Показати повну версію : Лабіринтові риби на ринках країни і в прайсах продавців
Роксолана
25.11.2013, 18:29
Доброго всім здоров'я!
Тема створена для обговорення цін і можливостей придбання лабіринтових риб.
Рекомендується:
-розміщати інформацію щодо продажу риби;
-писати відгуки щодо продавців;
-попередньо обговорювати організації спільного замовлення;
chelovek_73
26.11.2013, 10:04
Всім доброго дня! Мав намір сьогодні створити цю тему, але Роксолана як завжди мене випереджає.:) Відразу переношу в тему цю свою пропозицію.
Довго шукав у росіян і накінець знайшов деякі види лабіринтових і не тільки. Пишу бо маю намір сам взяти деякі види риб для себе і можливо хтось захоче зробити те саме. Тому прошу дуже приєднуйтесь до так би мовити колективки, часу залишилось не так багато. Кількість риб теж обмежена, тому хто встигне той буде мати в себе красивих рибок, мало поширених в Україні, доставка наголошую не на наших плечах. Кур'єр привезе і віддасть в Києві, Харкові або Полтаві. Як домовимось так і буде.
Є інформація по таким видам:
- Ктенопома Анзорга (Ctenopoma ansorgii)-50 грн/шт (маточник Глязеровський, на продаж риба розводна), якщо більше 10 штук то ціна буде 40 грн/шт.;
- Купанус звичайний - розмір 4 см (по 60 руб.). Якщо я правильно порахував то виходить по 15 грн/шт.!!!
Шукаю там ще Бетта Макростома (в Олдмана є самець, треба їй пару).
може кого ще цікавить якась риба то питайте в приват, не хочу тут мусорити не по темі.
Риб з Росії і Україну як я вже писав привезе кур'єр або є інша служба (але тут за доставку треба платити). Періодичність поставок буде уточнятись постійно, тобто це не разово. На даний момент найближча доставка риби можлива на початок грудня (точна дата поки невідома) орієнтовно 06-10.12.13 року. При наявності інформації викладу в темі додатково.
Поки приймаю замовлення на ті види риб по яких є інформація (див. вище). Наголошую, що вказана ціна не остаточна і може бути (напевно) змінена (не значно і це не факт) власником (від мене не залежить). При замовленні більшої кількості риб ціни будуть знижені (слова розводчика).
Риба не привозна, розводна в Росії. Реальних фото розводчика поки нема (каже що не фахівець в фото), при наявності (обіцяв зробити) таких викладу в темі.
Всі свої пропозиції викладайте в темі або краще напевно в приват.
Доречі є можливість замовляти через ту людину лабіринтових з-за кордону. Він це періодично робить для себе.
Дякую за увагу!
chelovek_73
26.11.2013, 13:39
Остання інформація по Купанусах - потрібно шукати кур'єра який доставить рибу з Москви до нас! В кого є які пропозиції народ?
Grishman
26.11.2013, 15:15
Остання інформація по Купанусах - потрібно шукати кур'єра який доставить рибу з Москви до нас! В кого є які пропозиції народ?
А потягом риба не хоче поїхати? :)
http://poezdato.net/raspisanie-poezdov/moskva--hmelnitskij/
chelovek_73
26.11.2013, 15:18
А потягом риба не хоче поїхати? :)
http://poezdato.net/raspisanie-poezdov/moskva--hmelnitskij/
Як на мене то може легко поїхати, але треба провідника який візьме в "нашого продавця" коробочку з рибою. Він каже, що ні разу не відправляв рибу, тим більше в Україну. От така петрушка. Треба знайомого провідника, який знає що і як через кордон.
chelovek_73
26.11.2013, 15:36
Маю точну інформацію:
- Купанус звичайний - розмір 4 см (по 60 руб./шт). При курсі рубля до гривні 4:1 то виходить по 15 грн/хвіст!!!
Думаю при такій ціні потрібно шукати свого провідника на потягах.
Grishman
26.11.2013, 17:10
Маю точну інформацію:
- Купанус звичайний - розмір 4 см (по 60 руб./шт). При курсі рубля до гривні 4:1 то виходить по 15 грн/хвіст!!!
Думаю при такій ціні потрібно шукати свого провідника на потягах.
При таких розкладах я візьму 10 купанусів і 3-5 анзоргів.
А стосовно потягу, то, думаю треба тобі чинити наступним чином:
1. Обираешь потяг, яким риба буде їхати до тебе з Москви. Наприклад, нехай це буде ось цей: http://poezdato.net/raspisanie-poezda/55--moskva-kievskaya--hmelnitskij/
Думаю він найкращий, бо не прохідний в обох точках.
2. За добу до відправлення ідеш на вокзал і договоряєшся з провідником. Повідомляєш продавцю контакти і номер вагону. Я так розумію, що цей потяг іде з Хмельницького, прибуває в Москву о 14-06(м.ч.) і о 19-13 (м.ч.) вирушає назад.
3. Зустрічаєшь рибу і розсилаєшь її нам! :))))
Або, що най легше, є знайомі провідники...
Как-то так.
:)
chelovek_73
26.11.2013, 17:24
При таких розкладах я візьму 10 купанусів і 3-5 анзоргів.
Оце я розумію по мужски! Прийнято!:)
А стосовно потягу, то, думаю треба тобі чинити наступним чином:
1. Обираешь потяг, яким риба буде їхати до тебе з Москви. Наприклад, нехай це буде ось цей: http://poezdato.net/raspisanie-poezda/55--moskva-kievskaya--hmelnitskij/
Думаю він найкращий, бо не прохідний в обох точках.
2. За добу до відправлення ідеш на вокзал і договоряєшся з провідником. Повідомляєш продавцю контакти і номер вагону. Я так розумію, що цей потяг іде з Хмельницького, прибуває в Москву о 14-06(м.ч.) і о 19-13 (м.ч.) вирушає назад.
3. Зустрічаєшь рибу і розсилаєшь її нам! :))))
Або, що най легше, є знайомі провідники...
Как-то так.:)
Чесно кажучи після того як ти мені дав ссилку на потяг, я так і надумав зробити. Залишилось тільки ще вияснити, наша бригада чи російська?
єдине що Купануси і Анзорга будуть їхати окремо. Це вже точно. Перші потягом (скоріше всього), Анзорга автобусом. Ближче до 05 грудня 2013 року всі хто приймуть участь в замовленні даної риби очікуйте остаточної інформації по АНЗОРГА!!!
serg yalta
26.11.2013, 19:25
При таких розкладах я візьму 10 купанусів і 3-5 анзоргів.Аналогично.
chelovek_73
26.11.2013, 19:43
На даний момент маємо таку ситуацію:
- Ктенопома Анзорга (остаточно 20 шт по ціні 40 грн/шт. = 800 гривасів):
chelovek_73 - 10 шт.;
Grishman - 5 шт.;
serg yalta - 5 шт.
Сорі на Ктенопом більше в чергу не стаємо!!!
- Купанус звичайний (попередньо 30 шт по 15 грн/шт.):
chelovek_73 - 10 шт.;
Grishman - 10 шт.;
serg yalta - 10 шт.
По Купанусам точну кількість не дали. Тому якщо кількість буде менша за ту, що маємо зара в броні то поділимось якось.
Після уточнення кількості риб і перед відправкою риб з Росії всім в приват повідомлю точну сумму і куди закидати гроші.
Всім хто приймає активну участь в розповсюдженні лабіринтових на території України від мене особисто ВЕЛИКЕ і ДИКЕ ДЯКУЮ!!!
chelovek_73
28.11.2013, 08:17
Наші східні сусіди мають прайс теж, прибуття риби на 14 грудня. Знайшов там китайського круглохвостого макропода - розмір 5-7 см, ціна 10,79 євро за хвіст. При такому розмірі думаю стать визначити можна. При замовленні не повної коробки (менше 1/2) націнка 25%. З дорогою вийде більше 2000 грн.
Grishman
28.11.2013, 09:04
Наші східні сусіди мають прайс теж, прибуття риби на 14 грудня. Знайшов там китайського круглохвостого макропода - розмір 5-7 см, ціна 10,79 євро за хвіст. При такому розмірі думаю стать визначити можна. При замовленні не повної коробки (менше 1/2) націнка 25%. З дорогою вийде більше 2000 грн.
А в коробці скільки?
Хто такі ці східні сусіди?
Покаж прайс!
chelovek_73
28.11.2013, 10:40
А в коробці скільки?
Хто такі ці східні сусіди?
Покаж прайс!
Сусіди це росіяни. Мені скинули прайс, але я там по списку не знайшов, мож не шарю. То мені зробили витяг і показали. Завтра буду ще спілкуватись з тим мужиком. В коробці точно не знаю скільки хвостів точно, але впевнений, що українські акваріумісти не "з'їдять" стільки макропода. Нажаль дуже мало в нас дійсних прихильників, фанатів макропода. Та й він сезонний по розведенню, тому ще менш комерційний. А в нас багато хто з цієї позиції міркує нажаль.
І саме головне питання, що можуть не всі доїхати і прижитись. Дуже стрьомна лотерея, хоча написано було, що розводний, а не дикий. Теж питання...
Grishman
28.11.2013, 11:00
Брав їх з Гляйзера, приїхали кволі - не втримав. Скинь прайс, я полистаю, може чого знайду...
chelovek_73
28.11.2013, 11:22
Grishman, хіба тільки завтра, бо на роботі в мене він. А по чому брав у Гляйзера?
