КПК

Показати повну версію : У пецилий белые пятна!

globio chima
12.05.2014, 22:16
Добрый день,

У пецилий начали появлятся белые пятна. А еще данио прячутся по кустам. Заболели?
И еще у пецилий нитевидные какашули!
Что делать? Это критично?

Вика.Р
12.05.2014, 23:03
нужно фото и описание аквариума - т ,питание,население,литраж и тд и тп

globio chima
13.05.2014, 09:54
нужно фото и описание аквариума - т ,питание,население,литраж и тд и тп

Аква запущена 18 апреля 2014 года. Живут 39 рыб, данио, тернеция, пецилия, молли, гуппи, родостомус и неон красный. Корм - тетра сухой. свет 2*24 ват лампы Day Nature Juwel T5. Свет 10 часов, с перерывом в 4 часа. Объем 125 л. Juwel rio.
Очень похоже что у пецилий оттопырились чешуйки и побелели. Перестал кормить, вкинул желтую шипучую таблетку, друзья поделились. Жду 5 дней, потом подмен воды 50%. Последний подмен был 6.05.2014 -30%.
Перед этим был 3 дня в Одессе, оставил авто кормушку. Кормушка нагадила корма, практически весь грунт покрыл. Именно тогда я и сделал сифон и подмен воды 30%.
После, заметил белые пятна на пецилиях, сначала у одной, затем и вторая подключилась. Лекарство узнаю и напишу. Узнал, Фурапонд!
И вот еще, чешуйки приподымаются и бледнеют. Температура 25 гр.

chelovek_73
13.05.2014, 12:58
Однозначно від перекорма!
Таблетку вкинули, температуру підняти на 2-3 градуси, фільтрацію відключити (якщо внутрішній то вийняти взагалі). Згідно інструкцї "Фурапонд" через 4 дня підміна води 50% і просифонити ще раз грунт (мож в перший раз щось залишилось, по крайній мірі не зашкодить). Потім відпишитесь що і як по рибсах, можливо потрібно буде повторно або міняти препарат.

globio chima
13.05.2014, 20:10
Таблетку вкинули, температуру підняти на 2-3 градуси, фільтрацію відключити (якщо внутрішній то вийняти взагалі). Згідно інструкцї "Фурапонд" через 4 дня підміна води 50% і просифонити ще раз грунт (мож в перший раз щось залишилось, по крайній мірі не зашкодить). Потім відпишитесь що і як по рибсах, можливо потрібно буде повторно або міняти препарат.

Дякую, !
Температуру підвищив на терморегуляторі. У суботу планую зробити підміну! Якраз буде 5 днів! Зараз, начебто всьо гуд, Але какашулі всеодно ниткоподібні! Буду спостерігати. Фотку зроблю, згодом...

globio chima
13.05.2014, 22:28

як довго систему фыльтр-ї тримати выдключиноюН? Та коли можна знову кормити риб?

chelovek_73
13.05.2014, 22:50
Поки ліки в акву лл'єте фільтр не включається. А от коли закінчите то ставите фільтр після заміни як мінімум 50% води на свіжу відстояну + у фільтр активоване вугілля для того щоб вивести максимально ліки з води як иінімум на тиждень часу!!! Ну як мінімум 3-4 доби не годуйте. Там далі видно буде. Не факт що ви правильні ліки застосували...
Дайте фото щоб подивитись на риб з пятнами.

VKabanov
13.05.2014, 22:53
Не забудьте промыть фильтр перед включением. Особенно если это внешник.
+Вода должна хорошо обогащаться кислородом.

У вас наверняка в дополнение к перекорму бактериалка пошла на рыбу. Вообще вы слишком рано запустили в аквариум так много рыб, а еще и пересыпали корма.

globio chima
13.05.2014, 23:06
Не забудьте промыть фильтр перед включением. Особенно если это внешник.
+Вода должна хорошо обогащаться кислородом.

У вас наверняка в дополнение к перекорму бактериалка пошла на рыбу. Вообще вы слишком рано запустили в аквариум так много рыб, а еще и пересыпали корма.

