Увійти

Показати повну версію : Neolamprologus brichardi

Корнелия
24.02.2014, 18:44
Виникло бажання створити невеличкий підводний світ з принцесами. Всім звичайно відома ця неймовірно красива і велична рибка.
Прошу в цій темі ділитись своїм досвідом, враженнями, відео-фото матеріалами, а я з вашою допомогою буду облаштовувати спеціально придбаний акваріум для принцес.
Ітак, є аква Juwel Rio 180....

quartz
24.02.2014, 19:36
Вітаю з чудовою ідеєю!
Жаль, в моєму місті мало зохоплених людей акваріумістикою взагалі...

Продублюю і в Вашій темі!
http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2733532&postcount=36

Корнелия
24.02.2014, 19:44
На жаль, в кухону вільну нішу була можливість поствити тільки такий об'єм), навіть стільці пришлось винести. Тому будемо міркувати з того, що маємо.
На разі, зараз аква стоїть без води. Хотіла дуже замовити об'ємний фон:він і досить легкий і є можливість зробити щось цікаве. Можливо у кого на приміті є людина, яка могла б його виготовити..

Продовження теми про об'ємний фон (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=175687)

mazapura
24.02.2014, 21:29
Корнелия, фонами починаю займатись, перші "погнуті" каменці вже маю :)
якщо не поспішаєте, то за місяць щось буде.

Щодо принцес - баночка 50х50х50 (половинка від 100х50х50) - пара принцес, перший виводок невеличкий, другий побільше, чекаю на наступну зграйку.

Розмножуються самосівом.
Сидять в кокосах

navy
25.02.2014, 08:39
Аква як раз для зграйки(родини) принцес.code44
Колись у 80-х розпочиналось моє знайомство із рибами оз Танганьїка,як раз з цієї гарної та незвичної своєю поведінкою рибою.Жили в 100л акві разом із парою юліків орнатусів.Зграя принцес за три-чотири роки збільшилась ,що юлідохромам було відведено 1\4 частина акви в куточку.Хоча молодь юліки теж виводили серед каміння .
Потім з часом тримав Хеліантусів особливісттю не відрізняються за поведінкою,так само й Дафоділи. Риба варта уваги але потребує окремої акви для розкриття всіх своїх особливостей поведінки.
Молодь вигодовував нематодою та циклопом,а взагалом вони всеядні .

Viktor Kharkov
15.03.2014, 06:07
Оля, принцесс держу давно, сначала они у меня жили , в итоге, одна пара в 70 литров,сейчас семья живет в 300литров , в двух вариант поведение абсолютно разное, если в маленьком объеме из 13 штук осталась только пара ( остальные были убиты) то сейчас никто никого не убивает , самочки сидят в своих гнездах ( амфоры , покупал на птичне 10 за 55 грн) а самцы величаво перемещаются вдоль "участков" , малышня сидит на своей территории ( положил раковины от рапанов ,в Форосе их очень много , в одном месте мне за полчаса набрали ведро) . Никаких конфликтов из-за территории , сейчас их там штук 100 , взрослых штук 10 -15, в маленьком объеме будет жить одна пара и малька поколений три , потом наступает каннибализм ( из-за нехватки территории). У меня так , у других может быть по другому)

Владік
16.03.2014, 13:22
Это так же касается и принцесс альбиносов. Темперамент их намного мягче.Ви маєте принцес альбіносів?http://clubaqua.ru/viewtopic.php?id=448

Hendrix
16.03.2014, 15:09
Ви маєте принцес альбіносів?

Нi, в мене немає такої риби. Унаслідок того, що мені не подобаються неприродні форми будь-яких видів риб, а тим більше цихлiд. З принцесс зараз маю тiльки Даффодилiв.
А взагалі хотів би видовий акваріум зі зграєю якихось принцес, але поки, нажаль, немає можливості поставити їм окремий акваріум.

Корнелия
16.03.2014, 17:55
А я поставила, тільки ніяк до ладу не доведу, якось зараз не до цього....

