Показати повну версію : Рекомендації
mazapura
17.11.2013, 16:54
Пропоную створити декілька тем з рекомендаціями щодо облаштування акваріумів (об'єм, площа, обладнання, декор) для утримання танганьїкців.
Як правило, новачкам потрібні "по-крокові", конкретні рекомендації для створення оптимальних умов для утримання риб.
Пропоную за основу взяти/прийняти рекомендацію, що акваріум є моно-видовим - лише один вид утримується в акварумі, лише для одного виду створюються прийнятні умови.
Підселення, утримання багатьох видів є розширеним варіантом утримання. Пропоную погодитись з тим, що новачку сумісність різних видів -- то зло (на початковому етапі).
Пропоную створити рекомендації для декількох "карликових" видів та декількох найбільш розповсюджених видів.
Наприклад:
- акваріум для карликових мушлевців,
- акваріум для "принцес",
- акваріум для "юліків".
Як приклад "Мушлевці у 20л (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=144136)"
Анатолій Каліщук
17.11.2013, 22:13
Сергій мушу сказати що 20л. для мушлевців дуже невдалий приклад, навіть для оцелатусів. Мінімум для мушлевців - не менше 100л., а для каліптерусів - не менше 200л., щоб повніше розгледіти їх поведінку і упростити догляд.
mazapura
17.11.2013, 23:37
так, 20л - це екстремально.
Я наважуюсь на такий екстрим з однією метою -- якщо вдається запустити в 20л, то в усіх інших об'ємах має вдатись на 100%.
Анатолій Каліщук
18.11.2013, 01:36
З власного досвіду з тим же оцелатусом. В сорока літрах забирав личинку, або тільки щойно поплившого малька. Інакше мальок пропадав. Пізніше материй самець став вбивати самок. При поміщенні в 100л. - 75х50х25 виводки утримував вдвічі більші і мальок з батьками виростав швидше. Одночасно могли бути два виводки.
С.Дмитрий
18.11.2013, 08:06
Загалом і мушлевці всі різні за поведінкою,наблюдаю таку картину -підростають 6 мелеагрісів в 60л (50 х 35 х35) і вже видно,що ціеї площі дна (50 х35 ) їм замало.
mazapura
18.11.2013, 08:43
На жаль, питання "який найбільший розмір акваріуму для утримання?" не стоїть.
Найменший розмір - це питання виникає й буде виникати.
Якщо хочемо популяризувати, то повинні мати в рекомендаціях і екстремальні випадки.
Бо фраза "для 3-5 рибок потрібен акваріум від 100 літрів" і поруч інша фраза "у 100 л можна запустити ще й наскельників" дещо вибиває з логіки.
Игорь Колосан
18.11.2013, 14:33
На жаль, питання "який найбільший розмір акваріуму для утримання?" не стоїть.
Найменший розмір - це питання виникає й буде виникати.
Якщо хочемо популяризувати, то повинні мати в рекомендаціях і екстремальні випадки.
Бо фраза "для 3-5 рибок потрібен акваріум від 100 літрів" і поруч інша фраза "у 100 л можна запустити ще й наскельників" дещо вибиває з логіки.
Целиком и полностью поддерживаю Сергея MAZAPURA. Вопрос не в том,как в 300 л воды создать максимально комфортные условия проживания и размножения одного вида, а рекомендации новичкам,как и в каком объеме можно содержать определенный вид рыбы озера Танганьики. Нужны конкретные рекомендации - пошаговые для запуска, кормления, содержания и возможно впоследствии разведения.
Як правило, новачкам потрібні "по-крокові", конкретні рекомендації для створення оптимальних умов для утримання риб.
Анатолій Каліщук
18.11.2013, 19:47
Игорь Колосан, Ви здається нерозумієте, що радите - для оцелатуса 20л. мало. Навіть, якщо підростки на перших порах будуть виживати. Якщо сильно хочеться заселити дану акву 20л. - заведіть мультифасціатусів, вони не такі агресивні. Та на розмноження розраховувати неварто. А от в 100л. на щось можна розраховувати, навіть кілька видів. Наприклад ті ж мушлевці і наскельники. Мертва рибка не принесе нікому радості. Так, що новичкам я б не радив акви менші за сто літрів для утримуванні навіть найпростіших цихлід Танганьїки.
barvinok62
18.11.2013, 20:09
Игорь Колосан, Так, що новичкам я б не радив акви менші за сто літрів для утримуванні навіть найпростіших цихлід Танганьїки.