Grishman
28.11.2013, 11:32
В Україні виходили, десь, по 150-160 грн.
В тебе прайс не з Арчера часом?
http://www.archer-fish.ru/betta-unimaculata/
chelovek_73
28.11.2013, 11:37
Ну ось вроді витягнув (прайс (http://www.invertarium.ru/t743-topic)).
Позиція 425512 Macropodus occelatum INCHEON g.br. korea paradise 3-4cm 200 10,79 (последнее - цена в евро, наценка еще 25% поверх). Це Гляйзер дає, кажуть що розводний Корейці наробили їх, і ціна вже підскочила.
chelovek_73
28.11.2013, 11:43
Ні мені цей дали. Може вже і не встигнемо до 2 грудня. То може будемо ловити на наступний раз як появляться? Тільки треба толпу на них назбирати нормальну і дешевше вийде.
Grishman
28.11.2013, 11:51
У Арчера в прайсі 425512 Macropodus occelatum INCHEON g.br. korea paradise 3-4cm 200 12,79
Grishman
28.11.2013, 12:00
Але у нас в Україні є і свої хлопці:
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=107542
chelovek_73
28.11.2013, 16:47
Grishman, ти маєш на увазі, що можна взяти разом з ними ту кількість шо нам треба?
Grishman
28.11.2013, 19:22
Ні, Михайло, я мав на увазі, що рибу з Гляйзера ми можемо купити в Україні, і не тягнути її через кордон з Россією. Чи вони тобі її доставлять?
chelovek_73
28.11.2013, 19:35
Ні за доставку нічого не казали. А в нас яка ціна вже буде? Її треба замовляти чи...
chelovek_73
29.11.2013, 08:53
Всім доброго ранку! Я на роботі, тому цілий день в неті і вишукую різну інформацію про лабіринтових.
От є остаточна інформація по - Купанус звичайний (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2620576&postcount=10). У розводчика в наявності 35-40 шт.
Тому ще можливо забронювати я думаю 5 шт. Не будемо робити перебор, бо можливо всім не вистачить. А потім вже будемо самі пробувати тягнути малька.
Кому ще потрібно Купануса звичайного або бурого??? Є ще 5 хвостиків.
Після замовлення повної кількості (35 шт) буду домовлятись як і коли будемо переправляти рибсу на Україну.
Grishman
29.11.2013, 13:51
з’явився прайс по Гляйзеру.
Ціна ще страшніша:
425512 Macropodus occelatum INCHEON g.br. korea paradise 3-4cm 200 15,73
В Україні вони вийдуть десь по 200грн!
Думаю, з цією позицією треба почекати, в минулому році, в перших прайсах вони теж були по 15 євро, а в кінці сезону, якщо не помиляюся, по 8євро.
chelovek_73
29.11.2013, 17:16
Grishman, бачив я той прайс теж. По ціні так і виходить десь по 200 гривасів. Просто в мене інет глючив і не міг відписатись. Так з кожним днем ціна росте. Я теж думаю, що треба з круглохвостим почекати як мінімум до квітня/травня.
Ось самий свіжий прайс від Гляйзера: https://disk.yandex.ru/public/?hash=fsCEy6o...Y0T37pRdUnSE%3D.
chelovek_73
02.12.2013, 23:50
- Ктенопома Анзорга (остаточно 20 шт по ціні 40 грн/шт. = 800 гривасів):
chelovek_73 - 10 шт.;
Grishman - 5 шт.;
serg yalta - 5 шт.
Сорі на Ктенопом більше в чергу не стаємо!!!
chelovek_73 - 10 шт.;
Grishman - 10 шт.;
serg yalta - 10 шт.
По Купанусам точну кількість не дали. Тому якщо кількість буде менша за ту, що маємо зара в броні то поділимось якось.
Після уточнення кількості риб і перед відправкою риб з Росії всім в приват повідомлю точну сумму і куди закидати гроші.
Всім хто приймає активну участь в розповсюдженні лабіринтових на території України від мене особисто ВЕЛИКЕ і ДИКЕ ДЯКУЮ!!!
Народ хто ще бажає собі Купануса бурого (звичайного) - є ще 5-10 шт вільних?
Нагадую, що залишилось декілька днів до закриття цієї колективки (до 05.12.2013 р.) і переведення грошей за поки Ктенопом Анзорга (куди відпишу в пиват кожному).
До 05.12.2013 року прошу Grishman та serg yalta підтвердити свою бронь в цій темі (або відмовитись). Дякую всім хто долучився!
Grishman
03.12.2013, 07:12
Народ хто ще бажає собі Купануса бурого (звичайного) - є ще 5-10 шт вільних?
Нагадую, що залишилось декілька днів до закриття цієї колективки (до 05.12.2013 р.) і переведення грошей за поки Ктенопом Анзорга (куди відпишу в пиват кожному).
До 05.12.2013 року прошу B]Grishman[/B] serg yalta підтвердити свою бронь в цій темі (або відмовитись). Дякую всім хто долучився!
Підтверджую.
chelovek_73
03.12.2013, 21:39
Grishman, serg yalta приїзд кур'єра очікується або на ці вихідні що будуть або в наступний понеділок.
serg yalta відгукніться і підтвердіть свою бронь!
serg yalta
05.12.2013, 20:45
прошу Grishman та serg yalta підтвердити свою бронь Только сегодня починил комп,неделю не был в инете.Бронь подтверждаю.
chelovek_73
05.12.2013, 20:50
serg yalta, в приваті бачили?
Міша, в твоєму прайсі є і зміїна шкіра, яку шукає Роксолана!
serg yalta
05.12.2013, 22:02
в приваті бачили?Да,завтра всё сделаю.
chelovek_73
05.12.2013, 22:28
Міша, в твоєму прайсі є і зміїна шкіра, яку шукає Роксолана!
Вибач не зрозумів про що йдеться! Яка зміїна шкіра і що шукає Роксолана?
chelovek_73
08.12.2013, 21:47
Є ще можливість замовити і таку рибу:
Гурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб., - в наявності;
Гурами карликовый шоколадный (Mini Chocolate Gourami Parasphaerichthys lineatus) - 80 руб., - на замовлення;
Гурами Вейланта (Valliant's Chocolate Gourami) - 315 руб., - на замовлення;
Гурами зеленый целующийся (Helostoma temmincki Green Kissing) - 100 руб., - на замовлення;
Гурами розовый целующийся (Helostoma temmincki Pink Kissing) - 100 руб., - на замовлення;
Макропод черный (Macropodus concolor) - 90.00руб., Акция!!! 70руб. - ця позиція напевно тільки мене цікавить;
Гурами шоколадный (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб., - на замовлення;
Гурами-пигмей золотой медовый (Gourami Honey Pygmy Gold) - 80 руб., - на замовлення;
Петушок Двухвостый (Doubletail Betta splendens) - 150 руб., - на замовлення;
Петушок полулунный и супер-дельта (Betta splendens var Halfmoon and Super Delta Tail) - 150 руб., - на замовлення;
Бетта ханоидес (Betta channoides) - 400 руб., - на замовлення.
Ціни поки в рублях. Фото до риб в порядку написання нижче. Я на даний момент очікую відповіді від постачальника. Думаю при наявності позитивної відповіді і відправки до нас, то з лютого місяця можна думати про колективне замовлення з того що там на даний момент є. Мінімальна сумма на відправку 2000 рублями (якщо не помиляюсь це 500 грн.). Інші ціни на риб відповідно 4:1 (руб:грн).
На даний момент є відповідь про те, що є донецький провідник. Оказію робити можна, вроді. Короче потрібно думати. В кого які думки?
Grishman
08.12.2013, 22:13
Які думки!? :)
Список гарний, половину взяв би :)
А з Донецька як розсилати будемо?
chelovek_73
08.12.2013, 22:20
Grishman, та список гарний. Та це ж поки все в планах. Думаю, що до того часу як надумаємо то щось проясниться. Мож який інший спосіб доставки знайдемо.
По виїзду Ктенопом Анзорга завтра буду знати щось конкретно (у зв'язку з подіями в Києві виникає форс-мажор з приїздом кур'єра). Якщо сильно затягнеться приїзд буду розсилати гроші власникам назад. Повідомлю додатково.
Роксолана
10.12.2013, 09:56
Ух ти!
Цікавить, чи є можливість замовити більших парасферихтів - очкових парасферихтів (Parasphaerichthys ocellatus) і мальпулютту (Malpulutta kretseri) та бронзового гурамі (Sphaerichthys acrostoma).
Зараз замовляю дві пари Бетта ханоидес (Betta channoides) чи яке має бути мінімальне замовлення? Цікавлять і шокаладненькі.
chelovek_73
10.12.2013, 11:13
Роксолана, привіт! А я думав, що щось недобре трвпилось. Народ привітаємо нашого БОСА з племінницею! Нехай росте здоровенька і всім на радість!
По цьому списку треба робити колективку і я думаю, що на декілька видів і по троху брати. Мінімальне замовлення від 500/800 грн. Я ще завтра гляну, що пропонує Гляйзер і на коли. Відпишусь.
теж цікавить 4-5 видів по 2 пари
якщо на момент прибуття риби в Донецьк будуть там мої друзі то проблем не буде
chelovek_73
10.12.2013, 14:13
Тоді давайте пишіть які конкретно види і по скільки хвостів хто хоче, а я завтра вже більш предметно буду з людьми гутарити. Уточню коли може бути відправка.