тiльки Даффодилiв

А скільки маєш, множаться чи ні?

Hendrix
16.03.2014, 18:15
А скільки маєш, множаться чи ні?

Невеличкий гарем: самець та двi самицi. Вони ще молодi нереститися, але сподiваюсь, незабаром самець почне проявляти активнi дii i спонукати самиць вiдвiдати горщик, який вiн вже собi зайняв.

Владік
16.03.2014, 18:36
Знаю точно що в Харкові альбіноси є , але які вони незнаю .

Hendrix
16.03.2014, 19:00
Знаю точно що в Харкові альбіноси є , але які вони незнаю .

А в кого в Харковi ? Якщо Ви маете на увазi "Саша_88", не радив би Вам з ним зв'язуватися. Людина не зовсім порядна. Бачив його низькопробну рибу i дурницi якими вiн супроводжував угоду, лише б продати !
Як мінімум, вимагайте від нього реальні фото !

Viktor Kharkov
16.03.2014, 19:27
я не знаю кто в Харькове разводит принцесс -альбиносов и не слышал об этом

Владік
19.03.2014, 21:37
Оля ( "Корнелия")знає цю людину , і теж нерадила мати з ним справ! За що її щиро вдячний!!!

вадим с
04.04.2014, 22:33
Оля как там аква с принцесами,запустилась?

Корнелия
05.04.2014, 09:51
как там аква с принцесами,запустилась?

Запустила буквально со старта, тем что было. Результат не ахти, самой не нравится. Но, там отнерестились принцессы, и было жалко разрушать их семейство, поэтому временно оставила как есть. Да и дочка все время с удовольствием наблюдаем за ними. А вчера получила камни от Любомира второй поставкой, именно для этого аквариума. Имею и планы, и возможность, сегодня заняться этой перестройкой. Результат будет (очень на это надеюсь) ближе к вечеру...

вадим с
05.04.2014, 11:13
Ну что же можно сказать,Бог в помощь.
Оля твори!

Корнелия
05.04.2014, 12:14
Спасибо, Вадим. Процесс запущен: легче начать с чистой банки, чем заново перезапускаться. Итак, аквас особожден, внимательно осмотрела фронт работы, сейчас начну собирать композицию камней, предложенную Любомиром:

http://f-lite.ru/lfp/s013.radikal.ru/i323/1403/e8/0060b84f3231.jpg/htm

а может, сделаю все по-своему....)

вадим с
05.04.2014, 17:13
Неплохие камешки,еще бы фон под них.Не расматривала как вариант-Ювель.

Корнелия
05.04.2014, 19:52
вадим с, фон будет обычный, черный. Пока все в процессе...., нужно бы еще мхов понасадить, для воссоздания большей реальности каменного дна.

Владік
05.04.2014, 22:26
Акваріум класно получився , кицька просто супер!

barvinok62
05.04.2014, 22:30
Корнелия, Оля,очень хорошо получается(прямо нет слов),с чёрным фоном будет отлично.

Корнелия
05.04.2014, 23:06
но явно с этим человеком не стоит иметь дело !

Каждый вправе решать, что ему делать и как, с кем стоит иметь дело, а с кем не стоит! Я в свою очередь, благодарна Любомиру за его участие и помощь в подборе камней.
Завтра доделаю окончательные штрихи, и выставлю окончательный вариант уже с рыбой!

grunia
05.04.2014, 23:07
вадим с, фон будет обычный, черный. Пока все в процессе...., нужно бы еще мхов понасадить, для воссоздания большей реальности каменного дна.

СУПЕРРРРРРРРРРР,!!!

grunia
05.04.2014, 23:09

Вот его бы на выстовку 1место !

barvinok62
05.04.2014, 23:17
А я считаю, что эти булыжники не стоят 500 грн.

