Показати повну версію : ВІДРО
OlexandR
19.10.2007, 00:52
Всім привіт! У мене лопнув акваріум "АКВАЕЛЬ"..., відповідно риб усіх переловив в відро на час виготовлення нового акваріума, в відро поставив фільтер, обігрівач , водорослі, та лампу денного світла :) Відро 12 літрів , в середині воно покрито емаль"ю білого кольору... після 5-ти днів перебування в ньому риб... вони стали блідими (окрім Риби ніж , та мастацембелусів), як я зрозумів зміна іхнього кольору відбулося через "білий фон відра". Риби себе почувають чудово, всі енергійно плавають, добре ідять, активні. От тільки забарвлення наближене до білого.. Чи може це ім якось зашкодити? Чи відновлеться насиченість кольорів в акваріумі? до виготовлення акваріума ще 2 тижня. :o
Когда мне нужно было досыпать грунт в аквариум, сделал то же самое.
Рыбы в ведре пробыли часа 4. После высадки в аквариум цвет был белый. После этого на 2-е сутки умерло 2 рыбы. Сегодня ещё одна.
Вряд ли это связано с ведром, но не исключаю.
ні, емаль абсолютно нейтральна, вона ніяким макаром впливати не повинна.
зменьшення яскравості може бути пов"язане з зміною умов для риби в меньш комфортний бік.
keepo, я в этом ведре полы мою. Может, недостаточно хорошо помыл ведро.
вопрос на засыпку: а если б эмаль в ведре была темная, какого цвета стали бы рыбы? ;)
В любом случае поблекли бы. Я бы точно побледнел..
Белыми. От стресса. ИМХО :)
У них стрес, а вы им свет туда!!! Нада было наоборот претинить, в аквариумах не рекомендуют использовать белый грунт потомушто он раздражает рыб и прыводет к стресовому состаянию, не рыба канешно привыкнет но на ето надо время. А стрес приводет к гибели...
OlexandR
19.10.2007, 11:38
Стресового становища я в них не бачу.., все ніби нормально.., активні вони , тільки от побіліли чуть. Що порадите робити? (до нового акваріума ше 2 тижні + час на кришку) Можливо грунт з акваріума в відро насипати?... я не маю іншої ємкості деб іх міг тримати :(
Стресового становища я в них не бачу.., все ніби нормально.., активні вони , тільки от побіліли чуть. Що порадите робити? (до нового акваріума ше 2 тижні + час на кришку) Можливо грунт з акваріума в відро насипати?... я не маю іншої ємкості деб іх міг тримати :(
Побіліли це і є стрес!!! Я думаю, при таких умовах найкраще буде, менши їх чіпать! Світла рибі денного достатьньо, лампа не потрібна, вона зараз на них діє як додатковий російською "Раздражитель". Рослини яб відокремив від риб.
А чого акваріум лопнув?
keepo, я в этом ведре полы мою. Может, недостаточно хорошо помыл ведро.
ааа. ну тоді інша справа...
-SANYA-, "Раздражитель" - подразник.
рослин справді туди напевно нетреба, нормально вони рости не будуть, а кисень лишній споживають. як варіант можете прикупити харчову пластмасову ємкість (з плоскою кришкою таку і ручками по боках). Вона відносно не дорога (36 грн за об"єм порядку 25л), майже прозора, нейтральна до води... в хазяйстві потім згодиться :) я в таких при переїзді тримав рибу тиждень - постраждав тільки неон, коли кицька туди добралась :(
Kolyanich
19.10.2007, 14:28
Всім привіт! У мене лопнув акваріум "АКВАЕЛЬ"..., o
А чего аквариум то лопнул??? У самого акваель, читать страшно. На сколько литров был?
QS.kiev.ua
19.10.2007, 14:48
Згоден, траву треба тримати окремо, світло вмикать слабке та тільки коли їдять. також часто воду підмінять... кольори пропадають від стрессу - 100%.. дуже довго 2 тижні...
Емаль нейтральна, але де є пошкрябини - там може буть іржа... це вже зовсім не добре...
Як варіант - можно було рибу до когось в іншу банку кинуть на цей час...