Grishman
10.12.2013, 15:48
Тоді давайте пишіть які конкретно види і по скільки хвостів хто хоче, а я завтра вже більш предметно буду з людьми гутарити. Уточню коли може бути відправка.
Стільки цікавого, що навіть розпач охопив, кого куда поселити... :)
Взяв би ось ці види, далі по мірі замовлень відкоригуємо:
Гурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб., - 10шт.
Гурами карликовый шоколадный (Mini Chocolate Gourami Parasphaerichthys lineatus) - 80 руб., - 10шт
Гурами Вейланта (Valliant's Chocolate Gourami) - 315 руб., - 5шт.;
Гурами шоколадный (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб., - 5шт
Бетта ханоидес (Betta channoides) - 400 руб., - 5шт.
serg yalta
10.12.2013, 20:04
Да,можно только предвкушать наличие такого ассортимента в своих аквасах...
Закажу и я. Гурами розовый целующийся (Helostoma temmincki Pink Kissing) - 100 руб., 6 шт.
Гурами шоколадный (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб., 4 шт.
Гурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб. 6 шт.
Гурами зеленый целующийся (Helostoma temmincki Green Kissing) - 100 руб. 6 шт
Моє замовлення:
-Гурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб. -8 шт;
-Гурами карликовый шоколадный (Mini Chocolate Gourami Parasphaerichthys lineatus) - 80 руб. -10 шт;
-Гурами Вейланта (Valliant's Chocolate Gourami) - 315 руб. -6 шт;
-Гурами шоколадный (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб. -5шт;
-Гурами-пигмей золотой медовый (Gourami Honey Pygmy Gold) - 80 руб. -5шт
-
chelovek_73
11.12.2013, 08:30
Вау!!! А бажаючих дійсно є трохи! Буду тоді розмовляти чи можлива ще поставка в цьому році. Єдине питання - "свій" (знайомий) провідник на потязі маршрутом з Санк-Петербурга до Києва. Мож в кого є?
Добавлю ще одне замовлення від хорошої людини:
Добрый вечер! Я Вам сегодня звонил.
Заказик:
Бетта ханоидес(Betta channoides) - 400р. - 3 пары (6шт.);
Гурами карликовый шоколадный (Mini Chocolate Gourami Parasphaerichthys lineatus) - 80р. - 10шт.
Ну і відразу підсумуємо. В колективному замовленні поки приймають участь наступні форум чани:
Grishman, serg yalta, Sl@vik, Роксолана, Тёма , chelovek_73:
- Гурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб., - 29 шт.;
- Гурами карликовый шоколадный (Mini Chocolate Gourami Parasphaerichthys lineatus) - 80 руб., - 35 шт.;
- Гурами Вейланта (Valliant's Chocolate Gourami) - 315 руб., - 11 шт.;
- Гурами шоколадный (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб., - 14 шт.;
- Бетта ханоидес (Betta channoides) - 400 руб., - 15 шт.;
- Гурами розовый целующийся (Helostoma temmincki Pink Kissing) - 100 руб., - 6 шт.;
- Гурами зеленый целующийся (Helostoma temmincki Green Kissing) - 100 руб. – 6 шт.;
- Гурами-пигмей золотой медовый (Gourami Honey Pygmy Gold) - 80 руб. – 5 шт.;
- Макропод черный (Macropodus concolor) - 90.00руб., Акції вже нема – 10 шт.
Всього маємо 131 хвіст на сумму 19.345 руб. по курсу = 4836.25 грн. Плюс вартість доставки замовлення до потяга + "зарплата" провіднику + ще якісь питання по мінімуму.
Ну ми можемо!:009::009::009:
Роксолана, ці позиції під питанням, виясняю:
Очковий парасферихт (Parasphaerichthys ocellatus);
Мальпулютта (Malpulutta kretseri);
Бронзовий гурамі (Sphaerichthys acrostoma).
Думаю, що ми вже набрали з головою на відправку. Шукаємо народ провідника, тому, що без нього нічого не буде. В кого які пропозиції дзвоніть або пишіть, до Нового року мало часу лишилось. З нового року можуть ціни помінятись.
chelovek_73
11.12.2013, 09:43
Щоб не виникало ніяких непорозумінь на рахунок грошей от даю витяг з умов замовлення, прошу прочитати (кому цікаво):
Порядок работы с другими регионами
Минимальный заказ - 1500 р
Предоплата - на карту Сбербанка или Связного.
Неживой товар - можно отправить Почтой России или ЕМС-почтой. Но учитываем, не всегда данный сервис аккуратен с нашими посылками... Товары с приличным весом - целесообразно отправлять ТК, например ПЭК, Автотрейдинг, и другими, имеющими филиалы в Вашем городе. Примерную стоимость и сроки - Вы можете рассчитать у них на сайтах.
По живому товару- если есть возможность:
1.самостоятельно находим оказию - проводник, водитель, родственник-знакомый.
2. уточняем дату поставки (это не выходные дни, и в некоторые будние дни - тоже могут быть сложности)
3. подтверждаем-бронируем товары и живность
4. оплачиваем (на карту Сбербанка или Связного) либо уточняем, с кем передаются деньги.
5. при подтверждении получения платежа - отправляю в согласованную дату оговоренным способом.
Либо - возможна отправка авиатранспортом. Но это - достаточно дорого, для отправки живого оформляются ветсертификаты, оплачиваются авиа-и терминальные сборы. Такой заказ есть смысл делать при крупных партиях рыбы.
Учитываем, что бронь на живой товар также оговаривается. Обычно это 1-2 дня.
Детали - отправлять могу в термокоробках - они довольно большие, размеры приблизительно 40 на 40 на 50 см, или чуть меньше. Очень рекомендую - дышащие пакеты Кордон - в них гидробионты выдерживали по 3-4 дня без проблем, но - не всех можно в них отправлять, с лабиринтовыми, сомами и еще некоторыми - отправка будет в обычных аквариумных пакетах. Доставка до транспортной компании - оговаривается индивидуально, у них бывают и бесплатные курьеры. Доставка до авто/ЖД вокзала - 500 р, до аэропорта - 1000 р ( стоимость заезда-парковок туда включена). ( Доставка в аэропорт и вокзалы- вдвое дешевле после 10 тысяч рублей)... кроме этого, для Вашего удобства, будут "бонусные" хвостики, ибо часто это коллективные заказы, и излишек - чтобы у организатора не было особых проблем с раздачей. Минимальный заказ - 1500 р, без доставки. Стоимость дышащих пакетов - 60р. Термокоробки - 150 р. Желательно открыть тему на форуме по сбору заказа, чтобы можно было оперативно решать вопросы по наличию живности. Либо кинуть ссылку на ресурс, где собирается заказ. Сборные совместные заказы проводятся и обсуждаются в личке.
Давайте думати разом що і як! Чекаю пропозицій.
Міша, питай стосовно відправки до нового року, а я якось заїду на жд вокзал і запитаю у провідників про можливість доставки!
chelovek_73
11.12.2013, 11:54
Вже запитав, чекаю відповіді.
chelovek_73
12.12.2013, 00:45
І так, маємо наступну відповідь: ...я отправлю любой заказ на сумму от 1500 р. но - сами смотрите свои издержки - доставка на вокзал, услуги проводника.
по наличию - есть смысл обсуждать его, когда будет известна дата. тем более, часть позиций убрала из наличия, так как в обозримом будущем - их не ожидаю. так что ориентируемся на ьл. что обычно есть в наличии - и редкое и интересное.
по новому - сегодня небольшая поставка рыбы и травы, и - 18 числа. после 18 обновлю наличие еще раз. последняя поставка, возможно. 25 декабря. потом перерыв 2-3 недели.
по датам - с 16 по 18 отсутствую. с 28 по 2е число - отправок не будет. по времени - учитывайте, что я одна. и одновременно отправлять с разных вокзалов и в одно время - тоже не умею. поэтому как будет возможная дата - сразу пишите. чтобы я для себя ее закрепила. учитывайте. что по вечерам я обычно в подвальчике, с клиентами, но могу просить отвезти заказ мужа или курьера. самое свободное время для отправок - ночь. в выходные - с утра везу рыбу на рынок, вечером - забираю.
по проводникам - они обычно свои услуги считают за пакет. прячут поштучно. что ли... контрабанда все же. так что нужно еще решить вопрос - возьмет проводник рыбу в термокоробе - а он большой - или будет раскладывать пакеты у себя россыпью, это узнайте при общении с ними. лучше всего - если кто-то из Ваших знакомых поедет, но многие не хотят заморачиваться.
в общем, следим за наличием и даем отмашку. как будет дата.
еще раз, все возможно, и с удовольствием вам все отправлю. поедет - то, что в наличии, и будет готово к транспортировке.
Будь ласка вичитати оффтоп уважно. В кого є пропозиції по провідникам прошу сюди писати або в приват мені. Людина йде на нам на зустріч. Наголошую, що до 18 грудня чекаємо на оновлення позицій в прайсі по наявності і орієнтовно на 25 грудня можемо очікувати на прибуття рибси в Київ при умові, що знайдемо провідника або свого кур'єра. Часу мало!!!