Это всё относительно.Для аквариумистов со Львова и Львовской обл. они не стоят,а что делать Чугуевским любителям цихлид если хочется видеть свой аквариум таким, как хочется видеть?,только платить за то что нравится(камни) пусть и много,но зато потом будешь всё время удовлетворён своёй работой и своим аквариумом.Мы ведь почему то никогда не считаем сколько прокуриваем и пропиваем,а это уверен не мало.

Chupa01
05.04.2014, 23:22
Оля классный аквас !(и камни крутые)

Frontozavr
05.04.2014, 23:23
barvinok62,
никогда не считаем сколько прокуриваем и пропиваем,а это уверен не мало.
Зто учету не поддается.А АКВА у Оли получилась достойная восхищения...конечно женщинам проще-они пьют и курят меньше...Оля, так держать !

Корнелия
05.04.2014, 23:27
Без фона картинка конечно не совершенна, но тем не менее, уже видна идея. А принцессам как нравится, сразу начали активно обследовать все расщелины.

Hendrix
05.04.2014, 23:33
Для аквариумистов со Львова и Львовской обл. они не стоят,а что делать Чугуевским любителям цихлид если хочется видеть свой аквариум таким

Просто взять и позвонить Донецким любителям, которые такое барахло могут в посадке бесплатно насобирать ! :) Почему говорю так уверенно, видел сегодня в парке на свалке кучу точно таких же камней !

вадим с
05.04.2014, 23:36
Оля,достойно восхищения,думается что с такими темпами к утру и фон будет.

вадим с
05.04.2014, 23:47
Миша не заводись,что зделано то зделано.
Баночка красива,а со временем станет выглядеть очень даже натурально.
Понятие цены,вопрос риторический.А что делать если хочется и ты видеш уже эти камни у себя в акве.Такое тоже бывает.Знала бы моя супруга сколько стоит дикая рыба,а так не знает и ей спокойнее.От этих разговоров за цену,денег то у Оли не прибавится,а вот осадок останется.Ну нажился человек на девушке,что конечно не делает ему честь,зато Оля с высоко поднятой головой творит чудо.Мне так это видится.

Корнелия
05.04.2014, 23:48
Раз уже речь о камнях, то мне очень нравится камень, у нас такого нет, к сожалению. Вот таким же камнем, я обустроила аквариум с микулами.

Просто взять и позвонить Донецким любителям, которые такое барахло могут в посадке бесплатно насобирать

Ну))), если Донецкие любители соизволят, пусть насобирают мне "такого барахла" еще на один аквариум!)

Hendrix
05.04.2014, 23:59
Ну нажился человек на девушке,что конечно не делает ему честь,зато Оля с высоко поднятой головой творит чудо.

Вадим, согласен с тобой на 100 % ! Оля смогла сделать не плохой дизайн, кто ж спорит ! Но это только ее заслуга. Просто меня возмущает непорядочность некоторых людей. Я все понимаю, человек зарабатывает, это нормально, но зачем это делать так тупо ! При том что эти камни стоят не дешево, достаточно посчитать стоимость доставки нашими отечественными перевозчиками... Подозреваю это не менее 200 грн. ! В круговую получается уже очень круглая сумма ! А себестоимость этого барахла = 0 грн. (поднятых из земли) + отдать на "новую почту" ! Надо же немножко и совесть иметь - 50 кг = 1000 грн !

Игорь Колосан
06.04.2014, 10:30
Миша -камень карпатский, даже по фото видно! А он дешево никогда и не стоил.Ну разве, что - в Карпатах.

Корнелия
06.04.2014, 10:35
камень карпатский

Камень действительно раритетный, и очень красивый. Имею желание прирастить яванский мох на камни.

Кто знает :) , может в Донецке, Михаил и нашел этот камень, привозной. Я же только ЗА, и с удовольствием приму такое подношение :) (расходы за мой счет)

barvinok62
06.04.2014, 10:57
Оля,а столько принцесс уживутся вместе или будешь со временем лишних забирать?

