Показати повну версію : Допоможіть визначити морфу
Добрий вечір,шановні любителі Танганьїки! Хотілось би визначити ,що це за трофеус(почути Вашу думку). Бралось як одна морфа, виросло не зовсім те,на що очікували. Підказок робити не буду,бо такбуде нецікаво,хєочеться почути всі думки.
І ще фото:
Рибасам зараз три роки,пів року тому почали нереститися,якщо потрібно,зможу закинути фото малька,розміром 2,0 і 3,5 см. На деяких фотографіях видно самку після нересту.
Так ніхто і не неважився ? Фото робив з спалахом на мильничку,трошки пересвітив.а без фотоспалаху апарат розмазує фото.Ось що получається,але кольори більше подібні до реальних.
ще декілька фото і мальок від них .
Я не специалист в трофеусах, но рыба на некоторых фотографиях напоминает мне Илангу
Дякую за відповідь. Ось в ПП мені приййшло ще одне повідомлення
Доброго дня, відповідь на ваше питання МОЯ така.
Якщо це все ваші фотографії в темі - ....Допоможіть визначити морфу...., то з першої по четверту фотографію - Tropheus moorii 'Ilangi yellow'
всі інші фотографії схожі на - Tropheus moorii 'Chimba', може бути 'Moliro' або 'Chimba red'
а по малюкам сказати не можу - так як малюки moorii в малому віці всі однакові майже.
Можливо я щось перемудрив з фотографіями.Внесу трошки роз,яснень.На всіх фото максимум 4 риби..самці і самки. Тільки для більшого обзору робив фото при різному освітленні,в різних режимах(фотоапарату)...а також стресовану рибу і її ж в спокійному стані.
Дійсно мальок брав,як реал єлов.....і все було добре...рибки росли...але з часом вони почали більше нагадувати Нкамба бей(по сайту Арєф.єва)....а Ілангі нагадували лише в стресовому стані...а в 2,5 роки ще більше потемніли.
Я Илангу никогда недержал, но пару раз видел стаи в жывую, и они были похожи на Ваших (тех которые самые красные на фото). А те фотографии Иланги которые всех покоряют (ярко желтое тело и красный плавник) - довольно редкие, и то зачатую так скорей всего выглядят одна-две особи из стаи а все остальные "непонятного цвета", но на зарубежных видео бывают шикарные стаи ярко желтой иланги (сложно сказать что это, просто очень хорошая линия или все рыбы отобраны по цвету), но таких стай в Украине я что-то неприпомню, пусть меня поправят любители трофеусов.
Что-бы получить действительно то что Вы хотите, нестоит сильно обращать внимание на название рыбы а просите фотосесию всей стаи, и это касается любых рыб - ИМХО
Ну ось.дивіться http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=98779
В цій темі є Ілангі....мої десь в 1.5-2 роки проходили цей окрас...
Але в темі є також фото їх батьків(ярко жовті з червоними плавниками) з Криму.Потім ,тут на форумі вже обговорювали цю ж Кримську фото,але їх вже позиціонували,як Нкамба Бей.Мені цікаво,чи в когось Кримські Ілангі пожовтіли?.
Мої жовтіють...тільки коли вночі включити світло(стрес)...а потім набирають свій звиклий окрас.Тому в комерційних цілях я зміг би зробити 1 фото яскраво жовтих Ілангі,але мене цікавить інше,так,як я вважаю,що це інша морфа,дуже схожа на Ілангі.
За останні декілька місяців я перечитав массу форумів(і закордонних).і всюди виникали питання
- чи правда,що Ілангі жовті лише під час стресу?
-чому жовтий лише домінант,а самки майже сіро зелені?
-чому від жовтих дикарів потомство пішло-жовте,червоне і навіть сіре?
-чи взагалі існує в природі така морфа,як Ілангі Реал Єлов? І якщо так,чи не є то якийсь природній гибрид? який після вилову сортують по кольору і тому потомство від нього йде різноколірне?
Було багато версій,але якоїсь внятної відповіді я не знайшов.
Пізніше я звернув увагу(ніби то) на місце вилову цієї морфи.Ііііі?
там вилапують Ilangi Real yellow i Nkamba Bay i Chilanga red(Nkamba) code13 і хто як хоче,так їх і називає.
Єдине,що мене трішки підбодрило,то це,що я зауважив схожість моїх трофів з Chilanga red.(не путати з чімбою)мав таких,можу впевнено сказати-не вони.
Може ще хтось має якісь думки на цю тему?? буду вдячний.
Ввечері постараюсь (для повної ясності) викласти ще відео.
Бралось як одна морфа, виросло не зовсім те,на що очікували. Підказок робити не буду,бо такбуде нецікаво
вы так только больше вопросов наплодите.
Лучше исходить из того как вам их продавец приподнес. А дальше уже искать возможные варианты.