Тепер трохи погіршу декому настрій. З того списку, що ми склали в пості №35 пропали деякі позиції, тобто цієї риби нема, а саме:
- Бетта ханоидес (Betta channoides);
- Гурами розовый целующийся (Helostoma temmincki Pink Kissing);
- Гурами зеленый целующийся (Helostoma temmincki Green Kissing);
- Петушок Двухвостый (Doubletail Betta splendens);
- Петушок полулунный и супер-дельта (Betta splendens var Halfmoon and Super Delta Tail).
Єдине, що Гурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб., - в наявності;
Прикро! Не даю великої гарантії, що ці позиції з'являться після 18 грудня!!!
Може кого зацікавить є ще такі позиції (не знаю чи доцільно брати) - фото по порядку списку:
- Гурами медовый красный (Red honey gourami) - 90 руб. - на замовлення;
- Лялиус классический (Colisa lalia) - 95 руб. - в наявності;
- Лялиус микс (Colisa lalia) - 90 руб. - на замовлення (чому мікс не розумію, але написано так);
- Лялиус неоновый голубой - 95 руб. - на замовлення.
Роксолана, ці позиції думаю не з'являться принаймні до Нового року точно, але зачекаємо до 18 грудня:
- Очковий парасферихт (Parasphaerichthys ocellatus);
- Мальпулютта (Malpulutta kretseri);
- Бронзовий гурамі (Sphaerichthys acrostoma).
На даний момент маємо таку ситуацію.
Ваші думки, припущення, побажання, пропозиції? Очікую.
і ось тут постає питання, що робити? катався по відрядженнях, їхав і потягом Пітер-Київ, що можу сказати. якщо рибу розштовхувати пакетами по закутках то їй буде гайка. десь звариться бо буде жарко, десь змерзне бо холодно. термобокс не візьме 100 %. вихід один. кілька термобоксів маленьких. а це додаткове лаве. та спробувати можна. Міша, запитай про можливість передати кілька, 2 чи 3, менших термобокса.
chelovek_73
12.12.2013, 10:24
Sl@vik, ок, зроблю. Думаю теж, що в даному випадку тіки декілька малих термобоксів. Але провідника потрібно всерівно знайти.
на яку максимальну суму погодимось? це може бути і 200 і 400 грн. не знаю, та напевне не 50))))
chelovek_73
12.12.2013, 13:44
на яку максимальну суму погодимось? це може бути і 200 і 400 грн. не знаю, та напевне не 50))))
Максимальну сумму чого? Мінімальна сумма замовлення 1500 руб (375 грн) + доставка до поїзда + упаковка (доречі я запитав чи можливий такий варіант на 2-3 термобокса). В нас вже було зібрано на майже 5000 грн, деякі позиції пропали (я ще не перераховував), але думаю не менше 3000 грн. Тобто ми вже можемо замовляти.
Поки ще очікую відповіді.
мав на увазі суму яку потребує провідник за свої послуги!
chelovek_73
12.12.2013, 20:30
мав на увазі суму яку потребує провідник за свої послуги!
Думаю, не менше 400-500 грн візьме. Роксолана точніше знає. В неї є маленький досвід.
але тут ми вдвох спілкуємось. поки що.
Роксолана
12.12.2013, 23:09
Гурами медовый красный (Red honey gourami) - 5 штук допиши мені ще, якщо можна.
Роксолана
12.12.2013, 23:13
Sl@vik,
chelovek_73, Хм, ну в мене коробка була розміром з півметра на півметра, хотіли 400. Тут все залежить від розміру вантажу, самі розумієте. Провідник не називає суму, а каже: "А скільки дасте?". Тут і виникають проблеми, бо він вже собі уявив, скільки він хоче. Плюс проблеми можуть виникнути на таможні тепер. Треба, щоб ящик не викликав підозр ні в кого і можна було нормально його сховати, якщо що. На таку кількість риби це досить важко.
Ну-ну.
Якщо митні бригади будуть не в гуморі.
Буде і риба - будуть і раки...
Митники частенько навіть у наволочки зазирають.
А усвіті останніх подій і тимпаче.
А тут коробки...
chelovek_73
13.12.2013, 08:13
Роксолана, допишу звісно.
Та я з вами згідний. От і Ктенопома Анзорга не знаю чи приїде до Нового року. все у зв'язку з подіями в Україні. Та й митники дійсно можуть звєрствувати. Не допоможуть я думаю і малі за розміром термобокси...
то що тоді робити. авіа? то ця риба нам золотою стане!
chelovek_73
13.12.2013, 08:46
Я ще по своїх старих каналах зара пройдусь (я вже пробував шукати, але...). Попробую ще через знайомих. Я ж служив в прикордонниках колись (пенсія). Але 100% гарантії, що знайду когось з знайомих на тому кордоні, що потрібно не даю. Сильні ротації і всяке таке.
Sl@vik, авіа точно відпадає - дійсно золота вийде.
chelovek_73
13.12.2013, 11:06
Вже шукає дівчинуа малі за розміром термобокси.
lГурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб- 5шт.карликовый шоколадный (Mini Chocolate Gourami Parasphaerichthys lineatus) - 80 руб-5шт.Гурами шоколадный (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб-5шт.Гурами-пигмей золотой медовый (Gourami Honey Pygmy Gold) - 80 руб-.Включаюсь в замовленя
chelovek_73
13.12.2013, 20:39
gyramik, гурамі золотий медовий - кількість??? Включаю в колективку і вас.
chelovek_73
13.12.2013, 20:40
Народ хто провідника поклеїть?
chelovek_73
14.12.2013, 08:31
Grishman, serg yalta, Sl@vik, Роксолана, Тёма , chelovek_73, gyramik, Роксолана:
- Гурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб., - 34 шт.;
- Гурами карликовый шоколадный (Mini Chocolate Gourami Parasphaerichthys lineatus) - 80 руб., - 40 шт.;
- Гурами шоколадный (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб., - 24 шт.;
- Гурами-пигмей золотой медовый (Gourami Honey Pygmy Gold) - 80 руб. – 10 шт.;
- Макропод черный (Macropodus concolor) - 90.00руб., – 10 шт.;
- Гурами медовый красный (Red honey gourami) - 90 руб. – 5 шт.;
- Лялиус неоновый голубой - 95 руб. - 2 шт.;
- Лялиус неоновый червоний - 90 руб. - 1 шт.
На даний момент скидаю (ввечері після 19:00) цей список на Росію. Тому до 19:00 ще хтось може включитись. Думаю поки достатньо, цей список би нормально переправити.
chelovek_73
14.12.2013, 12:12
все по 5шт дякую
Так і зробив.
chelovek_73
14.12.2013, 21:29
Так, список полетів спритним голубом в Росію! Чекаю після 18 грудня інформації.
chelovek_73
17.12.2013, 11:34
Всім привіт! Став на чергу на Купануса Дея (розводний московський). Забронював 25-30 шт. Будуть в продажі через 3 (три) місяці. По ціні буду знати ближче до дати продажу.
Ніхто нічого з провідниками не придумав, може так хто машинами їздить в напрямку на Санкт-Петербург??? Це по тому замовленню, що викладено #69.
я чекаю 18 грудня. ти сказав що появиться якась інформацію. тоді і поїду питати)
chelovek_73
17.12.2013, 14:45
Sl@vik, після 18 числа... Просто думав, що раніше знати ситуацію було б не погано!
chelovek_73
17.12.2013, 21:48
Є 25-30 штук, готових до відправлення Купанусів бурих (звичайних)!!! Людина на моє прохання нікому не продає, чекає від мене інформації коли і чим відправляти!!! Потрібно терміново провідника по маршруту "Москва - Київ"!!! В кого є якісь наброски?
Копія з посту #27:
chelovek_73 - 10 шт.;
Grishman - 10 шт.;
serg yalta - 10 шт.
Sl@vik, не в службу, а в дружбу - твій вихід!!! Дай інформацію по провіднику, якщо знайдеш!
Grishman і serg yalta - будьте на зв'язку по даному питанню, може цього разу щось вийде.
а що далі? мені цю рибу потім далі відправляти чи як?
chelovek_73
17.12.2013, 22:35
Sl@vik, ти взнай за провідника, а далі я знайду хто зустріне переправить.
Але якщо на то пішло то просто з потяга на потяг перенести...
обіцяти нічого не буду, що домовлюсь. це потрібно до №2 під"їжджати. а від десь о 22.00 відправляється з Києва.
Grishman
17.12.2013, 22:41
Та ми на зв’язку, але чим ми можем допомогти з відстані?
chelovek_73, а у тебе в Хмельницькому не можна з провідниками потягу Москва-Хмельницькй переговорити?
chelovek_73
17.12.2013, 22:41
Grishman, завтра/післязавтра йду гутарити.
chelovek_73
17.12.2013, 22:43
обіцяти нічого не буду, що домовлюсь. це потрібно до №2 під"їжджати. а від десь о 22.00 відправляється з Києва.
А взнай коли він прибуває назад і під той час підійди. Мож так (якщо не пізно звісно).
це швидкі поьяги №1 моска-київ, №2 київ-москва. зупиняються 2-3 рази за весь маршрут. пізно відправляються і рано прибувають
chelovek_73
17.12.2013, 22:47
Як тоді бути?
http://poezdato.net/raspisanie-poezdov/kiev--moskva/
розклад руху всх потягів що курсують по маршруту київ-масква
та фішка в тому що потрібно дізнатись о котрій годині зручно відправляти рибу з маскви а вже потім шукати під той проміжок часу потяг і провідника!
chelovek_73
17.12.2013, 23:05
Рибу понесе на потяг який ми (Я) скажу. Він під нього підлаштується (його слова). Тому по...г в якій годині відправка. Ну думаю краще буде не дуже пізно, щоб людину сильно не напрягати. Я запитав у львівських теж (мож в кого є).
