Показати повну версію : Калібровка РН-метра.
Шановні форумчани!
Підскажіть будь ласка як правильно відкалібрувати РН метр.
Купив прибор, заміряв РН показує7,3. При цьому дропчокер (жовтий).
А тест на РН (птеровський показує 6,5) Живність при цьому почуває себе нормально.
Хочу провірити РН-метр але незнаю який потрібен калібровочний роствор.
Прибор з ось такою маркіровкою РН-009(1).
В Аровані вибір великий, і сухі, і рідкі (дешеві і дорогі) РН-4,01, 7,00, 10,01.
А який брати незнаю, підскажіть якщо можна?
Збруч, Есть порошки. Калибруют по 4,0 и 6,76. Если интересно могу глянуть, вроде дома было пара пакетов.
краще брати готовий калібрувальний розчин, т.я. для приготування буферного розчину з сухих сумішей потрібні навички для правильного переносу наважки у розчин та точна мірна посуда, а сама схема калібрування - промиваєте електрод у дистилляті, занурюєте у калібровочній розчин й через декілька хвилин підкручуєте юстировочній гвинт щоб показники приладу співпадали з рН розчину
Збруч, http://www.simvolt.com.ua/rus/electrody-rus/kalibr-rastvory.html
Тобто, як я правильно зрозумів, підійде любий калібровочний розчин (злюбим показником, чи то 4,1 чи 6,8 і під той підігнати РН-метр?)
Я зрозумів що мій прибор калібрується по одні точці. Так?
Збруч, лучше по 2-м точкам.
у дешевых рН метров шкала линейная, поэтому особого смысла в калибровке по двум точкам нет, но если будете делать по двум, то последний раствор необходимо выбирать так, чтобы его рН максимально приближалось к тому диапазону в котором вы будете использовать рН-метр, к примеру если у вас 2а раствора 1) рН = 4,0 и 2) рН = 6,76, то сначала калибруете по первому, а затем по второму, но не наоборот!
Дуже дякую за пораду! будемо пробувати.
у дешевых рН метров шкала линейная, поэтому особого смысла в калибровке по двум точкам нет, но если будете делать по двум, то последний раствор необходимо выбирать так, чтобы его рН максимально приближалось к тому диапазону в котором вы будете использовать рН-метр, к примеру если у вас 2а раствора 1) рН = 4,0 и 2) рН = 6,76, то сначала калибруете по первому, а затем по второму, но не наоборот!
А как откалибрировать пш метр, если значения на пш метре 6,7 а не 6,76. Или выставлять 7,6. То есть, нет третей цифры.
если разрядность рН метра до десятых то у него, скорее всего, и ошибка +/- 0,1, так что особой разницы нет, но все же правильно выставить 6,8 если рН раствора равен 6,76, а лучше калибровать по рН = 7,00
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010