Найкращий варіант - великий пластиковій таз темного кольору, площа поверхні більша і кисню у воді більше буде.Рослинки покласти треба, не багато але треба.У риб менше стресу буде, є де сховатись, поскубати листочки. Освітлювати не обов"язково, якщо є вібагливі до світла рослини - в окрему емність і світло, хоч по кілька годин, ато не дотягнуть до новосілля.
QS.kiev.ua
19.10.2007, 16:21
Opsis, згоден з "великий пластиковій таз "... Травка для деяких риб таки обов'язкова... але багато класти таки не можно...
У них стрес, а вы им свет туда!!! Нада было наоборот претинить, в аквариумах не рекомендуют использовать белый грунт потомушто он раздражает рыб и прыводет к стресовому состаянию, не рыба канешно привыкнет но на ето надо время. А стрес приводет к гибели...
белый цвет тут непричем так как пересаживать рыбу из емкости в емкость лучше всего ловя ее чашкой или другой посудой белого цвета что снижает стрес от пересадки
в рыбы стали белые от стреса 100% и отсутствия света но свет им в ведро сейчас пихать не нужно им хватит естественого чаще меняйте воду
Chaiinik
19.10.2007, 17:32
растения довольно долго могут быть, вообше без света,к примеру:
анубиас, две недели без света(полное затемнение) ,лечил от водорослевых обрастаний. - никаких проблем , только воду надо подменивать.
так что свет совсем не обязателен,
а для рыб, так это уж точно, не нужен - 100%.
Якщо там є циркуляція достатня (аерація або фільтр ганяє воду) трави можна накидати хоч повне відро.Просто навіщо?
растения довольно долго могут быть, вообше без света,к примеру:
анубиас, две недели без света(полное затемнение) ,лечил от водорослевых обрастаний. - никаких проблем , только воду надо подменивать.
так что свет совсем не обязателен,
а для рыб, так это уж точно, не нужен - 100%.
Некоторые могут без света, а уж анубиасы подавно, но некоторым быстрый кирдык обеспечен...
OlexandR
19.10.2007, 23:35
Всім дуже дуже дякую за підказки, поради. Я сьогодні коли кормив риб, наблюдав за ними , Апістограми Рамірезі - вже не білі , а природнє забарвлення мають, анциструсові соміки також поміняли свій колір в чорний (а були щось більш на жовте схожі), Ляліуси також вже не білі... :). Настільки я зрозумів риба адаптувалась до умов!? Адже поведіка в них точно такаж як і була в Акваріумі. Рослини з відра позабирав. В Акваріум поставив "Зруб дерева" - з глини , рибки там переховуються , все нібито гаразд. Можливості віддати їх в м.Івано-Франківську просто немає куда, тай наврядче довірити їх комусь зможу. :(. По теперешніму іхньому стану , я впевнений тепер що вони протянуть до нового акваріума. Воду підмінію щодня (1-2 літри) свіжою, також доливаю пару капель "Аква-сейфу" (в інструкції написано що запобігають стресу). Кормлю замороженим мотильом , чи замороженим кормом (асорті). Всім ще раз дякую.! Ще хочеться знати, чи обов"язковим грунт для соміків зараз? Чи можуть і без нього плавати?
OlexandR
19.10.2007, 23:52
На рахунок Акваріума АКВАЕЛЬ, прожив він майже 1 рік , ніде не пропускав воду , все ідеально та стабільно було. Все обладнення працювало (і працюватиме надалі). Та от в неділю в 4 годині ранку проснувся від того що вода хлюпчить в акваріумі (з фільтра) і половину води в акваріумі немає.. Ось того і риб в відро прийшлось "ПЕРЕСЕЛИТИ" (Відро чисте , та нове)..., Ось фотки акваріума.
нетреба там грунт, годувати менше ніж звичайно, сомікам ще б якусь схованку( ну навіть пластиковий стаканчик втопити ) , а так все ОК. Тільки накрити обовьязково ВІДРО, щоб не пішли погуляти.
OlexandR
20.10.2007, 00:39
нетреба там грунт, годувати менше ніж звичайно, сомікам ще б якусь схованку( ну навіть пластиковий стаканчик втопити ) , а так все ОК. Тільки накрити обовьязково ВІДРО, щоб не пішли погуляти.
За це я також подумав, накрив марлею, та прищепками за відро зачипив. Сомікам є де сховатися. Надіюсь все буде добре! Ще раз дякую ;)
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010