Ок. Зрозуміло. Так, але в мене вбудований фільтр ювель. Та фільтрів там аж шість. Що усі мити? Тиждень чекав, риб запускав у три заходи. Чорного принца - гуппі, останнім. Довго чекав і так. Ви ж знаєте як воно хочется.

globio chima
13.05.2014, 23:11
Поки ліки в акву лл'єте фільтр не включається. А от коли закінчите то ставите фільтр після заміни як мінімум 50% води на свіжу відстояну + у фільтр активоване вугілля для того щоб вивести максимально ліки з води як иінімум на тиждень часу!!! Ну як мінімум 3-4 доби не годуйте. Там далі видно буде. Не факт що ви правильні ліки застосували...
Дайте фото щоб подивитись на риб з пятнами.

Добре. А що стосовно вугілля? Я кинув пігулку у неділю, сьогодні вівторок. У мене ювель 3.0 фільтр, а там є вугільний фільтр. Практично новий. Що робити?

chelovek_73
13.05.2014, 23:38
Я рахую так: якщо вже робити по УМУ то робити все так як книжка пише! Так довго, але тоді і боків менше набагато. Я коли запускаю акваріуми без хімії то чекаю мінімум місяць, через 1-2 тижні рослини, а ще через 2 тижні після тестів запускаю рибу. І то по 3-4 шт в тиждень. Коли застосовую Сера нітрівек або біостартер то швидше набагато і то не менше тижня чекаю. Спєшка знаєте коли потрібна?

Щодо вугілля яке ви кинули в акву. Я так зрозумів що це звичайне аптечне вугілля? То таке вугілля ковтати потрібно! Для фільтрів є спеціальне вугілля!!! От його берете і кладете в фільтр. Щодо до того що воно у вашому фільтрі вже є. Практично новий - це дуже розпливчато. Скільки точно воно вже працює в акві?

globio chima
14.05.2014, 07:25
Я рахую так: якщо вже робити по УМУ то робити все так
Щодо вугілля яке ви кинули в акву. Я так зрозумів що це звичайне аптечне вугілля? То таке вугілля ковтати потрібно! Для фільтрів є спеціальне вугілля!!! От його берете і кладете в фільтр. Щодо до того що воно у вашому фільтрі вже є. Практично новий - це дуже розпливчато. Скільки точно воно вже працює в акві?

Я маю на увазі, що працює 4 тижні. Про аптечне вугілля мова нейшла. Мова йде про вугільних фільтр - губка пориста чорного кольору стоїть серед інших фільтрів, у загальному.
Питання була таке- фільтр 3 дні ганяв воду із ліками. Це на дію ліків сильно вплине?

chelovek_73
14.05.2014, 07:39
Питання була таке- фільтр 3 дні ганяв воду із ліками. Це на дію ліків сильно вплине?

Так. Як мінімум повторне лікування після підміни 50% води. Фільтр перемити ВЕСЬ, ВСІ фільтруючі елементи - гарненько після того як вийняли з акви і знову перемити все перед тим як будете ставити фільтр!
Вугілля купіть нове під ваш фільтр і коли закінчите лікування ставите його.

globio chima
14.05.2014, 09:06
Так. Як мінімум повторне лікування після підміни 50% води. Фільтр перемити ВЕСЬ, ВСІ фільтруючі елементи - гарненько після того як вийняли з акви і знову перемити все перед тим як будете ставити фільтр!
Вугілля купіть нове під ваш фільтр і коли закінчите лікування ставите його.

Ок. Яким препаратом обробити повторно,. Можна тим самим?

chelovek_73
14.05.2014, 10:02
Дайте фото риби крупним планом щоб було видно признаки хвороби.

globio chima
14.05.2014, 10:12

На цій трохи видро. Але, можу сказати що плями стали менш замітні.

globio chima
14.05.2014, 10:25
Ось трохи видно430879

globio chima
14.05.2014, 19:36
Останні спостереження,

Одна пецилія виглядає набагато краще. Плями зникають та змінюють колір на природний тобто на червоний. Інша теж на вигляд одужую. Другу рибку мабуть хвороба не сильно зачепила, бо тільки одна малесенька, але ще біла, пляма біля голови близько правої жаберної кришки присутня.
Спостерігаю!

Розкажіть ще про фільтри! Коли я заміню воду та перемию усі фільтруючі елементи - додаю ще ліків. Так? Але не вкладаю вугільний елемент? Так? При цьому я зможу запустити фільтр без вугілля?

