek_73
07.11.2013, 08:53
2 Роксолана
--------------------------------------------------------------------
А если я только содержу лабиринтовых, но не работаю специально над нерестом и селекцией, могу ли я быть членом клуба?
Может "i" заменить на "або"?

В тексті статуту потрібно всі знаки "і" замінити або дописати в такому форматі "і/або", тобто суть міняється відразу і не ущимляє прав інших акваріумістів. Навіть ті люди які просто тримають тих же ляліусів або макроподів хотів би переглянути якісь теми які будуть створені клубом або фото і не зможе бо не буде мати доступу так як не являється членом клубу.
Потібно бути максимально відкритими для всіх учасників форуму.
Ну і модерацію треба покласти на Роксолану. Якщо таке можливо.

chelovek_73
07.11.2013, 08:56
2. Название
Мне приходит в голову только "лабиринт". Возможно, найдутся люди с более адекватной фантазией или будем как Apple

Рахую, що така назва примітивна...

chelovek_73
07.11.2013, 09:44
Народ я подумав (і мені ще підказали), що вибирати голову потрібно буде тільки і тільки при першому нашому зібранні (де це буде питання друге - вирішимо) під час першої нашої виставки (це може бути в Хмельницькому - база є добра, вже дві виставки організували дискусиі танга). От в ході цієї виставки/з'їзді і вибрати Голову і заступників нашого клубу. Там же і затвердити статут, і обговорити всі інші питання. Таке зібрання зробити після проведення всіх семінарів на виставці - тобто суто члени майбутнього клубу при "закритих дверях" без лишніх осіб і все. Як таке?

chelovek_73
07.11.2013, 10:13
Ось всім на огляд кидаю тему як народжувалась виставка танги в Хмельницькому (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=160917). На початку туговато йшло, але потім все було нормально. Я вам скажу, що я був присутній реально на виставці дискусів (було класно - риба суперська), але я ще й був на виставці танги (було набагато суперовіше)!!! А все тому, що риба яка сидить в акві де зроблено більш менш біотоп (оз. Танганьіки) це дивиться просто бомбово. То до чого я веду, на виставці (майбутній) потрібно буде робити нормально запущені акви (растюха, коряжки, каміння, грунт) - максимально наблизитись до біотопа тих регіонів де наші улюбленці живуть в природі. Ну рисові поля в акваріумах я думаю садити не будемо! :024: Ну і це знов може заходжу задалеко, але при підготовці до виставки потрібно буде врахувати всі проблеми які виникали при підготовці тих виставок які пройшли і максимально їх не повторити, а це запуски акваріумів завчасно (дати можливість запуститись бірбалансу на повну), всім разом включитись максимально до підготовки виставки (можливо перекидка необхідних коштів людині яка бере на себе організацію і підготовку для закупівлі необхідних матеріалів), переправка в кого є необхідних тих самих грунтів, каміння, растюхи (акваскейпер в нас тут є сільнєйший Мартовський Кот - його підключимо для цього) ну т.д.
І саме головне не сваритись в темах, а конструктивно обговорювати всі питання і допомагати хто чим може!
Це так коротко забігаючи наперед. В цій темі треба піднімати всі питання щодо цих організацій.

ser1980
07.11.2013, 10:26
Есть такая группа, может стоит ее модернизировать и оживить http://www.aquaforum.ua/group.php?groupid=37

chelovek_73
07.11.2013, 10:33
ser1980, там бач назва "Любители Betta", як для нас трошки вважаю не підходить. Ми не робимо вузьке напрвлення на який конкретний вид лабіринтових - ми їх об'єднати хочемо всіх в одних клуб. А там можуть бути і гілки в середині клубу по конкретним видам наприклад "Любители Betta", "Любители Макроподов" ну і т.д. Але всерівно дякую, що долучились!

Kondor
07.11.2013, 11:28
chelovek_73
:) ух і написав, аж в очах букви стрибають :)
По суті - вірно, але то не все так швидко робиться. Віставки та інше.
По назві - не потрібно багато тексту. Вважаю що "Лабіринт" то є лаконічна і змістовна назва. Логотип - ляліус. Так як він красивій та обособлює собою весь вид лабірінтових. Півники - то завжди окремий та обособлений представник виду. Мало хто тримає в одні акві 10 півників, а ляльок або гурамі - багато таких.
Не потрібно в назві та логотипі повторюватись або копіювати. Потрібно зробити своє.
Роксолана - голова клубу - тут навіть без питань.
А от модерів потрібно 2. Аби страхували один іншого. Михайло (chelovek_73), як ті до цього відносишся ;)?

