Показати повну версію : Помогите новичку.
vladonnos
07.09.2014, 17:11
Всем привет аквариумусты! Решил завести свой первый аквариум, до этого занимался только садовыми прудами. Свой выбор остановил на нано комплекте Aquael Shrimp Set 30 л.Остановился на этом варианте так как пустишка от Dennerle по такой же цене, а тут хоть оборудование есть. Решил делать травник в стиле хардскейп или ивагуми.И вот скопилось несколько вопросов.
Не могу выбрать связку грунтов( пит. подложку+ основной грунт) темного цвета, буду выращивать кубу. Думаю брать подложку от JBL или Dennerle и как основной ADA New Amazonia. Хороший ли выбор?
Какой наборчик CO2 выбрать для новичка? Видел не плохие от Tetra, JBL, Dennerle. Брагу сразу не хочу.
Знаю что для травника комплектной лампы на 11Вт очень мало и на первое время решил поместить над аквариумов обычную настольную лампу тоже на 11Вт люминесцентку. Потом думаю прикупить corall aqualighter 2 30. Хороший выбор?
И подскажите где в Харькове хороший выбор камней для скейпа по низкой цене?
Свой выбор остановил на нано комплекте Aquael Shrimp Set 30 л.Остановился на этом варианте так как пустишка от Dennerle по такой же цене, а тут хоть оборудование есть.
Как владелец Акваэлевского сета спрошу, почему решили?
Светильник для травника там малый.
Там не терморегулятор в комплекте, а постоянная грелка.
Кроме банки и фильтра ничего там стоящего нет.
А у денерли банка покрасивше будет.
Возьмите лучше Денерли аквас + светильник Aquael Decolight Duo Plant + aHEATER mini от Collar
vladonnos
07.09.2014, 17:28
Тем что одна банка он Dennerle стоит 600 грн, а за эти деньги я возьму целый комплект от Акваэль.
vladonnos,
Вы наверное непоняли что я хотел сказать....
свет и грелка там в топку. Никакие!!!
банка у денерли лучше будет.
Могу свой свет и грелку от акваэля подешевке продать :) за 150 грн
Найдите только кубик на форуме за 100 грн (часто продают)
фильтр купите отдельно - 100 грн
уголки на стекло в Ароване - 50 грн
Итого 400 грн.
А если будете менять свет, то в итоге за 600 грн вы покупаете только кубик и фильтр.
vladonnos
07.09.2014, 22:47
У вас какой свет от акваэля?
Евгений из Киева
12.09.2014, 10:38
Я также занялся аквариумистикой не так давно, моей банке 1,5 месяца, полет нормальный :)
Как мне советовали - грунт подкормку не использовать, с ним надо знать как работать - купите глиняные шарики, на первое время сойдет например JBL 7+13 Kugeln Balls. При использованиии питательного грунта нада сразу заселить банку растениями, иначе у вас будет всплеск водорослей.
СО2 я тоже пока не советовал бы брать. Запустите банку, посмотрите как развиваются растения, а паралельно поизучайте информацию о влиянии в целом СО2 на аквариум.
На счет света тут я пока сам изучаю данную тему, но тебе уже советовали ранее что сделать :)
Всем привет. Новачок в етом деле. Прошу вашей помощт. Хочку заказать аквариум с такими ращетами. Ширина - 25см, Длинна - 80см, Высота - 40см. Можно ли заказать такой аквариум. И он не треснит от давления воды??
Smaille,
Рекомендую сначала купить эту книгу!!!
Я просто по російськи не дуже вмію спілкуватися, почитав по форуму більшість пишуть на російському. Я також написав
Але прошу відповідь дати по темі
Smaille,
Рекомендую сначала купить эту книгу!!!
code69code69code69code69))))))))))
Всім привіт. Хочу зробити купити акваріум під заказ: 80х25х40. Чи не трісне акваріум від тиску води. І в друга така проблема. В нього дно дуже грязне хоча вода чиста, як не допустити такої ж самої проблемим. Чи можна якось почистити дно без зливання води в цілому акваріумі.
Smaille,
Немає в нас проблем спілкування рідною мовою.
Немає в нас проблем спілкуватися між собою російською......
То вигадки політиків були. Ми не політики....
Спілкуйтеся тією мовою, якою володієте.
Хочу зробити купити акваріум під заказ: 80х25х40.
А де ви його замовляти будете? Там що, не розуміються на акваріумах? З якого скла і як клеїти?
В нього дно дуже грязне хоча вода чиста, як не допустити такої ж самої проблемим. Чи можна якось почистити дно без зливання води в цілому акваріумі.
зайдіть спочатку в цей розділ: http://www.aquaforum.ua/forumdisplay.php?f=193
почитайте те, що відмічено "Важно".
Так зникнуть у вас запитання, що народяться у вашій голові, після наших перших відповідей.
Не ображайтесь, але 3000 раз як папуга твердити прописні істини - замахало. Тим паче, що прохачі про допомогу навіть не заходять в розділ для новачків. Ліньки....., чи що інше заважає?
mazapura
15.09.2014, 20:10
80х25х40. Чи не трісне акваріум від тиску води.
залежить від того, що у Вас тут є "висотою" і, відповідно, яка товщина шкла буде (не економте)
Чи можна якось почистити дно без зливання води в цілому акваріумі.
