КПК

Показати повну версію : Мої мандри Україною.

Игорь Колосан
20.09.2014, 22:46
Дуже хочу поділитися своїми враженнями про поїздку, подорож і зустрічі з друзями. Мені було дуже цікаво і пізнавально. Чого і Вам бажаю ...
Матеріалу багато тому фото і записи буду викладати поступово. Не все стосується акваріумістики - але досить цікаво....

Игорь Колосан
20.09.2014, 22:55
На початку вересня довелося по сімейних справах поїхати на кілька днів до Львова.
Якось наприкінці літа спілкуючись телефоном з Олегом OlehS і нарікаючи на спекотну погоду в Кривому Розі , висловив бажання побувати у Львові та його околицях . На що ,Олег люб'язно погодився допомогти підшукати житло- будь, то турбаза за містом або кімната у Львові. Підтягнувши всі свої справи і зарядившись хорошим настроєм , ми з дружиною вирушили до Львова.
По приїзду - зідзвонився з Андрієм Navy , Олегом , Володею vova ribka, Толею Каліщуком.З тими, хто живе у Львові, або поруч.

Игорь Колосан
21.09.2014, 16:36
День перший. Середа .
Львів починаєтся з вокзалу. Неймовірно гарного,величного,старовинного. Шлях до центру містами здолали львівським трамваєм і не пожалкували: вузенькі чистенькі вулички та гарні, несхожі один на одного будиночки,оздоблені гарними скульптурами,ліпниною,різноманітними балконами та вікнами.

День був будній- всі працювали . Тому зустрічі з друзями вирішили перенести на більш пізній час .
Завдяки Олегу номер був заброньований заздалегідь , а « язик до Києва» , в нашому випадку до готелю -довів швидко.

Игорь Колосан
21.09.2014, 16:45
Поселившись , ми відразу вирішили оглядітися на місцевості. Немає нічого прекраснішого , ніж бродити пішки вуличками старого міста .
З багатьох вікон на нас ввічливо поглядали герані та орхідеї різних кольорів. На вулицях зустрічали величезні ліхтарі в спідницях з петуній-гарних та пахучих квітів.

Игорь Колосан
21.09.2014, 16:46
Ось і серце Львова- площа Ринок. Одразу ми не побачили, а почули Львів,скоріше його візитівку - запах львівської кави та шоколаду. Цей запах витає скрізь- на вулицях, в крамах і крамничках, з підворіть та вікон.
Цей запах-одна з візитівок міста та його краса.

Игорь Колосан
21.09.2014, 17:30
"Кавова копальня" та шоколадна майстерня-це символи кулінарного надбання Львова,візитівка його смаку.
Але ж є в місті й свій пупок - «тільки пивний».
Взагалі у Львові дуже багато скульптур. Це й винахідник гасової лампи Пукасевич, і засновник теорії мазохізму пан Захер-Мазох , і місцевий художник Дровняк, якого всі за носа " на удачу" беруть. І ще багато інших.....

Игорь Колосан
21.09.2014, 17:38
Друга з візитівок - це архітектура,музика каменю. Кожен собор, кожен будинок розповідає про щось цікаве,зберігаючи свою таємницю про події минулих часів.
Ось невеличка капличка,далі кремезний собор. За рогом старовинна вулиця з казковими провулками та двориками -там малюночок або якась фігурка, написи на стінах і сходах, яскрава герань на підвіконнях та квітниках будинків,кафе та ресторанчиків.

Игорь Колосан
21.09.2014, 17:44
Львів- це лабіринти старовинних вуличок і величних соборів . Це розписані графіті підворіття , кав'ярні , сувенірні лавки , монахи на вулицях , вуличні музиканти , дуже багато молоді і кафе , кафе , кафе .

Игорь Колосан
21.09.2014, 17:49
Це тут знаходиться вулиця багатьох чарівників кінематографу. Ще якось особливо мене вразили " графіті " на будинках.

Игорь Колосан
21.09.2014, 17:50
Кращий спосіб побачити місто- це забратися на ратушу . Що ми і зробили. Вражень -скажу я Вам- море . Це потрібно зробити- хоча б раз. Львівська ратуша-досить унікальна споруда. Останній раз збудована в 1835 році. Має вежу заввишки 65 м та автентичні сходинки,яких всього 408.
Я непогано знаю Львів . Але коли я піднявся над містом- я відкрив його заново. Багато чого з того , чого не видно на землі ,стає помітним з висоти . Оглядаючи місто з висоти- цікаво споглядати його минуле. Зверху місто нагадує великий мурашник.

Игорь Колосан
21.09.2014, 20:43
День другий.Четвер .
Сьогодні довгоочикувана зустріч. Їхав я до друзів. Ну не можна- ж без подарунків .
Тому вирішив-перець з власного городу, а календар на згадку. Зустрілися , посиділи , поспілкувалися -я, Андрій Navy і Олег ОlehS . Володя vova ribka - того вечора приїхати не зміг. Але пообіцяв провідати нас на наступний день. Дзвонили і Анатолію Каліщуку - але він в ті дні був зайнятий.

