Показати повну версію : Бакопа хоче зацвісти ?
Bacopa monnieri хоче зацвісти ?
Цей "відросток" вже тиждень як виліз і ні туди і ні сюди.
На скільки я знаю стеблючка цвіте на повітрі , чому виліз цвітонос ?
Можливо я помиляюсь і це не цвітонос.
Як далеко до грунту від відростка?
чому питаю: видно корінці на стовбурі, якщо до грунту далеко, то можлива нестача мікроелементів, тому і не росте, а сидить на місці + по фото особисто мені відросток схожий на простий стовбур.
У меня цвела бакопа, правда над водой - мелкий голубоватый цветочек. За пару-тройку дней вянет.
Больше смахивает, как по мне, на цветок.
Так. Погано видно, то звичайний пагон, чі то бутон. Якщо бутон в бакопи під водою, то він не роскриється.
Як далеко до грунту від відростка?
чому питаю: видно корінці на стовбурі, якщо до грунту далеко, то можлива нестача мікроелементів, тому і не росте, а сидить на місці + по фото особисто мені відросток схожий на простий стовбур.
Від цвітоносу до грунту см 40. Нестача у їжі - не впевнений, все росте і буяє, в тому числі і власник цвітоносу.
Провокаціє цвітіння можливо виступила ситуація коли міняв воду.
Почав зливати воду і потрібно було відлучитись. Інтервал коли не було води 3-4 години. В цей період можливо стовбур зечепився і був у повітрі , ось і захотілось поцвісти.:) . Однозначно сказати було так, чи ні не можу, це так роздуми.
Попробую ще сфоткати цей відросток і пагін для порівняння .
У мене на monnieri повно таких бокових пагонів. Пагони досі не цвіли. :)
Михаил Погребиский
31.10.2007, 18:56
Bacopa monnieri хоче зацвісти ?
Цей "відросток" вже тиждень як виліз і ні туди і ні сюди.
На скільки я знаю стеблючка цвіте на повітрі , чому виліз цвітонос ?
Можливо я помиляюсь і це не цвітонос.
Це цвітонос з бутоном. До поверхні велика відстань - тому сидить на місці. А спровокувати формування його саме на цьому місці дійсно могло те, що рослина 3-4 години знаходилась на повітрі.
Якщо хочете, щоб зацвів, не зменшуючи рівня води, можете просто відірвати рослини і пустити до поверхні. Хоча, якщо саме цей бутон і не розпуститься, то рано чи пізно рослина таки дійде до поверхні і буде цвісти.
Міша, дякую за підказку. Спробою зробити маневр для цвітіння.
Кенієць , відкриваєм оранжерею квітучих вакоп :)
http://aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=15780
вот, можете полюбоваться, но это на суше, в воде она правда не цветет :)
Кенієць , відкриваєм оранжерею квітучих вакоп :)
А як же! І Вишеньку з собою візьмемо :)
Вішенка , я читав вашу гілку коли ви опублікувували свої спостереження і ділились враженням.
Запросто, вона досвідчений бакоповод :)
Можно сказать, оранжерея уже открыта :)
И все благодаря И.Шерементьеву, это он подсказал-рассказал что к чему ;)
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010