КПК

Показати повну версію : Рекомендації, щодо харчування Танганьїки

quartz
06.02.2014, 18:59
Не останнім питанням, не лише для новачка, а й мабуть для досвідченого акваріуміста, є проблема вибору правильного раціону для своїх улюбленців.
В цій темі, прошу обговорювати питання харчування різних видів цихлід озера Танганьїка.

Можу створити Еxel таблицю, де буду зводити інформацію по кормах для конкретного виду, потім можна буде виходячи з раціону підбирати сусідів в акви.

Пропоную викладати інформацію наступним чином:
1. Вид
1.1 Раціон (циклоп, артемія і т.д.)
2. Вид
2.1 Раціон (циклоп, артемія і т.д.)

Можливо не зайвим буде освітлення власних помилок в підборі кормів, які були наслідки і як потім з цим справитись.

З повагою, Володимир.

Ka_ma
06.02.2014, 19:21
А також які сухі корма, фірма-виробник, назва, в якому виді, тобто: хлоп'я, гранули і т.д.

Hendrix
06.02.2014, 20:36
А також які сухі корма

А чому саме сухi ?

mazapura
06.02.2014, 20:59
певно тому, що заморожені лише у вигляді кубиків :)

Ka_ma
06.02.2014, 21:07
А чому саме сухi ?
У моїх такий раціон, вранці трофам циклоп, вечеря - сухарь, а саме JBL Spirulina. Двічі на тиждень замість JBL Spirulina даю Naturfood. Ломпрологуси, альти і ципри вранці циклоп і дафнія (вони в мене ще малі), ввечері JBL Nova Tanganjika. Двічі на тиждень Naturfood. Якось так.

barvinok62
06.02.2014, 21:07
В аквариумах содержу только плотоядные виды цихлид,по этому корм для всех одинаковый-"заморозка":
1.Циклоп.
2.Мидия измельчённая сырая.
3.Креветка измельчённая.
4.Артемия.
5.Фарш креветочный с добавлением спирулины.
6.Моина.
7.Планктон.
8.Икра рыб.

Hendrix
06.02.2014, 21:08
лише у вигляді кубиків :)

Потягав би ти цi "кубики", розумник ! :)

Hendrix
06.02.2014, 21:13
Я не стороник сухаря в любом его виде ! Лучше разнообразная заморозка ! Не претендую на истину, просто так привык. Для того, что бы определить самый оптимальный корм для танги в условиях аквариума, необходимо сравнить одинаковую рыбу, живущую равных условиях, но при разном рационе - сухарь против заморозки !

Frontozavr
07.02.2014, 01:03
Фронтоз подкармливаю еще гупаками ,которых выращиваю в отдельном аквариуме.Очень удобно ,когда уезжаешь на несколько дней-не надо никого просить о кормежке.Запускаю сразу штук 30-40.Но что удивительно- всегда в живых остаеться несколько штук одних и тех же т.е. постоянный состав-наглядный пример естественного отбора -выживают наверное самые умные...

quartz
03.04.2014, 15:02
Кормлю циклопом від ТМ Акварія,
Ципри добре їдять, а от мультики - може тому що недавно в акві, не дуже спокушаються.
Дафнію не беруть, що спробувати?

navy
03.04.2014, 15:49
Артемія,стрептоцифал пробувал?Заморозка звичайно,хоча мушльовці всеядні.code44

quartz
03.04.2014, 17:03
navy, Спробую артемію сьогодні.

Starcomputer
03.04.2014, 17:44
Статья А.В. Арефьева:
http://starcomputer.com.ua/?q=content/kormlenie-ozernykh-tsikhlid-v-akvariume

OlehS
03.04.2014, 21:22
Кормлю циклопом від ТМ Акварія,
Ципри добре їдять, а от мультики - може тому що недавно в акві, не дуже спокушаються.

ІМХО, краще не дафнію а морожену моїну. Циклоп- так ..., особливо коли вдається зловити живий.
Додаю своїм різним мушлівцям раз на тиждень ікру мойви заморозку - риби кажуть, що делікатес.

Hendrix
03.04.2014, 23:19
ІМХО, краще не дафнію а морожену моїну.

Краще урізноманітнити рацiон і пропонувати рибі і дафнiю і моїну. Чим більше різноманітного корму риба споживає в умовах акваріума, тим краще це відбивається на її здоров'ї. Циклоп краще давати постійно і побільше, головне стежити, щоб не порушилася біологія в акваріумі! Малька годую циклопом 5-7 разів на день і піднімаю його теж замороженим циклопом. При такому раціоні швидкість росту чудова.