Вот это правильно!code44
Игорь Колосан
18.11.2013, 20:11
Игорь Колосан, Ви здається нерозумієте, що радите
Анатолий, я предлагаю не размазывать тему. А давать конкретные советы, а то у нас ,что ни тема-сразу в "балаган" превращается. Вот, что я написал, а не то,что Вы подумали. Нужна КОНКРЕТИКА!
mazapura
18.11.2013, 21:43
А от в 100л. на щось можна розраховувати, навіть кілька видів.
те, що я й писав :))
я знаю, що акваріум має бути пристойних розмірів - але ж це знаю я і я не новачок.
характерне непорозуміння: якщо в 100л декілька видів, то один вид у 50л? а парочку у 20л?
про виживання мальків мова не йде, лише 1 сім'я - самець і 2 самички.
наразі планую декілька баночок запустити - саме "1+2", бо "2+3/4" не пройшло з оцелатусами.
формат баночок - такий як у німця (невже німець може тримати в 20-ти літрах, а я не зможу??) :)
Крім 20-літрових, які мінімальні об'єми для утримання (не вигодовуванн мальків, а лише утримання) пари-сім'ї? Яких розповсюджених (легких) видів?
Можливо "смутно" пояснив причини "рекомендацій" - хотілось би підготувати "поради для легкого старту", позитивні поради, де б зустрічались би поради без "не" (не бери, не роби, на займай, не вийде).
Лише позитив - зроби так і в тебе вийде, зроби сяк і буде щастя. :)
Прошу извинения за свою категоричность, но думаю имею право высказаться как новичок в теме для новичков.Задача нормального человека любящего аквариумистику - создать максимально комфортные условия для содержания, дабы не увеличивать своё кладбище не в чем неповинной рыбы. Есть 20 л., заводи петушков, харацинку и т.д. и т.п., чем плохо, тоже рыба и красиво и больше шансов ,что без потерь.
mazapura
18.11.2013, 23:00
Ka_ma, 100% - а заодно выдать указ, что бы к клубу танганьикцев без аквариума в 450 литров даже и не подходил! Всех "в сад!"
Ka_ma, 100% - а заодно выдать указ, что бы к клубу танганьикцев без аквариума в 450 литров даже и не подходил! Всех "в сад!"
Насчет в клуб, НЕ В МОЕЙ КОМПИТЕНЦИИ, просто рыбу жалко. Конечно любому заплатившему рыбу то продадут, а дальше? Не вижу смысла продолжать этот разговор, каждый останется при своём мнении.Но с тем разнообразием, что нам предлагает матушка-природа, можно подобрать рыбу и подуше и с умом.
mazapura, У меня в 25л жили и розмножались один самец и три самки Оцеллатуса,правда аква была 34х32 площа дна.Пробуйте.Как то мне писали колеги о не совместимости трофеусов с альтолампрологусами.На сегоднишний день все живы,здоровы,розмножаються.
Игорь Колосан
18.11.2013, 23:38
Собираюсь завести Симилисов. И как новичок в содержании этих рыбок,прошу рекомендаций по объему аквариума,площади дна, предпочтении в кормлении. Какой фильтр лучше поставить ?Сразу оговорюсь-больше40-50-ти литров выделить не смогу. Может на примере моего будущего аквариума постараться,сделать универсальные рекомендации новичкам.
Игорек,литраж супер.Заводи смело.Сейчас в этой моей акве живут симилисы,фильтр губка,кормлю артемией,мотылем,сухим аллером.
mazapura
18.11.2013, 23:49
acdc, дякую, запускатиму декілька банок з цихлідками, дно 50х25 (1250кв. см.)
задача - побачити малька. Все. Не розмножувати, а утримувати й спостерігати.
знаю, що мушлі мають бути на віддалі 20см.
Ka_ma, не ображайтесь, - тримайте великі акваріуми й півників.
так як "маєте право" й "не у Вашій компетенції", - проходьте в інший кінозал, цей не для Вас :) -- шуткую
Будьте відповідальними не лише за рибок, а й за своїх друзів, що задаватимуть Вам питання чи можна танганьїкців тримати в екстремально-малому об'ємі.
