Показати повну версію : Раки + малаві
Добрий день всім,
Був в мене досвід тримати в одній банці малавійських цихлід і дорослих кубинських раків. Такий досвід тривав на протязі 5 днів, на четвертий я не дорахувався одного чорного ножа і Еллоу. А на пятий день побачив як раки впіймали що одну цихлідку і зажували.
Після таких подій раки успішно переїхали в нове місце проживання.
Але мене не покидає думка завести раків в загальному акваріумі.
Можливо в когось був досвід...підкажіть будь ласка яких раків можна тримати з малавійськими цихлідами щоб одні інших не зажували.
Також можливо є великі креветки які можуть співіснувати з малавійцями.
Буду радий отримати пораду.
ЭКСПЕРИМЕНТАТОР
30.03.2015, 05:25
З креветок макробрахіуми можуть виявитися стійкі при ситой рибі, з раків Cambarellus patzcuarensis може виявитися пацифістом щодо риб, а ось щодо ставлення риби до нього не знаю. http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=107675
saniok33
30.03.2015, 13:04
ЭКСПЕРИМЕНТАТОР, думаю у мексиканців шанси є тільки з найменшими і не агресивними видами малаві , при наявності схованок .
Kasatka_ok
30.03.2015, 14:42
Малави + раки = не совместимость.
Раки будут поедать рыбу.
saniok33
30.03.2015, 19:20
Kasatka_ok, мексиканські карликові (ростуть до 5см) не з'їдять малаві , можливо навпаки - будуть потерпати .
На скільки я розумію ніхто на практиці суазати точно не може. Я також читав літературу і зробив висновок що максиканці або макробрахіуми теореьично можуть вжитись. Але більш за все цікавить думка людей які вже мають практику співіснування.
Мексиканец 100% будет съеден!
Отправлено с моего GT-S5660 через Tapatalk
Kasatka_ok
30.03.2015, 22:15
Kasatka_ok, мексиканські карликові (ростуть до 5см) не з'їдять малаві , можливо навпаки - будуть потерпати .
креветка макробрахиум тоже выростает до 5 см, при это спокойно стрижет плавники у рыб, а пока рыба спит, сначала нападает, наносит раны, а потом и полнстью съедает. А еще макробрахиумы портят растения. По этой причине в свое время от них избавилась - отдала.
У меня макробрахиумы слопали несколько средних рыб (по 7 см) пока те спали. Мексиканские раки думаю не сильно отличаются от макробрахиумов.
Кому хочется экспериментов - экспериментируйте, а мне рыб жалко.
ЭКСПЕРИМЕНТАТОР
30.03.2015, 23:42
У меня например макров дискусы съели , сами макры никого не трогали,размер рыбы не позволял . При определенном размере паритет неминуем и содержание возможно без драм.
saniok33
31.03.2015, 12:24
Kasatka_ok, Макробрахіуми і мексиканці відрізняються кардинально . Утримував і одних і других , від макриків прийшлось відмовитись - виловлювали таку рибку , як гуппі Ендлера . А цю рибу дуже важко зловити .
Колись тримав малавійців разом з макрами.Чим це зкінчилось наразі не памятаю, але якісь час жили разом. В такій ситуації на мій погляд креветки ризикують значно більше. Тому треба забезпечити їх повноцінним укриттям, недоступним для риб, і дати час макрам призвичаїтися до розтошування ціх прихисток. Бо якщо креветку просто плюхнути в банку - цихліди її можуть пошматувати. І дійсно має бути якісь паритет за розміром - якщо риба доросла, то і криль мае бути великим, а якщо малёк, то краще його підростити окремо. Та і взагалі малавійці різні бувають - є відносно невеликі, а є монстри по 25 сантиметрів, з ними ніякий макр не виживе.
В мене в більшості рибки не агресивні. Напевне поппобую завести мексиканців. Укриттів хватає, не повинні залопати. Головне щоб на їх територію не лізли.
НамберВан
23.03.2016, 21:17
У мене майже завжди раки когось да впіймають
Я спрашивал через приват у людей на форуме, помойму не малави, а другие цыхлиды и там наоборот было, рыб кормили раками, а они выживать умудрялись в аквариуме. В аквариуме было много укрытий(насыпи камней и тд) раки были мраморными.
Кубинских точно нельзя, могу предположить попробовать с красными(флоридские раки) тоже нападать на рыбу не должен.
Они намного более мирные чем мои кубинцы. Кубинцев покормил недельки две мотылем мороженым и другим белковым(креветки, мидии), как только корм унюхают кидаются на вся что рядом, так что кормлю теперь растючкой, кашами и таблетками для сомов. "Мясно" корм постараюсь свести к минимуму.