Окраска трофеусов носит "сигнальный" характер, т.е. меняется от ситуации в стае и аквариуме в целом. Это способ общения данных рыб. Поэтому четких табличных критериев нет. Просто каждая морфа изначально, природно как бы "привыкла" использовать определенный набор цветов и рисунок. Но генетически в одном виде и даже подвидах заложены куда большие способности.Заметьте что по мере вырождения аквариумных рыбок они становятся все менее яркими, утрачивают природные "привычки" сигналить определенными цветами и рисунками.
Так что лучше искать от начала - от того кто продал вам этих рыб, кто продал ему и т.д.
Надо выяснять происхождение, а не гадать по оттенкам окраса.
Помимо прочего мог ктото не сильно ответственный и чего-нибудь "населекционировать" запустив в один аквариум пару-тройку разных морф.
Больше всего они на мой взгляд похожи на "ndole", но гарантии не зная происхождения никто не даст.
Ndole разводит и продает разводчик трофеусов в Кривом Роге, так что такое происхождение весьма вероятно если брали их в Украине.
там вилапують Ilangi Real yellow i Nkamba Bay i Chilanga red(Nkamba) і хто як хоче,так їх і називає.
Єдине,що мене трішки підбодрило,то це,що я зауважив схожість моїх трофів з Chilanga red.(не путати з чімбою)мав таких,можу впевнено сказати-не вони.
Може ще хтось має якісь думки на цю тему?? буду вдячний
даже в одной бухте озера могут оказаться разные популяции разных морф, да и природа постоянно плодит свои гибриды.
так что тут можно только гадать. а надеяться лишь на порядочность и компетентность продавца.
Вот еще можете пощелкать по фоткам от израильских коллег, просто для общих представлений о количестве морф и различиях, которые часто не так очевидны как хотелось бы.
http://www.israquarium.co.il/Fish/FishIndex/Tropheus%20moorii.html
И еще хороший совет на будущее: хотите красивых трофов - держите их хорошей стаей одной морфы, хвостов так в 20...
А то иногда придешь к человеку в гости и не знаешь что ответить когда тебя спрашивают показывая пальцем на одинокого трофеуса в стае малавийцев - "а что это за рыбка?"
В 6 му дописі писав,що брав,як Ілангі реал єлов, Рибу брав не просто в незнайомого любителя а розвідника танги,і Ілангі в нього є (а в кого через коректність не хочу писати,можливо людина ні в чому не винна),а навіть якщо він щось намудрив,то хто ж тепер признається.Все ж схиляюсь,що мої більше схожі на Чіланга,яку часто продають,як більш рідку і дорогу Ілангі.
За 7 років досвіду з утримання трофів(в мене їх 5 морф) я прекрасно розумію,що навіть Бемба в окремому акваріумі краще тримає полосу аніж в загальному,але квартира не позволяє всіх забезпечити окремою домівкою і від малаві я ще не готовий відмовитись((.Але і розумію,що забравши моїх Ілангі в окрему акву,вони вряд чи стануть жовтими,як з відео заграничних сайтів.. http://www.aquaforum.ua/showthread.php?page=11&t=164717#post2657124 Ось,знайшов тему в якій щось подібне обговорювали.Це питання цікавило не мене одного.
Я брал у Оли казумб, здесь много фото http://aquaria.ru/blogs/andrey-osipov/tanganikcy-v-moey-kollekcii-trofeusy-golden-kazumba-tropheus-moorii-golden
так вот так и не увидел их желтыми с черной мордой как например такие же которых там же брал Олег (Кусто). Прожили больше двух лет. Окрас меняли постоянно в зависимости от условий.
И только когда я их продавал, взял в руку и обалдел! На ладони лежала яркожелтая рыба!
Так что если брали как иланг и у нормального продавца, то не волнуйтесь. Просто смиритесь с тем что ваши условия не дали рыбе раскрыться.
Дякую за підтримку.
Я не то,щоб був незадоволений рибою(можливо чекав чогось більшого) брав 10шт,двох забили.залишилось 3 самці і 5 самок..риба красива і здорова.Але мені колись прийдеться їх продати....тож хочеться бути більш впевненим в тому,кого я продаю..
Ну тут вообще все просто!
1) человек недовольный трофеусом просто взялся не за свое дело, ибо если кто влюблен в этих рыб, то морфа уже имеет второстепенное значение!
Важно конечно и природу уважать и знать что содержишь и по возможности не делать "компота" из одиночных особей, если рыба стайная.
2) продать трофеуса в руки знатока можно только имея полную информацию о происхождении и показав рыбу во всей красе, иначе нечего даже пытаться!
а незнающий новичок врядли станет переживать какая именно это морфа, если рыба понравится - просто купит и все! только в этом случае не надо ломить цену как за "дикаря"! :)
Zic6350wNYoKPAhgm7uROI&feature=youtu.be
Зробив пару відео на скору руку. В Ютюб закидав перший раз.дуже впала якість відео....і так нехило позрізало боки.То так має бути...чи я щось не так роблю?
а мені видно(((((
vi_ki, не видать видео, неправильно адрес вставил.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010