Корнелия
06.04.2014, 11:12
barvinok62, сейчас в аквариуме 12 шт молодняка, которые только начинают нереститься.
Давно возникло желание выделить Принцессам отдельный аквариум и вот час настал … (все личные наблюдения, рекомендации, спорные моменты, готова выслушать и принять ко вниманию)
Для этого и подошёл Juwel 180. На мой взгляд, рыбки будут смотреться значительно интереснее в отдельной банке, чем в общем аквариуме. Очень интересно наблюдать, как Neolamprologus brichardi ухаживает за своим потомством, и на весь их иерархический семейный строй.
Почему и камень выбрала именно этот - карпатский, - по оттенку близкий окраске рыбы. Понятно, что это не обязательный фактор, и многие обустраивают аквариумы дырчатыми камнями, но я тут не соглашусь …. Спокойные, природные цвета, на мой взгляд, более гармонично выглядят в аквариуме. Когда разбирала прошлое сооружение, то заметила, что икра откладывать на обратную сторону камней.
Дело сделано,осталось только ждать естественных процессов. В ближайшее время вмешиваться в их жизнь не буду, пусть все идет своей природной чередой!

Said-999
06.04.2014, 12:53
Оля,шикарно получилось.И принцесски подросли.

Корнелия
06.04.2014, 13:05
,шикарно получилось.И принцесски подросли.

Да, Слава, подросли твои принцессы. Я ими не перестану восхищаться: такая небольшая рыбка, а с характером, с повадками и замашками хищника,особенно в период нереста! Мой эксперимент с третоцефалусом, запущенным к принцессам, имел плачевный исход для пятиполосого красавца).
Понаблюдала за их поведением при нересте, увиденное заворожило:самка начала "брать в оборот" самца, чего ранее не наблюдалось. Когда же самец подплыл к ней, она начала дрожать мелкой дрожью,видимо в превкушении))). Потом пара удалилась с глаз в расщелину.

Корнелия
07.04.2014, 17:24
Жизнь в аквариуме стабилизировалась, и сейчас аквариум выглядит вот так.

mazapura
07.04.2014, 17:41
абалденно!

barvinok62
07.04.2014, 19:31
Блин...(ой),вообще класс!!!Так красиво получилось,что просто нет слов,молодец Оля!

Frontozavr
07.04.2014, 20:17
mazapura,
абалденно!
Я БЫ даже сказал офигенно...Всегда говорил,что у Оли большой потенциал аквадизайнера...

вадим с
07.04.2014, 23:09
Оля,попахивает професионализмом.Делетант не поймет,а ценитель оценит работу мастера.

SergP
08.04.2014, 00:10
Добавлю, не знаю чи п.Оля займалась дослідженням nature aquarium Takashi Amano, але все композиційно на вищому рівні code44 ("золоте січення" витримане, трикутна композиція, основна маса з лівої сторони - все по феншую:) )
Оля,попахивает професионализмом.Делетант не поймет,а ценитель оценит работу мастера.
В Вас вийшла чудова, гармонійна композиція:009:
Про камінчики... Думаю каміння від цього Любомира (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=108141&highlight=%EB%FE%E1%EE%EC%E8%F0). Так по ньому не так все просто, на розкладках схоже, але не таке каміння, а в Донецьку під ногами його точно не знайдеш, на жаль. І у Львові також воно не валяється, за ним треба їхати в гори, і то в місця, які не всім відомі.
А ціну попит диктує, в клієнтах - скейперах дефіциту не має.

Корнелия
08.04.2014, 08:02
Спасибо большое всем за такую высокую оценку. Наверное самым большим желанием при создании данной композиции, было желание отобразить каменную гряду, спускающуюся вниз, передача природных форм и цветов, воплощение неброского, сдержанного простого стиля. В моем видении было стремление к воссозданию равновесия. Почему я и остановила свой выбор на карпатском фактурном камне. Разные по размеру, но с такими неповторимыми грянями!, такое удовольствие было с ним работать!
Работы Такаши Амано - это та каменная "вершина", к которой можно и нужно стремиться всю жизнь! :)