А потім був вечірній Львів . Олег люб'язно погодився провести екскурсію по
« злачних місцях » міста. І якщо говорити про то- куди піти - то піти у Львові завжди є куди. Від арт- вечірок, які влаштовують художники в численних студіях до джем -сейшнів із заїжджими музикантами та місцевими знаменитостями. А неповторні середньовічні міські стіни та будинки- створюють цьому дійству неповторну атмосферу.
Під ціми мурами ми й "зависали". На четвертому фото власно Олег

Игорь Колосан
21.09.2014, 21:00
День третій.П'ятниця .
Розбудив мене дзвінок від Володі Рибки . Півгодини зборів , поки Володя розшукував , як проїхати в центр , де ми мешкали . Потім поїздка через місто до Олега . Знову трохи поблукали , все- таки не місцевому важко зорієнтуватися в цьому хитросплетінні вулиць . Нам було потрібно потрапити до Олега за Спеціозусамі . А після Володя люб'язно погодився відвезти нас в Стрий та Моршин .
Трохи фото акваріумів у Олега OlehS вдома. Тепер в Стрий .

Игорь Колосан
21.09.2014, 21:06
Дорогою підхопили Андрія Navy. Благо він у цей день був вільний. 70 км прекрасної швидкісної траси і ось ми в Добрянах . В гостях у Вовкіних батьків. В Добрянах крайні городи - впираються в околиці Стрия .
Тут і кури і аквагосподарка . А батьки - чудові душевні люди. З добрим серцем і золотими руками .
Поки , ми оглядали господарку, нас уже й за стіл покликали .
Напередодні батько Володі добудував дерев'яну альтанку .

От ми її й відкрили . Душевна компанія і домашня кухня . Голубці і грибочки . Наливочка і фрукти . Час пролетів непомітно. Ух ! Будьмо ! Ух ! Добре -но мало!

Игорь Колосан
21.09.2014, 21:11
І знову в дорогу . Наступний на шляху був Моршин .
Моршинську мінеральну - знають усі . І не тільки в Україні . Маленьке , зелене містечко . Але Моршин знаменитий не тільки водами. Але і Мармуровим палацом . У самому палаці файний зоопарк . Павичі , качки , фазани та олені .
Зовсім полохлива сойка і цікава білка .
Попили і знаменитої води. А як же без цього . (Все- таки вчора славно погуляли !)
Заодно і фото на пам'ять зробили.
Втомлених і щасливих Володя відвіз нас на Центральний авто і ж \ д вокзал . А сам поїхав в ніч на роботу.

Игорь Колосан
21.09.2014, 21:13
День четвертий.Субота .
Вранці вирішили встати раніше .
Цікаво все- таки спостерігати як місто прокидається . Та ще й в суботу .
А прокидається Львів туристичний пізно . В 9.30 важко знайти місце , де можна поснідати .
Просто все ще закрито .

Але ми все ж знайшли. Правда поки шукали , де поїсти , зустріли добру бабусю- фею , яка розповіла нам історію про площу Ринок , його середньовічних мешканцях і фамільних будинках- « Кам'яницях » .Адже до XVIII-го століття будинку в місті не нумерувалися . А носили прізвище людини, які їх побудували . В фасадах багатьох з будинків переплітається старина із зовсім вже недавньої сучасністю .

Игорь Колосан
21.09.2014, 22:13
В суботу зустріли на вулицях багато студентів та викладачів духовних семінарій в білих та чорних вбраннях,вихованок в блакитному одязі з білими комірцями,схожих на персонажів з х\ф «Небесні ластівки». Ці зустрічі в місті церков та костьолів були доволі природними і не викликали подиву або запитань.

Игорь Колосан
21.09.2014, 22:22
Ще одна " фішка " Львова- це балкони. Я знімав їх на протязі всього мого перебування у Львові.

Игорь Колосан
21.09.2014, 22:37
Ще однією з візитівок є своєрідна атмосфера міста,а атмосферу створюють люди,які тут мешкають. Дуже чемні,відкриті,щирі. Велика кількість молоді,яка приїздить до Львова на навчання,складає дуже приємне враження,дає надію на щасливе майбутнє нашої країни в цілому: сучасні, інтелігентні, цілеспрямовані.

Игорь Колосан
21.09.2014, 23:05
І я тепер точно впевнений , де починається сходи в небо . Де до неба 12 метрів. Та чому Шевченко такий.....