Думаю если растить рыб и раков изначально вместе, то меньше шансов что они друг друга жрать будут. Буду проверять когда 3й аквас запускать буду=)
Як я вже писав кубинці жували бідну рибку на ура. Вот я і вирішив попробувати підсилити когось мирного. Мій вибір впав на раків мандаринів. Взяв 1 самця і 3 самки, вже дорослі. Через тиждень часу самок не стало а цихліди плавали довольні. Малавійці відривали маленькі клешні самок а потім вже й самець їх добивав. Так як в самця клешні більші і він декілька разів дав прочухана самим агресивним, то його більше ніхто не чіпав. Також варто зауважити що я запустив раків до дорослих риб. Думаю якщо зробити навпаки...запустити малька до дорослих раків то може получитись.
На тепер знов завів банку з цихлідами оз. Вікторія та макробрахіумами. Живуть цілком мирно, що правда макрів можна побачити тільки вночі з ліхтариком, але завдяки великій кількості схованок навіть спромагаються розмножуватися, (бачив маленького макра пару сантиметрів завбільшки, явно народженного в цій банці).
Взагалі в мене склалось уявлення що макри більш інтелектуально розвинуті))) ніж раки. Тому можуть пристосуватися до незручних умов.
У меня сейчас живут флоридские(красные типо они же вроде мандарины) вместе с кубинцами(1 красный самец и 3 самки + 2 самки кубнцев и 1 самец) в 112литрах(80*35). Уживаются вместе с барбусами алыми(6шт), суматранскими(7шт) тетрагоноптерусами(2 больших и 4 мелких альбиноса), а и единстенная из 6 данио которых сьели в самом начале когда малек и 4 мелких кубинца жили в 40л.
Во втором аквариуме(40л) сидит самый большой кубинец и 4 малька цыхлиды оз. Виктория уже недели 2. Пока он их не жрет и они его тоже пока сьесть врядли смогут. Думаю жить будут себе спокойно когда подрастут.
Maryen на твому місці я б забрав цихлід від кубинця. Не знаю якого розміру ваші риби але довго вони дружньо жити не будуть. В мене кубинці були рощміром коло 12см по тілу а цихліди десь 15см. Все одно раки ловили рибу.
Эти раки выросли с алыми барбусами, с марта вместе сидели и не одного не съели. Съели только данио и одного своего линялого собрата. Сейчас барбусы с которыми они росли 3см где-то, а купленые цихлиды 1.5-2см.
Подозреваю две схемы или рыб едят когда те спят на дне или, как мне рассказывали про манеру охоты ракообразных - раки вылазят на возвышеносити и ловят рыбу по вибрации воды, просто в нужны момент сжимая расставленые клешни. В общем не знаю причин, но барбусов не трогают вообще, съедали только новичков в банке в первые несколько ночей, потом никто не пропадал. Даже данио 1/6 которая лишилась только части хвоста выжила и живет, правда теперь одна. А цыхлид хотел этих, посмотрим как будет. Он особо и не жрет уже ничего, как перестали очень часто линять так перестали и жрать не в себя. Написано у молодых раков корм должен лежать круглые сутки на дне, а взрослых кормить раз в два дня, но думаю при таком подходе рыб они точно сожрут. Флоридские или мандарины(так и не понял какие, а продавец на птичке сказал что это одно и тоже) вообще не проявили интереса к рыбе с самого их появления, думаю на крайняк буду держать цыхлид с ними.
Хоть тема не особо уже актуальна, но вдруг кто то будет искать инфу.
Також варто зауважити що я запустив раків до дорослих риб. Думаю якщо зробити навпаки...запустити малька до дорослих раків то може получитись.
Появился опыт такого содержания. Самец начавший набирать цвет в квадратном 120л аквариуме с 4 раками. гоняет раков раз в 10 больше себя размером. Просто клюет их в панцырь, усы и куда ток может.
Этот аквариум у меня был вроде госпиталя для инвалидов, теперь с мальком цихлиды там никто не виживает из новоприбивших раков-инвалидов, думаю рыба их задолбывает загоняет на кого то из сородичей и те их сьедают.
Короче жить им тут сильно некомфортно, но что бы именно рыба сьела раков еще не было, но вероятно после линьки может даже такой подросток загнать мелкого рака.
Вероятно все зависит от вида и агресивности, например викторианские Astatotilapia latifasciata достаточно мирная и на раков внимания не обращала совсем, часто даже раки сьедали мальков, больно те себя безпечно вели и не обращали на раков никакого внимания.
Но вообще замечено, что крупные раки не обращают внимания на мальков вообще, так что вырастить их совместно проще когда именно малек рыб с взрослыми раками.
vBulletin версії 3.8.7, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010