Корнелия
09.04.2014, 21:28
Совершенству нет предела, а желанию творить тем более. Сегодня высадила яванский мох, и аквариум сразу приобрел более живописный вид. Все остальное подкорректирует время. Принцесс заинтересовало колыхание мха, и теперь они его активно исследуют. Посмотрим как он приживется, и что получится из этой затеи. Периодически буду делать фото.

mazapura
09.04.2014, 22:42
Сегодня высадила яванский мох, и аквариум сразу приобрел более живописный вид.
требуєм продолженія банкєта! :)
фото, пліз :)

Frontozavr
11.04.2014, 21:28
Оля,твои аквариумы выше всякой похвалы,Они просто прекрасны ,великолепны,Все правильно,красиво,замечательно.Ничего не имею против аквы с принцессами-а вот с королевами должен внести ложку дегтя в бочку меда похвал ,поступающих с разных адресов...Да ,все красиво,все хорошо...но для конкурса,выставки,форума.А ВОТдля жизни как бы того...не очень.Не буду останавливаться на мелочах-укажу на основной на мой взгляд недостаток-одсутствие убежищ для самок.Они являються очень территориальными и держаться своего убежища всю жизнь т.е они где-то должны чувствовать себя в полной безопасности-грот,расщелина и т.п.Особенно зто актуально для небольших объмов,неболышого кол-ва рыбы и если рыба уже не молода.В противном случае самец постоянно будет гонять все стадо вокруг каменюки, когда придет в себя после очередной перестановки камней,а это чревато для самок стрессом и постоянно обгрызенными конечностями.Вот...

Корнелия
11.04.2014, 21:39
требуєм продолженія банкєта

Поки що ось так...)

-=IGOR=-
11.04.2014, 23:46
Поки що ось так...)

Замечательно!

Frontozavr
12.04.2014, 00:00
О-оооооооооо!

SergP
12.04.2014, 00:55
Поки що ось так...)
п.Оля, пробачте, але не так :(
Гляньте на фото посту №41 (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2788681), там чітко видно фактуру каменю, витончений аскетизм ландшафту Танганьїки, промені, що пробивають товщу води..
Прошу вибачення за мій суб'єктивний погляд, просто дійсно хочу, щоб Ваш акваріум був дійсно одним з кращих прикладів.
Можете потішити нас знімками, використовуючи інші режими зйомки, та можливо ракурсів освітлення?

Корнелия
13.04.2014, 20:56
SergP, так, безумовно, спробую зробити ще світлини. Я поділяю частково ваше бачення, але маю надію, що з часом природні процеси зроблять свою справу, можливо мох і приберу частково, а там вже побачимо що до чого.
Я дякую всім за коментарі, за поради і свою думку. Це є важливою складовою успішного розвитку. Сьогодні трохи втомилася, бо за вихідні одно каміння ворочала з місця на місце. Купила ще карпатський камінь на складі каміння, що за містом, - виявляється, якщо перелопатити значних розмірів гору, то ще можливо вибрати досить непогані ексемпляри. Так і сталося: нагородила 300 кг))), але прийшлось переполовинити відібране. І стислий мінімалізм вже майже завершила в акві з фронтозами. Вийшло просто, але на мій погляд, досить непогано. Далі буде...)

Swan
14.04.2014, 23:30
Поки що ось так...)

Чудова композиція .
Ех мені- б таку помічницю :)

Є карпати під боком , є час , є машина , а от фантазіі і творчого потенціалу нема , і що з цим робити не знаю ...

Корнелия
15.04.2014, 08:09
Чудова композиція .
Ех мені- б таку помічницю

Дякую, Сергію. А мені б такі об'єми, бажання і розуміння чоловіка) А так, хто б бачив мене на тій купі каміння, тай ще порпатися в тих 10 тоннах. Але, головне результат і дурень, що думкою багатіє....)))

вадим с
15.04.2014, 10:11
Є карпати під боком , є час , є машина , а от фантазіі і творчого потенціалу нема , і що з цим робити не знаю ...