chelovek_73
07.11.2013, 11:43
:) ух і написав, аж в очах букви стрибають :)
Сорі, як вмію так і пишу...:)
По суті - вірно, але то не все так швидко робиться. Віставки та інше.
Так. Але, я до того, що наприклад в клубі танга зустріч була перший раз. І всі питання вони обговорили тільки вже тут в Хмельницькому, вибрали голову і т.д. А фактично клуб був на папері так би мовити весь цей час. То нам так робити не треба - я писав помилок повторювати не будемо. Обговоримо деякі питання в темі і організовуємо виставку/з'їзд (коли тепло буде), а часу погодься до наприклад травня достатньо. Головне захотіти івсім включитись в цю підготовку!
Вважаю що "Лабіринт" то є лаконічна і змістовна назва. Логотип - ляліус. Так як він красивій та обособлює собою весь вид лабірінтових. Півники - то завжди окремий та обособлений представник виду. Мало хто тримає в одні акві 10 півників, а ляльок або гурамі - багато таких.
Ну чесно просто "Лабіринт" якось слабенько, не звучить. Не треба спішити, побумаємо, ще хтось якусь назву предложить...
Ляліус... то хай буде ляліус, немаю нічого проти, рибка красива...
Не потрібно в назві та логотипі повторюватись або копіювати. Потрібно зробити своє.
І не мав на увазі повтори, треба своє, креативне. Це я для наприклад виклав.
Роксолана - голова клубу - тут навіть без питань.
А от модерів потрібно 2. Аби страхували один іншого. Михайло (chelovek_73), як ті до цього відносишся ;)?
І тут я згідний. А до чого відношусь? Сорі не поняв питання!

Kondor
07.11.2013, 11:52
І тут я згідний. А до чого відношусь? Сорі не поняв питання!
Що другий модер, то ним маєш бути ти :)
Модератор повинен мати певні профільні знання, мати досвід утримання/розведення лабірінтових, досконало орієнтуватись в суті обговорюваних питань. :)

chelovek_73
07.11.2013, 12:05
Що другий модер, то ним маєш бути ти :)
Дякую за пропозицію! Тут як громада вирішить.

Модератор повинен мати певні профільні знання, мати досвід утримання/розведення лабірінтових, досконало орієнтуватись в суті обговорюваних питань. :)
На рахунок досконало - це я про себе не скажу. Досконало знати все просто не можливо. Тобто як кажуть: "все життя вчишся, а дураком помреш!!!". Але постійно удосконалюю свої навички, і не стидаюсь запитати лишній раз...

Роксолана
07.11.2013, 14:48
Дякую за активну участь в обговоренні. Маю відповідь від Александра Бешлеги. Треба назва і керівник розділу.
Щодо назви: прозвучав тільки один варіант - "Лабіринт", в принципі непогано - лаконічно і більш-менш зрозуміло, що це відсилка до лабіринтового органу. Звісно перед тим буде офіційне "Український клуб любителів лабіринтових риб"
Щодо лідера: дякую, що запропонували мою кандидатуру, якщо ніхто не заперечує, то нехай так і буде.=)

Щодо зборів, то слід обов'язково їх провести, думаю, так і зробимо, але не варто чекати до весни з клубом, якщо все можна організувати зараз!

chelovek_73
07.11.2013, 14:58
Дякую за активну участь в обговоренні.
Завжди раді створити щось нове!code58
Маю відповідь від Александра Бешлеги. Треба назва і керівник розділу.
Роксолана ви звертались до нього з запитанням?
Назва прозвучала. Може ще хтось щось запропонує. Ну і керівника ми вибрали сорі без вашої участі. Так що приймайте управління в свої руки!:)
Звісно перед тим буде офіційне "Український клуб любителів лабіринтових риб".
Думаю офіційна назва потрібна.
Щодо зборів, то слід обов'язково їх провести, думаю, так і зробимо, але не варто чекати до весни з клубом, якщо все можна організувати зараз!
Так щодо зборів, просто зустрітись це теж не погано, але ж треба щось виставити на показ з риби. В мене наприклад зара йде заміна маточника і всі мої макри та інші зара ростуть, підлітки. Може ще й в кого така ситуація. Тобто на даний момент і показати нема що. Та й асортименту ми ще не набрали.

Роксолана
07.11.2013, 15:21
Назва - "Клуб лабіринтових риб України "Лабіринт""*

*-за бажанням можна змінити.

Поки відповідаю так.=)

chelovek_73
07.11.2013, 15:25
Роксолана, "Український клуб любителів лабіринтових риб - "Лабіринт" думаю так більше звучить.

