КПК

Показати повну версію : TROPIC MARIN PRO-SPECIAL MINERAL (соль без солі)

Noe
23.09.2014, 14:27
Побачив в розділі "Барахолка" тему про сіль без солі, і хотів би почути відгуки від людей, котрі користувалися цим додатком для балінгу. А також цікавить, можливо хтось знає, склад цього порошку. Насторожує заява виробника, що цю "сіль" можна використовувати і в "прісняку"... В мене є ця "сіль", але якось боязно її сипати в акву - притримуюся правила "додаю в акваріум те, що можу потім виміряти".

TakedaMaru
17.10.2014, 23:06
всё просто. солевая смесь без натрия. основа - хлориды щелочных и редкоземельных металлов (исключая натрий). в зависимости от производителя- разные пропорции составляющих. профессиональные препараты подобного рода всегда двухкомпонентные (две банки, а не одна), т.к. мЕньшая банка содержит сульфатный базис с тяжелыми галогенидами.

Noe
21.10.2014, 13:45
всё просто. солевая смесь без натрия. основа - хлориды щелочных и редкоземельных металлов (исключая натрий). в зависимости от производителя- разные пропорции составляющих. профессиональные препараты подобного рода всегда двухкомпонентные (две банки, а не одна), т.к. мЕньшая банка содержит сульфатный базис с тяжелыми галогенидами.

Дякую за відповідь) Правда, я майже нічого не зрозумів, попрошу знайомих хіміків розшифрувати на "хлопський розум":)
Якщо я не користуюся балінгом в його класичному вигляді (хлорид кальцію плюс сода) а додаю, наприклад, Tropic Marin "Bio Calcium Actif", чи є потреба в "солі без солі"? Мета - скоротити кількість підмін води (при підмінах води є свої плюси і свої мінуси).

rFreelancer
12.12.2014, 13:15
Я использую самопальный баллин типа кальций + сода + соль без соли с марта.
Спс чувствуют себя хорошо.
Подмены делаю редко.

E.K.
12.12.2014, 23:15
Пользовался,потом забил. До сих пор где то валяется. Маркетинг все это. Если делать подмены хотя бы раз в месяц можно забыть об этой соли. Она просто должна компенсировать реакцию кальция и соды, но как показывает практика всем этим можно пренебречь.