Показати повну версію : макробрахіум і теодоксус
виктор 31
19.12.2014, 14:27
доброго дня. в мене є один макробрахіум який живе в общому акваріумі. вчора вечором після того як виключив світло, бачив як макробрахіум їв тедика.я читав що вони їдять катушок але не думав що і тедиків тоже. він вже 5см. зможе він виїсти все поголівя равликів? є ще і меланії і хелени
Олег Максимов
29.12.2014, 22:30
Скорее всего улитка скопытилась своею смертью . а макрик просто убрал за ней ее же труп)))
Дуже легко Макробрахіум може поїсти теодоксусів.
У мене теодоксусів винищили звичайні неокаридини.
Коли теодоксус падає, то йому важко перевернутися. Ось саме в цей момент неокаридини живцем його і з'їдали.
виктор 31
30.12.2014, 07:44
я сам бачив як макробрахіум зняв тедика з стікла і зїв, часть тедиків я перекинув в креветочник, а от хелени (в мене 2) поки бачу
фимуня-малёк
08.01.2015, 19:34
Макры взрослых хелен не трогаю, икру их хорошо подбирают. Поэтому популяция улиток хелен может со временем сильно уменьшиться. Не помогают даже плотные заросли, коряги и кокосовые укрытия.
Цікаві звірі макри, але ЗВІРІ. Поки їх небагато, можуть жити в загальній акві без видимих проблем. Як тільки розмножаться і корму стане не вистачати... тоді "рятуйся хто може!". Їдять практично все і всіх. Равликів (тедиків також), криль, рослини (ніжні частини в першу чергу, молоде листя анубів хряцали у мене , як капусту), навіть нападають вночі на сплячу рибу. Моя думка, тримати окремо в видовому акваріумі. Або з бізнесовою метою (промислове розведення в харчових цілях).
Їдять практично все і всіх. Равликів (тедиків також), криль, рослини (ніжні частини в першу чергу, молоде листя анубів хряцали у мене , як капусту)
Вы это видели (как жрут анубы??) А то у меня проблема в аквариуме с макробрахиумами все кусты с обожраными листьями не пойму причину (( ,неужели они ??
Вы это видели (как жрут анубы??)
Бачив особисто і не один раз. Спочатку ніяк не міг зрозуміти причину, поки не застукав макра на гарячому. Скрізь ануби рекомендують як жорстколистні у акви з рибою, яка обриває рослини. Тому у голову не могло прийти, що їх хтось їсть. Їли молоде листя анубіас нана навіть після того, як лист розгортається але ще світлий. Темнозелений загрубівший вже не чіпали. Гурмани )))
Гурмани )))
09.01.2015, 18:14
Да уж, анубиас точут (молодой лист) как потерпевшие. Еще у меня страдает от них криптокорина понтедериеволистная. А так больше никакие растения не трогают. Т.Т.Т.
А так больше никакие растения не трогают. Т.Т.Т.
Угу code45
Элиохарис просто выжирается под корень code44
фимуня-малёк
09.01.2015, 20:07
Ну, кто чем угощает. code33
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010