Моя задача - знайти способи утримання.
mazapura
18.11.2013, 23:52
Игорь Колосан, маю аерліфтні фільтри-губки декількох розмірів - як потрібно, можу надіслати (дістались за "безцінь")
ще маю згарю самців мультифасціатусів - якщо потрібні будуть, - надішлю
mazapura, У меня в 25л жили и розмножались один самец и три самки Оцеллатуса,правда аква была 34х32 площа дна.Пробуйте.Как то мне писали колеги о не совместимости трофеусов с альтолампрологусами.На сегоднишний день все живы,здоровы,розмножаються.
а у меня в 30*30 не выжили самец и 2 самки, не смотря на все эксперементы с разделенями площади, камнями и тд - если самка могла нерестится была на дне, если нет - висела за фильтром, мальки исчезали через 2 дня
barvinok62
19.11.2013, 13:16
Разделяю мнение что новичкам всё же лучше начинать с аквариума на 100л.Это опытным аквариумистам можно что то пробовать творить в 20л. объёмах.
С.Дмитрий
19.11.2013, 15:54
знаю, що мушлі мають бути на віддалі 20см.
Ну здесь я ,как новичок уже познакомившийся с ракушковыми поближе ,могу с уверенностью сказать ,что расстановкой ракушек и их обладанием-займутся сами рыбки.Не факт,что в перенаселенном аквариуме у всех ракушек будет поровну (даже у самок при одном самце). Сработать вариант может лишь при отселении уже сложившейся пары в минимальный объем. А при создании условий в которых должны сложиться пары и вырости производители о минимальных объемах речь вести нельзя.
Декоративный аквариум и Танганьика вариант возможный лишь при соблюдении всех условий - одним из которых является объем.
Если нагородил чего пусть более опытные коллеги поправят.С увжением Дмитрий.
mazapura
19.11.2013, 17:54
лишь при отселении уже сложившейся пары в минимальный объем.
о! суттєве зауваження.
Анатолій Каліщук
20.11.2013, 05:27
Игорь Колосан, Допис 21 - ось Вам і конкретика з оцелатусами. 50л. - це явно краще ніж 20л. Поселити дорослу рибу, яка зпарувалась вважаю невірним підходом заселення малих обємів. Краще поселяти малька, або підростків - більше шансів, що пройде все успішно. Хоча рибки і не наберуть максимальних розмірів і не покажуть себе у всій красі. А які прекрасні симіліси, вирощені в більших аквах! Львівяни підтвердять... Залишите собі самця і дві самички, тоді матимете шанси отримання малька, спостерігати за біологією виду. Якщо передумаєте і схочете мультифасціатусів = то треба два самця і чотири самички. Можна дорослими, вирощеними в більших обємах. Це виняток, як і подумав Діма. Успіхів!
Игорь Колосан
20.11.2013, 10:44
Анатолий, большое спасибо за советы. Буду придерживаться. А еще хотелось бы поддержать Сергея Мацапуру и прочитать в в этой теме скажем рекомендации по содержанию альтолампрологусов, юлидохромисов, циприхромисов, "бычков" Танганьики.
МацапураПропоную створити декілька тем з рекомендаціями щодо облаштування акваріумів (об'єм, площа, обладнання, декор) для утримання танганьїкців.
Dimonhig
27.11.2013, 01:31
Вставлю и своих 5 копеек.
20 литров явно мало для любой рыбки,не только для танги!
Личный опыт :кубик 20л.Запущено 6 гупарей-самцов,производителей.Ну и плюс трава и Neokardina sp.Yelov,за три недели упали четыре гупаря,и почти все креветки.Так вот,био-баланс в акве я уравновесил на третий месяц.Тоесть не было скачков нитратов,фосфатов и прочей гадости.Не перли водорсли.Два гупаря так и живут в банке,оставшихся 2 круля кинул обратно в крулятник!Вывод,малые обьёмы,высший пилотаж!Чем меньше обьем банки тем сложнее поддерживать баланс.Чем больше аква тем легче создать оптимальные условия,тоесть образуется как-бы микроводоем со своим микорклиматом.
Если нет возможможности поставить аквариум номинальным обьемом 100-300л.,то лучше сделать кубик 40*40*40см,получится рельно 60 л. воды,и запустить 5-7особей ракшковых Lamprologus из самых мелких видов.Думаю у многих найдется место под не большую тумбочку.
Кстати,очень хорошо в акву к танге посадить растения,они очень любят кушать фосфаты и прочее чего не шибко любят рыбки,ИМХО.
Где обшибся в суждениях,просьба подправить.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010