у мене нікого знайомого з провідників немає. викликався на потяг з пітера сам так як я зацікавлена людина
chelovek_73
17.12.2013, 23:26
Sl@vik, ладно, тоді шукай на пітерський (так як є твоя цікавість). Я з московським постараюсь розібратись сам...
спілкувався сьогодні з людиною яка передавала рибу на москву. за коробку розміром 500х500х500 провідник менше ніж за100 дол і говорити не хотів
По моїм розрахункам середня вартість однієї доставленої особини обійдеться у районі $3 USD.
Так що не мучайтесь, купляйте квиток та їдьте самі.
Та й то не факт, що довезете...
при таких розкладах риба буде дорогезною, враховуючи скільки вона щас коштує! а буду ще дорожче
chelovek_73
19.12.2013, 10:11
Ну і, що робимо тоді? Нам же ж не потрібно такої великої термоупаковки. Та й провіднику потрібно щось на кордоні дати на лапу. А якщо розкинути на всіх ті 100 у.є.?
ну це треба буде запитати. що я й планую зробити на вихідних
chelovek_73
19.12.2013, 11:04
при таких розкладах риба буде дорогезною, враховуючи скільки вона щас коштує! а буду ще дорожче
І якщо розкинути тих сто баксів на всю рибу то й не така вона вже й дорога вийде як на мене.
При такій кількості, що буде.
Однією корорбкорю не обійдетесь.
$100 USD - це мінімальна ціна при якій людина починає спылкуватись...
При тій кількості, що є - ціна транспорування буде приблизно від $200 USD - $300 USD.
chelovek_73
20.12.2013, 08:35
Oldman, ну не думаю я, що 137 рибинок невеличких потягне аж на два великих термобокси... не буде ніяких 200-300 $. Та ще й не факт, що всі види які замовляли приїдуть (чи будуть в наявності). Тому народ давайте визначимось: робимо щось чи не будемо людині дирку в голові робити?
сьогодні спілкувався з провідником сімфер-москва. то він сказав за невелику коробку бере мін 500 грн. російські провідники не беруть передачі зовсім.
chelovek_73
20.12.2013, 08:58
Sl@vik, а невелика коробка це в його розумінні які розміри (хоч приблизно)? І він візьметься я так зрозумів?
він катається і по маршруту сімфер-київ. показав десь розміром 350х350х400 а взагалі питав кількість і що за риба. яка її вартість!!!! я так розумію що від кількості вони теж можуть брати!!! та це все всього так, попередньо. та можливо якби домовлявся б з іншим то той і більше загне. не знаю. та планую мотнутись і запитати хоч у когось з провідників хто їзде на пітер. бо при вартості передачки більше 100 баків я буду відмовлятись від замовлення. не потягну таку суму(((
chelovek_73
20.12.2013, 10:17
Я так розумію, що будуть всі відмовлятись. Я все прекрасно розумію, що нема можливості потягнути більшу суму. Але ж замовлення риби з-за кордону це й само собою зрозуміло, що буде накидатись ціна на перепраку з тої країни. І як тепер (яким чином) завозити в Україну якісь цікаві види лабіринтових, якщо їх в нас нема де взяти? Шукати таку рибу в інших продавців (karishin, Jefff77, Олег Зп, Ігор) поки не принесли ніяких результатів та й ціна теж не маленька!
То я даю в Росію відбій і відмовляюсь від всіх замовлень і броні?
ну до вихідних почекаємо! ситуація ось іще яка. я з весни планую відновити свої відрядження. вони будуть в різні країни і міста. от тоді і буду вести всяку рослинність і тваринність. а переплачувати за коробку 200-300 баків не бачу ніякого сенсу. можливо хтось маю іншу думку? та поки маємо те що маємо. і взагалі у мене склалась така думка. що нам з тобою, Міша, найбільше потрібно)))
chelovek_73
20.12.2013, 10:42
ну до вихідних почекаємо!
Добре, ще почекаємо.
ситуація ось іще яка. я з весни планую відновити свої відрядження. вони будуть в різні країни і міста. от тоді і буду вести всяку рослинність і тваринність.
О то це класно, можна трошки зекономити... Давай відновляй. Росія теж буде (Москва, Пітер)? Бо там є непогані варіанти на деяку рибсу... І на Купанусів бурих, звичайних (Москва), і на Анзорга (Волгоград, там автобусом до Москви направлять), і на Макроподів (класика, конколори, ротрюкени), Шоколодні гурамі + останній список (Пітер)...
Варіант не поганий, буде щось конкретне в тебе пиши обов'язково.
а переплачувати за коробку 200-300 баків не бачу ніякого сенсу.
Та переплачувати і для мене чесно кажучи не дуже приємно, але якщо якісь рідкісні види то дійсно було б не погано.
Мені в понеділок/вівторок мають сказати якийсь результат по провідниках "Москва-Хмельницький". Через людей вийшов, думаю так краще буде коли переговорить людина яка знає їх (провідників).
можливо хтось маю іншу думку? та поки маємо те що маємо. і взагалі у мене склалась така думка. що нам з тобою, Міша, найбільше потрібно)))
доречі в мене теж така думка склалась, що нам з тобою найбільше потрібно. Бач яка ситуація виходить, як замовити то всіх багато, а як йде діло щось взнати і чимось допомогти то "...моя хата з краю..."! Якби всі разом взялись щось вияснити і чимось допомогти то як говориться "...гуртом і батька бити легше!"
Ну подивимось до чого ми домовимось.
chelovek_73
20.12.2013, 11:10
Тільки що мав розмову з один чоловіком (Олег) який допоміг мені інформацією, а саме після НР десь з 05.01.14 року можна буде вирішити питання про доставку Купануса бурого з Москви до Хмельницького! Дякую дуже Олегу за допомогу! Тому Купануси будуть в Україні після Нового Року!!!
Я трохи вибачаюсь.
Але Ви особисто у мене питали за Macropodus erythropterus.
І чим усе закінчилось...? - Віддав дорослу гарну перетриману пару до Киівського зоопарку. Просто віддав...
І це не тільки Ви, а ще й деякі присутні у цій темі та на цьому форумі...
І так трапилося не із одним видом риб.
Зараз назавозив, порозводив лабіринтових і що ? - нікому не потрібні.
Може б і завіз би собі іще якісь види. Але - навіщо?
Так що не стикується грішне із праведним.
Так що такі справи хлопці й дівчата.
chelovek_73
20.12.2013, 12:21
Oldman, я теж вибачаюсь, але я у ваш бік взагалі не висловлювався! Чи я помиляюсь? Так звертався, але ви відписали, що вже дарите цю пару макроподів в зоопарк. Та й ціна вроді за хвіст ротрюкена великовата! А по деяких видах у вас пари не було, а тільки самець... Я не правий? Але ця тема не для цього!!! Ви ж не любите якщо у ваших темах не суті пишуть? Так навіщо тут флудити?
Grishman
20.12.2013, 12:38
доречі в мене теж така думка склалась, що нам з тобою найбільше потрібно.
Дядьки, Ви це облиште! :)
Потрібно не лише Вам. Просто у всіх різна ситуація. Хтось може організовувати, бо має таку можливість, а хтось в силу різних факторів не може прийняти участь в організації, зате приймаючи участь в замовленні може допомогти мінімізувати логістичні витрати.
Як говорив один класик - З кожного -п по можливості!
Через моє село потяг за кордон не ходе, тому змушений тільки спостерігати за вашими митарствами.
chelovek_73
20.12.2013, 12:42
Grishman, проїхали! Це був крик душі:)
Дружня безкоштовна порада.
Купіть квиток до Москви ( туди і в зворотньму напрямку).
Сідайте у потяг і привезіть те , що Вам потрібно.
І буде Вам щастя.
Тільки нехай їде людина із самої дальньої зупинки колективного замовлення.
По дорозі нехай роздає рибу.
І все.
Більше нічого не потрібно.
chelovek_73
20.12.2013, 13:03
Oldman, так і зроблю.
Тільки нехай пакують кожне замовлення окремо.
Та зробіть декілька дзвінків від допесійної діяльності ....
Це не завадить...
chelovek_73
20.12.2013, 13:11
Та зробіть декілька дзвінків від допесійної діяльності ....
???
chelovek_73
20.12.2013, 13:51
Aquaro, ось тут писав про Купанус Дея: http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2644864&postcount=73.
chelovek_73
20.12.2013, 14:55
Відгукнувся ще один чоловік, який зголосився допомогти (є знайомий провідник), зустріти, перетримати і відправити рибу.
Це Aquaro, дуже дякую за допомогу! Будемо підтримувати зв'язок!
З мого боку якщо буду мати інформацію то обов'язково поставлю вас до відома.
serg yalta
20.12.2013, 18:16
Хтось може організовувати, бо має таку можливість, а хтось в силу різних факторів не може прийняти участь в організації, зате приймаючи участь в замовленні може допомогти мінімізувати логістичні витрати. Поддерживаю.В силу большой занятости на данный момент могу принимать участие только в общих заказах.
chelovek_73
23.12.2013, 08:24
Значить з Санкт-петербурга поки така ІнформацІя: нІчого цІкавого не прийшло. В наявностІ поки ЛялІус класика і Гурамі шоколадний (Sphaerichthys osphromenoides) в хорошій якості (зі слів продавця). Також в наявності Макропод звичайний (Macropodus opercularis) та Макропод чорний (Macropodus concolor), Гурамі мраморний L, Гурамі карликовий пуміла (Gourami-Pygmy Trichopsis pumila) або гурамі воркотун.