Игорь Колосан
21.09.2014, 23:07
А потім був Тернопіль . Дві години поїздом і тепла зустріч з Сергієм Swan- людина завжди зайнята ,він відклав свої справи і зустрів нас автівкою на вокзалі . Провівши маленьку оглядову екскурсію по місту , завіз нас до себе. За рясною вечерею , розмовами про життя непомітно і вечір настав. А після ми спостерігали Місяць і зірки з обсерваторії , яку Сергій власноруч влаштував прямо на даху свого будинку. Дах вмілими руками, перетворений на відмінну зону відпочинку- оранжерею під відкритим небом з куполом обсерваторії. Таїнства з визначенням місця розташування зірок на небі мене не дуже зачепили - ну не знавець я в цьому . Тому я відправився фотографувати мешканців Танганьіки. Їх у будинку хоч і небагато, але враження риби виробляють належне. Особливо заворожуюче бачити Бентохромісов ,які ширяють як інопланетяни в товщі води.

Игорь Колосан
21.09.2014, 23:28
Встигли ми на наступний день і по зелених вулицях Тернополя побродити . Городок хоч невеликий , але дуже зелений та затишний . В центрі міста величезне озеро , якому 450 років. І комфортно в місті і козакам на лавках, бронзовим пані на алеях міста , коровам на центральній площі міста , та й аістам- які приносять немовлят.

Игорь Колосан
21.09.2014, 23:36
І качки , і рибалки , які облюбували береги і острівці Європейської набережній . По озеру до речі ходить теплоходик - катає бажаючих. Головна вулиця міста - проспект Степана Бендери . Можна тут побачити і сучасне мистецтво українських політиків.
Встиг Сергій і будинок показати , який будує і трохи свою аквагосподарку . За чим я його і зобразив . Як сказав сам господар- риби чекають великого переселення .
Потім були швидкі збори . Вокзал . Зустріч з Олею Тропікану .
П'ятихвилинні передання привітів від всіх і вся і потяг до Кривого Рогу.

Игорь Колосан
21.09.2014, 23:38
Ну мабуть поки -ВСЕ! Дякую за увагу!

Корнелия
22.09.2014, 00:00
Скоро, Ігоре, по поверненню мого сина з навчань, доповню твою неймовірно цікаву подорож Львовом новими фото враженнями. Я годинами слухаю розповіді сина про це місто, яке я особисто пам"ятаю ще з дитинства. Мій син навіть має намір продовжити службу у Львові. Але до цього часу ще пів року.
Дякую OlehS за пропозицію здійснити мандрівку Львовом, дуже сподіваюсь що по закінченню навчань, мій син цією нагодою скористається.

Карача
22.09.2014, 00:02
Ребята,ни кому не секрет что у меня в период проведения Сорочинского Ярмарка а именно в середине августа,собирались участники Клуба Карликовых цихлид.Можно и темы найти с фото при желании,но разговор не о том....Этот год ВЫПАЛ,,,,((((((
Всегда всех приглашал и ПРИГЛАШАЮ ВСЕХ в город здравницу МИРГОРОД.
Но все же советую ИМЕННО во время проведения Ярмарки.
Кстати с моим будущим кумом Пашей так и познакомились))))))
Вроде из наших navy собирался к нам на курорт,но если не перезвонил,значить не приехал)))))
А сколько с НАШЕГО Форума а меня в гостях перебывало,ДА ПО ВТОРОМУ КРУГУ,ДА ДО БЕСКОНЕЧНОСТИ)))))
Так что МИЛОСТИ просим!

вадим с
22.09.2014, 00:04
Да Ігор гарні враження від поїздки залишиться у тебе,аж самому до Львова захотілося.
Файне місто і головне така атмосфера,що у нас в Україні є такі міста,а Тернопіль чого вартий.І кожне місто по своєму чудове і неповторне.

navy
22.09.2014, 09:34
Ігор приємно та цікаво було читати твій твір про рідне місто.code33
Володя на жаль в мене не вийшло приїхати в Миргород,сподіваюсь на кращі часи.

Swan
22.09.2014, 10:15
Гарний репортаж !
Побільше-б таких .

OlehS
22.09.2014, 19:12
Вау...!!!
Ігоре, дякую і за слова твої і за чудові фото (чи світлини, як у нас кажуть).
І про Львів і про Тернопіль. І за приємну компанію.
(Шкодую, що трохи забракло часу на таких гостей, але це ж не останній ваш приїзд?)
Переглядаю фото Ігора і думаю - от, що означає бути художником в душі!

Владік
22.09.2014, 22:11
А от мому місту виповнилося 930 років . http://www.castles.com.ua/n3n.html. http://uk.wikipedia.org/wiki/Броди.

mazapura
22.09.2014, 22:20
Владік, а є фотик, щоб зробити фото-екскурсію?

Владік
23.09.2014, 21:55
Є мильниця ,але вона непередасть того що треба , коли будуть нормальні фото то закину обовязково!

Владік
27.09.2014, 21:43
http://www.lvivcenter.org/uk/uid/search/?picturelocationid=33&f_submited=1 Ссилка з старими фото.