Роксолана
07.11.2013, 15:39
chelovek_73, Он як буває, я хотіла написати так само, тільки не любителів, а прихильників, втім вирішила використати Вашу ідею з "Клубом лабіринтових риб України", ну, добре, все можна змінити! Головне, щоб були бажаючі! =)

chelovek_73
07.11.2013, 16:01
Роксолана, це не страшно. Всяке трапляється. Давайте на "ти"!

Роксолана
07.11.2013, 16:45
Вітаю Вас панове!

http://www.aquaforum.ua/forumdisplay.php?f=662

chelovek_73
07.11.2013, 16:48
Роксолана,:009::009::009: а от тепер не гріх :008: Відкрились! Переходимо плотно в цей розділ.

chelovek_73
07.11.2013, 16:51
Тепер логотип обговорити і "намалювати".

Kondor
07.11.2013, 16:51
Может темы попереносить в новый раздел?
Упорядочить и перенести :)

chelovek_73
07.11.2013, 16:57
Kondor, не можна, а нужно.

bossa
07.11.2013, 17:48
Здравствуйте, хочу предложить из пункта 1,4 удалить предложение "обмен и продажа", зачем нам бесприбыльной организации внимание фискалов.

chelovek_73
07.11.2013, 18:14
bossa, так а шо за обмін ми щось комусь винні?

bossa
07.11.2013, 18:21
bossa, так а шо за обмін ми щось комусь винні?

В предложенном Уставе есть пункт 1,4.
Всегда готов помочь

chelovek_73
07.11.2013, 18:30
В предложенном Уставе есть пункт 1,4.
Всегда готов помочь
Я бачив ці пункти. Я до того, що за обмін - ми нікому і нічого не винні! Тобто це прибирати не потрібно. А от за "продаж" - требапомозгувати, можливо й прибрати.

Роксолана
07.11.2013, 18:47
Не хочемо - не обмінюємось і не продаєм своїх риб іншим учасникам. Під розповсюдженням розуміється безкорисна віддача, обмін видами та їх продаж.

chelovek_73
07.11.2013, 19:20
Роксолана, вітаю з підвищенням в посаді!

Роксолана
07.11.2013, 19:24
chelovek_73, Дякую! =) Слід розібратись з новими правами і обов'язками ще.

Щодо дій:
1) Було створено тему в якій написані головні правила і мета клубу. Тема лише для читання! http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=165862
2) Створено тему щодо обговорення можливих варіантів емблем. Буду дуже вдячна за співпрацю! http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=165864

chelovek_73
07.11.2013, 19:34
2) Створено тему щодо обговорення можливих варіантів емблем. Буду дуже вдячна за співпрацю! http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=165864
Працюю,зара викладу. Так поки примітивно, але на роботі (на компі) нема деяких відповідних програм). Тому як вийде так вийде - сильно не бийте!

g.sasha
07.11.2013, 19:42
Я теж вітаю Роксолана в в підвищенні. Молодець!!!code44code44code44

chelovek_73
07.11.2013, 19:44
А як організувати вступ і членство в клубі?

юси
07.11.2013, 19:50
Роксолана с Вашей энергией можно горы ворочать, ПОЗДРАВЛЯЮ!

Sl@vik
07.11.2013, 19:57
теж приєднуюсь до привітань!!!!
як можна вступити в клуб?

Роксолана
07.11.2013, 20:16
Sl@vik, Працюю над цим. Думаю правила вступу будуть таі самі, як і в інших клубах. Нас ще немає в списку http://www.aquaforum.ua/profile.php?do=editusergroups, тому поки не додадуть (чесно, не знаю як це робиться), то все неофіційно.

chelovek_73
07.11.2013, 20:22
... тому поки не додадуть (чесно, не знаю як це робиться), то все неофіційно.
тепер зрозуміло.

Роксолана
07.11.2013, 21:30
Дуже дякую за привітання!

Сподіваюсь, скоро виправимо цю деталь. Чекаємо на відповідь адміністрації.

BRATISLAVA
07.11.2013, 22:19
умнички, поздравляю:)держу жемчужных;)

chelovek_73
07.11.2013, 22:24
BRATISLAVA, вітаю!

BRATISLAVA
07.11.2013, 22:32
chelovek_73, сарказм?:)

chelovek_73
07.11.2013, 22:39
chelovek_73, сарказм?:)

Чому? Серйозно!

bossa
08.11.2013, 22:37
А як організувати вступ і членство в клубі?

Для начала следую Вашему примеру в подписи. А там и пункт 3,4 добавиться.

Роксолана
20.11.2013, 22:38
ВСІМ дякую за підтримку! Тепер у нас є повноцінний клуб (http://www.aquaforum.ua/forumdisplay.php?f=662)!