Оце те, що є в наявності на даний момент. Ще має прибути посилочка в серерду, тому чекаємо ще до четверга/п'ятниці.
будемо чекати доки не прийде решта!
chelovek_73
23.12.2013, 10:43
Sl@vik, ну да, іншого виходу нема.
chelovek_73
26.12.2013, 09:53
Всім привіт! Пропоную вашій увазі НОВИЙ прайс від "Aquarium Glaser" в оригіналі і виборка по лабіринтовим.
Файли викладаю нижче. Кого цікавить тільки лабіринтові дивіться відповідний файл, а кого щось більше то дивіться відповідно.
Заявки по цьому прайсу приймаються до 11 січня 2014 року, риба прибуде в Київ в кінці січня (точна дата буде повідомлена додатково).
До вартості ще потрібно додати варитість доставки: 1 коробка 80 євро, 1/2 - 40 євро, 1/4 - 20 євро.
Мінімальне замовлення (включая вартість доставки) для України - 75 євро.
Може щось придумаємо по колективному замовленню?
chelovek_73
26.12.2013, 10:24
По Пітеру зробив офіційну заявку на весь список той, що ми склали. Поки чекаємо, що нам запропонують з Нового Року. Основна моя вимога щоб була вся риба та, що в списку.
Міша, не відкриваються ссилки
chelovek_73
26.12.2013, 12:10
Sl@vik, попробуй ще раз, я скачав в мене відкриваються.
chelovek_73
26.12.2013, 12:14
обновив, пробуй ще раз.
chelovek_73
26.12.2013, 13:23
Sl@vik, ну що відкрились ссилки?
Grishman
26.12.2013, 14:51
у мене працює.
Але зараз замовляти марно, наступна поставка буде в кінці січня.
chelovek_73
26.12.2013, 14:53
Grishman, замовлення потрібно робити до 11.01 + оплатити. Прибуття замовленої риби в кінці січня.
Міша, скинь ,будь ласка, просто ссилки скопірувані . не можу відкрити те що ти скинув на форум(
chelovek_73
26.12.2013, 21:01
Sl@vik, в приват. Ще у кого не працюють ссилки?
щось я там цікавого не знайшов(!
chelovek_73
26.12.2013, 22:51
Ну не скажи. Як на мене то декілька позицій точно є. Наприклад мене цікавить Macropodus occelatum (китайський круглохвостий) такого ще не маю, Macropodus erythropterus (червоноспинний, ротрюкен) для пімішування кровушки з своїми, Macropodus opercul.SUPER-RED (аналогічно), Ctenops nobili (Роксолана шукала), Betta unimaculata. По макроподах я взагалі дурний на всю голову!!! Ну і остання позиція - я давно шукав цю креветку - Macrobrachium rosenbergi. От тільки шукати шукав, а коли знайшов то не готовий зара її прийняти, нема куди.
Так може й не жирно, але що ж взяти на кінець року? Та навіть та сама Ктенопома леопардова...
chelovek_73
27.12.2013, 02:21
А така красота нікого не цікавить? Я хоч не по півням, але потрібно віддати належне селекціонерам за таку красоту!
от у Пітері, отам риба!!! можливо ще одного шанувальника лабіринтових підтягну під замовлення з РФ
Я іще раз вибачаюсь.
Більше у цій темі ніяких повідомлень із мого боку - не буде.
Мені напевно ніколи не зрозуміти цієї логіки....
Прощавайте та Бувайте здорові.
А така красота нікого не цікавить? Я хоч не по півням, але потрібно віддати належне селекціонерам за таку красоту!
Петушки хороши :)
chelovek_73
30.12.2013, 00:35
aleco, то, що приєднуєтесь може до колективки на півнів?
aleco, то, що приєднуєтесь може до колективки на півнів?
Я подумаю, до 11/01 время еще есть.
В последнее время все чаще и чаще вспоминаю лабиринтовых. Когда был еще мальчишкой лет 10 в моем первом аквариуме (а правильней сказать квадратной цельной литой стеклянной банке литров на 10, которую принес мне откуда то отец) поселились петушки и лялиусы подаренные мне моим другом детства. Петушки стали первой икромечущей рыбой, которую я развел в том далеком детстве. Так что эта рыба напоминает мне о светлом и добром времени детства.
Но, чтобы их завести надо найти дополнительное место. Вот в этом и вопрос. Есть над чем подумать.:)
chelovek_73
30.12.2013, 18:02
aleco, ну давай думай.
chelovek_73
01.01.2014, 21:45
Не хотів створювати нову тему, тому: Вітаю всіх одноклубників з Новим 2014 роком! Всім від щирого серця бажаю міцного здоров'я вам і вашим родинам! Успіхів, натхнення, щоб всі мрії збулись. А всі негаразди залишити без огляду в старому році!
chelovek_73,
Кстати в общем прайс-листе есть еще предложение по лабиринтовым, которые почему то не попали в отдельную выборку. Например:
455703 Sphaerichthys acrostoma black tail chocolate gourami - Бронзовый Гурами (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2478300&postcount=1). К тому же какая то новая позиция. Думаю темнее чем на прикрепленном ниже фото.
455803 Sphaerichthys osphromenoides chocolate gourami - Шоколадный Гурами (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2478300&postcount=1)
chelovek_73
02.01.2014, 04:27
aleco, дякую. Можливо я пропустив коли робив виборку.
Роксолана
10.01.2014, 18:34
Хочу з сумом сказати, що досі проблеми з перевезенням риби з Росії. Провідники просто не беруть пакунки.
Вже тиждень не можу відправити свою рибу.
chelovek_73
10.01.2014, 18:37
Роксолана, так і є. Мені казали, що із-за терактів які відбулись у минулому році то шерстять їх трохи. От і не беруть.
До конца Олимпиады никто ничего не будет перевозить
chelovek_73
10.01.2014, 18:58
До конца Олимпиады никто ничего не будет перевозить
В принципі все можливо.А коли кінець оної?
chelovek_73
13.01.2014, 14:40
Всым привіт!
Значить на сьогодняшній день маємо таку ситуацію. По наявності в Пітері риб залишилось без змін. Більшість під замовлення. Останній список який пішов в Пітер - Гурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб., - 34 шт.;
- Гурами карликовый шоколадный (Mini Chocolate Gourami Parasphaerichthys lineatus) - 80 руб., - 40 шт.;
- Гурами розовый целующийся (Helostoma temmincki Pink Kissing) - 100 руб., - 6 шт.;
- Гурами зеленый целующийся (Helostoma temmincki Green Kissing) - 100 руб. – 6 шт.;.
З того, що є в наявності:
- Гурами карликовый пумила (Gourami-Pygmy Trichopsis pumila), гурами ворчащий - 80 руб.;
- Гурами шоколадный Sphaerichthys osphromenoides - 120 руб.;
- Лялиус классический Colisa lalia - 95 руб.;
- Макропод черный (Macropodus concolor) - 90 руб.; Петушок (самка) (Betta splendens) - 60 руб.;
- Петушок полулунный и супер-дельта Betta splendens var Halfmoon and Super Delta Tail - 150 руб.
19 лютого 2014 року (виїзд з Києва в 08:00) одна симпатична дівчина їде часним рейсом (автобусом) в Росію (С.петербург), повернення 23 лютого 2014 року (виїзд в 20:00) - тобто маємо нагоду отримати якийсь перелік замовленої риби (список вище). З Оксаною я спілкувався телефоном і попереднє погодження отримав. Єдине на даний момент прохання щоб хтось зустрів в Києві по прибуттю з Росії і забрав рибу. За дану інформацію хочу особисто подякувати Sl@vik (Славіку) - ДЯКУЮ!!!
На даний момент маємо такий стан справ. Думаю, якщо хтось бажає ще дозамовити Гурами шоколадный Sphaerichthys osphromenoides - 120 руб. -прошу робіть, часу ще трохи є. Моє прохання про парність особин думаю виконають.
Також прошу переглянути замовлення тих хто це робив починаючи з пост №35 і підтвердити замовлення або відмовитись.
Всім дякую!
про утримання даної рибки зі свого досвіду!!!!
потрібен окремий акваріум на 40-50 л з великою кількістю рослин, ph не більше 6. gh4-8. kh 2-4. температуру 25-27 С, тобто ремосмос. зовніш. фільтр з торфяним наповненням щоб утримувати рн. бо загинуть через тиждень. прошу всіх про це подумати!
chelovek_73
13.01.2014, 15:36
Sl@vik, краще створи окрему темку і докладно опиши будь ласка все з власного досвіду. Там же ж будеш вести всі обговорення про них і розмноження і підняття малька якщо таке дай Бог трапиться!!!
Grishman
13.01.2014, 16:28
Всым привіт!
Значить на сьогодняшній день маємо таку ситуацію. По наявності в Пітері риб залишилось без змін. Більшість під замовлення. Останній список який пішов в Пітер - Гурами лакричный суматранский (Parosphromenus sumatranus) - 100 руб., - 34 шт.;
- Гурами зеленый целующийся (Helostoma temmincki Green Kissing) - 100 руб. – 6 шт.;.
