КПК

Показати повну версію : Як позбутися водоростей?

Твейн
21.12.2014, 11:40
З'явилися водорості. Зелені нитчасті поборов без проблем затемненням на два дні. Зараз же якісь бурі волосинки на багатьох рослинах, бурий наліт на деяких рослинах, чорний наліт на кінчиках листя анубіаса нана, а також сьогодні помінив зелений наліт на склі.

Акваріум 50 літрів, одна лампа 24 Вт juwel nature 4100K, грунт базальт 4-7 мм.

4.12.14 замінював грунт, при цьому підміна води вийшла 50%. Після цього висадив старі свої рослини та додав ще нових. Почав додавати добрива пана Приколіста по третині, а пізніше по пів дози мікро та макро єлементів.

Через тиждень після заміни грунту почали активно рости водорості.

15.12.14 замість диффузора зробив активну подачу СО2 із старого фільтру та пляшки 0,5л. Цим самим понизив PH з 7,2-7,4 до 7,0

16.12.14 перестав давати добрива, кожні два дні роблю підміни води 20%, рослини деякі почали рости, деякі почали пускати кисень потроху, а от водорості не пропадають.

Не знаю що робити, чи то альгіциди використати, чи то перекис водню чи щось робити із світлом. Підскажіть, будь ласка! =)

Soliter
21.12.2014, 15:48
На фото я так понимаю новый грунт, не очень удачный выбор, крупноват для растений. Почитайте эту темку http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=24431, с химией не спешите. У вас обьем не большой, можна и в ручную попробовать удалять бурые и нитчатые водоросли, кроме черной бороды (крепко держится зараза :). Продолжайте подмены, следите за ростом растений и все наладится..)

Твейн
22.12.2014, 21:01
Тему читав, а про грунт вже опісля дізнався, що великуватий. =)

nickanya
22.12.2014, 21:10
Почитайте теми запуску акваріумів, на Форумі їх досить.

Ви поспішили давати хімію, рослини не встигли прижитися, а Ви їх почали підганяти, от цим і скористалися простіші.

Твейн
22.12.2014, 21:52
Найбільше переживаю за рослинку ось цю, вона одна із найперших в мене, правда не знаю як називається.

Коли обліпили її водорості, в неї стебла збільшились в розмірі десь в півтора рази і понахилялися до землі. На останньому фото я зкрутив цю рослинку, щоб хоч трохи вона стояла.