Увійти

Показати повну версію : Досвід лікування Іхтіофтиріазу

Avgust
12.10.2007, 20:57
Вітаю всіх ! Скажіть будь ласка в кого який досвід лікування цієї хвороби ? В мене вже 5 рибок померло . Я лікую Біциліном 5 і метиленовою синькою а також 30 хв купаю в соленій ваночці . Всеодно риби помирають. Чи є шанси вилікувати риб від цієї хвороби ? Чи ця хвороба не виліковна ? Поділіться будь ласка своїм досвідом лікування .

vanessa
12.10.2007, 22:34
Головне - не запустити, само не пройде, лікувати обов'язково і прямо в акваріумі. Препарати для лікування є і у водяного (http://eshop.aquariumist.in.ua/product_info.php?cPath=40_45&products_id=175) і на аровані (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=72_74&products_id=1701). Можливо хто із твої земляків допоможе тобі з ФМЦ (щоб швидше було бо поки ти в ім купиш то ще пару рибок помре), по його дозуванні - шукай по форуму але навскидку так -1мл на 100л вносити 3-5 днів підряд наніч (після вимикання світла, бо він до нього чутливий). Підняти на 2-3 градуси температуру, відносто тієї яка в тебе постійно. Якщо в фільтрі є активоване вугілля - викинути його. Потім велика підміна води

Це звісно дуже погано але це лікується досить успішно

ЗІ біцилін - антибіотик, я так думаю він тут мало допоможе

nature
12.10.2007, 22:57
вносити 3-5 днів підряд наніч (після вимикання світла, бо він до нього чутливий).

Будьте добрий, поясніть наскільки світлочутливість ФМЦ (?)
- діючої речовини може всуттєво знизити її активність?

Чи є якісь дані про світлочутливість діючої речовини,
що це за речовина, який механізм її дії?

З повагою,

vanessa
12.10.2007, 23:00
Я мав наувазі не збудника а ліки(ФМЦ). Під дією світла ліки швидше втрачають свою активність. Чому так - не знаю, мені так сказали, я так і сам лікував тому так і розказую... можливо мене неправильно інформували ....

Щось я занадто швидко відповів. повторююсь, я незнаю. так мене поінформували люди, яким я довіряю....

Avgust
12.10.2007, 23:22
Біцилін 5 під дією світла втрачає активність.Це повьязанно напевно з його хім будовою. А на молекулярному рівні не знаю ,нам не пояснювали в університеті . Але точно знаю що Біцилін 5 розкладається від світла .

nature
12.10.2007, 23:57
Біцилін 5 під дією світла втрачає активність.Це повьязанно напевно з його хім будовою. А на молекулярному рівні не знаю ,нам не пояснювали в університеті . Але точно знаю що Біцилін 5 розкладається від світла .

Чи Ви певні, що саме Біцилін5 є діючою речовиною
у боротьбі з іхтіофтіріусом?

Якщо так - то на якій стадії?

Чи відомий Вам біологічний цикл розвитку патагента?

З повагою,

Avgust
13.10.2007, 00:30
Ні не впевнений що Біцилін 5 є діючою речовиною у боротьбі з іхтіріусом . Я взагалі недавно тільки про цю хворобу прочитав , тому що мої рибки ніколи не хворіли .Я лише пробував лікувати по пораді одної людини - Біциліном 5. Тому і кажу що застосовував .Можу сказати лише одне - ефекту ніякого .

Алена С.
13.10.2007, 09:32
Прекрасно работает тетровский Контральк.Вылечила рыб без повышения температуры.На один день затемняла аквариум.Есть еще вариант попробовать посолить воду.Поищите на форуме через поисковик.Очень много тем именно по поводу ихтика и предложены разные методы лечения.

vanessa
13.10.2007, 09:57
Десь на форумі можна знайти посилання на сттатю із якогось російського журналу, автор роді Юдаков, як лікувати різні форми іхтіофтіріуса у різних риб. там такі методики описані.....

Fancy
13.10.2007, 10:30
Статья Славы Юдакова (http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=570&highlight=%DE%E4%E0%EA%EE%E2)

тут (http://www.vitawater.ru/aqua/ill/ichtyo.shtml) очень хорошо написано, с картинками :)

gennadiy
14.10.2007, 04:59
Виркон С отлично справляется с этой проблеммой

Svetla
15.10.2007, 14:52
Зачем использовать пушку против воробьев?! Зачем вливать Бициллин против ихтиофтириоза? На форуме сложно найти тему, описанную лучше и подробней, чем борьба с этой болячкой. Поищите!
Свет вырубать надо всего лишь потому что в состав ФМЦ входит краситель, который распадается на свету. Лично я использую малахитку (Малахитовый зеленый - метиленовый синий немного не для этих целей используют) + поднятие температуры. В состав ФМЦ входит формалин, который не всегда полезен для рыб. За неделю от манки не остается следа.

Den_FL
15.10.2007, 15:59
У меня 4 дня назад появилось, за 2-3 дня все прошло!
Использовал Антипар , выкл свет,темп на 2 градуса поднял! Через 1 день прошло почти у всех кроме 2 пицилий, на 3 день прошло вопще,еще 2-3 лечение,и все ок! Если вовремя заметить то проблем нет,все живые, если запустить,то уже другое дело!

Olexa
15.10.2007, 16:40
Вылечил своих рыбсов, притом была запущеная стадия (по началу проповал солью) - за неделю издохло штук семь неонов, 5 данио идва борбуса. Лил Сера Костапур по инструкции. За неделю все прошло и польше гибели рыбасиков не было, а те что были заражены - выздоровели.

Фіалка
09.01.2008, 12:23
поможіть мені як позбутися цієї болячки

тернеция
09.01.2008, 12:57
Здесь, на форуме, наберите в поиске " манка", "ихтиофтириоз" - материалов очень много.