З того, що є в наявності:
- Гурами карликовый пумила (Gourami-Pygmy Trichopsis pumila), гурами ворчащий - 80 руб.;
- Гурами шоколадный Sphaerichthys osphromenoides - 120 руб.;
- Лялиус классический Colisa lalia - 95 руб.;
- Макропод черный (Macropodus concolor) - 90 руб.; Петушок (самка) (Betta splendens) - 60 руб.;
- Петушок полулунный и супер-дельта Betta splendens var Halfmoon and Super Delta Tail - 150 руб.
19 лютого 2014 року (виїзд з Києва в 08:00) одна симпатична дівчина їде часним рейсом (автобусом) в Росію (С.петербург), повернення 23 лютого 2014 року (виїзд в 20:00) - тобто маємо нагоду отримати якийсь перелік замовленої риби (список вище). З Оксаною я спілкувався телефоном і попереднє погодження отримав. Єдине на даний момент прохання щоб хтось зустрів в Києві по прибуттю з Росії і забрав рибу. За дану інформацію хочу особисто подякувати Sl@vik (Славіку) - ДЯКУЮ!!!
На даний момент маємо такий стан справ. Думаю, якщо хтось бажає ще дозамовити Гурами шоколадный Sphaerichthys osphromenoides - 120 руб. -прошу робіть, часу ще трохи є. Моє прохання про парність особин думаю виконають.
Також прошу переглянути замовлення тих хто це робив починаючи з пост №35 і підтвердити замовлення або відмовитись.
Всім дякую!
В зв’язку з відсутністю майже всієї риби з мого замовлення, збільшую
Гурами шоколадный (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб., до 10шт.
chelovek_73
13.01.2014, 16:34
Складаємо новий список по наявній рибі. Поки маємо:
- Гурамі шоколадний (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб., - 45 шт. (Grishman (10 шт. 50/50), serg yalta (4 шт. думаю 50/50 по статі), Sl@vik (5 шт. 2 самця + 3 самки), gyramik (5), Роксолана (5-6 шт. три пари або 2 самця + 3 самки), ...); Max-666 (5 шт. 2 самця+3 самки); Тёма (10 шт. пропорція 50/50);
- Макропод черний (Macropodus concolor) - 90.00руб., – 10 шт. (беру тільки я поки);
Маякніться хто ще хотів Гурамі шоколадний (Sphaerichthys osphromenoides)???
На цих два найменування маємо більше ніж 1500 рублями і відправка буде. Буду просити щоб парами відправляли!
Так потрібно пропорції по статі риб - пліз пишіть.
Дякую!
Напевно зупинимось з набором шоколадних! СТОП!
Здравствуйте, Я тоже не против заказать гурами шоколадного- какова цена ???:)
chelovek_73
13.01.2014, 20:35
Max-666, ціна вказана 120 руб/шт. В переводі на гривні - 30 грн/шт. Я розумію, що ви маєте бажання придбати собі таких... А у вас є акваріум з відповідними умовами для їх утримання? Пост №149 коротко, перечитайте про ті вимоги які для них потрібні. Щоб не вийшло раптової їх смерті для вас. Мені звісно не шкода. Вибачте у вас в профілі не вказано параметри води в аквасах.
До ціни на рибу буде додаватись вартість передачі термобоксів на автобус + вартість перетину кордону + вартість доставки до Києва. Розумієте це?
Міша, наступного разу ми всі разом, хто отримає цю чудову рибку, створимо темку і будемо ділитися своїми спостереженнями, враженнями, досвідом!!!
chelovek_73
13.01.2014, 21:05
Славік, без проблемс. Обов'язково створимо! І по лакричних теж це зробимо. Просто багато людей думають, що раз це гурамі то вона проста в утриманні. А не все так просто як здається.
chelovek_73
13.01.2014, 21:10
Grishman, gyramik від вас пропорція по статі!
chelovek_73
13.01.2014, 22:06
Max-666, додано да замовлення. Слідкуй за темою!
Ще раз нагадаю, щоб довго не листати тему: http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2638023&postcount=47. Ознайомтесь хто ще не читав.
chelovek_73, Гурамі шоколадний (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб-10шт. примерно 50/50
и еще pH6 при содержании это вообще устаревшая информация,это скорее для стимуляции разведения,самое главное это температура воздуха в комнате,если прохладно или открытый аквас и рядом сквозняки и т.д.,при кондционере в комнате вообще разводчики рекомендуют затягивать поверхность пищевой пленкой(а при выращивании малька они на этом вообще категорически настаивают).ну и еще один момент-"качество транспортировки",при неправильной или затянувшейся транспортировке часто "страдают" от бактерий.
chelovek_73
13.01.2014, 23:52
Тёма, в замовлення додано.
chelovek_73, и еще pH6 при содержании это вообще устаревшая информация,это скорее для стимуляции разведения,самое главное это температура воздуха в комнате,если прохладно или открытый аквас и рядом сквозняки и т.д.,при кондционере в комнате вообще разводчики рекомендуют затягивать поверхность пищевой пленкой(а при выращивании малька они на этом вообще категорически настаивают).ну и еще один момент-"качество транспортировки",при неправильной или затянувшейся транспортировке часто "страдают" от бактерий.
Це ви про що конкретно?
Якщо про утримання лабіринтових то яне зі всім погоджусь з вами. Щодо знаходження акваріума з лабіринтовими (це не тільки шоколадок стосується) в кімнатах при кондиціонерах чи протягах то це так. При повністтю відкритих банках лабіринтових не тримають, мають схильність до стрибків і як наслідок смерть! Просто напросто покровне склоі ніякої плівки не потрібно. Хоча все можливо. При частих відкриваннях плівка просто рветься. Я вже скільки часу піднімаю малька макропода, гурамі, ляліуса і ні разу не використовув плівки - покровне скло. Залишається маленька шпаринка, утворюється праниковий ефект і все нормально, застуди в них не буде ніколи. І температура в кімнаті не така вже й важлива. Звісно коли тепліше то краще. Ви про це?
А взагалі нормальний рН для утримання і розведення таких риб типу лакричних або шоколадних то це рН3,5 - 5,0 (щодо цієї цифри то радять серйозні заводчики). Потім, трохи згодом буде відповідна тема що до цього і все там буде описано конкретно для всіх. Доречі описувати будуть заводчики цих риб, які на даний момент їх очікують і звісно власний досвід і спостереження. Секрету не буде, ми хочемо щоб люди знали як правильно їх утримувати і розводити. Плюс я маю намір викласти також фото своїх пару біотопних банок які я зара починаю робити під лакричних.
Просто багато людей думають, що раз це гурамі то вона проста в утриманні. А не все так просто як здається.
Еще добавте, что рыба родилась и выросла в Питерской воде.
А она оооочень отличается от нашей.
при наявності осмосу все не так вже й страшно
chelovek_73
14.01.2014, 00:20
Kondor, Пітерська вода тут всерівно ні дочого. Вище вказані параметри води для нормального утримання і нерестів. І там її так само готують спеціально для планових нерестів та й не тільки планових. А по приїзду до нас при наявності осмосу нема ніяких проблем зробити таку ж. Плавний перевід + карантин гарненький і все буде "гуд лімонад".:)
chelovek_73, о каких серьезных разводчиках идет речь?Есть амераканская,английская и немецкая ассоциации(есть и другие кого-то 100%упустил) по лабиринтовым,в Германии есть клуб по Sphaerichthys и Parosphromenus и им подобным,есть немецкий форум где я и брал эту информацию,причем опыт простых любителей,также там есть опыт одной азиатской фирмы,специализирующейся по лабиринтовым,там и была рекомендация такого разводчика по-поводу выращивания мальков в емкостях затянутых пищевой пленкой("для правильного формирования дыхательного аппарата молодежи")
Kondor,не надо добавлять,что она питерского разведения,там нет ни слова о том,что рыбка местного разведения!
chelovek_73
14.01.2014, 00:45
chelovek_73, ... в Германии есть клуб по Parosphromenus
Про нього і йдеться. Звідти інформація.
chelovek_73, ... по-поводу выращивания мальков в емкостях затянутых пищевой пленкой("для правильного формирования дыхательного аппарата молодежи")
Ну я кажу плівкою ніколи не користувався і розвиток лабіринтового органу завжди проходить на ура. Не спорю на рахунок плівки може воно й так.
не надо добавлять,что она питерского разведения,там нет ни слова о том,что рыбка местного разведения!
Ніхто й не говорить що шоколадні конкретно ПІтерського розведення. Так є там риба їхнього розведення, є ї привозна і це я уточню і викладу в темі по конкретно кожному виду який буде до нас їхати.
Кот мартовский
14.01.2014, 01:00
Автобус через Беларусь с Питера пойдёт?
chelovek_73
14.01.2014, 01:08
Кот мартовский, от точно куди він піде не знаю ще. Та й Оксана не знає, але скоріш за все напевно через Сеньківку (https://www.google.com.ua/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=gtTqHPxVpiEzvM&tbnid=Pc6XnAyphd0iJM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fpik.cn.ua%2F4298%2F29-ogo-chervnya-punkt-propusku-senkivka-ne-pratsyuvatime%2F&ei=YXHUUor0N8rUswbJ5IDYBg&bvm=bv.59378465,d.Yms&psig=AFQjCNE1THLVDKdazexIjzFTzKwuW11rfw&ust=1389740666242711) (ще кажуть на цей пункт пропуску "Три сестри" (http://www.gorod.cn.ua/image/news/gorod_3/gr_20.06.12_senkovka.jpg), Чернігівська область) тодою найкоротший шлях. Там наш кордон відразу з Росією і Білорусією. Там ще молодіжні фестивалі кожного року влаштовують. Точніше буде відомо ближче до 19 лютого. Коль, а що тобі потрібно через Білорусів щоб маршрут йшов?
