Показати повну версію : нужна консультация по холодноводному аквариуму
s. berestetsky
30.01.2004, 10:40
Необходима консультация по развитию растений в холодноводном аквариуме. Куплю растения, желательно всесезонные.
Станислав Берестецкий
Олександр Бешлега
30.01.2004, 10:57
Станислав, напишите письмо Михаилу Крокодилу - это наш участник и большой спец по холодноводным аквариумам.
Ми брали рослини просто з річок, озер та ставків - елодею, водоперицю, сальвінію, стрілолист, частуху, латаття - словом, все, що подобалось, був би тільки об'єм. Чудово росте валіснерія, на відміну від більшості інших, на зиму не відмирає. Стрілолист і частуха пруть з води, заводьте тільки якщо Вас це влаштовує. Перед посадкою рослини ретельно промивали в проточній воді, потім витримували в окремій посудині для виявлення різних небажаних тварин.
А еще класная штука елеохарис!
Михаил Погребиский
31.01.2004, 15:13
Автор оригинала Сергій
Чудово росте валіснерія, на відміну від більшості інших, на зиму не відмирає.
А що КОНКРЕТНО на зиму відмирає?:) Бо в мене ЧОГОСЬ не відмирає!:)
Михаил Погребиский
31.01.2004, 15:15
Автор оригинала s. berestetsky
Необходима консультация по развитию растений в холодноводном аквариуме. Куплю растения, желательно всесезонные.
Станислав Берестецкий
Какая температура планируется?
Автор оригинала Михаил Крокодил
А що КОНКРЕТНО на зиму відмирає?:) Бо в мене ЧОГОСЬ не відмирає!:)
Практично все, що ми брали з природних водойм (сальвінія, водокрас, елодея, водопериця, водяний горіх), на зиму ми скидали температуру до 12-15о (просто не підігрівали воду, а в палаці піонерів була десь така температура:)) і зменшували світловий день до 5-7 годин. Валіснерію, ясна річ, брали з акваріуму, в природних водоймах на сході України принаймні я її не бачив. Ряска теж не відмирала, фонтіналіс, ну і річчія (цю ми теж брали акваріумну), але всі рослини призупиняли ріст.
А у тебе що росте і взимку? Ти не брав нічого з природних водойм? У тебе є гелеохаріс?
Пробачте що встряю. В Міши гелеохаріс - є.
А в мене він саме взятий з природи. Зимою росте так як і влітку, тобто - задовбався я його сапати кожні 2 тижні. Щоправда, температура значно не знижується взимку - опалення це одне з тих благ, яке поки доступне в кожному столичному помешканні. Грілок я теж не ставлю, принаймі в своїх домашніх акваріумах.
Автор оригинала Кокан
Пробачте що встряю. В Міши гелеохаріс - є.
А в мене він саме взятий з природи. Зимою росте так як і влітку, тобто - задовбався я його сапати кожні 2 тижні. Щоправда, температура значно не знижується взимку - опалення це одне з тих благ, яке поки доступне в кожному столичному помешканні. Грілок я теж не ставлю, принаймі в своїх домашніх акваріумах.
:) Колись може вициганю
Михаил Погребиский
01.02.2004, 21:33
Автор оригинала Сергій
Практично все, що ми брали з природних водойм (сальвінія, водокрас, елодея, водопериця, водяний горіх), на зиму ми скидали температуру до 12-15о (просто не підігрівали воду, а в палаці піонерів була десь така температура:)) і зменшували світловий день до 5-7 годин. Валіснерію, ясна річ, брали з акваріуму, в природних водоймах на сході України принаймні я її не бачив. Ряска теж не відмирала, фонтіналіс, ну і річчія (цю ми теж брали акваріумну), але всі рослини призупиняли ріст.
А у тебе що росте і взимку? Ти не брав нічого з природних водойм? У тебе є гелеохаріс?
Ну, при 15, я думаю, вони повинні всеж-таки рости. При 12 - не знаю. Справа в тому, що відмирання для вітчизняної трави на зиму зовсім не обовязкове - при умові, якщо не знижувать температуру і не зменшувать світловий день та освітленність.
Часто наша трава, взята з водойм, гине по якійсь причині - і це помилково звязують з відмиранням на зиму (якщо це співпадає із зимнім періодом).
Елодея канадська і водопериця ( перистолистник мутовчатий, міріофіллум спікатум) в мене ростуть круглий рік - і вже не один рік. З фонтіналісами також проблем немає. Елеохарис є - поки що не дуже багато - бо сам він дрібний, площу завойовує повільно, тим більше, що садив я невелику кількість. Та на базарі вже його продавав. В мене він якраз зараз інтенсивно цвіте ( колоситься).
А в мене гелєохаріс колоситься постійно, вважаю причиною цього яскраве освітлення.
Михаил Погребиский
02.02.2004, 14:41
Автор оригинала Кокан
А в мене гелєохаріс колоситься постійно, вважаю причиною цього яскраве освітлення.
Так і в мене - як почав - так і понесло!
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010