є водні сифони. але чому дно без ґрунту?
vladonnos
05.10.2014, 14:10
Итак, свет уже куплен)))
Осталсся не легкий выбор модели банки
mazapura
05.10.2014, 16:51
Не могу выбрать связку грунтов( пит. подложку+ основной грунт) темного цвета, буду выращивать кубу. Думаю брать подложку от JBL или Dennerle и как основной ADA New Amazonia. Хороший ли выбор?
під кубою грунту вже не буде видно ))
Какой наборчик CO2 выбрать для новичка? Видел не плохие от Tetra, JBL, Dennerle. Брагу сразу не хочу.
Пропоную звернути увагу на китайців - набори UP (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2906946) чи DiCi (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2903870)
vladonnos
05.10.2014, 23:34
під кубою грунту вже не буде видно ))
Пропоную звернути увагу на китайців - набори UP (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2906946) чи DiCi (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=2903870)
А свет вам как?))
mazapura
06.10.2014, 00:26
на жаль не пробував, - не знаю.
думаю, що 2150 люменів має бути достатньо
vladonnos
06.10.2014, 23:57
на жаль не пробував, - не знаю.
думаю, що 2150 люменів має бути достатньо
Вы так говорите как и этого мало😆😆😆
mazapura
07.10.2014, 09:07
я пробував схожий ліхтар в акваріумі 500л з висотою 65см - мало ))
У меня вот такой аквариум на 36 литров, как по мне то идеальный вариант.
http://www.aqualighter.com/aglass_classic_36l.html
Очень хорошего качества. И светильник ваш должен подойти.
Skorpionchik
07.10.2014, 10:19
Не спешите брать балонную СО2 систему, для начала можете попробовать на лимонке и соде, есть готовые китайские наборы, тут на форуме продаются. Цена вопроса ~300грн вместе со стеклянным распылителем. Можно и самому собрать, немного повозиться надо. Для нано хватит вполне.
mazapura
07.10.2014, 10:28
"ой" з тими "лимонками" - то тиск не той, то сода не така ((
звичайно, воно значно дешевше, але...
Skorpionchik
07.10.2014, 10:39
"ой" з тими "лимонками" - то тиск не той, то сода не така ((
звичайно, воно значно дешевше, але...
В мене DIY CO2 Reactor Pro d-301 Працює стабільно на звичайній соді і лимонці, пробував різних виробників, головне пропорцію правильну робити, і тиск довести до двух атмосфер, а потім подавати вже в акваріум. Клапан аварійного зкидання тиску відрегулював приблизно на 4 атмосфери. Вже другий тиждень стабільно працює, зранку відкрив, ввечері закрив...тиск 2-3 атмосфери тримається і подача стабільна весь день.
Як для початку, то вважаю дуже гарний вибір, спробувати що таке СО2, і не возитись з брагою.
mazapura
07.10.2014, 10:51
"спробувати" і "для початку" - мають на увазі, що потім, все одно захочете балонну систему, а це мінус ті самі 300грн.
"спробувати" і "для початку" - мають на увазі, що потім, все одно захочете балонну систему, а це мінус ті самі 300грн.
Може і не захочуть, балонні системи мають свої плюси і мінуси. Наприклад заправка, спеціалізованих заправок то немає. Тобто "дядя Вася" заправляє на око. І принеси таку бомбу до дому.
mazapura
07.10.2014, 17:35
чому ж "дядя вася"? Я заправляю в пожежній частині в пункті заправки вогнегасників.
І, до речі, це ж і є спеціалізована заправка. Чи ні?
vladonnos
07.10.2014, 19:28
я пробував схожий ліхтар в акваріумі 500л з висотою 65см - мало ))
Особенно когда 74люм/л, это очень мало...
Особенно когда 74люм/л, это очень мало...
Более чем достаточно. Не заморачивайтесь.
У меня светильник работает в диапазоне 15-27лм/л со столбом воды 40см и больше не надо.
mazapura
07.10.2014, 22:13
Особенно
я не про те - ліхтар хороший, якщо акваріум буде не великим, - то ліхтар чудовий,
якщо акваріум дещо більший, - то ліхтаря не достатньо.
Є ж лише ліхтарик? )) дизайн і ніжки - гарні
vladonnos
07.10.2014, 22:28
я не про те - ліхтар хороший, якщо акваріум буде не великим, - то ліхтар чудовий,
якщо акваріум дещо більший, - то ліхтаря не достатньо.
Є ж лише ліхтарик? )) дизайн і ніжки - гарні
Аквариум же 30л и этого как по мне выше крыши даже для самых самых прихотливых и ещё раз самых
Пока из всего только светильник
mazapura
07.10.2014, 23:12
ну, чому ж достатньо? ))
є ж чудовий комплект Dennerle Scaper's Tank =50L
gIBoRFnKqzs
vladonnos
08.10.2014, 06:42
ну, чому ж достатньо? ))
є ж чудовий комплект Dennerle Scaper's Tank =50L
gIBoRFnKqzs
Кторый стоит бешеных денег.... Да и не нужно мне 50л так как места и так нет
mazapura
08.10.2014, 08:57
)) я теж починав зі 100л
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010