Кот мартовский
14.01.2014, 01:14
chelovek_73, если обратно будет идти через Беларусь, есть большая вероятность того, что рыба не пройдёт через таможню.
chelovek_73
14.01.2014, 01:18
Кот мартовский, в такому випадку це точно. Подивимось. Хоча не думаю що вони туди попруть.
Кот мартовский
14.01.2014, 01:21
тодою найкоротший шлях.
Меньшее расстояние через Беларусь.
chelovek_73
14.01.2014, 01:23
Можливо, не знаю. Почекаю відповіді Оксани.
Роксолана
14.01.2014, 03:41
chelovek_73, В цій дискусії підтримаю Вас, ніколи покривною плівкою не користувалась і не бачу взагалі практичної переваги в порівняні з покривним склом, яке до плівки чудово слугувало акваріумістам. Про pH, то вода бажано пом'якшена для шоколадних, але наскільки мені відомо, то "домашня"(не дикарі) риба чудово себе почуває в межах від 6,5 і до майже 7,5. І це звичайна ситуація з рибами, коли молодь адаптовується до нових умов, де зростала на відмінну від диких риб, яких вкрай складно перевести на зручніші для акваріуміста умови. Тому постарайтесь уточнити справді, чи це розвідна (напевне азійська розводня) чи дикі (в цьому я трішки сумніваюсь, хоча...).
у мене вони теж живуть в воді з під крану і рн 7-7.5, але ситуація така що за короткий проміжок часу риба загинула. можливо при відповідній кислотності риба менше здатна до впливу хвороб!
Я думаю не надо создавать рыбе сразу "спартанские условия" с высоким рН. Нужно создать природные, развести, закрепить в культуре, ну а потом можно экспериментировать с адаптацией
chelovek_73
14.01.2014, 09:26
юси, я повністтю згідний. Адаптація на наші умови і щоб не сильно гратись з водою плтрібно продити поступово. Підняття рН на пів одиниці на два-три покоління один раз. Ну так образно говорю. Я думаю зрозуміло про що я. І в подальшому молодняк піднімається на цих параметрах, подальші нерести і знов підняття на пів одиниці.
Grishman
14.01.2014, 09:29
Grishman, gyramik від вас пропорція по статі!
50/50
Я понял,что каждый будет пользоваться той информацией,которую сам нашел:) Рыба не дикарь-100%.Скорее с азиатских разводен(в Гляйзере 100% от азиатов).По-поводу пленки это была одна из рекомендаций азиатского разводчика,т.к. для выращивания мальков использовались емкости похожие на пищевые контейнеры(это было видно по фотографиям)
И еще,если окажется прав Кот мартовский и поезд поедет через Беларусь,то это действительно плохо(((
chelovek_73
14.01.2014, 10:19
Grishman, п'ять твоїх штук на пополам не ділиться!
chelovek_73
14.01.2014, 10:25
Тёма, зрозуміло, що плівка це як варіант, альтернатива склу. Ніхто ж не каже, що її не можна застосовувати. А по умовам утримання, то вся інформація від заводчиків буде звісно враховуватись, але кожен буде виходити з тої ситуації в кого яка вода і можливості доведення її до норми. Тут нема сенсу спорити. Все ноомально. Я просто втрачаю пости з інфою по колективці, вони тікають далеко вперед. Розумієш про що я?
Grishman
14.01.2014, 13:42
Grishman, п'ять твоїх штук на пополам не ділиться!
Та ну? Це точно? :)
http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2678931&postcount=151
Grishman
14.01.2014, 13:45
Тёма, зрозуміло, що плівка це як варіант, альтернатива склу. Ніхто ж не каже, що її не можна застосовувати. А по умовам утримання, то вся інформація від заводчиків буде звісно враховуватись, але кожен буде виходити з тої ситуації в кого яка вода і можливості доведення її до норми. Тут нема сенсу спорити. Все ноомально. Я просто втрачаю пости з інфою по колективці, вони тікають далеко вперед. Розумієш про що я?
Можливо буде зручніше в першому пості всю інфу фіксувати, так як в інших багатотомних темах?
chelovek_73
14.01.2014, 15:10
Grishman, сорі. Пропустив і не виправив. Ще раз прошу вибачення.
По посту 1 то це потрібно Роксолану напрягати, вона ж тему створювала. Не хочеться людині лишній клопіт створювати!
Так зупиняємо набір на шоеоладних! Ці б забрати! Всім поки дякую!!! Чекаємо 10/12 лютого на інформацію!
chelovek_73
26.01.2014, 09:35
Всім доброго ранку!
Ось яку відповідь маю з Пітера:
...я не умею различать шоколадок по полу, научите - постараюсь. на окрас при вылове - ориентироваться нельзя, все вмиг становятся одинаковыми.
конколоры - попытаюсь, в зависимости от размера в наличии.
документы - можно сделать ветсвидетельство, но оно действует только на территории РФ. в Петербурге нет структуры с международной аккредитацией. так что - как обычно, только контрабанда.
Тому поки маємо таку інформацію. Тобто все в силі.
Список по наявній рибі:
- Гурамі шоколадний (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб./шт.
- Grishman (10 шт. 50/50),
- serg yalta (4 шт. 50/50 ),
- Sl@vik (5 шт. 2 самця + 3 самки),
- gyramik (5 шт. 2 самця + 3 самки),
- Роксолана (6 шт. 3 самця + 3 самки),
- Max-666 (5 шт. 2 самця+3 самки);
- Тёма (10 шт. пропорція 50/50).
ВСЬОГО - 45 шт (21 самець 24 самок).
- Макропод черний (Macropodus concolor) - 90.00руб., – 10 шт. (беру тільки я);
В загальному 55 штук рибасиків з Пітера. Чекаємо 10/12 лютого.
Загальна сумма по шоколадних: 5400 рублями або 1350 гривень.
Роксолана
26.01.2014, 23:57
chelovek_73, Різниця в статі шоколадних гурамі полягає в тому, що самка має більш заокруглений ротик, а ротик самця більш гострий. Плюс у самця спинний плавник гостріший.
chelovek_73
26.01.2014, 23:59
Роксолана, та я це знаю, а от в Пітері видно не знають цього...
chelovek_73
27.01.2014, 00:01
На форумному сервері година глючить або не виставлена! Цілу годину різниця!!! Чи це тільки в мене таке?
також самці трішки більші
На форумному сервері година глючить або не виставлена! Цілу годину різниця!!! Чи це тільки в мене таке?
У меня тоже так было, пока не поставил часовой пояс +2
chelovek_73
03.02.2014, 10:59
keys, так в мене стоъть часовий пояс +2!
chelovek_73
03.02.2014, 14:34
Новий прайс від Глязера. Ціна я вам скажу на 425512 Macrop.occelatum INCHEON g.br. korea paradise 3-4cm - 16,43 євро. Росте макрик в ціні, росте...
chelovek_73
19.02.2014, 09:37
Всім привіт! Ситуація з Пітерським замовленням така: з шоколодних гурамі в наявності тільки 10 шт (хоча я бронював 45 шт). Два дні назад мені повідомили, що в наявності тільки 10 шт і нових завозів не буде.
З огляду на це рахую що нема сенсу розпилятись із-за десяти рибин, доставка обійдеться дорожче. Вибачте звісно за довге очікування, але ситуація така.
chelovek_73
21.02.2014, 13:57
Всім привіт! От кого цікавить Гурамі цілуючийся: http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=170553. Знайшов в нас на форумі. Чоловік з Запоріжжя.
Міша, бронь на своє замовлення знімаю так як скоро відновлюю поїздки у відрядження!
chelovek_73
21.02.2014, 15:16
Sl@vik, ти маєш на увазі Пітерське замовлення? Якщо так то тоді все зірвалось. Нема наявної риби поки. Я тебе зрозумів. Тоді можливо через тебе будемо щось тягнути до нас! Давай пиши що і як!
а що писати? буду кататись по світові! де і що не знаю та з аквафорумом не прощаюсь, буду й надалі слідкувати за акважиттям як в Україні так і поза її межами.
chelovek_73
21.02.2014, 15:21
Славік головне не пропадай. А щось буде цікаве то пиши, а може яка допомога то теж...
chelovek_73
16.05.2014, 18:36
Ну вже і цю тему теж треба підняти бо теж не видно в розділі.
Може в кого якісь пропозиції назріли? Давайте обговоримо.
chelovek_73
08.06.2014, 17:54
Всім привіт! Наш колега (Славік) пробив Шоколадок (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2859697&postcount=85) і ще Шоколадок (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2859722&postcount=86). Томоже колективкою скластись і придбати (хто бажає), а якщо більше 20 то може ще дешевше буде!!!
Пробиваю інших поставщиків. Можливо завтра появиться нова інфа по цій гарній рибці!
Як щодо оргагізації спільного замовлення на щоколадних гурамі. Є кілька вріантів поставщиків. Ціну уточнюю. Хто бажає придбати цю рибку пишіть бажану кількість. Думаю за кількаднів отримати повну інформацію і органі зувати замовлення, створити тему.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010