Сергій,а бажання мати високоякісну рибу і створити рибі належні умови утримання і саме головне твій підхід до популярізації Таги,так що як кажуть - хто на шо вчився.
У одного більш творчий підхід,у другого інший... .

Корнелия
15.04.2014, 14:35
Прошу вибачення за мій суб'єктивний погляд, просто дійсно хочу, щоб Ваш акваріум був дійсно одним з кращих прикладів.

Все придивляюсь до акв, і розумію, що все ж таки, набаго краще виглядатиме, якщо замість моху камні приймуть природній виляд і трохи обростуть. Тому додала більше освітлення, так скажимо, щоб прискорити цей процес у жінок таке трапляється і називається нетерплячкою) А взагалі, звичайно на шанувальника, але мені карпатське каміння дуже подобається. Особливо, коли береш його в руки і починаєш вивчати всі сторони, вдивляючись в кожну заглибинку). Я трохи мабуть фанатична (бо на копальнях виключно одна жіночка)), а якби проживала біля гір, то взагалі там би і пропадала).

вадим с
15.04.2014, 15:29
Оля в Японии есть такой стиль-Сад камней.
Вот они вытворяют,такой минимализм продуманый но это целая наука,которая наверное нам европейцам не совсем по силам,восток нужно чуствовать.

SergP
15.04.2014, 15:54
Тому додала більше освітлення, так скажимо, щоб прискорити цей процес
А який зараз світловий режим, які лампи та тривалість виставлені, додати більше освітлення це доставити лампу, чи збільшити світловий день?

Игорь Колосан
15.04.2014, 17:04
Оля, а каким образом крепили мох к камням?
Задавал уже этот вопрос- но по видимому модераторы убрали

Корнелия
15.04.2014, 19:12
в Японии есть такой стиль-Сад камней.
Вот они вытворяют,такой минимализм продуманый но это целая наука

Вадим, я давно уже засматриваюсь в ту сторону):
Камни учили меня молчанию.
Камни учили меня терпению.
Камни учили меня спокойствию.
Камни учили меня созерцанию.
Камни учили меня бесконечности мироздания.

(Настоятель дзенского монастыря).

А який зараз світловий режим, які лампи та тривалість виставлені, додати більше освітлення це доставити лампу, чи збільшити світловий день?

Була одна лампа, добавила еще додаткову, які і йшли з аквою- люмінісцентні лампы High-Lite Т5 по 45 Вт. Світовий день 10 годин.

а каким образом крепили мох к камням?

С креплением мха проще простого: засунула его в расщелины. Он растет что сумасшедший, уже подстригала.

Карача
15.04.2014, 20:13
Он растет что сумасшедший, уже подстригала.
Оля ни чего не путаешь?Речь о чем идет?

Корнелия
15.04.2014, 20:21
Карача, Вова, я не совсем поняла твой вопрос? Мох пошел в активный рост, за неделю поползли пушистые кустики. Что не совсем мне нужно, поэтому и подстригла слегка.

Корнелия
04.05.2014, 15:16
Пройшло трохи часу, з"явилась малеча, і турботливі принцеси стали більш агресивними до інших мешканців. Як ви гадаєте щодо моху, потрібно його залишити, чи має місце бути? На сьогодні акваріум виглядає так:

lOZlpLXJoSM

navy
04.05.2014, 16:51
Акваріум,вартий до життя,гарна компорзиція.code44тільки пані Оля я навідь не маю жодного сумніву про ваше сприйняття гарного в акваристиці,але дуже напрягає чому поради одної людини керують Вашими думками.Де власне сприйняття того,що це мені подобається і я так хочу?
Безумовно ,що це я висловлюю свою думку.Мох в цьому акваріумі зайвий.
Композиція мені нагадала 80-ті й акву з принцесамі коли протягом 3-х років сформувалась колонія цих риб.