Передивився сотні фоток про хвороби. Знайшов-Гексамитоз! Дуже схоже!

globio chima
14.05.2014, 20:41
Другим разом давати Фурапонд!:? Чи треба змінити діючу речовину?

chelovek_73
14.05.2014, 20:52
globio chima, не газуйте! при внесенні ліків в акваріум фільтр виймається і не ставиться!!! Вище було написано, читайте уважно. Тобто на період лікування фільтрація відсутня!!! Ставити фільтр будете після завершення лікування+вугілля свіжекупити!!! Раз ви вносили вже Фурапонд і є результат (якщо вам так здається) то вносьте другий раз його. Гексамитоз - це "дирочна хвороба" і хворіють нею в основному цихліди. Ось вам ссилка про цю хворобу, почитайте: http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=5512. Передивіться ще раз симптоми, це скоріш за все інша хвороба.

globio chima
14.05.2014, 22:22
globio chima, не газуйте! при внесенні ліків в акваріум фільтр виймається і не ставиться!!! Вище було написано, читайте уважно. Тобто на період лікування фільтрація відсутня!!! Ставити фільтр будете після завершення лікування+вугілля свіжекупити!!! Раз ви вносили вже Фурапонд і є результат (якщо вам так здається) то вносьте другий раз його. Гексамитоз - це "дирочна хвороба" і хворіють нею в основному цихліди. Ось вам ссилка про цю хворобу, почитайте: http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=5512. Передивіться ще раз симптоми, це скоріш за все інша хвороба.

Ок, зрозуміло!

globio chima
14.05.2014, 22:39
Слухайте, а в мене дома вода із під осмоса бралася. Іншої нормальної немає! Вода дуже мяка та чиста, Це погано впливає нариб. ??? Аналізів не робив!

Вика.Р
15.05.2014, 22:08
смотря какая рыба и какие растения
многим улиткам от такой воды совсем плохо

chelovek_73
15.05.2014, 22:22
globio chima, пециліям (та й взагалі живородкам) краще жорстка вода ніж з-під осмоса. Беріть просто з-під крану, але перед заміною 1-2 доби відстояти потрібно і все, спокійно в акву. Я не думаю, що у вас з крану буде вода гірша ніж в мене з криниці (загальна жорсткість 19 градусів, рН8, карбонатна 11) і все супер з мечами, моліками і пецильками, плодяться, ростуть...

globio chima
16.05.2014, 10:14
Доброго дня,

Воду підмінив 50%, рибки нормально себе почувають. Усі фільтри перемив, вугільний купив у мішечку, поставив новий. Збільшив слої фільтрації синтапоном додавши двойний слой.

chelovek_73
16.05.2014, 10:24
globio chima, я там поняв що з рибсами все ОК? Раз фільтрацію поставили і вугілля. Двойний сінтепон це лишнє, тільки нагрузка на фільтр.

globio chima
16.05.2014, 10:44
Сподіваюсь ситуація іде на стабілізацію.

globio chima
16.05.2014, 23:09
globio chima, я там поняв що з рибсами все ОК? Раз фільтрацію поставили і вугілля. Двойний сінтепон це лишнє, тільки нагрузка на фільтр.

Добре. Буду спостерігати.
Є ще питання. Вонине скоро закінчаться, я так бачу. Коли купував рослини, тьотка продала декілька із чорною бородою. Тепер крім усіх чудових моментіа акви спостерігаю ще й за бородою. Завтра кину фотку. Наче не наростає, але напрягає відділ візуальної насолоди.... що робити?code11

chelovek_73
16.05.2014, 23:16
З цією заразою =бородою= потрібно боротись відразу бо буде ну дуже не ГУД візуально! Якщо бачив бороду відразу навіщо було брати?

globio chima
17.05.2014, 08:51
З цією заразою =бородою= потрібно боротись відразу бо буде ну дуже не ГУД візуально! Якщо бачив бороду відразу навіщо було брати?

Отож. Завжди люди користуються не досвідченими покупцями. Так і купив. Анубіас гарний, я так розумію що треба підмін і менше органіки в акві тримати. Тоді борода почне зникати?

globio chima
17.05.2014, 09:11
Що порадите.?

globio chima
17.05.2014, 09:12

Отож. Завжди люди користуються не досвідченими покупцями. Так і купив. Анубіас гарний, я так розумію що треба підмін і менше органіки в акві тримати. Тоді борода почне зникати?