Viktor Kharkov
04.05.2014, 20:08
Пройшло трохи часу, з"явилась малеча, і турботливі принцеси стали більш агресивними до інших мешканців. Як ви гадаєте щодо моху, потрібно його залишити, чи має місце бути? На сьогодні акваріум виглядає так:

lOZlpLXJoSM

на мой взгляд мох полезен для малька , только там нет зон укрытий где самочки, мальки , всетаки, держутся возле своих родителей, а в остальном мох - дело вкуса )

Корнелия
04.05.2014, 21:21
дуже напрягає чому поради одної людини керують Вашими думками

Андрію, кого це як ви виразились напрягає? :) Я прислухаюсь до думок і висловлювань кожного, і ціную всі поради, коли такі мають сенс бути важливими. За ваш особистий погляд вдячна. І хочу пояснити, що відкрита мною тема «Трудно найти слова, когда действительно есть, что сказать» в клубі "Танганьїка в Україні", тому що у нас не можуть писать і голосувати не члени клубу. А ця тема:
This is an automatic message to inform you that your post on «Трудно найти слова, когда действительно есть, что сказать.» is amongst the winners of this cycle time topic nomination contest.
Regards,Александр Бешлега

Владік
04.05.2014, 23:13
Незнаю кому , що нетак ,я думаю це ідеальний акваріум . Як би був викладали в школі такий предмет в школі як акваріумістика, то цей акваріум був би прикладом відтворення біотопу Танганіки! І мох там теж незайвий , коли ще каміння обросте ,то все стане ще більше гармонувати , і малькам буде де сховатися і дорослим що поскубати.... .

Корнелия
04.05.2014, 23:44
на мой взгляд мох полезен для малька , только там нет зон укрытий где самочки, мальки , всетаки, держутся возле своих родителей, а в остальном мох - дело вкуса
Виктор, по моим наблюдениям, самка никогда не прячется, она находится в непосредственной близости возле выводка. К тому же, территория охраняется самцом, и от кого ей прятаться?
Вот образец их обитания в дикой природе. Как видно на фото, никто никуда не прячется.

Viktor Kharkov
05.05.2014, 05:12
я говорил о мальке

mazapura
05.05.2014, 20:35
В общем, результат достигнут.
що ми всі й очікували!

Олю, у Вас є чудовий власний погляд і досвід оформлення, - так тримати!

Корнелия
15.10.2014, 21:09
Прошло время, принцессы регулярно давали малька, но ни один так и не выжил. Помещенные к ним калиптерусы питалиь на славу. Но, желание иметь аквариум с принцессным царством так меня и не покинул, посему чтобы выловить принцесс и поселить их в новое жилище, пришлось с сожалением конечно, полностью разобрать Ювеловский аквариум в котором они обитали. Теперь 13 шт принцесс живут в большом фронтозном аквариуме, который пустовал после недавних печальных событий.
В Ювеловкий же аквариум будет помещена пара пятиполосых, которая на удивление сложилась очень удачно, и регулярно нереститься. Только вот соседство с фронтозами ранее не давало никаких шансов на благополучное выращивание малька. Поэтому, я приняла решение отдать в их распоряжение 180 л аквариум, пусть множатся)

Корнелия
15.10.2014, 22:06
Внесла немного зелени в аквариум, больше для эстетического созерцания, захотелось добавить в каменный утес немного красок. Надеюсь что принцессы будут не против моей инициативы. Пока, в таком объеме, их не особо и наблюдаю, осваивают все ращелины.
Рапан на переднем плане служит временной ловушкой для самки кальвуса, которую никак не могу поймать)

Корнелия
08.11.2014, 21:17
Сегодня наблюдала картину маслом): более месяца пыталась выловить обещанную Игорю Колосану самку кальвуса, все безуспешно. А сегодня не поверила своим глазам, сидит себе самочка, забившись в угол акваса, атакуемая принцессами. Пригляделась, а в аквариуме 3 выводка малышни в разных углах. Опустила сачек в воду, а она нырк туда сама, видимо это было для нее единственный путь к спасению).

SergP
24.11.2014, 12:02
Вже два роки моєму акваріуму з принцесами. Потішили величезним виводком, до того було ~30шт. На відео (вибачте за якість зйомки) прогресуюча колонія :) :
idgGyA4ehRM

Корнелия
24.11.2014, 21:17
акваріуму з принцесами. Потішили величезним виводком

Мої переїхали в нову домівку, може тимчасово, можливо ні, напевно поки що не знаю. Але те, що відразу є п'ять виводків, тішить. Спочатку помітила три групи малечі, але уважно придивившись, знайшла ще декілька. Цікава поведінка принцес заворожує: як вони турботливо піклуються про малечу, завжди знаходяться напоготові. Парі юлідохромісів непереливки, знайшли прихисток в розщілинах каміння на боковому шклі, там і мешкають. Як би не хотілося, але підкопали весь мій декор), що тут скажеш, вони напевно так краще почуваються.

j0Tt31KuVHM

Корнелия
22.12.2014, 21:17
Саму велику насолоду отримуєш, поглядаючи як твоя аква стає зручною домівкою для її мешканців. Певні зміни проходять завжди, щось поступово відбувається, в основному великі кучугури зміщеного піску біля каміння, який принцеси невтомно нагромоджують. Але це компенсовано великим естетичним задоволенням від споглядання над життєвим циклом цих манерних рибок.

http://f6.s.qip.ru/Kzjlda8P.jpg (http://shot.qip.ru/00DkPN-6Kzjlda8P/)

dvvd
22.12.2014, 22:02
Яка вага таких камiньчикiв?
Через такi акви я i захопився Тангою!

Корнелия
22.12.2014, 22:20
Яка вага таких камiньчикiв?

Я навіть не відповім, хто зна, але нагромоджувала сама). Аква на 600 л, нестандартної форми, і тому мені незручно її сфотографувати правильно. Можливо щось і не те зробила, коли папороть посадила, та мені подобається, і принцеси її не зачіпають. Дивно певно, ала саме ця аква так тішить око. Приємно наблюдати нескінченну малечу поміж дорослих, їх природні інстинкти, їх поведінку. Рибки безумовно заслуговують на визнання)

dvvd
22.12.2014, 22:37
Акваріуми з рослинами виглядають "живіше", особливо цихлідники. Ваші акваріуми пронизані ЕМОЦІЯМИ і Ви як жінка намагаєтесь принести в акву ще більше почуттів...
Не розумію, як можна "совати" таке каміння:)

mazapura
22.12.2014, 22:49
щодо трави, я, наче, десь уже викладував це відео
pRo3AfE7SPY

Олю, прошу вибачити за офтоп )) - траву можна і потрібно додавати!

Корнелия
22.12.2014, 22:51
Не розумію, як можна "совати" таке каміння

Бувало, починаю щось лагодити, туди-сюди те каміння мощу), але запам'ятався найбільш неймовірний випадок: основний камінець (зараз він в акві з фронтозами-самий великий), беру його, підіймаю, залажу з ним на 4-ту сходинку, підіймаю верх, і розумію, що опустити в акву вже нема наснаги, бо може статися лихе. Ледь назад зняла. До речі, він важить близько 30 кг. А взагалі, мої синці по всьому тілу, лаконічне завершення всіх аква перебудов. І вже не можеш фізично їх мостити, а все одно, до пів ночі мовтузишся. А кому то легко, звичайно в чоловіків більше можливостей), але результат того вартий.

Корнелия
15.02.2015, 23:22
Завдяки клопітливій праці і майже співавторстві), SergP запропонував всім бажаючим безкоштовне посилання на скачування файлу з моїм принцесником, заточений під розмір 60х30см, за що моя велика вдячність.

http://f6.s.qip.ru/Dbzb2NwL.jpg (http://shot.qip.ru/00Fh9O-6Dbzb2NwL/)

http://www.ex.ua/370489328461

SergP
16.02.2015, 09:13
Добавлю, що календар можна роздрукувати в фотолабораторіях вашого міста, в Тернополі друк такого форммату - 32грн. Олі ще раз code101 за чудове фото!